Prečo sa vulgarizmy objavujú v diskusiách a bežných rozhovoroch?
Baby,to čo je za móda používať hrubé vulgarizmy,ci tu v diskusiách,či bežne v rozhovoroch?
Veď sme ženy. Tu nejde sa na niečo hrať, nehrať.
Ale uvažujete niekedy o svojom prejave????
Napíš kto, kedy alebo aspoň tie škaredé slová.
Lebo takto je to o ničom.
Buď konkrétna a vtedy to bude mať aj zmysel
@anonym_autor no to je ten vyvoj, neustale sa zlepsujeme a zmudrievame, vzdelavame sa, pracujeme na sebe, sme k sebe ohladuplnejsi, zdvorilejsi...🤔.
@anonym_autor čo je pre teba vulgarizmus?
Ja vulgarizmy nepouzivam. Ani vacsina zien v mojej pritomnosti. Muzi obcas ano, ale ti, co ma poznaju, vedia, ze to nemam rada, tak sa krotia. Moj muz v mojej pritomnosti nepouziva, vie, ze to neznasam.
aj tu v diskusiach niektore zeny pisu o muzoch, ze su to kurev.... a treba im jednu prije...a nakopat ich do gu..
Bežne v rozhovoroch to nepočujem, ani nepoužívam. Priznávam ,že občas mi doma ubehne , napr.dnes ráno keď som si zhodila z kuch.linky pohár s kávou a ten sa rozletel po celej kuchyni. Tu vidím občas vulgarizmy.
aj tu v diskusiach niektore zeny pisu o muzoch, ze su to kurev.... a treba im jednu prije...a nakopat ich do gu..
@anonym_0080b5 a naopak to véééľmi zle znášajú.
@anonym_0080b5 a naopak to véééľmi zle znášajú.
@anonym_05092f presne, niektore zeny velmi zle znasaju, ze ine zeny co maju byt nezne pohlavie pouzivaju taketo vulgarne vyrazy.
@anonym_autor Vcera som akurat rozmyslala nad tym, ci je uplne bezne, ze rodicia pred svojimi maloletymi detmi pouzivaju vulgarizmy a ci sa to uz spolocnosti zda uplne normalne.
V MHD si ku mne prisadla taka 60icka, zazvonil jej mobila a kedze som ja sedela pri okne, nemohla som od nej odist, bola som svedkom toho, ako pocas normalneho rozhovoru takmer v kazdej druhej vete pouzila vulgarizmus.
A nie su to iba dospeli ludia, v buse bezne stretavam detii,, ktore pouzivaju vulgarizmy, ako keby sa nechumelilo.
Pre mna je to neprijemne, vyrastala som v prostredi, kde sme tieto vyrazy vobec nepouzivali, ani v manzelovej rodine, ani medzi kamosmi.
Tak rozmyslam, ci su to taki jednoduchsi ludia, alebo to maju z doma, ci cim je to, ze neexistuje ziadna kontrola toho, co vypusti clovek z ust, ci je to akoze znakom demokracie a vyspelosti nasej krajiny.
@anonym_autor Vcera som akurat rozmyslala nad tym, ci je uplne bezne, ze rodicia pred svojimi maloletymi detmi pouzivaju vulgarizmy a ci sa to uz spolocnosti zda uplne normalne.
V MHD si ku mne prisadla taka 60icka, zazvonil jej mobila a kedze som ja sedela pri okne, nemohla som od nej odist, bola som svedkom toho, ako pocas normalneho rozhovoru takmer v kazdej druhej vete pouzila vulgarizmus.
A nie su to iba dospeli ludia, v buse bezne stretavam detii,, ktore pouzivaju vulgarizmy, ako keby sa nechumelilo.
Pre mna je to neprijemne, vyrastala som v prostredi, kde sme tieto vyrazy vobec nepouzivali, ani v manzelovej rodine, ani medzi kamosmi.
Tak rozmyslam, ci su to taki jednoduchsi ludia, alebo to maju z doma, ci cim je to, ze neexistuje ziadna kontrola toho, co vypusti clovek z ust, ci je to akoze znakom demokracie a vyspelosti nasej krajiny.
@anonym_803755 vôbec to nemusí byť jednoduchší človek. Poznám človeka veľmi študovaného, úspešného vo svojom odbore a ten nevie vetu povedať bez a do pi.e.
@anonym_803755 vôbec to nemusí byť jednoduchší človek. Poznám človeka veľmi študovaného, úspešného vo svojom odbore a ten nevie vetu povedať bez a do pi.e.
@maca1984 ano, napriklad moj muz. Je to sucast jeho prejavu bezne. Mne sa to teda moc nepaci, ale nebudem klamat. Tiez pouzivam vilgarizmy🤣🤣nie pred detmi a nie v spolocnosti
@anonym_0080b5 do gu? Ako gule sú vylgarizmus?
@anonym_autor vulgarizmy nepoužívam bežné, len na konkrétne pomenovanie niektorých ľudí alebo situácii 🤗
Niekedy je oveľa jednoduchšie vyjadriť jedným slovom všetko. Ja to stručne a výstižne. Tak ako si prdneš len pred určitými ludmi/človekom, tak aj zanadavat si občas pred určitými ľuďmi je úplne v poriadku.
Niekto si vypije, niekto si zafajci, a niekto si len zapi....je.
Každopádne každá forma odreagovania a vypustenia páry je vždy lepšia, ako držať v sebe nervy a živiť pôdu pre závažné choroby.
Poznám ľudí ktorý v živote nevypustili z úst vulgarizmus, spočítať ich na jednej ruke, ale zato sú to extremni nervaci a o 2 viem ze majú depresiu.
Takže neodsudzuj a neposudzuj. Ak ti to vadí, dotycnym sa vyhybaj a diskusie na MK nečítaj.
Amen
@anonym_803755 tak ona zas vyrastala v prostredí kde sú vulgarizmy úplne bežné a doteraz sa aj pohybuje v takej spoločnosti. Mne to tiez vadí keď niekto bez kontroly nadáva na verejnosti len tak, v bežnej reči. Ako som sa uz vyjadrila - toto patrí do súkromia, ako prdy🤭
Ja nenávidím keď niekto nadáva, nechcem to počúvať a ani ma to nezaujíma. Skôr je to smutné keď človek používa nadávky. Vyrastala som s mamou a stále na mňa nadávala že som p..a že som j..nuta a podobné nadávky.
V robote sme mali dobrý kolektív, kvôli mne prestali nadávať a používali iné slová, príklad do kukurice alebo jedna kamoška vymyslela slovné spojenie že do ježkovych pichliačikov.
Ja nenávidím keď niekto nadáva, nechcem to počúvať a ani ma to nezaujíma. Skôr je to smutné keď človek používa nadávky. Vyrastala som s mamou a stále na mňa nadávala že som p..a že som j..nuta a podobné nadávky.
V robote sme mali dobrý kolektív, kvôli mne prestali nadávať a používali iné slová, príklad do kukurice alebo jedna kamoška vymyslela slovné spojenie že do ježkovych pichliačikov.
@anonym_95b2a2 do orecha bum!
mňa naposledy pobavila téma o krémoch na pleť tu na mk.Tam čo sa deje hrôza za obyčajné krémy sa pourážať pomaličky na život a na smrť.Veď nech si každá dá na tvár hoc aj vazelinu ak uzná za vhodné a samozrejme skoro všetky za anonymom česť výnimkám neviem čo je také tajne na diskusii krémy a starostlivosť o pleť aby som tam písala na tajnáša 😃 Mňa to tu už ani nebaví človek ani nediskutuje s normálnym profilom ale všetko čo pozrieš len anonym a pár žien pod svojim nickom napíšu a to sa týka skoro každej diskusie smutné a jasne že urážka za urážkou skoro všade.Som zvedavá ako sa bude vyvíjať táto diskusia
Ja vulgarizmy nepoužívam vôbec a nepáči sa mi ak ich niekto používa v mojej spoločnosti. Ale nemám potrebu vychovávať iných.
@anonym_95b2a2 mužov kolega používal výraz"bačove trenky" 😁
@anonym_autor prečo len ženy? V poslednom čase je tu oveľa viac chlapov ako kedysi
A v bežnej konverzácii sa asi tiež nebavíš len so ženami
Presne presne. Nad tým sa pozastavujem celý život. Prečo niekto používa vulgarizmy v bežnom rozhovore. A to človek ani nie je nahnevaný. Ako napr. zase prší do pi...včera som stretla suseda, zas bol naje...nestačí povedať opitý? Fakt tam musia vkladať ten vulagarizmus? alebo aj v práci : kam mám dať tie spisy? Ja som ich je..tam na tú kopu. Nestačí povedať položila? 🤦♀️ kedy je tá porada do pi...? 🙄 kde mám tú ko.. na dvere? (Rozumej - pípač). Asi si myslia čím viac vulgarizmov, tým su viac cool. a to sú matky čo majú malé deti🙏 by som im tie deti hneď odobrala. Lebo nikto ma nepresvedčí že doma pred nimi tak nerozprávajú. Ďalší odpad spoločnosti z tých detí vyrastie. HNUS.
@anonym_autor prečo len ženy? V poslednom čase je tu oveľa viac chlapov ako kedysi
A v bežnej konverzácii sa asi tiež nebavíš len so ženami
@bomba36 lebo zeny si idealizujeme. Preto nas viac "vyrusia" vulgarizmy z ich ust.
O čom je reč, kto tu hreší? Dpč. 😱
@bielasovicka To mi pripomenulo kamošku - dpč, nevedia ten chodník rozje... dokončiť, ako tu má dáma v opätkoch chodiť!
@anonym_0080b5 "nakopat ich do gu.." - to už aj "gule" sú vulgarizmus, keď si taká delikátna, že to musíš vybodkovať?
@anonym_0080b5 "nakopat ich do gu.." - to už aj "gule" sú vulgarizmus, keď si taká delikátna, že to musíš vybodkovať?
Pre primitívnejších je normálne sa takto vyjadrovať a nezáleží ani na vzdelaní.
V našej rodine sa takto nikto nevyjadroval, ani v práci a ani nikto v mojom okolí.
V takom prostredí sa nepohybujem, tak ale každý niekam patrí a podľa toho používa výrazy, ktoré ho začleňujú do patričnej skupiny.
Krátky slovník slovenského jazyka
guľa -e gúľ/-í ž.
1. geom. teleso ohraničené plochou, ktorej body sú od stredu rovnako vzdialené: polomer g-e
2. tvar takého telesa; predmet takého tvaru: sklená, snehová, biliardová g.;šport. náčinie: vrh g-ou
3. strela, náboj: delová g.
4. hovor. obyč. mn. knedle s ovocnou náplňou: slivkové g-e
5. jedna z farieb v kartách
6. štud. slang. nedostatočná (známka): dostať g-u
Pre primitívnejších je normálne sa takto vyjadrovať a nezáleží ani na vzdelaní.
V našej rodine sa takto nikto nevyjadroval, ani v práci a ani nikto v mojom okolí.
V takom prostredí sa nepohybujem, tak ale každý niekam patrí a podľa toho používa výrazy, ktoré ho začleňujú do patričnej skupiny.
Krátky slovník slovenského jazyka
guľa -e gúľ/-í ž.
1. geom. teleso ohraničené plochou, ktorej body sú od stredu rovnako vzdialené: polomer g-e
2. tvar takého telesa; predmet takého tvaru: sklená, snehová, biliardová g.;šport. náčinie: vrh g-ou
3. strela, náboj: delová g.
4. hovor. obyč. mn. knedle s ovocnou náplňou: slivkové g-e
5. jedna z farieb v kartách
6. štud. slang. nedostatočná (známka): dostať g-u
@anonym_0080b5 😂
@anonym_803755 No moja..poznám tak vzdelaných ľudí a v práci vedia tak vulgárne nadávať až sa veru chumelí..a veru od kedy robím vo veľkej firme nadávam ako pohan.

bežne v rozhovoroch? v takej spoločnosti sa nepohybujem, aj keď nie sme kvetinky a niekedy zahrešíme, ale nie bežne ... takže či je to móda? netuším.
pokiaľ ale teda nepovažuješ aj výraz "si mimo" za niečo nevhodné ... 😒