icon

Prečo niektoré ženy nechcú mať deti?

Včera o 17:18

Ahojte, aky mate nazor na to, ze zeny nechcu mat deti? Mam v okoli vela znamych pred 40kou ktore deti nemaju, neriesia, partnerov nehladaju. Prosim neurazajte ma, ja sa ich to otvorene neopytam aby som im neublizila nahodou ale takto na fore chcem o tom podiskutovat

Strana
z4
anonym_7cb02b
Odpoveď bola odstránená
anonym_2f7a11
Včera o 21:46

@anonym_7cb02b si nezobrala tabletky? autorka sa nad vecami zamýšľa, normálna otázka, keďže chce problematiku pochopiť. ak máš problém odpovedať tak neodpovedaj.
lebo teba je čo do toho že ju to zaujíma.

anonym_c3acfb
Včera o 22:56

@anonym_autor nerieším to, je to ich rozhodnutie

anonym_be1b1c
Včera o 23:03
@janinah

Za mna je to škoda,tí ludia nevedia,o co prichadzajú. Nikdy ich neobjime vlastne dieťa,neskôr vnúča. Samozrejme povedia,ze im to nechýba,jasné,co si nikdy nezazil,to ti nechyba. Celkom by ma zaujimalo ako planuju prežívať v starobe a to nemyslim financie ani starostlivost,ale co vlastne budu robiť cele dni,na co sa tesiť. Cim som starsia tym menej ma laka cestovanie,kavicky s kamoskami ci vylety. Vzdy sa vsakmtešim,ked sa stretneme s deťmi a s vnucatkami. Ale ako tu uz odznelo,zivoty cudzích ma nezaujimaju,ako sa zariadia,tak budu mať.

@janinah a ty nepoznáš takých seniorov čo majú tri a viac detí, vnúčatá a aj tak trpia samotou? Deti nie sú nikdy záruka a záväzok tvojej šťastnej staroby.

biba_18
Včera o 23:15

@anonym_be1b1c ako vychováš tak máš... deti nestačí iba priviesť na svet ...

anonym_be1b1c
Včera o 23:19
@biba_18

@anonym_be1b1c ako vychováš tak máš... deti nestačí iba priviesť na svet ...

@biba_18 môžeš aj dobre vychovať, dieťa sa dostane do zlej partie, alebo zlé manželstvo s tyranom, alkoholikom, narcisom a hotovo

biba_18
Včera o 23:23

@anonym_be1b1c ale všetky 3 deti? no čo ja ti viem ...

anonym_dd91da
Včera o 23:28

@anonym_autor Ja nao
Napríklad deti veľmi chcem ale nemôžem mať. Mám 34. Nemám ani partnera, lebo človek s ktorým som si predstavovala budúcnosť ma opustil. A už potom nikto zaujímavý neprišiel. Plačem v tichosti každý deň.

anonym_2f7a11
Včera o 23:44

@anonym_dd91da vek nie je prekážka. ak je problémom iba muž, ešte sa to dá napraviť.

anonym_544e08
Dnes o 00:00
@anonym_dd91da

@anonym_autor Ja nao
Napríklad deti veľmi chcem ale nemôžem mať. Mám 34. Nemám ani partnera, lebo človek s ktorým som si predstavovala budúcnosť ma opustil. A už potom nikto zaujímavý neprišiel. Plačem v tichosti každý deň.

@anonym_dd91da len aby si potom neplakala ze ich zas mas.Aj take poznam velmi chceli deti alebo dieta isli aj silou mocou do umeleho oplodnenia kedze inak sa nedalo a ked uz bolo dieta na svete zistili ze to nie je pre nich a prakticky vsetko pretrpeli a chceli vratit nazad bezdetnost aku mali predtym.Takze byva to vselijak

anonym_294dfa
Dnes o 00:03

pretoze kedysi davno, este v obdobi +/- Jezisa, bolo dieta povinnostou, hovorili tomu, ze "dieta je dar", preto aj rodicov Marie (Jezisovej matky) vyhanali prec, lebo dlho- predlho sa im deti mat nedarilo. To, ze "dieta treba mat" a "dieta je dar" sa tak neuveritelne zakodovalo do ludskeho DNA, ze este aj dnes, kedy sme najslobodnejsie v celej historii ludsta, toto niekto riesi. Dnes, ked su uz konecne zeny slobodne v nazoroch, sa uz konecne mozu rozhodnut, ze dieta "nie je dar", ze ho proste nechcu. Ja osobne obdivujem zeny, ktore toto (konecne) hovoria nahlas. Verim, ze o x generacii konecne pominie ta hovadina, ze "dieta je dar" a deti budu mat len ti, ktori po nom naozaj tuzia, nielen z povinnosti, ze sa to patri

pr85
Dnes o 04:51
@michaela329

Kolegyňa na chlapov jednoducho nemala nikdy "nervy" - 45 ročná, katechetka, inak fakt kočka, aj v hlave má, len nemala kapacitu byť vo vzťahu. Moja dobrá kamarátka je vydatá, dlhoročný vzťah, no deti nechce, lebo s matkou mala veľmi zlý vzťah a vždy sa bála, že by vzorec mohla opakovať - obe rešpektujem a mám rada, takže som nemala potrebu im ich postoje "vyhovárať".

@michaela329 katechetka bez detí? Nebola to mníška?

pr85
Dnes o 04:53
@anonym_0f4b27

Ja som tiež nikdy nechcela. Muž áno, no tak aj máme, ale už čakám kedy vyletia. Nebaví ma. Ale aspoň sú už veľké takže už ma neotravujú vkuse

@anonym_0f4b27 Chudáci deti. S tebou musia mat dosť zly vzťah, keď im hovoríš, ako tá už nebavia a čakáš na ich odchod z domu.

Strana
z4