Prečo niektoré ženy používajú zdrobneniny po celý život?
Ženy, tie zdrobneniny: synček, dieťatko, mliečko, papkať, papaníčko, mňamka, sa používa len keď má žena malé deti, či to určitý typ žien používa celý život? Lebo ja toto nepoznám, nepoužívam a je mi to strašne smiešne, keď to dospelé ženy používajú.
Len taká otázka, nemusí odpovedať ten, kto rieši len životne dôležité problémy.
a držím palčeky sa tu objavuje tiež
a ten domček, to je moja smrť
@anonym_ce317e U mňa peniažky a korunky😜.
Moja smrt je, ked v restauracii nepocujem od obsluhy nic ine, len polievocka, masko, salatik, rybka atd. A minule jeden zadrel, ze "proseč̣ko".
Vtedy mi realne zabehlo😄 btw, nikdy nezabudnem na jeden prispevok tu na MK, kde autorka zhanala "samponik na mastne vlasky". Tvl😄 to mi poskrucalo vsetky prsty na nohach.
Moja smrt je, ked v restauracii nepocujem od obsluhy nic ine, len polievocka, masko, salatik, rybka atd. A minule jeden zadrel, ze "proseč̣ko".
Vtedy mi realne zabehlo😄 btw, nikdy nezabudnem na jeden prispevok tu na MK, kde autorka zhanala "samponik na mastne vlasky". Tvl😄 to mi poskrucalo vsetky prsty na nohach.
@anonym_0b6a76 anooooo, vláááááásky sa tu vyskytujú 😂😂😂😂
@anonym_autor aj muži. Ja som mala na Vš spolužiaka homosexuála a ten používal zdrobneniny stále. Ináč som sa s tým u nikoho nestretla. K nemu sa to hodilo.
@anonym_0b6a76 toto akokeby som ja písala 😂 Rovnaká skúsenosť v niekoľkých slovenských reštauráciách a čo je horšie, videla som to aj napísané v menu! Mňa až dvihlo zo stoličky, keď sa s nami takto čašník bavil, ako by som bola nejaká mentálne zaostalá
a snažil sa znížiť na moju úroveň.
Keď sa tak bavia ľudia s malými deťmi tak si to ani nevšimnem, kým to nezachadza do extrémov. Spomínam si, že sme mali raňajky formou bufetu v jednom hoteli v Chorvátsku a jedna pani zo Slovenska tam vkuse hučala do cca 10 ročného obézneho chlapca, nech si ešte ide zobrať jogurtík alebo koláčik lebo dnes nejak málo papká 😬Keby sa bavila s 2-3 ročným, tak si to možno ani nevšimnem, ale toto mi utkvelo v hlave a to je už pár rokov dozadu.
Myslím si, že ľudia sa tak bavia, lebo chcú byť milí, ale to sa dá pri komunikácii s väčšími deťmi a dospelými aj bez infantilného slovníka.
@anonym_0b6a76 toto akokeby som ja písala 😂 Rovnaká skúsenosť v niekoľkých slovenských reštauráciách a čo je horšie, videla som to aj napísané v menu! Mňa až dvihlo zo stoličky, keď sa s nami takto čašník bavil, ako by som bola nejaká mentálne zaostalá
a snažil sa znížiť na moju úroveň.
Keď sa tak bavia ľudia s malými deťmi tak si to ani nevšimnem, kým to nezachadza do extrémov. Spomínam si, že sme mali raňajky formou bufetu v jednom hoteli v Chorvátsku a jedna pani zo Slovenska tam vkuse hučala do cca 10 ročného obézneho chlapca, nech si ešte ide zobrať jogurtík alebo koláčik lebo dnes nejak málo papká 😬Keby sa bavila s 2-3 ročným, tak si to možno ani nevšimnem, ale toto mi utkvelo v hlave a to je už pár rokov dozadu.
Myslím si, že ľudia sa tak bavia, lebo chcú byť milí, ale to sa dá pri komunikácii s väčšími deťmi a dospelými aj bez infantilného slovníka.
@sisaka Tiez som parkrat videla aj na jedalnom listku slova ako rajcinky, zeleninka alebo slaninka😱
Ja asi chapem, preco to v restauracii robia, oni proste razia heslo, ze cim viac zdrobnenin, tym som k hostovi priatelskejsi. Akurat ze mna to akurat rozculi😄
@sisaka Tiez som parkrat videla aj na jedalnom listku slova ako rajcinky, zeleninka alebo slaninka😱
Ja asi chapem, preco to v restauracii robia, oni proste razia heslo, ze cim viac zdrobnenin, tym som k hostovi priatelskejsi. Akurat ze mna to akurat rozculi😄
@anonym_0b6a76 ja si spomínam tiež na zeleninku, mali tam zemiačky, vínka, džbánik a mliečko do kávy. Pri tom poslednom ma vyslovene natiahlo.
@anonym_0b6a76 anooooo, vláááááásky sa tu vyskytujú 😂😂😂😂
@anonym_ce317e ta jedna co sem stále píše ako dcérke umývať vlasky lebo dcérka ma vlasky a samponik a vlasky stále dokola 😅
@anonym_autor pri deťoch by som možno privrela očko, ale ak dospelí oslovujú dospelú osobu Zlatyk, Srdénko, Srdéčko, Lásenka, alebo prosečko, latečko, bodyčko, plavečky a aperolček tak 🤮🤮🤮
A v reštaurácia čašníčka pri jedálnom lístku mäsko, zemiačiky, šalátik 🙈
Pre mna bol vrchol hnusu, ked sme s dcerou boli u kozmeticky a ta sa nam zdravila ahoj, cikulky. Ano, ani cikule by neboli v poriadku, ale toto bol zlaty klinec programu.
Pre mna bol vrchol hnusu, ked sme s dcerou boli u kozmeticky a ta sa nam zdravila ahoj, cikulky. Ano, ani cikule by neboli v poriadku, ale toto bol zlaty klinec programu.
@mandzula preboha, to aka uchylacka ta kozmeticka?🤢
Nevadia mi zdrobneliny pri malých deťoch alebo keď sa oslovujeme s mužom. Ale keď tak hovoria dospelí ľudia iným dospelým a je to v každej vete, tak to už mi píli uši. Ale asi je to tým, že pracujem v predajni a ľudia sú všelijakí. Mám napríklad veľmi milú stálu zákazníčku, každé ráno príde na nákup, usmievavá, opýta sa ma, aké som mala ráno, fakt zlatá. ale zdrobneliny dá všade, kde sa dať dajú. Keď odchádza, zaželá mi peknučký dníček 🙂
Vždy lepšie, ako odutí ľudia, čo sa ani nepozdravia
@mandzula toto mi pripomenulo bývalú vedúcu v banke, tá nás volala "pičurky" 😀

@7miriam77 Je to akurat tak otravne a infantilne.
@anonym_0b6a76 vravíš o sebe...no 100 ľudí 100 chutí.