Prečo niektoré ženy nechcú mať deti?
Ahojte, aky mate nazor na to, ze zeny nechcu mat deti? Mam v okoli vela znamych pred 40kou ktore deti nemaju, neriesia, partnerov nehladaju. Prosim neurazajte ma, ja sa ich to otvorene neopytam aby som im neublizila nahodou ale takto na fore chcem o tom podiskutovat
@pr85 Maria Magdaléna bola prostitútka, ku v novej terminológii, vybrala si ten život? Co urobil Ježiš, nekonstatoval ako ty, že čo bude robiť na starobu a fuj, čo robí, ale povedal, kto je bez viny, nech prvý hodí kameňom a zdvihol ju zo zeme, kde sa postavil medzi ňu a kamene a rozbesnený dav. Porozmýšľaj nad tým. Nie si zlý, len si často vyberas čo ti vyhovuje. A sudiš. Aj keď pravdepodobne to nerobíš naschvál. A už stačilo k tejto téme.
@enmery Ďakujem za koment. Porozmýšľam o ňom. Ale fakt žiadna snaha o súdenie v mojom príspevku nebola. Ja som písal len to, že každý si je strojcom svojho života, ale ak sa niekto rozhodne zostať bezdetný, môže na staré kolená skončiť zle, lebo sa o neho nikto nemusí postarať. Keď si mladá, samozrejme na toto nemyslíš. Ale na starobu sa to môže (a nemusí) stať.
@viestta A kde je odsúdenie? Ja ho fakt nevidím. Ale je to ich život a ja ich neriešim. Je mi to jedno, čo si robia so svojim životom.
@pr85 Bezdetne zeny odsudzujes na "neprijemne prekvapenie" na starobu, bezdetnych muzov zase za "hedonizmus a neviazany sex", ako nejaky 85-rocny farar z dedinskeho kostola, ktoreho nezaujima nic ine, ako cudzie maternice, semenniky, a v akom kontexte spolu ludia sexuju. A to som citala len dva tvoje komentare. Ono to nefunguje tak, ze si obtries hubu o celu nejaku populaciu a vyvestis jej strasidelnu buducnost, a potom na to das nalepku "ja len konstatujem", a vsetko je super, ty nic, ty nikoho neodsudzujes. Ty pocitujes nejaku formu hostility voci dobrovolne bezdetnym ludom, je to uplne evidentne, ale v takom pripade si za tym stoj miesto trapnych floskul. Rovnako ale tebe tiez mozu ludia povedat, co si o tebe myslia.
@enmery Ďakujem za koment. Porozmýšľam o ňom. Ale fakt žiadna snaha o súdenie v mojom príspevku nebola. Ja som písal len to, že každý si je strojcom svojho života, ale ak sa niekto rozhodne zostať bezdetný, môže na staré kolená skončiť zle, lebo sa o neho nikto nemusí postarať. Keď si mladá, samozrejme na toto nemyslíš. Ale na starobu sa to môže (a nemusí) stať.
ako pekne argumentujú baby 😂😂 nepripustiš a nie
@pr85
@pr85 Bezdetne zeny odsudzujes na "neprijemne prekvapenie" na starobu, bezdetnych muzov zase za "hedonizmus a neviazany sex", ako nejaky 85-rocny farar z dedinskeho kostola, ktoreho nezaujima nic ine, ako cudzie maternice, semenniky, a v akom kontexte spolu ludia sexuju. A to som citala len dva tvoje komentare. Ono to nefunguje tak, ze si obtries hubu o celu nejaku populaciu a vyvestis jej strasidelnu buducnost, a potom na to das nalepku "ja len konstatujem", a vsetko je super, ty nic, ty nikoho neodsudzujes. Ty pocitujes nejaku formu hostility voci dobrovolne bezdetnym ludom, je to uplne evidentne, ale v takom pripade si za tym stoj miesto trapnych floskul. Rovnako ale tebe tiez mozu ludia povedat, co si o tebe myslia.
@zorienka28 To je tvoj názor a nikto ti ho neberie.
@pr85 kde máš záruku, že sa o teba deti na starobu postarajú? A máš a chceš deti len preto aby sa o teba na starobu postarali?
@zorienka28 To je tvoj názor a nikto ti ho neberie.
@pr85 úprimne pozrela som si profil, teda ak máš tak malé deti to ako máš čas tu mat krestansku misiu ? nemal by si sa viac venovat im
neviem si predstavit pri tak malom dietatu travit tolko čo ty na fore
@pr85 a slis si, ze deti su zarukou ze sa o teba na starobu postaraju? Stat sa moze cokolek moze sa narodit dieta, o ktore sa budes do smrti starat ty, mozu sa deti pominut skor ako ty, mozu skoncit na druhom koni sveta, nie v novom dome na zadnom dvore tvojho domu, moze sa im zivot tak zamotat ze na starostlivost o teba nebude ani sil ani penazi... Krasne si to malujes, ked mas malicke deti, ale pozri sa po rovesnikoch tvojich rodicov, starych rodicov, kolko z nich aj napriek tomu, ze mali deti nema nakonie nikoho, kto ho opatri. Ich deti su tvoji rovesnici. Niektori stratene existencie niektori daleko od rodneho domu. Mat deti kvoli tomu, aby sa mal o mna kto postarat asi nebude ta jedina spravna motivacia na to aby ich niekto mal. Ty si mal deti len aby sa mal kto o teba postarat?
@pr85 Ak máš alebo chceš deti len kvôli vlastnej starobe, pôsobí to sebecky a nezapadá to do tvojej viery.
@pr85 a slis si, ze deti su zarukou ze sa o teba na starobu postaraju? Stat sa moze cokolek moze sa narodit dieta, o ktore sa budes do smrti starat ty, mozu sa deti pominut skor ako ty, mozu skoncit na druhom koni sveta, nie v novom dome na zadnom dvore tvojho domu, moze sa im zivot tak zamotat ze na starostlivost o teba nebude ani sil ani penazi... Krasne si to malujes, ked mas malicke deti, ale pozri sa po rovesnikoch tvojich rodicov, starych rodicov, kolko z nich aj napriek tomu, ze mali deti nema nakonie nikoho, kto ho opatri. Ich deti su tvoji rovesnici. Niektori stratene existencie niektori daleko od rodneho domu. Mat deti kvoli tomu, aby sa mal o mna kto postarat asi nebude ta jedina spravna motivacia na to aby ich niekto mal. Ty si mal deti len aby sa mal kto o teba postarat?
@viestta Máš pravdu, že v mnohých prípadoch sa to neudeje (dieťa, o ktoré sa musia starať rodičia, dieťa zomrie, dieťa sa nechce starať o rodičov...), ale aspoň je tu nejaká možnosť.
@anonym_4e5f0a Dá sa to zvládnuť, ja by som teraz mohla cestovať koľko chcem a už ma to tak nebaví, čo som chcela vidieť, tam sme už boli a ako som staršia som celkom rada doma a tam si robím dovolenku. A muž má aj firmu a neprekážalo mu pri tom dieťa, to sa dá mať aj dieťa, aj firmu.
@zorienka28
@petronelag je to uplne ine nemat dieta a mat dieta, ine cestovanie....celkovo zivot, nezavesis ho na klinec a nejdes lyzovat napriklad. Vzdy sa musis prisposobovat.
@viestta Máš pravdu, že v mnohých prípadoch sa to neudeje (dieťa, o ktoré sa musia starať rodičia, dieťa zomrie, dieťa sa nechce starať o rodičov...), ale aspoň je tu nejaká možnosť.
@pr85 V toto mohla dúfať generácia 60 plus, lebo 40 rokov dozadu bolo bežné že ľudia necestovali, nespoznávali svet, ostali robiť vo fabrike alebo na úrade najbližšie k domovu, Dnes človek musí zmeniť bydlisko ak chce prácu, ľudia sa spoznávajú aj v rámci krajov, štátov a žijú na rôznych miestach a že dnes ostane dieťa bývať v tvojej tesnej blízkosti je šanca minimálna.
Ja som sa až tu na MK vlastne dozvedela,že deti sa robia koli tomu ,aby sa v starobe mal o rodičov kto postarať
Ja som sa až tu na MK vlastne dozvedela,že deti sa robia koli tomu ,aby sa v starobe mal o rodičov kto postarať
@minenkaa Myslím že toto je argument skôr tých, čo proste deti majú a z nejakého dôvodu závidia bezstarostný život tým čo dieťa nemajú... Proste mať dieťa je iný rozmer života, aj s plusmi, aj s mínusmi. Je to ako cestovanie napríklad, ak človek cestuje má to aj plusy že spozná svet, rozšíri si obzory, ale zároveň musí plánovať cesty, baliť sa, riešiť meškanie lietadla, míňať na to peniaze. Alebo byť šofér a mať auto, prináša to slobodu, ľahké presúvanie, ale aj veľkú zodpovednosť, náklady na auto a tak. A tak to je aj s deťmi proste, dajú životu nejaký nový rozmer, aj pekné chvíľky, ale aj oberú o čas, energiu, financie človeka. A teda proste vždy každé rozhodnutie, aj to či človek cestovať bude alebo nie, či bude šoférovať auto alebo chodiť mhd, či bude mať dieťa alebo nie- prináša to do života veľa plusov ale aj mínusov. A proste nie je správne alebo nesprávne rozhodnutie, nech sa každý rozhodne podľa seba čo chce v živote a čo nie. 😉
@anonym_be1b1c tak bacha - o tom že mať deti kvoli tomu aby sa mal kto starať o rodiča na starobu nie je moja myšlienka! lebo to je podľa mňa hovadina… ale za tým že ako si vychováš tak máš, za tým si stojím…
@biba_18 môžeš si stáť za čím chceš, život píše aj iné príbehy. Aj tie smutné
@anonym_be1b1c vážne? mama môže žiť aj v ba, napr. či? alebo svojej dementnej mame môžeš zaplatiť opatrovateľku aby sa o ňu nemusela namiesto teba starať suseda. alebo tak nejak… či mi chceš tvrdiť, že ak by mamam potrebovala opateru, bolo by ti to jedno, lebo ty si v BA? aj to je možné 🤷♀️
@biba_18 píšem, že to nie je len tak. Opatrovateľka aj 1500 eur. Súkromné DSS aj 2000. Ak by som chcela mamu pri sebe v takej situácii, musím dať výpoveď a starať sa o ňu u seba v BA, alebo sa presťAhovať do KE. Ak by som chcela mamu blízko seba v Ba kraji, najskôr by musela mať mama trvalý pobyt v BA kraji a potom vybavovať DSS. Koľko by sme čakali? To nie je o tom, že by som nechala rodiča v štichu, píšem o tom, že to vôbec nie.je také jednoduché, ako si mnohé predstavujú. Zvlášť v dnešnej dobe, keď máš čo robiť sama so sebou, svojou rodinou.
@anonym_be1b1c takže mi úplne v pohode tvrdíš že dieťa ktoré miluje svoju mamu ju nechá bez pomoci na krku susedom?
@anonym_be1b1c ok, takže je to komplikované a svoju dementnú mamu necháš tak, nech si poradí ako chce, lebo pre teba je to komplikované. chápem. ale určite ju miluješ. len je to komplikované 😏
sorry, nie 🤷♀️

@enmery Kde si videla, že niekoho súdim a opovrhujem niekým? Súdi samozrejme Boh, tak ako si to napísala.
@pr85 Maria Magdaléna bola prostitútka, ku v novej terminológii, vybrala si ten život? Co urobil Ježiš, nekonstatoval ako ty, že čo bude robiť na starobu a fuj, čo robí, ale povedal, kto je bez viny, nech prvý hodí kameňom a zdvihol ju zo zeme, kde sa postavil medzi ňu a kamene a rozbesnený dav. Porozmýšľaj nad tým. Nie si zlý, len si často vyberas čo ti vyhovuje. A sudiš. Aj keď pravdepodobne to nerobíš naschvál. A už stačilo k tejto téme.