icon

Pocit nenaplnenia a životné zmeny

9. nov 2025

Ahojte. Chcem sa spýtať či aj iný ľudia premýšľajú nad takýmito vecami? Je po tomto živote niečo iné alebo to končí tu a je koniec všetkých dní? Mám posledné mesiace takéto stavy. Prišiel som o prácu kde mi dlhujú 4000€ za nevyplatenie mzdy, na účte mám momentálne ledva cez 100€. Som nezamestnaný a mám pocit nenaplnenia a prázdnoty. Neviem čo ďalej mám robiť akú prácu, myslím že nie som nikde užitočný. Mám 26. Včera som bol na stretnutí so ženou a myslel som si že bude z toho niečo viac a ostal som sklamaný z toho veľmi keďže som pochopil ako sa veci majú a že nechce vzťah len kamarátstvo. Myslím že by som nikomu nechýbal a ja by som si uľavil konečne.

zuzanaete
9. nov 2025

Hladaj to pomyselne svetielko/nadej. Mas teraz narocne obdobie, ale urcite pridu aj lepsie dni. Mas rodinu? Vypoculi by ta, povzbudili? Ak nepomoze rodina, vyhladat odbornu pomoc. Este dnes mozes kontaktovat IPcko. Nevzdavaj to.

anonym_42032a
9. nov 2025

@anonym_autor Každopádne rob s tým niečo kým nie je neskoro. Nesmieš takto premýšľať! Život máš ešte prrd sebou a určite je veľa ľudí, ktorí ťa majú radi.Pracu si nájdeš hlavu hore a keď budeš lepšie po psychickej stránke aj priateľku raz určite stretneš. Vyhľadaj odbornú pomoc! Nebij sa nie si v tom sám .

zuzika87
9. nov 2025

Nerob to prosím...máš tu svoje miesto určite máš ľudí ktorým na tebe záleží,nevieš si ani len predstaviť čo by si tým spôsobil ,akú bolesť...a to ti píšem z vlastnej skúsenosti ako človek ktorý pred týždňom takto prišiel o blízku osobu práve takýmto otrasným sposobom,uvedom si že všetko sa pre nie o deje a že aj keď život nie je práve nádherný to slnko výjde ,hlavu hore♥️

anonym_e54cf4
9. nov 2025

Práca a ženy to je tvoj problém, že nevidíš zmysel žiť?
Da sa vzdelávať, rozširovať svoje obzory
Ci profesijne ci medziludsky
Skôr by som sa nastavila tak, že co s tým robiť a nezatvarat si sám sebe dvere
Lebo život je o sebarozvoji, vieš že ti niečo chýba tak hľadaj skusaj
Keď si nebudeš vedieť rady,nieje hanba navštíviť poradcu,terapeuta
Môže ti spraviť aj test na čo by si sa v živote hodil, akú profesiu
Môže zhodnotiť tvoje slabsie stranky a ukázať ti ako na nich pracovať a tie dobré ďalej rozvíjať
Nieje nič stratené,si tu, žiješ, dýchas a chces nájsť..len musis nájsť sám v sebe kľud, možno tomu stačí malo, urobiť iný krok a uz budeš úplne inde
Možno budeš potrebovať viac krokov ale mať v poho prácu, mať v poho ženu, mať v poho život za to stojí to skúšať

226lenka
9. nov 2025

Už niekoľko rokov trpím depresiami, ktoré neprechádzajú. O samovražde premýšľam už veľmi veľa rokov, ešte od detstva. Odrádza má od toho jedine pomyslenie na to, že mi to nevyjde a ostanem zmrzačená na celý život

lenkasarka
9. nov 2025
@226lenka

Už niekoľko rokov trpím depresiami, ktoré neprechádzajú. O samovražde premýšľam už veľmi veľa rokov, ešte od detstva. Odrádza má od toho jedine pomyslenie na to, že mi to nevyjde a ostanem zmrzačená na celý život

@anonym_autor
@226lenka mrzí má čo prežívate. Neviem vám poradiť myslím že ani pomôcť vám neviem. Držím vám obom palce nech máte obaja len pekne dni a nech vás už nikdy nenapádajú takéto myšlienky.

anonym_4abf5a
9. nov 2025
@226lenka

@226lenka ja to mám veľmi podobne. V nemocnici som mala spolupacientku, ktorá vyskočila zo 7 poschodia a prežila to. Ochrnutá od hlavy dole.

majka2959
9. nov 2025

@anonym_autor Máš niekoho v rodine alebo priateľov, s kým si rozumieš a majú Tvoju dôveru? Bol si s tým u lekára? Ak si veriaci, môžeš sa porozprávať s kňazom. Nevzdávaj to! Život stojí za to.

martinmmartin
9. nov 2025

po smrti cakam presne to iste ako pred narodenim. A som s tym velmi ok

7miriam77
9. nov 2025

Proste máš len blbé obdobie,keď ti nič nevychádza. A také obdobia má občas úplne každý človek. Po každej búrke výjde slnko. Skús nájsť hocijakú prácu, aby si mal dáky príjem a nemal čas premýšľať nad somarinami. Máš 26 rokov a život pred sebou. Určite sa so svojími pocitmi zver rodine alebo priateľom... neostávaj sám. Zvládneš to🍀🍀🍀a zasa bude dobre

curlie
9. nov 2025

@anonym_autor si dôležitý! Áno, máš zlé obdobie, máš na sebe naložené viac ako dosť 😔 ale pamätaj, po každej búrke vyjde slnko, vždy. Teraz len zatni zuby, nejak sa to snaž prežiť a uvidíš všetky úžasné veci ktoré si zaslúžiš. Určite si veľmi šikovný, len nájdi to, čo chceš robiť a skúšaj 😊 Držím ti veľmi palce a uvidíš že o chvíľu sa obzrieš dozadu a budeš na seba pyšný, že si to nevzdal🤍

1gramofon
9. nov 2025

O pár rokov môžeš mať niekoho komu bude záležať a možno budeš mať aj v pohode prácu. Spomenies si na to čo si prežíval kedysi a budeš rád ,že si tu.
Prácu si nájdeš. 26 rokov nie je veľa. Radšej neskôr ako sa unáhliť a byť v nešťastnom vzťahu.
Sú také knihy o ľuďoch čo sa pokúsili zabiť, zostali na vozíku a zrazu ich teší zvuk vtáčika. Ďakujem, neprosím.

anonym_4cc6b1
9. nov 2025
@226lenka

@226lenka suseda po smrti muža zostala sama na 7 deti. Skočila pod vlak😭. Odrezalo jej nohu a na 7 deti bola sama a ešte aj bez nohy. 😰Keď neprišiel tvoj čas, ani smrť ťa nechce. Musíš si svoj kalich trpkosti dopiť až do dna. 🥀

anonym_35b88a
9. nov 2025
@anonym_4cc6b1

@226lenka suseda po smrti muža zostala sama na 7 deti. Skočila pod vlak😭. Odrezalo jej nohu a na 7 deti bola sama a ešte aj bez nohy. 😰Keď neprišiel tvoj čas, ani smrť ťa nechce. Musíš si svoj kalich trpkosti dopiť až do dna. 🥀

@anonym_4cc6b1 bolo to niekde v správach? Takéto niečo ma celkom šokovalo

marca12
9. nov 2025

@anonym_autor Vies,ono to vacsinou tak chodi,ked sa poserinka jedna vec,tak sa serka uz vsetko. Ale pamataj,vzdy vyjde slnko a zase bude dobre. Tieto zle veci,co sa nam deju nas posuvaju vpred,ucia nas byt silnejsimi. Nevzdavaj sa. Raz budes spominat na svoju silu ako si to zvladol a budes na seba hrdy. Kazdy sme si presli tazkymi chvilami,beznadejou,financnymi tazkostami,chorobami. Ak mas taketo myslienky,najdi si psychologa,vykecas sa. A hlavne nesed doma. Kazdy den musis chodit von na prechadzky,aj ked sa ti nechce,musis ist. Velmi to pomaha na hlavu a radia to aj psychiatri svojim pacientom.

anonym_4cc6b1
9. nov 2025
@anonym_35b88a

@anonym_4cc6b1 bolo to niekde v správach? Takéto niečo ma celkom šokovalo

@anonym_35b88a nie, stalo sa pred asi 20 rokmi susede. Pár domov od nás. Poznám ju dobre, jej deti chodili so mnou do školy. Pani má dnes už cez 80 a jej deti už majú svoje deti. Býva so synom s rodinou. Už je na vozíku, lebo s tou jednou nohou už nevie chodiť, bohužiaľ. Inak milá pani, dcére dá stále cukrík, keď ju vidí behať po ulici.

anonym_4cc6b1
9. nov 2025
@anonym_4cc6b1

@anonym_35b88a nie, stalo sa pred asi 20 rokmi susede. Pár domov od nás. Poznám ju dobre, jej deti chodili so mnou do školy. Pani má dnes už cez 80 a jej deti už majú svoje deti. Býva so synom s rodinou. Už je na vozíku, lebo s tou jednou nohou už nevie chodiť, bohužiaľ. Inak milá pani, dcére dá stále cukrík, keď ju vidí behať po ulici.

@anonym_4cc6b1 vieš čo, tak ako si aj viac ako 20 rokov, keď tak počítam, lebo niektoré jej deti boli ešte na ZŠ, keď sa to stalo, niektoré boli väčšie.

anonym_2627c3
9. nov 2025

@anonym_autor napíšem Ti len jedno. Chcela by som mať Tvoje problémy.

anonym_7bb8a1
9. nov 2025

Hlavu hore! Všetci tu máme svoje miesto, aj Ty ho nájdeš. Na samovraždu nemysli. Jeden doktor skúmal vo svojej záverečnej práci ľudí, ktorí chceli spáchať samovraždu, ale neúspešne - prešli si klinickou smrťou. Keď študoval ich stavy počas klinickej smrti, zhodne opisovali, že pochopili, že nie života sa treba báť, ale smrti zo samovraždy.. vydrž, zvládni toto ťažké obdobie, po smútku prichádza radosť. Tak ako po noci prichádza deň.
Vystri chrbát, aj nasilu, a skús sa usmievať. Takisto sprvu aj nasilu. Postupne to pôjde ľahšie. Zhlboka sa nadýchni. Choď si zabehať, rozhýb telo. A usmievaj sa. To je povinné 🙂.
Dôveruj si a uvidíš, že úspech na Teba čaká. Možno už aj zajtra. Skús sa zamyslieť, akú prácu by si chcel naozaj robiť, namiesto práce len za peniaze. A choď za svojím cieľom. Dokážeš to, ako aj iní. Vidno, že si inteligentný, tak hlavu hore. A úsmev🙂

katulienkax
11. nov 2025
@anonym_4abf5a

@226lenka ja to mám veľmi podobne. V nemocnici som mala spolupacientku, ktorá vyskočila zo 7 poschodia a prežila to. Ochrnutá od hlavy dole.

@anonym_4abf5a mali ju nechat umriet, to je chyba moderneho zdravotnictva ze robi z ludi invalidov zbytocne v niektorych pripadoch

anonym_4abf5a
11. nov 2025
@katulienkax

@anonym_4abf5a mali ju nechat umriet, to je chyba moderneho zdravotnictva ze robi z ludi invalidov zbytocne v niektorych pripadoch

@katulienkax bola to mladá baba, oni nevedeli, aké bude mať poškodenie. To zistíš až keď sa preberie. Zničený život.

autor
15. nov 2025

Ahojte čítal som si tu každého správy. Ja by som chcel poďakovať každému najmä tým ktorý mi napísali pekné vety vážim si to. Takéto obdobia má niekedy chytia a ja neviem co robiť. Niektorí ste sa pýtali, na rodinu, áno mám rodičov a 2 bratov, nehovorím že máme zlé vzťahy ale nerozprávame sa moc často o takýchto veciach, keď aj áno tak sú to prevažne len peniaze práca. Nikdy sa nebavíme kto ako sa cíti a či je pohode. Ja síce mám rodinu a pár kamarátov ale napriek tomu sa cítim osamotené a opustene. Chodím aj k psychologičke ale neviem či mi to zrovna pomáha byť lepšie na tom. Vždy sa cítim nepríjemné keď sa s niekým bavím že aby som pracoval na sebe lebo ja fakt nevidím nič pred sebou neviem prečo.

wayway
15. nov 2025
@anonym_autor

Ahojte čítal som si tu každého správy. Ja by som chcel poďakovať každému najmä tým ktorý mi napísali pekné vety vážim si to. Takéto obdobia má niekedy chytia a ja neviem co robiť. Niektorí ste sa pýtali, na rodinu, áno mám rodičov a 2 bratov, nehovorím že máme zlé vzťahy ale nerozprávame sa moc často o takýchto veciach, keď aj áno tak sú to prevažne len peniaze práca. Nikdy sa nebavíme kto ako sa cíti a či je pohode. Ja síce mám rodinu a pár kamarátov ale napriek tomu sa cítim osamotené a opustene. Chodím aj k psychologičke ale neviem či mi to zrovna pomáha byť lepšie na tom. Vždy sa cítim nepríjemné keď sa s niekým bavím že aby som pracoval na sebe lebo ja fakt nevidím nič pred sebou neviem prečo.

@anonym_autor „Nikdy sa nebavíme kto ako sa cíti a či je pohode. Ja síce mám rodinu a pár kamarátov ale napriek tomu sa cítim osamotené a opustene“. Tu mas odpoved, ktoru je dobre rozlozit si na drobne.

Sme strasne individualisticka spolocnost a mame tu epidemiu samoty. Je tragedia nasej doby, ze mlady clovek sa citi sam. V niektorych rodinach sa vobec nerozprava o pocitoch, a potom sa najma mladi muzi v sebe nevyznaju. Kto nepozna pricinu, tazko najde riesenie. Mas pritomneho otca? Aky ti dal priklad do zivota? Dal ti dostatocne prijatie? Nachadzas unho uznanie?

Pre tvoju mentalnu pohodu a zdrave vztahy sa potrebujes v sebe vyznat. A ako muz sa najst, najst svoje miesto, prijat sa, mat rad seba, aj druhych. Tvoja hodnota nezavisi od stavu tvojho uctu. Zato vnutorne ustaleny muz prinasa do spolocnosti kus stability a mieru.(Samozrejme, nejde len o to, ako si „uzitocny“ pre spolocnost. Ide aj o teba ako ludsku bytost.)

Co mozes robit: Zacni viac vnimat a skumat svoje prezivanie, ale nenechaj sa nim zomliet. Akceptuj aj zle pocity, pripadne zle vlastnosti. Vnimaj ich ako motor, ktory ta pozenie k pozitivnym zmenam. Si silny, das to.
- Daj si zopar mensich cielov, ktorych splnenie by ta realne potesilo a kazdy den sprav nieco pre ich naplnenie.
- Pozoruj inych ludi a ked v niekom uvidis viac hlbky, pokus sa vybudovat s nim priatelstvo. Zaclen sa do miestnych skupin a najdi si svoju partiu.

Mentalne zdravie mladych muzov je v ohrozeni, muzi castejsie pachaju samovrazdy, vela bolesti by sa dalo predist, ale treba to brat vazne. O tejto teme viem zial viac, ako by som chcela vediet💔. Kludne mi napis, ked nebudes mat s kym pokecat.