Prečo je také ťažké odísť od muža?
Zaujíma ma táto otázka prečo majú ženy také ťažké odísť od muža?
Moja sestra, majú s mužom 3 deti, bývajú vo veľkom dome v meste. Finančne majú všetko, nič im nechýba, môžu si dovoliť čo len chcú, dovolenky, výlety, deti značkové oblečenie, nové mobily, vysoké vreckové, drahé školy. Na druhej strane jej manželstvo je v troskách.
Muž si ju neváži, doma ani prstom nepohne, nadáva na ňu, hádajú sa skoro denno denne. Po nociach plače do vankúša. Ale neodíde lebo sama by to nezvládla s deťmi hlavne finančne.
Mám veľa kamaratiek, jedna má 2 deti a muž chodí do krčmy, opije sa a potom ju aj zbije. No neodíde. Ďalšia 3 deti, muž je neverný, no tiež neodíde lebo ako by to sama dala s deťmi.
Všetci tvrdia že radšej ostanú s mužom len aby mali deti zázemie a stabilitu, lebo teraz majú peniaze vďaka mužovi a môžu si dovoliť všetko. No keby žena odišla s deťmi do podnájmu, už len ten podnájom je ťažké si nájsť pre matku s deťmi a ešte ťažšie sama platiť všetko. A nie každá má rodičov kam by mohli odísť.
Ja toto chápem čo mi hovoria, no je mi to veľmi ľúto že musia takéto veci prežívať v manželstve len preto lebo by to sami s deťmi nedali. A čo tie deti nepoznaci ich to do budúcna?
@anonym_afb836 Tak ja len preto, lebo pises ze ta to nezaujima kde je, nech je aj pod mostom, ale deti pod most asi nechces posielat.
@anonym_autor keď žena odíde, zostane na deti často úplne sama a muž dá od nich ruky preč. Logisticky, byť sama na deti bez záložného plánu je veľmi náročné. Potom načo sa vôbec neprihĺiada je zdravie. Ak sú žena a deti zdravé, je to úplne o inom. Stačí ak má čo i len jedno dieťa nejaké alergie a stovka mesačne putuje tam, plus časté hospitalizácie tiež treba platiť.
Ďalšia vec je čo som si všimla, ľudia sú ako supy. Keď vidía osamotenú matku s deťmi, namiesto pomoci si ju viac všímajú a dovolia si k nej aj k jej deťom také veci, ktoré by si úrčite nedovolili, ak by s nimi žil muž. Čiže jednak peniaze, chýbajúca pomocná ruka z rodíny či nedostatočná sociálna ochrana detí sú tiež faktormi, prečo žena volí ostať v zlom vzťahu.
@anonym_b43fff Ale zeny musia byt pripravene aj na to, ze muz sa jedneho pekneho dna rozhodne odidist... vzdy mat osetrenu v zivote aj tuto moznost. V dnesnej dobe konci takmer polovica mamzelstiev rozvodom, sno, castejsie sa rozvadzaju zeny, ale aj muzi podavaju... A nie, ja nemam zlu skusenost s tym, ze by si ludia ku mne ako k rozvedenej dovolovali. Ani deti. To si na to ako dosla?
@anonym_autor bola som v podobnom manželstve ako tvoja sestra. Rozvádzala som sa, keď mal malý 2,5r. Rozvod bol na môj podnet, lebo som už nevládala žiťv takom vzťahu...
@anonym_e0b56d Presne toto hovorí aj sestra, že ak rozdelia peniaze z domu ostane jej ledva 40 tisíc a z toho nekúpi nič. Keď len malá garzónka stojí okolo 100 tisíc a to je iba jedna izba. Kam tam naprace seba a 3 deti.
@anonym_autor este raz, co urobi sestra ak ju muz opusti?

@anonym_afb836 Tak ale davas mu vase deti , nie ? Tak asi chces vediet kde su v akom prostredi s akymu ludmi. Ci aj to ti je jedno ?
@anonym_e0b56d čo to má spoločne s tým že neviem ako žije ? Viem kde býva, viem s kým. Deti su už veľké (obaja školáci) a keď sa im niečo nepáči vedia to dat veľmi dobre najavo. On je človek čo nikam nechodí. Žiadna dovolenka, žiaden výlet. Takze sedia doma alebo u babky. Na to aby som vedela kde a s kým sú deti nepotrebujem komunikovať s exom.