Nezamestnateľný človek
Tí čo ma poznajú vedia a tí čo nie zhrniem v skratke. Som mentálne retardovaný, nechálavý, manták, mamľas, avšetko možné čo vystihuje nešikovného človeka. Vystriedal som cez 50 zamestnaní, lebo všade vydržím prvé týždne či mesiace (záleží ako dlho to toleruje kolektíve a šéfstvo). Nijak sa to nezlepšuje, zamestnávam sa znova a znova, a samozrejme znova a znova tie isté problémy. Takže v terajšej práci som tretí mesiac. Urobil som už kopu chýb, velakrát mi nadávali, boli zo mňa nanervy, ale dnes som urobil takú chybu že som na pár minút zdržal celú prevádzku. A už sa vedúci medzi sebou rozprávali že takýchto ludí sem radšej netreba. Takže zase som na hrane a asi na ako obvykle vyhodia.
No a teraz k veci. Keďže som nezamestnatelný, tak tadial cesta nevedie. Lenže zamestnanie je základné živobytie a keď to nieje tak nasleduje automaticky bezdomovectvo. Aj keď rodina je, ale nikto si nechce zavestiť na krk parazita. Takže vylučovacou metódou sa dostávame k tomu že mi hrozí bezdomovectvo tak sa poďme baviť o tom aké mám možnosti ako budúci bezdomovec.
Viem že existujú rôzne charity a noclahárne. Tie majú pravidlá že sa tam musia správať slušne a nesmú drogovať či byť pod vplyvom alkoholu. Paradoxne väčšina bezdomovcov má problém s alkohizmom, sú agresívni a hluční (určite ste videli ako sa zvyknú správať) s týmto ich obvykle do noclahárne nepustia. Ja však nealkoholizujem, nedrogujem, také hlučné agresívne správanie nemám v pohahe, takže ja by som bol v podstate slušný spolupracujúci bezdomovec. Šiel by som do všelijakých sociálnych projektov, potešil by som sa aj nejakej práci akú by zvládal. Tak ako poznáte nejakých sociálnych pracovníkov, alebo máte skúsenosti, vedomosti v dobrovolníctve zamerané na toto, ozvite sa.
@unbeholfen a preco v robote nepovies ze nech ti naviac robotu nedavaju
@anonym_f1a26f nie to je problém že viac, ale že viac očakávajú. Nejak tak že nech povedia čo mám robiť a nech mi dávajú na pochopenie lahké monotónne roboty. Tak ako keď som bol brigádnik. Jak som prešiel na TPP tak začali očakávať viac. Takú tú samostnanost, flexibilita, dynamickosť čo ja neviem. Mme vyhovuje také že povedia rob toto a tamoto, a vždy povedia ako ďalej atď.
@anonym_f1a26f nie to je problém že viac, ale že viac očakávajú. Nejak tak že nech povedia čo mám robiť a nech mi dávajú na pochopenie lahké monotónne roboty. Tak ako keď som bol brigádnik. Jak som prešiel na TPP tak začali očakávať viac. Takú tú samostnanost, flexibilita, dynamickosť čo ja neviem. Mme vyhovuje také že povedia rob toto a tamoto, a vždy povedia ako ďalej atď.
@unbeholfen tak to sa nečudujem že ťa majú plné zuby.
@unbeholfen tak to sa nečudujem že ťa majú plné zuby.
@anonym_f1a26f uvedomuješ si aká si necitlivá a neempatická??? toto mu ako pomôže prosím ťa, a ešte odvážne ako anonym, aspoň sa podpíš
@anonym_f1a26f uvedomuješ si aká si necitlivá a neempatická??? toto mu ako pomôže prosím ťa, a ešte odvážne ako anonym, aspoň sa podpíš
@lucka_ke jemu pomáhali už toľkokrát až to nie je normálne. Dávali mu x možností a on len sa ľutuje. O to ide.
@unbeholfen Tvoja hlavná chyba je že veľa prežerieš, teda mal by si riešiť svoju závislosť na jedle a potom by ti stačil aj ID a nejaká brigáda k tomu a prežil by si u rodičov... A do budúcna čo bude zbytočne riešiť, však možno umrieš skôr ako rodičia, možno za nás budú robiť roboty a budeme poberať nejaké dávky, možno sa ti zlepší stav. A momentálne keby ješ toľko ako normálny človek a kupuješ si rozumne by si prežil aj z ID a nejakej brigády. Napríklad aj nejaké upratovanie strojovo niekde na pár hodín denne.
@unbeholfen Tvoja hlavná chyba je že veľa prežerieš, teda mal by si riešiť svoju závislosť na jedle a potom by ti stačil aj ID a nejaká brigáda k tomu a prežil by si u rodičov... A do budúcna čo bude zbytočne riešiť, však možno umrieš skôr ako rodičia, možno za nás budú robiť roboty a budeme poberať nejaké dávky, možno sa ti zlepší stav. A momentálne keby ješ toľko ako normálny človek a kupuješ si rozumne by si prežil aj z ID a nejakej brigády. Napríklad aj nejaké upratovanie strojovo niekde na pár hodín denne.
@marsmykkok výborne, presne to mám v pláne. Už týžden som si chcel dať predsavzatie že budem papať menej, ale akosi sa mi nedarí a zase som už vyše 100€ minul na potraviny. Od výplaty prešli iba 3 dni. To je problém! Lebo poďme počítať: Ak za 3 dni miniem 100€ a mesiac má 31 (zaobkrúhlime na 30) krát 10 tak to vychádza na 1000€. Proste matematika je presná a hocijak nijak to nevychádza.
Dlhodobo snívam presne o tom že budem menej jesť (lebo to je moja ekonomická achylovka) inde viem veľmi šetriť a byť držgroš. A že bude ID + brigády. A žiť v nehnutelnostiach patriacich rodine a platiť kolko určia. Lenže tá moja závislosť mi všetko kazí. Strašne mi chutí a nedokážem prestať kým ma nestopne nula na účte a prázdno v peňaženke.
Dlhodobo snívam presne o tom že budem menej jesť (lebo to je moja ekonomická achylovka) inde viem veľmi šetriť a byť držgroš. A že bude ID + brigády. A žiť v nehnutelnostiach patriacich rodine a platiť kolko určia. Lenže tá moja závislosť mi všetko kazí. Strašne mi chutí a nedokážem prestať kým ma nestopne nula na účte a prázdno v peňaženke.
@unbeholfen Ak chodíš k psychiatrovi, skús to riešiť aj s ním, veľa psychiatrických liekov zvyšuje chuť do jedla, či by ti nemohol zmeniť liečbu a dať také čo chuť do jedla podporovať nebudú.
@unbeholfen Ak chodíš k psychiatrovi, skús to riešiť aj s ním, veľa psychiatrických liekov zvyšuje chuť do jedla, či by ti nemohol zmeniť liečbu a dať také čo chuť do jedla podporovať nebudú.
@marsmykkok na to sa spýtam pri najbližššej návšteve. A inák eexistuje niečo čo potláča chuť do jedla? Že by som radšej šiel do lekárne a miesto jedla kupoval to?
Keby som vedel sa zbaviť závislosti na nezdravom jedle, to by bola revolúcia. Vyriešilo by to 90% problémov.
Ja mám tú že som v zlej kombinácii. Že som márnotratný ale zároveň neživotaschopný. Skromný človek by to takto utiahol až do dôchodku že chvílu má prácu, chvílu nemá. Žil by celý život skromne a z toho občasného príjmu by vykrýval tie medzery a jeho život by bol stále len o tom aby sa udržal nad vodou.
@lucka_ke jemu pomáhali už toľkokrát až to nie je normálne. Dávali mu x možností a on len sa ľutuje. O to ide.
@anonym_f1a26f a stále sa bude pýtať zas a znova, lebo toto nemá jednoduché riešenie, chcelo by to dlhodobú odbornú pomoc priamo na mieste a podporu rodiny
@anonym_f1a26f a stále sa bude pýtať zas a znova, lebo toto nemá jednoduché riešenie, chcelo by to dlhodobú odbornú pomoc priamo na mieste a podporu rodiny
@lucka_ke ale dostal tu uz x rad a furt stale to iste. Ludia su chori rozne a horsie a nelutuju sa tolko co on
Počkať. Kam to zašlo? Téma nieje o lutovaní sa, ale o tom že ak je človek neschopný, tak sa logicky stane bezdomovcom, a téma je o tom že aké má taký človek možnosti?
Sledujem reportáže so sociálnou tematikou keďže ide o moju budúcnosť. A tam vidím že mnoho bezdomovcov nechce spolupracovať, že chodia dobrovolníci ich hladať aby im pomohli, a oni ich odoženú, majú problémy s alkoholom tak ich nechcú pustiť do útulkov. Ale aké má možnosti človek ktorý sa dostane na ulicu len pre svoju neschopnosť ale inák bude spolupracovať, nebude opitý, príjme každú pomoc od organizácií, bude aktívne spolupracovať so sociálnymi pracovníkmi. Viem že sú tie projekty ako Nota Bene a podobné. Zabezpečia nejaké bývanie a prácu. A tu je pointa že im dávajú nejaké jednoduchšie práce ktoré by som zvládol.
Pevná vôľa nemá nič s tvojou diagnózou. Si schopný vstať do práce, šlo by riešiť aj to prežieranie, treba chcieť. Lenže ty nemáš motiváciu žiť, šunes. Tam treba začať.
Ja vím pevná vôla to je len a len o človeku. Ja by som sa musel naučiť ju mať, potom by prišlo všetko ostatné.

@anonym_f1a26f to nie, ale mozno vedia poradit. Napriklad vďaka Lucii môžem ísť do toho starobinca keď ma z aktuálnej roboty vyhodia. Budem mať na pár mesiacov robotu kým nezačnú byť problémy. Nezabúdajte že som chorý na hlavu a neviem reagovať na niektoré situácie. Preto mám vždy nejaké problémy skôr či neskôr v každom zamestnaní.
@unbeholfen a preco v robote nepovies ze nech ti naviac robotu nedavaju