Prečo ľudom vadia bezdetní?
Prečo tu ľudia toľko riešia bezdetných a nielen na MK ale všade? Prečo vám toľko vadia? Nie je týždňa aby ste tu nepridali nejakú diskusiu.
@anonym_b92114👍👍👍👍 Ja sa s tým ako bezdetná stretávam často, spolu s manželom. Kamarátky s deťmi mi stále podhadzujú ako sa mám, ako sa mi žije, ako môžem spať koĺko chcem, ísť kam chcem, kedy chcem, že peniaze mám len pre seba, chodím cvičiť, cestujem za klultúrou, svetom. Aj dnes. Volala som s kolegyňou, je na dovolenke so synom. Samé ponosy a hundranie. Keď som zložila, som sa spýtala muža, ty kokso to načo tí ľudia majú deti???
@anonym_aeb4a9 to je taky uzus slovakov, musia sa postazovat za kazdych okolnosti, sle nemenili by.
@anonym_4433d6 asi to tak bude. Včera zase niekto vytvoril tému o bezdetných a vkuse dookola
@anonym_autor vkuse dookola su tu aj temy ze niekomu prekazaju svokry, ze niekomu prekaza prirodzeny porod, ze niekomu prekazaju susedia, ze niekomu prekazaju cudzie psy alebo vrieskajuce deti.
Beries to hrozne osobne. Bud sa odstrihni od vsetkych, co komentuju Tvoj zivot, alebo sa netvarme tak precitlivelo, ze komentuju len ten Tvoj, a do nasich sa nestaraju (aj ked deti mame, ale najdu si hocico ine na komentovanie). 🙃
A nie, v zivote som sa nestretla s nikym, komu by "prekazali" bezdetni 😏
@anonym_autor kde? nic take nepozorujem, mne su bezdetni fuk takisto ako detni. Hlavne ked si z detnosti ci bezdetnosti nerobia celozivotny "program".
@svetlonos joooj toto keby im poviem že som neplodná 😄 hneď sa začnú modliť, vybavovať omše za moju plodnosť, kupovať mi procedúry, čajíky, bylinky na plodnosť, vitamíny, spermiogramy, testy, alebo aj šarlatánstva, všeličo možné. Ja ani neviem čo im povedať. Nehovorím nič, len že "keď sa zadarí, bude" 😄 a kto nechce deti "sa prehrešuje proti bohu a bude potrestaný" ... Aj keby sme chceli deti, tak v drahom nájme a tejto perspektíve asi ťažko, no.
@anonym_autor
Dá sa aj v drahom nájme to jedno, neboj. Veď nemusíš byť doma 3 roky ak to nevychádza 🙂 to len bovzbudenie pre teba.
No a nech, keď vymýšľajú a. Poraď sa s gynekológom, aký definitívny zdravotný dôvod je, že žena nemôže mať deti- neplodnosť a daj im to na papieri stiahnuté z netu ako info 🙂
A nech sa modlia radšej za choré deti a dávajú za ne omše slúžiť.
@darmasiswa To si si potom veľa nevšimla. Ale nič si z toho nerob, veľa ľudí má minimálne pozorovacie a dedukovacie schopnosti. Može pred nimi horieť vatra a oni sú schopní na druhý deň povedať, že žiadny oheň nevideli....
@anonym_b73a62 Najvacsi problem byva, ked si niekto pletie vlastne predsudky s inteligenciou a dedukciou.
@anonym_autor proste ich hneva ze bezdetna suseda si chodi kde chce kedy chce a na kolko chce, v noci spi alebo sexuje a potom dospi cez den. Zatial co my ostatne sa trapime s tymi nasimi "dokonalymi "manzelmi v "dokonalych" rodinach....
Mne bezdetné páriky nevadia. Ale vadia mi starí mládenci a staré dievky 🙂 To je úplne iné rozmýšlanie a fungovanie.
@anonym_b73a62 ďalšia čo sa zasekla niekde v roku 1950 😀
V akom zmysle vadia? Mne je jedno, či má niekto deti, alebo nie. Alebo z akého dôvodu ich nemá. Ja jedine uvažujem sama pre seba, na tým, že ako to bude fungovať v budúcnosti, keď takto rapídne klesá pôrodnosť. Kto a ako bude financovať starobu týchto ľudí. Ale to sú len také moje úvahy, každý si musí svoj život riešiť sám.
@anonym_6a19c7
Starobu bezdetných ponesu na pleciach nase deti. Ci sa to niekomu paci alebo nie, tak to bude. Z našich a hlavne ich odvodov sa budú používať peniaze na ich dôchodky, chýbajúce financie do domova dôchodcov pri nízkych dochodkoch atd. Ak sa system nezmeni... Je to neferové v tomto. Počula som, ze v sociku bola nejaká staromladenecka daň, ale naozaj neviem, ci je to pravda... Tak by mohla byt aj pre bezdetnych a tie peniaze by sa použili na ich dôchodcovské casy a starobu.
Este, ak nemajú deti, mali by mat aj viac nasetrene, nie? Ci len sveta žiť bez deti a potom sa o mna štát postará? Nechcem tym nikoho uraziť, len sa tiez zamýšľam.
Majú lepší, uspešnejší a plnohodnotnejší život. To samozrejme naserie každého.
Každému vadia otravné bezdetné páry a každému vadia otravné detné páry.
Vlastne, každému vadí všetko aby sme si to ozrejmili.
@anonym_6a19c7
Starobu bezdetných ponesu na pleciach nase deti. Ci sa to niekomu paci alebo nie, tak to bude. Z našich a hlavne ich odvodov sa budú používať peniaze na ich dôchodky, chýbajúce financie do domova dôchodcov pri nízkych dochodkoch atd. Ak sa system nezmeni... Je to neferové v tomto. Počula som, ze v sociku bola nejaká staromladenecka daň, ale naozaj neviem, ci je to pravda... Tak by mohla byt aj pre bezdetnych a tie peniaze by sa použili na ich dôchodcovské casy a starobu.
Este, ak nemajú deti, mali by mat aj viac nasetrene, nie? Ci len sveta žiť bez deti a potom sa o mna štát postará? Nechcem tym nikoho uraziť, len sa tiez zamýšľam.
@anonym_db1c0d z mojich dani ti platim tvoje materske a kadejake OČR, tvoj dochodok, pridavky na deti, platim na daniach viac ako ty, vsetko ti platime, predstav si. Lepsie by bolo aby sme si vsetko nechali na dochodok, neplatili vam ani cent a vy si budete materske a pridavky platit sami
@darmasiswa áno, hlavne tie komentáre pod článkami o nízkej pôrodnosti. Ja dieťa nechcem a nemám žiadne peniaze ani len pre seba, nebudem sa množiť v drahom nájme len aby som zachránila pôrodnosť...
@anonym_autor Nie je potrebne, aby sa mnozili socky, ale inteligentni ludia, co maju prostriedky sa postarat.
@anonym_6a19c7
@anonym_db1c0d tak mala si platenu matersku, rodicovsku, pridavky na deti, skolky, skoly v podstate zadarmo, univerzita zadarmo aj z dani bezdetnych, a este ti maju bezdetni doplacat? Trochu sa zamysli sebou.
@anonym_6a19c7
@anonym_db1c0d Bezdetní zarábajú viac ako tí čo deti majú a teda odvádzajú na daniach viac... Nehovoriac o tom, že tvoje deti bolo treba živiť cca 30 rokov z našich daní, ktoré vyjdu viac než ste vy rodičia zarobili, najmä ak si sedela 6 rokov na rd.
@anonym_db1c0d Bezdetní zarábajú viac ako tí čo deti majú a teda odvádzajú na daniach viac... Nehovoriac o tom, že tvoje deti bolo treba živiť cca 30 rokov z našich daní, ktoré vyjdu viac než ste vy rodičia zarobili, najmä ak si sedela 6 rokov na rd.
@anonym_e1cbbb 30 rokov?
@anonym_6a19c7
@anonym_db1c0d A počítala si s variantou, že koľko detí je chorých a musíme sa na ne skladať až do ich smrti? ( a že to teda nie je lacné) . Alebo s variantou, že niekto sa o svoje deti stará celý život a teda do systému tiež nedal ani floka.
@anonym_e1cbbb 30 rokov?
@zuzana76 ,,Na Slovensku sa mladí odsťahujú od rodičov v priemere približne vo veku 30,9 roka. Ide o údaje Eurostatu za rok 2024 a Slovensko patrí medzi krajiny EÚ, kde deti zostávajú v rodičovskej domácnosti najdlhšie. "
Čiže rátam s variantou, že dovtedy sa zadrbávajú a rodičia na nich prispievajú lebo majú len brigády a iné rýchlozárobkové činnosti aby si nažgrláčili na byt.
@zuzana76 ,,Na Slovensku sa mladí odsťahujú od rodičov v priemere približne vo veku 30,9 roka. Ide o údaje Eurostatu za rok 2024 a Slovensko patrí medzi krajiny EÚ, kde deti zostávajú v rodičovskej domácnosti najdlhšie. "
Čiže rátam s variantou, že dovtedy sa zadrbávajú a rodičia na nich prispievajú lebo majú len brigády a iné rýchlozárobkové činnosti aby si nažgrláčili na byt.
@anonym_e1cbbb tak ja neviem, vacsinu co poznam, tak sa najneskor po vyske normalne zamestna, co je teda zhruba okolo 24 rokov, to ze zostane v domacnosti rodicov, ale ma plat, to neznamena, ze ho zivia z dani, resp tak isto ako aj ineho pracujuceho, ako aj teba
@anonym_e1cbbb tak ja neviem, vacsinu co poznam, tak sa najneskor po vyske normalne zamestna, co je teda zhruba okolo 24 rokov, to ze zostane v domacnosti rodicov, ale ma plat, to neznamena, ze ho zivia z dani, resp tak isto ako aj ineho pracujuceho, ako aj teba
@zuzana76 Čiže tvrdíš, že eurobarometer klame a tvoje dojmy a pojmy sú hodnotnejšia informácia hej?
@zuzana76 Čiže tvrdíš, že eurobarometer klame a tvoje dojmy a pojmy sú hodnotnejšia informácia hej?
@anonym_e1cbbb cize ak ma brigadu a zaraba na seba, tak ho zivis ty? alebo odide do zahranicia pracovat, tak zivis ty? cize teda moje dieta zivit nebudes, ak sa hned po vyske zamestna, bude prispievat aj ono svojimi danami
@anonym_db1c0d tak mala si platenu matersku, rodicovsku, pridavky na deti, skolky, skoly v podstate zadarmo, univerzita zadarmo aj z dani bezdetnych, a este ti maju bezdetni doplacat? Trochu sa zamysli sebou.
@anonym_5c05c8
Ja som si odviedla dostatok, o to sa báť nemusíš 😉. Moji rodicia a stari rodicia detto. Ja som sa najprv zabezpečila a pitom mala deti, to len tak, aby si bola v obraze 🤫
@anonym_e1cbbb tam sa pise, ze zostavaju v rodicvovskej domacnosti - ty si si to vysvetlila, ze sa dovtedy zadrbavaju, ved daj povodnu stranku
@anonym_e1cbbb cize ak ma brigadu a zaraba na seba, tak ho zivis ty? alebo odide do zahranicia pracovat, tak zivis ty? cize teda moje dieta zivit nebudes, ak sa hned po vyske zamestna, bude prispievat aj ono svojimi danami
@zuzana76 V podstate ho živíš ty lebo ak má len brigádku tak neodvádza búhvi aké dane a teda keď sa mu niečo stane, tak to platia z daní všetci.
Stačí si pozrieť, koľko stojí operácia slepáku alebo operácia zlomeného členku. Toľko ten brigádnik neodviedol, čiže hej živíme ho my.
@zuzana76 V podstate ho živíš ty lebo ak má len brigádku tak neodvádza búhvi aké dane a teda keď sa mu niečo stane, tak to platia z daní všetci.
Stačí si pozrieť, koľko stojí operácia slepáku alebo operácia zlomeného členku. Toľko ten brigádnik neodviedol, čiže hej živíme ho my.
@anonym_e1cbbb tak isto zivis teda upratovacku, ucitelku, ktore zarobia dnes uz takmer minimum
@anonym_5c05c8
Ja som si odviedla dostatok, o to sa báť nemusíš 😉. Moji rodicia a stari rodicia detto. Ja som sa najprv zabezpečila a pitom mala deti, to len tak, aby si bola v obraze 🤫
@anonym_db1c0d nie neodviedla si dostatok, my bezdetni pracujeme ovela viac a odvadzame viac a zivime teba aj tvoje deti formou roznych prispevkov tak sa spamataj, len by si brala od druhych bez ostychu
@anonym_e1cbbb Moje deti sa 30 rokov nezivili z tvojich daní, prosim ta, toto si odpusti. Ci si myslíš, ze som z osady? 😜😂
@anonym_e1cbbb tak isto zivis teda upratovacku, ucitelku, ktore zarobia dnes uz takmer minimum
@zuzana76 Súhlasím, len hovorím že to že si niekto narobí deti z neho nerobí spasiteľa, lebo tie deti bolo treba 30 rokov živiť z našich dospeláckych daní. Toť vše.
@anonym_e1cbbb Moje deti sa 30 rokov nezivili z tvojich daní, prosim ta, toto si odpusti. Ci si myslíš, ze som z osady? 😜😂
@anonym_db1c0d Chodili na súkromné školy a do súkromného zdravotníctva?
@zuzana76 Súhlasím, len hovorím že to že si niekto narobí deti z neho nerobí spasiteľa, lebo tie deti bolo treba 30 rokov živiť z našich dospeláckych daní. Toť vše.
@anonym_e1cbbb aja pisem, ze az 30 rokov nie, mnohe deti zacinaju zarabat uz ako 20 rocne, to ze do 30 byvaju s rodicmi z nich nerobi nezarabajucich

@anonym_b73a62 To je zaujimave. Ja som si nevsimla, ze by charakter cloveka zavisel od toho, ci je slobodny alebo zadany
@darmasiswa To si si potom veľa nevšimla. Ale nič si z toho nerob, veľa ľudí má minimálne pozorovacie a dedukovacie schopnosti. Može pred nimi horieť vatra a oni sú schopní na druhý deň povedať, že žiadny oheň nevideli....