Prečo sa neustále bojíme o naše deti?
Preco je to tak? Preco potrebujeme, aby mali zapnuty gps, aby nam volali, pisali cestou do skoly, zo skoly? Ci ja som iba uzkostna?
Pokiaľ človek nič zle nezažil, asi ho to nenapadne. Ak by vás však znásilnili tak by ste sa asi tiež báli a používali gps. Podľa mňa je normálne že sa človek boji keď aj číta/počúva čo všetko sa okolo deje. Je úplne prirodzene urobiť nejaké opatrenia.
@ria_sprout ako zabrani gps znasilneniu? alebo comukolvek inemu?
@anonym_032b17 opakujem - to ako ste to mali a máte je tvoja vec. Ale ty tu píšeš o tom, že dieťa ktoré ma rodič v mobile na gps, že mu nedá dýchať a to proste nie je pravda
@ria_sprout rešpektujem, že máš iný názor, ako ja, skús to tiež
@ria_sprout ako zabrani gps znasilneniu? alebo comukolvek inemu?
@pralinka25 kde píšem že by zabránilo? Píšem že ak by ste zažili niečo také tak sa asi o deti bojíte viac a kvôli tomu baniu sa používaš gps. Tu je veľmi obľúbená disciplína prekrúcať slova som si všimla.
@pralinka25 kde píšem že by zabránilo? Píšem že ak by ste zažili niečo také tak sa asi o deti bojíte viac a kvôli tomu baniu sa používaš gps. Tu je veľmi obľúbená disciplína prekrúcať slova som si všimla.
@ria_sprout nepouzivam lebo si viem racionalne odovodnit ze mi by gps bolo na hovno aj v takom pripade.
mne napadla odpoved na otazku v nazve - "Lebo vieme, aki sme boli my v detstve a co vsetko sme boli schopni vyviest 😅"
Ked dcera chodila do skoly, kam cestovala 3/4 hodinu po zamrznutej ceste, bola som rada, ked som videla, ze sa pipla v skole a hlasi sa mi aj v druhej skole, kde pipac nemaju. Rovnako mi hlasi, ked zo skoly odchadza, aspon viem, kedy cca dorazi. Ma nainstalovanu aplikaciu, s jej suhlasom, samozrejme, kde vidim jej polohu, a som veru spokojnejsia. Neda sa povedat, ze sa trasiem strachom, no ta istota je prijemna.
@ria_sprout nepouzivam lebo si viem racionalne odovodnit ze mi by gps bolo na hovno aj v takom pripade.
@pralinka25 asi si nepochopila co som napísala, tak to nebudem znova vysvetľovať 😒
Radšej gps a pezvonit sa pri príchode do/ zo školy ako si neskôr vyčítať , prečo som to neurobila, keď som mala možnosť.
@anonym_f9f29b comu tym predides?
Lebo ste helikopterove matky. Keby gps mobil hodinky neboli, nepustis dieta do skoly?
Hovor za seba. Ja takáto nie som. Dnes syn išiel na týždeň na lyžovačku. Len napísal sms, že dorazili. Cez týždeň sa neozve, vidíme sa v piatok.
@doriiis každému jasné, že tebe to vyhovuje mať pokoj od vlastných detí
@natalka13 keby, keby...ale teraz ta možnosť je, tak ju využíva.Kolko ľudí to víta a zistí, že muž, decko klame.Ja si myslím, že lepšie je zaujímať sa ako hrať hrdinov.
@pralinka25 keby ju niekto niekde zatiahol tak vieš kde je.Tak zlá vec ti nie je.Preco si niekto dáva také veci na bicykel, auto atd
@natalka13 keby, keby...ale teraz ta možnosť je, tak ju využíva.Kolko ľudí to víta a zistí, že muž, decko klame.Ja si myslím, že lepšie je zaujímať sa ako hrať hrdinov.
@pralinka25 keby ju niekto niekde zatiahol tak vieš kde je.Tak zlá vec ti nie je.Preco si niekto dáva také veci na bicykel, auto atd
@anonym_f868c4 ked pozres na gps a vidi en lokaciu ako vies ze sa tam deje nieco zle? okamzite vytacas? nepracujes? nemas stretnutia? nezijes? necvicis len sledujes appku. zlo sa moze stat v 5 minutach. aj keby tak kym sa tam dostanes bude neskoro. to je holy fakt.
@anonym_28aeb7 ja tiez nikdy nevolam na vylety tabory ani nikam. a vobec to nie je preto ze chcem mat pokoj od deti.
vyslovene nam vzdy hovorili ze detom nemame na vylety telefonovat. ze to nerobi dobrotu. navyse casto tam kam idu nie je signal. ani nemaju pri sebe telefon. ucitelka napise ze dorazili, posiela fotky a nemam potrebu stalkovat deti. ani im narusat program. mne samej ako dietatu by to vadilo. poznam si deti.
@anonym_28aeb7 ja tiez nikdy nevolam na vylety tabory ani nikam. a vobec to nie je preto ze chcem mat pokoj od deti.
vyslovene nam vzdy hovorili ze detom nemame na vylety telefonovat. ze to nerobi dobrotu. navyse casto tam kam idu nie je signal. ani nemaju pri sebe telefon. ucitelka napise ze dorazili, posiela fotky a nemam potrebu stalkovat deti. ani im narusat program. mne samej ako dietatu by to vadilo. poznam si deti.
@pralinka25 Jedna vec su vylety, SvP, lyziarsky ci tabor, kde je pod dozorom, dalsia, ked ti dieta napriklad zacina randit a toho cloveka len spoznava. Veru som zo zaciatku obcas kukla, kade sa hybu, ci nelezi niekde v krikoch pri Dunaji.
@anonym_28aeb7 ... Každému je jasné, že si len poserkaný anonym, ktorý sa boji písať pod vlastným nickom. O moje deti sa neboj. Poznám svoje deti a viem, ako som ich vychovala. Stať sa môže všeličo, aj keď im budeš volať 5 krát denne. A teda neviem ako u vás, ale u nás si deti na svah neberú mobily.Cez deň sú na svahu jediný čas,keď majú ,,voľno" je medzi 18:00 - 19:00. Sú na lyžovačke s dospelým dozorom.
Nie každa z nás potrebuje stalkovat každý krok svojho dieťaťa a muza
@pralinka25 Jedna vec su vylety, SvP, lyziarsky ci tabor, kde je pod dozorom, dalsia, ked ti dieta napriklad zacina randit a toho cloveka len spoznava. Veru som zo zaciatku obcas kukla, kade sa hybu, ci nelezi niekde v krikoch pri Dunaji.
@mandzula ano chapem.
@anonym_autor co sa.ma stat stane sa ci ma gps alebo.nie. ak.by sa nedajboze nieco stalo to.ze.mas gps.tu nezabrani. Takze nesledujem nikoho. A.nikdy som to ani nerobila.
Pokiaľ človek nič zle nezažil, asi ho to nenapadne. Ak by vás však znásilnili tak by ste sa asi tiež báli a používali gps. Podľa mňa je normálne že sa človek boji keď aj číta/počúva čo všetko sa okolo deje. Je úplne prirodzene urobiť nejaké opatrenia.
@ria_sprout proaim ta a ako zabrani gps znasilneniu.? Ides napr.po parku , lese a niekto ta prepadne. Gps ta zachrani?
@anonym_autor nie je dobré deti učiť, že všade niečo hrozí, aby deti neboli uzkostné z matky.To mamy na deti prenášajú je dobré a prospešné byť obozretní, ale nie uzlik nervov.Uzkostna mama vychova úzkostne dieťa a to ide z generácie na generáciu.aj tak raz pôjde samé, ďaleko, bez dozoru nedá sa dieťa odsledovať vždy a všade.Este pokým sú malé sa to dá, ale vekom je to nereálne.Mne syn píše prídem neskôr zo školy, ráno vidím, že prišiel na edupage to mi staci, keď sa nepipne napíšem mu si v škole?A ostatné je asi osud.Bojujem s tým, ale nechcem skončiť na tabletkách.nemozem ich zavrieť doma aj, keď teraz je pre mňa nočná mora, že by odišli študovať do zahraničia🤣
@anonym_f868c4 presne. Jedna moja kolegyma bola takto.vychovavana
Ze vsade nieco ciha..teraz ma 45 a ma.dost velkeproblemy ist sama niekde. Hlavne do niecoho neznameho. Vsetky tie strachy sa.na nu preniesli
@ria_sprout nikto tu nic neprekruca len ty motas 2 na 3
@ria_sprout nikto tu nic neprekruca len ty motas 2 na 3
@ibatanecnica alebo ty si nechápava
@anonym_f868c4
1. nie všetky matky sú s deťmi prepojené pupočnou šnúrou aj po pôrode.
2. tá študentka bola dávno dospelá. aj teba sleduje mama cez gps?
@anonym_f868c4
1. nie všetky matky sú s deťmi prepojené pupočnou šnúrou aj po pôrode.
2. tá študentka bola dávno dospelá. aj teba sleduje mama cez gps?
@biba_18 Moja je dospela a neda sa povedat, ze ju sledujem, len mam prehlad, ked obe uzname za vhodne. Este vsak ako studentka zije s nami, ked sa osamostatni, urcite ju uz sledovat nebudem.
@anonym_f868c4 presne. Jedna moja kolegyma bola takto.vychovavana
Ze vsade nieco ciha..teraz ma 45 a ma.dost velkeproblemy ist sama niekde. Hlavne do niecoho neznameho. Vsetky tie strachy sa.na nu preniesli
@ibatanecnica Ono je vsak rozdiel dieta strasit a ine chciet informaciu, kde je. Ja napriklad dceru nestrasim, praveze jej poviem, nech ide, nech vyskusa, nevykreslujem katastroficke scenare, chcem len informaciu. Rovnako sa informujeme, ale nesledujeme, s manzelom.
@anonym_f868c4 ... A čo mi napíše? Že sa vyspal a jedol? Prosím ťa. Má 15 rokov a nie dva. Nie každá potrebujeme sledovať každý krok svojich detí. Niektoré proste deťom veríme a nemáme potrebu kontrolovat každý ich krok. Výchova neznamená kontrolovať
Som na tom rovnako.Viem že to preháňam veľakrát ale nedá mi to.Neviem čím to je .Bojím sa o deti neskutočne
@anonym_f868c4 no ja mam syna. chalani po nicom inom netuzia len si vypisovat s matkou. maximum co z neho dostanem je emotikon palca hore. a z vyletov mi proste nepise ani nevola. vacsinou nema ani mobil. zo skautu nepisal 2 tyzdne, ani tam nebol signal. ak by nieco bolo spoliehala som sa ze sa to dozvieme od veducich.
z letnych taborov tiez nepise. zvacsa maju zakazane mobily. chodi na taky kde im ich zoberu a rozdaju na hodinu za den. niekedy ani to ked su na vyprave.
aj ked viem o rizikach a veciach co sa deju jednoducho ma to neochromuje. ja vazne neviem ako by som cely den sledovala kde kto je. prichod odchod zo skoly, kruzku, sportu, s kamosmi. krat tri. to by som cely bozi den visela len na gps lebo je nas 5 a kazdy ma nejake aktivity. to sa fakt neda odsledovat polohy prichody odchody.
a ešte nejako sa musím presviedčať uveriť, keď sa to dieťa niekam zalouda, že už doma mamka nerobí výsluch a kam si šiel? čo si tam robil? moja kolegyňa ešte aj dospelé decko šmirovala na fb, presne vraj aby vedela lebo sa bojí 😏

@ria_sprout no vedela som, ako som syna vychovala, je to aj o dôvere, dnes už je samostatný a zavolá alebo napíše mi, lebo chce.
@anonym_032b17 opakujem - to ako ste to mali a máte je tvoja vec. Ale ty tu píšeš o tom, že dieťa ktoré ma rodič v mobile na gps, že mu nedá dýchať a to proste nie je pravda