icon

Prečo ľudom vadia bezdetní?

Dnes o 16:53

Prečo tu ľudia toľko riešia bezdetných a nielen na MK ale všade? Prečo vám toľko vadia? Nie je týždňa aby ste tu nepridali nejakú diskusiu.

Strana
z2
anonym_4433d6
Dnes o 16:55

to je len skrytá závisť.

autor
Dnes o 16:56
@anonym_4433d6

to je len skrytá závisť.

@anonym_4433d6 asi to tak bude. Včera zase niekto vytvoril tému o bezdetných a vkuse dookola

darmasiswa
Dnes o 16:57

@anonym_autor Myslim, ze vacsine ludi bezdetni vobec nevadia. Skor sa casto diskutuje o nizkej porodnosti a jej dosledkoch pre buducnost, nie o konkretnych bezdetnych ludoch. Kazdy ma pravo rozhodnut sa, ci chce alebo nechce mat deti, a nikomu do toho nic nie je

anonym_1f443a
Dnes o 16:57

Životný štýl a životné rozhodnutia iných kritizujú len takí, ktorí nemajú dostatok svojich starostí,alebo ich majú dostatok, ale miesto toho,aby ich riešili, radšej rozdávajú nevyžiadane rady

anonym_6a19c7
Dnes o 16:58

V akom zmysle vadia? Mne je jedno, či má niekto deti, alebo nie. Alebo z akého dôvodu ich nemá. Ja jedine uvažujem sama pre seba, na tým, že ako to bude fungovať v budúcnosti, keď takto rapídne klesá pôrodnosť. Kto a ako bude financovať starobu týchto ľudí. Ale to sú len také moje úvahy, každý si musí svoj život riešiť sám.

anonym_c5ba71

@anonym_autor nikdy som sa nestretla s tým, že by bezdetnosť vadila niekomu, kto je spokojný so svojim životom a rozhodnutím deti mať. V drvivej väčšina to vadí ľuďom, ktorí už nemajú možnosť sa o tomto znovu rozhodnúť a závidia, že iní tú možnosť majú. Ako sa hovorí "Misery loves company"

pr85

@anonym_autor Zase nová téma? Možno preto, lebo si na materskom fóre.

ivik4
Dnes o 16:59

Ja nikoho takeho vo svojom okoli nemam. Cim nam maju vadit ? Mna ani cudzie deti nezaujimaju, nie este bezdetny

autor
Dnes o 16:59
@darmasiswa

@anonym_autor Myslim, ze vacsine ludi bezdetni vobec nevadia. Skor sa casto diskutuje o nizkej porodnosti a jej dosledkoch pre buducnost, nie o konkretnych bezdetnych ludoch. Kazdy ma pravo rozhodnut sa, ci chce alebo nechce mat deti, a nikomu do toho nic nie je

@darmasiswa áno, hlavne tie komentáre pod článkami o nízkej pôrodnosti. Ja dieťa nechcem a nemám žiadne peniaze ani len pre seba, nebudem sa množiť v drahom nájme len aby som zachránila pôrodnosť...

autor
Dnes o 17:00
@pr85

@anonym_autor Zase nová téma? Možno preto, lebo si na materskom fóre.

@pr85 super, máš deti, všetci poznáme tvoje názory, nemusíš ich tu opakovať, dovidenia.

pr85
Dnes o 17:03
@anonym_autor

@pr85 super, máš deti, všetci poznáme tvoje názory, nemusíš ich tu opakovať, dovidenia.

@anonym_autor OK, cau. Ale nechápem, prečo sa tu stále zakladajú tieto témy.

anonym_9f9084
Dnes o 17:09

Skor si myslim ze tie temy zakladaju bezdetni, ktori sa obavaju ze raz budu lutovat

anonym_b92114
Dnes o 17:09

Je zaužívané, že ľudia "majú mať" deti a kto sa rozhodne byť iný ako stádo, vystavuje sa jeho pomste - väčšej či menšej. Alebo je v tom závisť vyhorených materí, ktoré nevedia nič iné ako mať hŕbu detí s nejakým nímandom a potom doma vynervované púšťajú ho**omety na ženy, ktoré chcú od života viac. Dokonca sú v roku 2026 aj časti Slovenska, kde sú aj tí, čo majú "len" jedno dieťa označovaní za sebeckých. Komu nie je z hora dané, v apatieke nekúpi. Zdravý rozum myslím. 🤷

pr85
Dnes o 17:12
@anonym_b92114

Je zaužívané, že ľudia "majú mať" deti a kto sa rozhodne byť iný ako stádo, vystavuje sa jeho pomste - väčšej či menšej. Alebo je v tom závisť vyhorených materí, ktoré nevedia nič iné ako mať hŕbu detí s nejakým nímandom a potom doma vynervované púšťajú ho**omety na ženy, ktoré chcú od života viac. Dokonca sú v roku 2026 aj časti Slovenska, kde sú aj tí, čo majú "len" jedno dieťa označovaní za sebeckých. Komu nie je z hora dané, v apatieke nekúpi. Zdravý rozum myslím. 🤷

@anonym_b92114 To v ktorej časti Slovenska je mať len 1 dieťa pokladane za sebecké?

catherin4
Dnes o 17:19

Som bezdetna, v mojom veku uz deti ani mat nebudem a nevsimla som si, zeby som niekomu vadila

zuzana76
Dnes o 17:20
@anonym_9f9084

Skor si myslim ze tie temy zakladaju bezdetni, ktori sa obavaju ze raz budu lutovat

@anonym_9f9084 ja si tiez myslim, ze tie temy zakladaju bezdetni, taki, co nie su presvedceni o svojom rozhodnuti, lebo to, co ma clovek v sebe vysporiadane, nepotrebuje riesit. Bezdetni nikomu nevadia.

zuzitko74
Dnes o 17:21

Ja ti neviem, ja žijem v takej časti Slovenska, kde je každému v podstate jedno, či niekto chce, alebo nechce mať deti. Tvoje rozhodnutie, tvoj život, nikoho to ktovieako ani nezaujíma, nemá prečo to ľuďom okolo teba prekážať, či neprekážať.

autor
Dnes o 17:21
@zuzana76

@anonym_9f9084 ja si tiez myslim, ze tie temy zakladaju bezdetni, taki, co nie su presvedceni o svojom rozhodnuti, lebo to, co ma clovek v sebe vysporiadane, nepotrebuje riesit. Bezdetni nikomu nevadia.

@zuzana76 pozri si komentáre na akejkoľvek sociálnej sieti, ...alebo čo sa napočúvame od rodinných príslušníkov.

pr85
Dnes o 17:22
@zuzana76

@zuzana76 Presne tak, mám v robote kopec bezdetných a nikto z nás, ktorí máme deti, ich neriešime.

zuzana76
Dnes o 17:23
@anonym_autor

@zuzana76 pozri si komentáre na akejkoľvek sociálnej sieti, ...alebo čo sa napočúvame od rodinných príslušníkov.

@anonym_autor ale to sa napocuvaju aj detni, kedy bude surodenec? naco tretie? nie je vas uz nejako vela? akurat, ze bezdetni su na seba nejako velmi haklivi, ved ich odpinkaj a hotovo,

autor
Dnes o 17:23
@pr85

@zuzana76 Presne tak, mám v robote kopec bezdetných a nikto z nás, ktorí máme deti, ich neriešime.

@pr85 neriešiš, iba tu na koníku vypisuješ dlhé správy pod takéto príspevky a nedajbože niekto napíše "vazektómia" alebo "potrat", na to máš ti chodia rovno notifikácie a alerty (ako to už niekto spomenul)

anonym_b96aeb
Dnes o 17:24

Nevadia, iba ich názory na deti a postoj k detným. Ono, niekedy ich treba vlastne aj ľutovať. Našťastie, bezdetní v mojom okolí nie sú tým postihnutí a sú znesiteľní.

autor
Dnes o 17:25
@anonym_b96aeb

Nevadia, iba ich názory na deti a postoj k detným. Ono, niekedy ich treba vlastne aj ľutovať. Našťastie, bezdetní v mojom okolí nie sú tým postihnutí a sú znesiteľní.

@anonym_b96aeb ľutovať? Prečo by si ma mala ľutovať?

anonym_b61e33
Dnes o 17:27

pochybujem ze takuto temu by niekto bezdetny zalozil akurat na tomto fore. Ved to si viacmenej koleduje o nazory, ako to nakoniec olutuje

zuzana76
Dnes o 17:29
@anonym_b61e33

pochybujem ze takuto temu by niekto bezdetny zalozil akurat na tomto fore. Ved to si viacmenej koleduje o nazory, ako to nakoniec olutuje

@anonym_b61e33 ved aj tuto temu zalozila bezdetna, vlastne vacsina tem, co som tu takychto videla, bola zalozena z pocitu sebalutosti, ako ich vsetci odsudzuju a lutuju.

ria_sprout
Dnes o 17:30

V živote by ma nenapadlo aby mi niekedy vadili bezdetní. Akoze čím by mi mali vadiť? Jediné čo mi vadí je keď bezdetní tak okato dávajú najavo ako neznášajú deti.

Aj minule sa nám stalo, boli sme na pláži, bolo tam pár ľudí - iba my s deťmi. Blaznili sa a smiali vo vode, podľa mňa úplne bežná vec. Žena so psom sa však tvárila pohoršene. Potom jej pes začal štekať ako zmyslov zbavený na iného psa. To jej už nevadilo, ani mu nič nepovedala a smiala sa na tom. Ale moje blazniace sa deti vo vode boli v jej očiach zle. 😏

rozculena
Dnes o 17:34

@anonym_autor mne je to úplne ukradnuté,toto sú aj tak len témy na rozprúdenie,aby to tu žilo,lebo aj tak sa tým nič nerieši,len detní sú nasratí na bezdetných,že ich riešia a naopak

liusa82
Dnes o 17:41

ja nemám pocit že by som niekomu vadila myslím všeobecne ako bezdetná.A volakedy sa mi zdalo že viac tém tu bolo takých ako teraz.Aj som sa do nich často zapájala bola som tým na mk známa že ja a deti nie no a keďže aj ja to mám rovnako dokonca som bola zdrbkana že tam často píšem😃 Ale už ma to nebaví len pozriem kto čo prispel lebo veď dookola to isté

Strana
z2