icon

Pocit neustáleho tlaku na plač: Ako ďalej?

7. sep 2026

Denne pociťujem potrebu sa vyplakať, akoby som cítila taký ten tlak na plač, ale nejde mi to. Som dosť vyčerpaná za 3 roky na materskej (som na dieťa sama s mužom, ktorý ale chodí do roboty), nikto iný za 3 roky s mojim dieťatom nebol a myslím, že sa to odzrkadlilo. Mali ste niekto taký pocit s tým tlakom na plač? Ako dlho to trvalo? Resp. kedy to prejde?Ďakujem.

anonym_3a7ac5
7. sep 2026

Tiež sa niekedy potrebujem jednoducho poriadne vyplakať a keď sa to podarí, tak sa mi naozaj aj uľaví... smutný film, video, pesničky a keď začnem, už to ide... potom je zas dobre

anonym_e525fd
7. sep 2026

treba sa rozviest, naco ti je taky muz o ktoreho sa nevies opriet, a nevie ti zabezpecit pocit radosti a bezpecia. kasli na neho.

domkakvet
7. sep 2026

@anonym_autor na dovolenke ste boli?

autor
7. sep 2026
@domkakvet

@anonym_autor na dovolenke ste boli?

@domkakvet ano boli. Pomohlo krátkodobo.

autor
7. sep 2026
@anonym_3a7ac5

Tiež sa niekedy potrebujem jednoducho poriadne vyplakať a keď sa to podarí, tak sa mi naozaj aj uľaví... smutný film, video, pesničky a keď začnem, už to ide... potom je zas dobre

@anonym_3a7ac5 ďakujem. Anoo, ja to ale mávam denne teraz a dobre je to vždy len chvíľkové, ale keď sa nad tým začnem zamýšľať tak upadnem do takej depky z toho, že prečo vlastne pociťujem takéto, či som smutná

domkakvet
7. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nieco nie je v tvojom zivote v poriadku, treba hladat pricinu, co ti chyba, alebo s cim si nespokojna.

anonym_fc55b8
7. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor do prace chodis?

anonym_c0206b
7. sep 2026

Pusti si smutne pesnicky a bude to. Rihanna Lift me up je pre mna jednou z nich, to okamzite revem 🙂 Podla mna je dobre takto volnit tlak, emocie - emocie sa nedaju zachytit myslienkami a ked ich neodzijes, blokuju ta. Drzis to hlavou, racionalizujes si to, preco ten tlak musis vydrzat. Vyhrad si chvilku pre seba - pozri si pesnicky na youtube a vyplac sa, odide to a bude ti lepsie.

autor
7. sep 2026
@domkakvet

@anonym_autor nieco nie je v tvojom zivote v poriadku, treba hladat pricinu, co ti chyba, alebo s cim si nespokojna.

@domkakvet určite..žiaden čas pre seba je podľa mňa príčina..

autor
7. sep 2026
@anonym_fc55b8

@anonym_autor do prace chodis?

@anonym_fc55b8 nie, nevzali nam dieťa do školky.

autor
7. sep 2026
@anonym_c0206b

Pusti si smutne pesnicky a bude to. Rihanna Lift me up je pre mna jednou z nich, to okamzite revem 🙂 Podla mna je dobre takto volnit tlak, emocie - emocie sa nedaju zachytit myslienkami a ked ich neodzijes, blokuju ta. Drzis to hlavou, racionalizujes si to, preco ten tlak musis vydrzat. Vyhrad si chvilku pre seba - pozri si pesnicky na youtube a vyplac sa, odide to a bude ti lepsie.

@anonym_c0206b ďakujem❤️❤️ skúsim!

anonym_fc55b8
7. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_fc55b8 nie, nevzali nam dieťa do školky.

@anonym_autor takze si stale na rodicovskom RP? ja by som skusila aj sukromnu a isla do prace prides na ine myslienky

autor
7. sep 2026
@anonym_fc55b8

@anonym_autor takze si stale na rodicovskom RP? ja by som skusila aj sukromnu a isla do prace prides na ine myslienky

@anonym_fc55b8 ano🥹 už mi z toho celkom drbe fakt. Podľa mňa som vyhorela kvalitne🙈

domkakvet
7. sep 2026
@anonym_autor

@domkakvet určite..žiaden čas pre seba je podľa mňa príčina..

@anonym_autor nech ti dieta niekto postrazi a poriadne si oddychni, manzel, rodicia, surodenec.

anonym_90157a
7. sep 2026

Vyhorená a vyčerpaná, choď niečo robiť. Hoc na pól dňa a hoc by celá tvoja výplata mala ísť na poldenné stráženie.

anonym_87a302
8. sep 2026

áno mala som, stal sa z toho neovládateľný každodenný plač...išlo o vyhorenie a depresívnu epizódu, pomohli mi lieky, antidepresíva.