Sú ľudia z Oravy naozaj takí zvláštni?
Ja neviem či si to všímate aj ostatni, ale ja si to všímam niekoľko rokov, mam priatela z Oravy, robim v Oravskej firme, stretávam sa z ľuďmi z Oravy a mne tí ludia prídu ako z inej dimenzie, oni akoby nemali empatiu, nevedia sa vcítiť do druhých a len zazeraju alebo su tvrdí, ženy doma s XY deťmi samé lebo cháp v zahraničí alebo niekde preč. Clovek sa s nimi chce len rozprávat, ake tie odpovede su tak moc jednoduché a nemaju ani hlbší význam. Ich nič netrápi ako sa može asi druhý clovek cítiť, pre nich svet Gombička bič neriešia iba seba a do seba su zahľadení a na nikoho nemyslia. Ja tu nikoho Neodsudzujem určite sa nájdu aj normálni ľudia z Oravy o tom niet pochýb, ale chcem vedieť aj názory iných ľudí.
Som z Oravy a súhlasím. Netreba aj zabudnúť, že na Orave je aj veľa ľudí reálne zaostalých a trpiacich doteraz rôznymi dedičnými chorobami, ktoré sa tam vyskytujú pretože chamtivosť za majetkami bola ( a stále je ) najviac. Choroba čiernych kostí, Creutzfeldt-Jakobova choroba a pod.
V podstate každú chvílu v Trstenej ale aj v DK zomrie niekto na CJ a treba ho spopolniť…
@anonym_016c15 kazdu chvíľu ? 😆 a v Trstenej ? To odkial máš .. za posledné roky (cca 5) zomreli v Tvrdošíne , 2 v Habovke, 1 Zuberec ..odkial čerpáš ? Jedna pani povedala?
Som z Oravy a súhlasím. Netreba aj zabudnúť, že na Orave je aj veľa ľudí reálne zaostalých a trpiacich doteraz rôznymi dedičnými chorobami, ktoré sa tam vyskytujú pretože chamtivosť za majetkami bola ( a stále je ) najviac. Choroba čiernych kostí, Creutzfeldt-Jakobova choroba a pod.
V podstate každú chvílu v Trstenej ale aj v DK zomrie niekto na CJ a treba ho spopolniť…
@anonym_016c15 Dobrá hlúposť.
Poznám jedného z Oravy, ktorý žije roky na východe. Egocentricky, hrdý, povýšenecky, k cudzím bezohľadný, podnikateľ- špekulant. Pochádza z typicky oravskej rodiny- tvrdí katolíci, veľa detí, polia, kravy. Oravu opisuje ako výnimočnú zem, ten spôsob života prezentuje to ako najväčšiu cnosť a v takomto duchu vychoval aj deti.
@anonym_bde6ef 😆👍
Zaujal mne název diskuze. Nechci nijak provokovat, ale SVK celkově nemá v jiných zemích dobré jméno....spousta by ji zařadila mezi rozvojové země. I mentalitou. Teď se akorát všichni bavíme na kauze s americkou influencerkou.
Žila jsem na Záhorí...a strasná faleš, hloupost, xenofobie, lži, krádeže, jen využít, oškubat,... kožené sedačky na dluh, kde mohla sednout jen návštěva, jinak igelit...no směšné vlastně.
Bohužel to ve mě zanechalo takovou stopu, že si na kohokoliv ze Slovenska dávám pozor...a oplácí se.
Z Oravy, tuším z Hruštína jsme měli kněze...pro něj jsme byli divní zase my. Jezdil za ním bratr, hezký chlap, ale pil...a stejně si ho ulovila jedna postarší, co chodila na faru.
Zaujal mne název diskuze. Nechci nijak provokovat, ale SVK celkově nemá v jiných zemích dobré jméno....spousta by ji zařadila mezi rozvojové země. I mentalitou. Teď se akorát všichni bavíme na kauze s americkou influencerkou.
Žila jsem na Záhorí...a strasná faleš, hloupost, xenofobie, lži, krádeže, jen využít, oškubat,... kožené sedačky na dluh, kde mohla sednout jen návštěva, jinak igelit...no směšné vlastně.
Bohužel to ve mě zanechalo takovou stopu, že si na kohokoliv ze Slovenska dávám pozor...a oplácí se.
Z Oravy, tuším z Hruštína jsme měli kněze...pro něj jsme byli divní zase my. Jezdil za ním bratr, hezký chlap, ale pil...a stejně si ho ulovila jedna postarší, co chodila na faru.
@anonym_c389e9 😂 ten koniec to zabil… stara krivda, ten fararov brat, co…😆 ale inac, s vasou novou vladou, neboj nic, za rok a pol ste tam, kde my❤️ a dufam, ze Babisa si nevolila, ked je zo Slovenska😂
@anonym_c389e9
A čo potom robíš na slovenskom koníku?
@anonym_c389e9 a ty teraz co robis? Tiez tu rozosievas xenofobicke myslienky a postoje a podla uzkej skupiny Slovakov, s ktorymi si zila na Zahori ides sudit zvysok Slovenska. Tie igelity na sedacky su trapne, v zivote som o tom nepocula. A mimochodom, Zahorie nie je tak daleko od Ceska, cize ta mentalita tam bude taka pomiesana s ceskou.
Ja zas mam skusenosti s cechmi, ze su lakomi a nevedia, co je to pohostinnost. Ale neviem, ci mam podla mojej skusenosti posudzovat cely narod ako ty. Pises ako dahliaa, si to ty, vsak?🧐

Ja mám zlé skúsenosti s bratislavčanmi, už od študentských čias.
@anonym_e661bc ja tiež 😉 a to som rodená bratislavčanka. Sme neempatickí, cudzím nemáme tendenciu veriť, nevieme si ich naozaj obľúbiť. Iba sa pretvarujeme. CPčkari nám vlastne vadia a muža mimo BA by sme nechceli.