Prečo sa neustále bojíme o naše deti?
Preco je to tak? Preco potrebujeme, aby mali zapnuty gps, aby nam volali, pisali cestou do skoly, zo skoly? Ci ja som iba uzkostna?
@anonym_autor lebo nezijem v bubline a viem ze svet vie byt aj velmi zly. Aj s manzelom si bezne napiseme ci sme dorazili niekam v poriadku nie je to len o detoch..aj s mamou si vecer napisem spravu na dobru noc.
Vedomie toho ze su moji najblizsi v poriadku mi dava maly pocit kludu na dusi.
Kto to takto nema tak nechapem a neviem sa s tym stotoznit.
Radšej gps a pezvonit sa pri príchode do/ zo školy ako si neskôr vyčítať , prečo som to neurobila, keď som mala možnosť.
Hovor za seba. Ja takáto nie som. Dnes syn išiel na týždeň na lyžovačku. Len napísal sms, že dorazili. Cez týždeň sa neozve, vidíme sa v piatok.
neviem. ja to nerobim. ani neplanujem ani som to nikdy nerobila. dohodnem sa s nimi doma, pripadne mi zavolaju ak je nejaka ina zmena ale nehrotim to. nenutim nikoho mi volat ked niekam dorazi ani muza. GPS som nepouzila nikdy. nemalujem certa na stenu. doba bola zla aj nebezpecna vzdy. teraz si len viac informovana. staci si pozriet stare krimi pribehy alebo true crime storry. nevyskytlo sa to zrazu po roku 2010. bolo to tu vzdy. snazim s ich poucit o rizikach nebezpecenstve ale davam im aj slobodu a dychat. nevim ak by s aj nieco stalo tak? to ze sa mi bude hlasit kazdych 10 minut pohrome nezabrani.
Tiez sa az tak velmi nebojim
Ved by som sa zblaznila
Ja som presvedcena, ze zle spravy sa siria rychlostou blesku - ak by sa niekomu mne blizkemu nieco stalo, dozviem sa to podstatne skor, ako by prisiel vobec cas ocakavat telefonat ci sms.
Ano, mam strach aby si nikomu nic zle nestalo, ale neprezivam to. Je to nieco, co si nezelam, ale neviem nicomu zabranit, nie vzdy je to zavisle na mne.
A som presvedcena, ze vela stresu si zbytocne sposobuju ludia sami, lebo ocakavaju vsetko riadne a vcas. Staci mala odchylka a panika je na svete. Zbytocne, viac to skodi.
Ja som úplne uzkostna tiež. Stále sa bojím. Na GPS nevidím nič zlé, mám zdieľanú polohu aj s mojim rodičmi aj s adolescentami aj s mužom. Viem, že nič neovplyvním, ale mám aspoň trošku lepší pocit.
@anonym_autor ako u koho mne deti nikdy nepísali keď išli do školy a zo školy mám ich teraz v aplikácii , že ich vidím kde sú , ale to je len pre prípad , že by sa niečo stalo
@anonym_autor Je to niečo úplne prirodzené. Na deti číha množstvo hrozieb. Sú zraniteľnejšie a preto je aj väčšia potreba chrániť ich.
@anonym_autor Je to niečo úplne prirodzené. Na deti číha množstvo hrozieb. Sú zraniteľnejšie a preto je aj väčšia potreba chrániť ich.
@anonym_6fcf6d
strach o deti a ochrana detí sú dve odlišné veci.
@anonym_autor nič také som nemala, moje dieťa spm nechala voľne dýchať napriek tomu, že som sa oň bála a vždy budem
Pokiaľ človek nič zle nezažil, asi ho to nenapadne. Ak by vás však znásilnili tak by ste sa asi tiež báli a používali gps. Podľa mňa je normálne že sa človek boji keď aj číta/počúva čo všetko sa okolo deje. Je úplne prirodzene urobiť nejaké opatrenia.
@anonym_autor nič také som nemala, moje dieťa spm nechala voľne dýchať napriek tomu, že som sa oň bála a vždy budem
@anonym_032b17 a dodám, že gps neznamená že dieťa voľne nedýcha.
Synovi zavolám do práce či dobre došiel cez Strečno. Ešte že nechodí denne autom.
@ria_sprout gps ale nie je prevencia
@ria_sprout gps ale nie je prevencia
@anonym_7a6c1a a tvrdím niekde, že je?
@anonym_032b17 a dodám, že gps neznamená že dieťa voľne nedýcha.
@ria_sprout nemáme, nechceme, ani s partnerom, ak vám to vyhovuje, ok. My si zavoláme, alebo pošleme SMS, ak sa niečo vyskytne, inak nepotrebujeme vedieť o každom kroku toho druhého
@ria_sprout nemáme, nechceme, ani s partnerom, ak vám to vyhovuje, ok. My si zavoláme, alebo pošleme SMS, ak sa niečo vyskytne, inak nepotrebujeme vedieť o každom kroku toho druhého
@anonym_032b17 ja ta nikde nepresviedcam aby si to začala používať. Ale netvrd, že dieťa voľne nedycha ak vidíš na obrazovke napríklad, že dorazilo do školy kam išlo autobusom hodinu. Okrem toho nehovorím o partnerovi, hovorím o deťoch. Školopovinných deťoch
@anonym_032b17 ja ta nikde nepresviedcam aby si to začala používať. Ale netvrd, že dieťa voľne nedycha ak vidíš na obrazovke napríklad, že dorazilo do školy kam išlo autobusom hodinu. Okrem toho nehovorím o partnerovi, hovorím o deťoch. Školopovinných deťoch
@ria_sprout mne by to ako dieťaťu, ktoré išlo do školy autobusom hodinu, čiže ide o stredoškoláka, veľmi vadilo. Cítila by som sa ako pes na reťazi. Ved zavolá, pošle SMS, že prišiel v poriadku, kde je problém?
@anonym_autor Ja vobec nepotrebujem sbg mali gps, aby mi pisali volali cestou do/zo skoly. Takze asi nie kazdy to ma az tak ako ty.
Hovor za seba. Ja takáto nie som. Dnes syn išiel na týždeň na lyžovačku. Len napísal sms, že dorazili. Cez týždeň sa neozve, vidíme sa v piatok.
@anonym_autor bojím sa, ale tieto gps a appky idú mimo mňa už mám dospelé deti a bojím sa rovnako, ak nie viac.Mam 18 a 19 r jedno začalo šoférovať, tak strach je ešte väčší.
@doriiis mne je divné, aby sa mi decko týždeň neozvalo je tu dobre atď ..
@ria_sprout mne by to ako dieťaťu, ktoré išlo do školy autobusom hodinu, čiže ide o stredoškoláka, veľmi vadilo. Cítila by som sa ako pes na reťazi. Ved zavolá, pošle SMS, že prišiel v poriadku, kde je problém?
@anonym_032b17 čiže to že sa musí on sám ozvať je pre neho menej obmedzujúce ako to, že ani nemusí riešiť a rodič vie kde je? Zaujímavý pohľad, podľa mňa sa dosť rozchadzame v tom čo je ako pes na reťazi, lebo podľa mňa je pre decko o dosť trapnejsie medzi kamošmi hlásiť sa mame. 😏
Syn má 18 a sledujem ho 😂😂😂
Našťastie zatiaľ mu to nijak nevadí
@anonym_032b17 čiže to že sa musí on sám ozvať je pre neho menej obmedzujúce ako to, že ani nemusí riešiť a rodič vie kde je? Zaujímavý pohľad, podľa mňa sa dosť rozchadzame v tom čo je ako pes na reťazi, lebo podľa mňa je pre decko o dosť trapnejsie medzi kamošmi hlásiť sa mame. 😏
@ria_sprout ale on sa predsa nemusel hlásiť, že práve vystúpil z autobusu a kráča na internáť. Kľudne poslal SMS o hodinu, keď bol vybalený.
@ria_sprout ale on sa predsa nemusel hlásiť, že práve vystúpil z autobusu a kráča na internáť. Kľudne poslal SMS o hodinu, keď bol vybalený.
@anonym_032b17 a to je stále menej obmedzujúce ako to, že ty len vieš že je tam kde má byť? Ooook ako povieš 😏
Syn má 18 a sledujem ho 😂😂😂
Našťastie zatiaľ mu to nijak nevadí
@fadama to radšej ani nepis, lebo síce jemu to nevadí, ale tuto cudzím tetam hej 😅
@fadama to radšej ani nepis, lebo síce jemu to nevadí, ale tuto cudzím tetam hej 😅
@ria_sprout cudzie tety ma nezaujímajú. 😂😂😂
@anonym_autor nie je dobré deti učiť, že všade niečo hrozí, aby deti neboli uzkostné z matky.To mamy na deti prenášajú je dobré a prospešné byť obozretní, ale nie uzlik nervov.Uzkostna mama vychova úzkostne dieťa a to ide z generácie na generáciu.aj tak raz pôjde samé, ďaleko, bez dozoru nedá sa dieťa odsledovať vždy a všade.Este pokým sú malé sa to dá, ale vekom je to nereálne.Mne syn píše prídem neskôr zo školy, ráno vidím, že prišiel na edupage to mi staci, keď sa nepipne napíšem mu si v škole?A ostatné je asi osud.Bojujem s tým, ale nechcem skončiť na tabletkách.nemozem ich zavrieť doma aj, keď teraz je pre mňa nočná mora, že by odišli študovať do zahraničia🤣
@anonym_032b17 a to je stále menej obmedzujúce ako to, že ty len vieš že je tam kde má byť? Ooook ako povieš 😏
@ria_sprout no vedela som, ako som syna vychovala, je to aj o dôvere, dnes už je samostatný a zavolá alebo napíše mi, lebo chce.

nič také som nemala. takže myslím že ty si úzkostlivá 😏