icon

Sťahovanie do Bratislavy. Ako zvládnuť stres z nového prostredia?

Dnes o 17:44

Čaute, presťahovali sme sa z malej dediny do Bratislavy kvôli práci a mám problém zvyknúť si na ruch, ľudí a tempo. Chýba mi pokoj a blízkosť rodiny. Je to len o čase alebo ste to niekto riešili aj inak? Díky

zmrzlinka2021
Dnes o 17:47

@anonym_autor a prečo ste sa teda presťahovali?

zmrzlinka2021
Dnes o 17:48

@anonym_autor
Inak žijem v Bratislave a pre mňa je to pokojne vidiecke mesto. Reálny ruch je vo veľkomestách s miliónmi obyvateľov. A ani tempo nemáme šialené

pinkgirl
Dnes o 17:50

Tento 'kultúrny šok' časom prejde, dopraj si čas.

anonym_e457fd
Dnes o 17:54

Slovensko je maličke, sadnem do autá a max za 6 hodín som s rodinou.

mandzula
Dnes o 18:03

Prvy vikend som si poplakala a odvtedy si to uz len uzivam.

anonym_e2fd3c
Dnes o 18:04

Jednoznačne čas

anonym_e18ec3
Dnes o 18:07

Nezvykla som si, odstahovala som sa.. do brna, tam som si zvykla 😄

magdalienka11
Dnes o 18:08

@anonym_autor to prejde, skús myslieť a pozerať sa viac na pozitivne veci.

anonym_58e9ba
Dnes o 18:12

ja som si napriklad nezvykla .Chodila som tam na vs a ani za tie roky kazdodenneho zivota tam nie.Takze som pekne isla odtial domov do nasho okresneho mesta😃 ale ja nelutujem.Po nijakej stranke .Tiez mi ten ruch tam vadil.To by som musela byt len v tej bubline a mestskej casti kde som byvala, ktoru som si teda vybrala na zivot aby som bola spokojna a inde ani nechodit.Co ti poviem,Niekto si zvykne niekto nie.Uvidis po case

biba_18
Dnes o 18:37

bohužiaľ, nie každý si zvykne… ja by som ale povedala, že je to nastavenie hlavy…

anonym_ff423f
Dnes o 18:45

@anonym_autor prepáč, ale z akej si dediny? To si nikdy nepočula o Bratislave? Ved to vie každý ze je tu ruch, ľudia, tempo, atď, ja nechápem ze si o tomto nevedela.

anonym_e2fd3c
Dnes o 18:50
@anonym_ff423f

@anonym_autor prepáč, ale z akej si dediny? To si nikdy nepočula o Bratislave? Ved to vie každý ze je tu ruch, ľudia, tempo, atď, ja nechápem ze si o tomto nevedela.

@anonym_ff423f rozdiel je vedieť a zažiť 🙂

anonym_86938d
Dnes o 19:04

@anonym_autor nepíšeš že kedy ste sem prišli ale veľmi veľa urobí čas a ak máš deti, z pravidla sa troška viac ukludnis a uvoľnis a začneš si zvykať vtedy, keď uvidíš že deti sú spokojné že im nič nechýba a že sa zabehli...ak deti nemáš, tak si to s mužom oťukate spolu , na začiatku si dopraj čas a návštevy doma u rodiny tak často ako to bude možné, postupne sa ta frekvencia ustáli. My máme susedov z východu a na všetky prázdniny, sviatky, a predĺžené víkendy ktoré si robia tak často ako sa dá chodia oni na východ a v iné termíny zas chodi Rodina z východu za nimi a tak sú spolu možno viac ako rodiny ktoré bývajú v rovnakom meste, nieje mesiaca kedy by sa nenavštevovali min. Na týždeň takže dá sa to, ale je to naozaj kultúrny , psychicky aj fyzicky šok a treba byť k sebe láskavá a dopriať si na všetko čas, aj posmutit aj si skúsiť nájsť nejaké možnosti ako sa rozptýliť a sem tam si dopriať to čo ťa poteší aby si si s mestom urobila vzťah. Napr. Chápem že si mala rada život na dedine ,ale keď si premýšľala kedy nad mestom čo ťa napadlo ako pozitívum najprv ? Napr. Že ľudia môžu chodiť rôznych kaviarni, vždy sa ti páčila predstava dať si kávu v nejakom estetickom.ppdniku, tak choď a dopraj si... Alebo môžeš ísť vyskúšať nejaký skupinový šport ktorý ste na dedine nemali...a možno nájdeš aj kamošku ale sustred sa na to že si chces niečo užiť...choďte vyskúšať s mužom brunch...to väčšinou na dedinách nieje...a zasmejte sa na Tom ze ste ako bratislavskí hipsteri 🙂choďte si dať rande večer do mesta...prechádzka, večera , choďte na hrad, na Slavín, večer je tam krásne , nadychni sa a povedz si že to nieje nič hrozne a že aj tu vás určite čaká fajn život aký si vytvoríte a že spolu to zVladnete a vždy môžete ísť domov k rodine ... Sviatky budú kúzelné a viac si ich užijete doma , aj to cestovanie za rodinou má svoje kúzlo...a keď už to naozaj inak nepôjde, myslí na to že vždy sa dá urobiť veľký krok, život je krátky aby si sa niekde roky trápila, skúste sa dohodnúť s mužom že si nájde iný Job, bližšie k rodine , alebo sa dohodne na HO a do Ba bude chodiť keď bude treba napr. 2-3 dni do mesiaca...a podobne ...nič nieje definitívne kým žijeme a sme zdraví a aj tieto veci sa zdajú byť ťažké kroky a rozhodnutia ale v konečnom dôsledku to až také hrozne nieje , len treba robiť všetko tak ako to chcete a potrebujete...berte to ako začiatok a nemusí to byť navždy ale aj môže 🙂 všetko dozrieva aj čas aj vy..

anonym_90e359
Dnes o 19:28

Nezvykla som si, do dnes mi naskakuje husia koža keď si na to pomyslím

anonym_093fc1
Dnes o 19:40

Ja som sa prestahovala tiez tak a nemala som tieto pocity. Napriek tomu som sa prestahovala do mensieho mesta pri BA a az tu som si uvedomila ze mi mensie mesto vyhovuje viac a radsej dochadzam. Som teraz spokojnejsia.