icon

Pomohla vám psychoterapia k pokojnejšiemu životu?

28. sep 2026

Otázka je v podstate v nadpise. Mám v sebe nespracované traumy z predošlých vzťahov, z bývalých frajerov a tiež falošných kamarátov. Všímam si trochu, že mi to ovplyvňuje aktuálne vzťahy. Hoci nerada, uvažujem kvôli tomu o psychoterapii. Bojím sa však trochu, že to budú vyhodené peniaze, tak preto sa obraciam sem. Ak ste niekto chodili na psychoterapiu, pomohlo vám to? Máte pocit, že žijete odvtedy lepší a hlavne pokojnejší život? Prípadne na základe čoho si vybrať psychológa/ psychoterapeuta. Jasné, okrem recenzií 😅

anonym_ca6e2b
•
28. sep 2026

áno, a veľmi. Pomohla a pomáha. Len nájsť slušného terapeuta je náročné. Aj ja som pár terapiami prešla s tým, že božemôj, ak má byť toto pooc, tak ma radšej zastreľte 😀
A byť tebou, pozerala by som niekoho, kto je klinický psychológ.

wiwi28
•
28. sep 2026

Som v procese terapie už 4 roky a zmenilo mi to život k lepšiemu. Žijem vedomejšie, kvalitnejšie. Stále nie som ani v polovici tam kam by som sa rada dostala ale už teraz na sebe vidím veľké zmeny. Pomáha mi to najmä v medziľudských vzťahoch. Kým som zakotvila u svojho momentálneho terapeuta vystriedala som 2 ženy terapeutky. Mne to úplne nesedelo, potrebujem pohľad z mužskej perspektívy. Môj terapeut je úžasný človek, ktorý ma otázkami dokáže tak nesmerovať, že často nechápem.

anonym_57b02a
•
28. sep 2026

urcite v niecom ano, hlavne ponukla aj iny pohlad na problemy v jednej dost tazkej zivotnej situacii by som povedala, ze pomohla dost, mam za sebou dva roky, kedy mi urcite udalosti dali dost zabrat, az to skoncilo takmer zle, nezvladala somuz citit tu dusevnu bolest, ktorou som si musela prejst, ale nakoniec som to nejak rozdychala a zazila aj krasne chvile. Neplatim nic

anonym_a3866e
•
28. sep 2026

@anonym_autor velmi zalezi od osoby, moze sa stat ze ti niekto nesadne. Ak mas traumu tak chod k takej co sa tomu venuje. To zameranie je dolezite. Bude mat skusenosti s ludmi ako ty. Moje osobne sedenia ma neposunuli bola som prilis velke susto pre mladu psychologicku. Za to rozhovor so synovou psychologickou este vo vycviku bol velmi prospesny, len ona robila iba deti. Par viet ma povzbudilo a mala empatiu. Urcite to skus.

anonym_555d4c
•
28. sep 2026

Samozrejme, a velmi. Spoznal som v terapeutke lekarke moju sucasnu manzelku. Nedavno sme tu o tom pisali.

unterwasserman
•
28. sep 2026

Ja som minule sa bol pýtať psychologičky na malej poliklinike (je len o pár dverí ďalej ako mám alergológiu). Ale je ukrajinka. Sovietsky zväz vybudoval univerzity na svetovej úrovni, vzdelaná môže byť dobre, ale čo rečová bariéra? Iné je dohovárať sa kuchynskou slovenčinou a iné odbornejšie.

anonym_c75544
•
28. sep 2026

áno,ale výber terapeuta je dôležitý a musí ti sadnúť .

2691
•
28. sep 2026
@wiwi28

Som v procese terapie už 4 roky a zmenilo mi to život k lepšiemu. Žijem vedomejšie, kvalitnejšie. Stále nie som ani v polovici tam kam by som sa rada dostala ale už teraz na sebe vidím veľké zmeny. Pomáha mi to najmä v medziľudských vzťahoch. Kým som zakotvila u svojho momentálneho terapeuta vystriedala som 2 ženy terapeutky. Mne to úplne nesedelo, potrebujem pohľad z mužskej perspektívy. Môj terapeut je úžasný človek, ktorý ma otázkami dokáže tak nesmerovať, že často nechápem.

@wiwi28 jednej, kde je taký dobrý?

mirka414
•
28. sep 2026

Sem sa pripojím .po dovolenke prečítam

anonym_31daab
•
28. sep 2026

@anonym_autor pomohlo mi to, no lepsim a pokojnejsim zivotom by som to zatial po roku nenazvala. Dokazem uz celkom v pohode fungovat, chodit do prace, starat sa o deti a domacnost, zlepsil sa mi spanok. Je to vsak pre mna narocne, nie je to nic prijemne.
Ak ti to uz ovplyvnuje tvoj kazdodenny zivot a nevies sa sama posunut, stoji to za vyskusanie.

unterwasserman
•
29. sep 2026
@mirka414

Sem sa pripojím .po dovolenke prečítam

@mirka414 prečo po dovolenke? Veď cez ňu je najviac času. My ju v robote musíme vybrať, a nechodievam na fušky či brigády cez dovolenku, tak sa viac nudím a mám čas. V iných robotách sa dalo že vyplatili to. Keď som bol mladší, chodil na fušky a brigády keď som bol nútený vybrať si tú dovolenku.

mirka414
•
29. sep 2026
@unterwasserman

@mirka414 prečo po dovolenke? Veď cez ňu je najviac času. My ju v robote musíme vybrať, a nechodievam na fušky či brigády cez dovolenku, tak sa viac nudím a mám čas. V iných robotách sa dalo že vyplatili to. Keď som bol mladší, chodil na fušky a brigády keď som bol nútený vybrať si tú dovolenku.

@unterwasserman vzala som s partnerom 8rocne dvojičky do Egypta a zrazu sa ku nám pridalo ešte jedno 9 ročne dievčatko z hotela 😂takže ,,mama,, na plný úväzok na dovolenke už o 20:00 padneme mŕtvy do postele a decká sú stále hore. Po tejto dovolenke idem na ďalšiu odpočinkovú dovolenku 😂

unterwasserman
•
30. sep 2026
@mirka414

@unterwasserman vzala som s partnerom 8rocne dvojičky do Egypta a zrazu sa ku nám pridalo ešte jedno 9 ročne dievčatko z hotela 😂takže ,,mama,, na plný úväzok na dovolenke už o 20:00 padneme mŕtvy do postele a decká sú stále hore. Po tejto dovolenke idem na ďalšiu odpočinkovú dovolenku 😂

@mirka414 sila tykoxo že kam až si išla. Ja idem tak maximálne do Trnavy. A ešte mám 8,5 dňa, nevyplatia mi to, ale budú nútiť vybrať mi to. Zas sa budem nudiť keď si nenájdem brigádu na tie dni.