Prečo niektoré ženy nič nestíhajú?
Často sa zamýšľam nad tým, kde je chyba, ak ženy ktoré majú xy možností, dostatok času, vozidlo, 1 dobré dieťa, luxus financií, nič nestíhajú. Stále sa sťažujú, lamentujú. Samé ponosy, ako je všetko zlé a hrozné. Nevaria, nevenujú čas dieťaťu, chodí upratovačka. A potom poznám matky, ktoré makajú od 6 do 18 v studenom, špinavom sklade, plat 1000 eur luxus, makajú nočné, majú 3 deti a 3 štádium rakoviny. Uvarené, upečené, aj výlet vlakom s priviantom nachystaný. Žiadne ponosy, sťažovanie sa.Alebo maminy postihnutých detí. Majú naložené aj na vola dosť a vládzu. Nechcem aby tento príspevok víril vášne a útočil na ženy, ktoré nerobia skoro nič. Len sa tak zamýšľam, ako je to možné?
Bolo by zaujímavé vypočuť si aj druhú stranu
Ja nepoznám takú čo by nestíhala asi žijem v inom svete. Úplne bežné ženy mám v okolí také ako ja, práca deti domácnosť občas výlet apod. A ešte si nájdu aj na seba čas lebo chcú.
Ja nepoznám takú čo by nestíhala asi žijem v inom svete. Úplne bežné ženy mám v okolí také ako ja, práca deti domácnosť občas výlet apod. A ešte si nájdu aj na seba čas lebo chcú.
@blackcat8885 však práve, podľa mňa je ok normálne žiť, obriadiť dieťa, navariť polievku nie je výkon letu na Mars ak je žena zdravá, dieťa tiež, mám čas a priestor. Len tu s môjho brata robia podpapučníka, my s mamou sme zlé a švagriná lenivá je tu za hviezdu. Zvláštne videnie sveta fakt
@blackcat8885 však práve, podľa mňa je ok normálne žiť, obriadiť dieťa, navariť polievku nie je výkon letu na Mars ak je žena zdravá, dieťa tiež, mám čas a priestor. Len tu s môjho brata robia podpapučníka, my s mamou sme zlé a švagriná lenivá je tu za hviezdu. Zvláštne videnie sveta fakt
@anonym_autor tak keď si tvoj brat nevie urobiť poriadok s lenivu ženou, tak logicky je pod papučou. Čo sa jej boji?
@anonym_autor v prvom rade sa má ozvať brat je to jeho život.
@anonym_autor tak keď si tvoj brat nevie urobiť poriadok s lenivu ženou, tak logicky je pod papučou. Čo sa jej boji?
@aurora33 nebojí, však píšem vyššie že sa s ňou milión x rozprával o tom, že takto sa nedá žiť ,aby ani dieťaťu neuvarila brokolicu so zemiakom, aby on obiehal všetko. Keby bolo dieťa plačlivé, úžkostné všetci chápeme že nestíha, ale takto je to extrém. Ja som matka a žena bohyňa, ja som porodila, to sú jej zmýšľania. Brat to drží a trpí kvôli dieťaťu, lebo takto to vie obriadiť. No v prípade rozvodu a možnej striedavky by 2 týždne u matky bolo zanedbané. A to zamrzí každého. A nemusím byť s mamou ani stíhačka ani klebetnica a mať potrebu ohovárať švagrinú. Môj otec to tiež tak vidí, že je to lemra lenivá a takto sa nedá žiť. V diskusii som len chcela vedieť aký majú ženy názor na to, že prečo niekto nestíha? Lebo ja to tiež neviem pochopiť a.prijať. Ale podĺa diskusie vidím, že vlastne je v poriadku hniť na gauči a ani dieťaťu neostrihať nechty a dať jesť 🤷♀️
nestaraj sa do života druhých
@sara07 lebo švagriná. Má dobrého muža, dieťa ktoré nemalo koliky, spinkalo ako z katalógu, vysmiate dieťa. Brat upratuje, varí, chodí do práce, okolo dieťaťa všetko on od narodenia. Ona nestíha obchod, nestíha variť, na dieťa nemá čas. Keď prídeš k nim a brat nie je doma, ale v práci, v domácnosti ako po výbuchu. Je v poriadku, že brat robí a pomáha v domácnosti, to je správne. No on príde domov a nemajú chlieb, ona povie, že nestíhala. Jedlo vnúčaťu varí moja mama, ináč by chúďa nevedelo ako vyzerá polievka, pyré s mäskom, ovocie. Brat jedlo z mraziaka narýchlo, alebo v deň voľna čo si uvarí to má. Moja mama je z toho na nervy je na dôchodku, má francúzke barle,.tiež si o tom myslí svoje. Lebo to je fakt nepochopiteľné. Asi to bude tak, ako píšu iné v diskusii, že nemá vzťah k materstvu a obťažuje ju to a ona ako jedináčik nemusela asi nič robiť.
@anonym_autor tvoja švagriná vie, že ku brat, matka zastupi.Pre kazdeho má deň 24 h jedna scroluje IG druhá vari a pečie.Moja kamarátka vstáva ráno o hodinu skôr, aby navarila hygiena a potom ma celý deň pokoj.O 8 má oprate, navarené, vlasy umyte a ešte sa večer učí na VS.
Tvoj brat musí vidieť čo robí napríklad cez víkend.Dovtedy bola rýchla, varila, pokým nemala dieťa?V dnešnej dobe navariť pri fritezach, parných rúrach, griloch, potraviny ti dovezú, alebo sú na každom rohu to je len o lenivosti.Nie každá žena je šikovná a, keď sa už nepremoze kvôli dieťaťu ľutujem tvojho brata
Kedysi, nie tak veľmi dávno, keď moja mama - obyčajná jednoduchá ženička, gazdiná z dediny - robila nedeľný obed, znamenalo to pre ňu toto:
vymiesť popol zo sporáka, narúbať triesky, narúbať drevo, ísť vytrhnúť zo záhrady zeleninu, očistiť ju, dať variť, niekedy zabiť, ošklbať a vypitvať sliepku, alebo nakrájať bravčové na rezne, dať piecť alebo obaliť v trojobale a dať vyprážať, zamiesiť cesto na rezance, vyvaľkať, nakrájať rezance do polievky, očistiť zemiaky na prílohu, dať variť, popučiť na pyré.
A medzitým dozerať na oheň v sporáku a súčasne dozerať na troch malých chalanov a zabávať ich popritom.
To celé bez kuchynského robota a iných vymožeností, len so základným kuchynským vybavením.
Je paradox, že mnohé ženy v súčasnosti majú množstvo pomôcok v kuchyni, nepomerne viac možností a mnohé to nestíhajú.
Azda preto, lebo musia lajkovať foto a storky na sociálne siete.
@orisker ženy sú aj staršie, keď majú deti, ale určite je pravda, že staršie generácie sa toľko nesťažovali a viac zvládali fyzickú a psychickú záťaž.Necitali z každej strany iba ako relaxovať pozapinat kuchynských pomocníkov a piť kávu s byť na mobile.To sú minimálne 3-4 h z dna prec
@aurora33 nebojí, však píšem vyššie že sa s ňou milión x rozprával o tom, že takto sa nedá žiť ,aby ani dieťaťu neuvarila brokolicu so zemiakom, aby on obiehal všetko. Keby bolo dieťa plačlivé, úžkostné všetci chápeme že nestíha, ale takto je to extrém. Ja som matka a žena bohyňa, ja som porodila, to sú jej zmýšľania. Brat to drží a trpí kvôli dieťaťu, lebo takto to vie obriadiť. No v prípade rozvodu a možnej striedavky by 2 týždne u matky bolo zanedbané. A to zamrzí každého. A nemusím byť s mamou ani stíhačka ani klebetnica a mať potrebu ohovárať švagrinú. Môj otec to tiež tak vidí, že je to lemra lenivá a takto sa nedá žiť. V diskusii som len chcela vedieť aký majú ženy názor na to, že prečo niekto nestíha? Lebo ja to tiež neviem pochopiť a.prijať. Ale podĺa diskusie vidím, že vlastne je v poriadku hniť na gauči a ani dieťaťu neostrihať nechty a dať jesť 🤷♀️
@anonym_autor aj keď spolu chodili musel vedieť, že je lenivá a neschopná. Načo si s ňou robil dieťa?
Kedysi, nie tak veľmi dávno, keď moja mama - obyčajná jednoduchá ženička, gazdiná z dediny - robila nedeľný obed, znamenalo to pre ňu toto:
vymiesť popol zo sporáka, narúbať triesky, narúbať drevo, ísť vytrhnúť zo záhrady zeleninu, očistiť ju, dať variť, niekedy zabiť, ošklbať a vypitvať sliepku, alebo nakrájať bravčové na rezne, dať piecť alebo obaliť v trojobale a dať vyprážať, zamiesiť cesto na rezance, vyvaľkať, nakrájať rezance do polievky, očistiť zemiaky na prílohu, dať variť, popučiť na pyré.
A medzitým dozerať na oheň v sporáku a súčasne dozerať na troch malých chalanov a zabávať ich popritom.
To celé bez kuchynského robota a iných vymožeností, len so základným kuchynským vybavením.
Je paradox, že mnohé ženy v súčasnosti majú množstvo pomôcok v kuchyni, nepomerne viac možností a mnohé to nestíhajú.
Azda preto, lebo musia lajkovať foto a storky na sociálne siete.
@orisker kedysi na zeny bol velky tlak v tom, ze sa museli obetovat detom, rodine, makat bez chvilky pre seba, to by ziadnu ani nenapadlo ze mat chvilu pre seba. Dobra zena bola vtedy, ked bola dobra gazdina, seba dala na posledne miesto, zvladala makat od svitu do mrku. Dnesne zeny nechcu takyto zivot len o praci a sebaobetovani, popriet samu seba a len robit.
Zas tie socialne debilne siete im kadeco vtlkaju do hlav a je to kontraproduktivne, taky zlaty stred by bolo treba
@monicazbb riešim, lebo mama má toho dosť. Ja s nimi nežijem, a predpokladám, že taká žena sa nemala ani vydávaťba mať dieťa. Keby tu bola iná diskusia, všetky by zrazu leteli ako supy, aká je lenivá, prasnica rozkysnutá, neschopná. Zaujímavé, že dvojaký meter. Ja tu pritom na švagrinú nanadávam, len nechápem akože noč nestíha, nerobí, sťažuje sa a šteká
@anonym_autor alebo môže ísť ona do práce a manžel ostať s dieťaťom prečo sa držať stereotypyov.
Samozrejme ze nestihaju ked udrzbba ich karoserie je casovo narocna a este aj kava s kamaratkou je na 3 hodiny
@anonym_autor a prečo nestíha dôvodov môže byť milión. Nie je rodená matka. Aktuálne poslanie ju nenapĺňa. Má depresiu. Má iné trápenie a je zaseknuta vo svojich problémoch. Niečo robí asi nesprávne a sama si s tým rady nevie. Ľudia sú rôzny. Niekto sa už pomaly narodí cieľavedomí a zodpovedný a niekto sa to vie aj len ťažko naučiť. Pre niečo si ju ten tvoj brat zobral asi ma aj nejaké dobré vlastnosti. Ale jasné sú rôzny ľudia a aj sa menia a s niekým sa vychádza a žije ťažko. Rozumiem že dieťa je ti ľúto ale skôr tá emocionálna výchova je dôležitá ako super navarené jedlo ja by som sa nebála slabej stravy ako tých vzťahov.
@anonym_autor aj keď spolu chodili musel vedieť, že je lenivá a neschopná. Načo si s ňou robil dieťa?
@aurora33 ešte pred svadbou a dieťaťom tiež bývali spolu. Nejak sa to stratilo, keď obaja pracovali, brat nemal nikdy problém uvariť, alebo povysávať nakupiť, chodili na výlety, koncerty. Tak normálne. Ona síce vždy hlásala, že je feministka, ale toto so zdravým feminizmom nemá nič spoločné. Heslo ty si chlap sa staraj je heslo.jej dňa. Veď dobre, aj sa stará, ale aby dieťa žilo o suchej kaiserke kým on príde z 12 šichty? Woow matka roka. Teraz je tu však dieťa a úplne iná zodpovednosť. Nebudem asi objednávať kebab, a odštipnem z mäsa a dám malému dieťaťu len tak čo mi ostane z taniera.
@anonym_autor a prečo nestíha dôvodov môže byť milión. Nie je rodená matka. Aktuálne poslanie ju nenapĺňa. Má depresiu. Má iné trápenie a je zaseknuta vo svojich problémoch. Niečo robí asi nesprávne a sama si s tým rady nevie. Ľudia sú rôzny. Niekto sa už pomaly narodí cieľavedomí a zodpovedný a niekto sa to vie aj len ťažko naučiť. Pre niečo si ju ten tvoj brat zobral asi ma aj nejaké dobré vlastnosti. Ale jasné sú rôzny ľudia a aj sa menia a s niekým sa vychádza a žije ťažko. Rozumiem že dieťa je ti ľúto ale skôr tá emocionálna výchova je dôležitá ako super navarené jedlo ja by som sa nebála slabej stravy ako tých vzťahov.
@oskvarka nemá depresiu. Skôr si myslíme, že ju materstvo obťažuje a skončila sa sloboda voľby že nemusím robiť nič. A tu narazila. Bratns tým nemá problém, ona áno. A trpí dieťa.
@anonym_autor alebo môže ísť ona do práce a manžel ostať s dieťaťom prečo sa držať stereotypyov.
@oskvarka píšem vyššie. On chcel.ostať tiež na rodičovskej, ona nechcela. Však kto by paril zadnicu na sedačke?
@anonym_autor Lebo každý človek je iný. Toto isté, čo si napísal/a , platí aj o mužoch. Mám oca korunovaného chuja, jediná pekná spomienka na neho z detstva ,aj teraz mi dvíha každé jeho slovo tlak . Narcista, sebavedomý , sebecký a neomylný, s vlastnými koníčkami, vlastným svetom a rodinou na poslednom mieste.. Kvôli nemu som však na mužov nezanevrela, lebo viem z vlastnej skúsenosti, že každý chlap taký nie je. Vďakabohu. Takže toto isté platí podľa mňa o všetkom. Každá sme iná ,máme rôznu výdrž, povahu, schopnosti.
@anonym_6a2db0 ak mas to co si opisala doma, tak ti nezavidim. Ci tym, ze si napisala, ze si nezanevrela na chlapov, tak mas opak tvojho niekde inde a doma manzel je to len "aby reci neboli?"
@oskvarka píšem vyššie. On chcel.ostať tiež na rodičovskej, ona nechcela. Však kto by paril zadnicu na sedačke?
@anonym_autor no tak brat ma lenivu zenu-matku roka. Rozist sa nechce, lebo dieta bude trpiet. Nic ine mu nezostava robit ako robil doteraz, my tvoju svagrinu tu nezmenime. Tvoj brat funguje ako jednorodic pod ruskom kompletneho vztahu.
@aurora33 ešte pred svadbou a dieťaťom tiež bývali spolu. Nejak sa to stratilo, keď obaja pracovali, brat nemal nikdy problém uvariť, alebo povysávať nakupiť, chodili na výlety, koncerty. Tak normálne. Ona síce vždy hlásala, že je feministka, ale toto so zdravým feminizmom nemá nič spoločné. Heslo ty si chlap sa staraj je heslo.jej dňa. Veď dobre, aj sa stará, ale aby dieťa žilo o suchej kaiserke kým on príde z 12 šichty? Woow matka roka. Teraz je tu však dieťa a úplne iná zodpovednosť. Nebudem asi objednávať kebab, a odštipnem z mäsa a dám malému dieťaťu len tak čo mi ostane z taniera.
@anonym_autor a čo vlastne očakávaš od tejto diskusie? Že ti tu napíše priamo švagriná, že nestíha, pretože nemusí stihat? Ved keď všetko porobi tvoj brat a dietatu navarí tvoja matka, tak ona môže sedieť na gauči. A teba môže od nervov aj trafiť šľak.
@anonym_6a2db0 ak mas to co si opisala doma, tak ti nezavidim. Ci tym, ze si napisala, ze si nezanevrela na chlapov, tak mas opak tvojho niekde inde a doma manzel je to len "aby reci neboli?"
@anonym_f4bb5b Písala som otcovi.Muža mám dobrého.
V predposlednej vete si si odpovedala.
To he o prioritach. Bud he mi prve to alebo to. Ja mozem byt cely den v pyzamu ( este ked som chora) ale kazdy den je o 4 deti postarane, okupane, navarene, popratane a aj s nimi cas stravim. A ano je mi prd ked nestihnem sa namalovat cez den. A ano aj po nocnej.
Kavickovanie a fejsbuky mam tiez v ... pokial ma deti potrebuju tak tie kanosky to pochopia a ked nie mozu ist do kelu. Deti sa nepytaju na svet, ale my matky sa rozhodujeme, ze chceme byt matkou. Preto su mi ako prve vo vsetkom a v kazdom rozhodnuti.
@anonym_autor no tak brat ma lenivu zenu-matku roka. Rozist sa nechce, lebo dieta bude trpiet. Nic ine mu nezostava robit ako robil doteraz, my tvoju svagrinu tu nezmenime. Tvoj brat funguje ako jednorodic pod ruskom kompletneho vztahu.
@anonym_ab6f34 nefunguje pod rúškom dokonalého vzťahu. Vie pomenovať nahlas problém a nefungujúcu domácnosť život
@anonym_ab6f34 nefunguje pod rúškom dokonalého vzťahu. Vie pomenovať nahlas problém a nefungujúcu domácnosť život
@anonym_autor tak nech to riesi s matkou svojho dietata. Ked ona nechce urobit ziadnu napravu, tak ju neurobi.
@anonym_autor niektore robia kolko vladzu a nemaju to v povahe sa stazovat a su typy, co sa stazuju, aj ked sa realne tak zle nemaju. Su ludia, ktori sa stale stazuju.
Moja svokra to mala tazke so svokrom alkoholikom a 3 deti, ale starala sa o neho, ked uz bol na tom zle. Nestazuje sa, nema to v povahe...alebo bola tak naucena...
Ja tiez nestiham vsetko, co by som chcela a co by aj bolo treba, lebo robim veci podla priority a napr. nemam tolko energie ako niektore matky ci ludia, ktorych poznam.
@anonym_autor pomenovať problém nestaci
@oskvarka nemá depresiu. Skôr si myslíme, že ju materstvo obťažuje a skončila sa sloboda voľby že nemusím robiť nič. A tu narazila. Bratns tým nemá problém, ona áno. A trpí dieťa.
@anonym_autor chceš povedať že nepracovala ani kým nemali deti ? A brať si ju zobral a bol s tým ok?

@anonym_autor zase zla švagriná. Keď je tvoj brat truľo, tak nech trpí aj s tvojou matkou.