Sú ľudia z Oravy naozaj takí zvláštni?
Ja neviem či si to všímate aj ostatni, ale ja si to všímam niekoľko rokov, mam priatela z Oravy, robim v Oravskej firme, stretávam sa z ľuďmi z Oravy a mne tí ludia prídu ako z inej dimenzie, oni akoby nemali empatiu, nevedia sa vcítiť do druhých a len zazeraju alebo su tvrdí, ženy doma s XY deťmi samé lebo cháp v zahraničí alebo niekde preč. Clovek sa s nimi chce len rozprávat, ake tie odpovede su tak moc jednoduché a nemaju ani hlbší význam. Ich nič netrápi ako sa može asi druhý clovek cítiť, pre nich svet Gombička bič neriešia iba seba a do seba su zahľadení a na nikoho nemyslia. Ja tu nikoho Neodsudzujem určite sa nájdu aj normálni ľudia z Oravy o tom niet pochýb, ale chcem vedieť aj názory iných ľudí.
Som z Oravy a súhlasím. Netreba aj zabudnúť, že na Orave je aj veľa ľudí reálne zaostalých a trpiacich doteraz rôznymi dedičnými chorobami, ktoré sa tam vyskytujú pretože chamtivosť za majetkami bola ( a stále je ) najviac. Choroba čiernych kostí, Creutzfeldt-Jakobova choroba a pod.
V podstate každú chvílu v Trstenej ale aj v DK zomrie niekto na CJ a treba ho spopolniť…
@anonym_016c15 kazdu chvíľu ? 😆 a v Trstenej ? To odkial máš .. za posledné roky (cca 5) zomreli v Tvrdošíne , 2 v Habovke, 1 Zuberec ..odkial čerpáš ? Jedna pani povedala?
Som z Oravy a súhlasím. Netreba aj zabudnúť, že na Orave je aj veľa ľudí reálne zaostalých a trpiacich doteraz rôznymi dedičnými chorobami, ktoré sa tam vyskytujú pretože chamtivosť za majetkami bola ( a stále je ) najviac. Choroba čiernych kostí, Creutzfeldt-Jakobova choroba a pod.
V podstate každú chvílu v Trstenej ale aj v DK zomrie niekto na CJ a treba ho spopolniť…
@anonym_016c15 Dobrá hlúposť.
Poznám jedného z Oravy, ktorý žije roky na východe. Egocentricky, hrdý, povýšenecky, k cudzím bezohľadný, podnikateľ- špekulant. Pochádza z typicky oravskej rodiny- tvrdí katolíci, veľa detí, polia, kravy. Oravu opisuje ako výnimočnú zem, ten spôsob života prezentuje to ako najväčšiu cnosť a v takomto duchu vychoval aj deti.
@anonym_bde6ef 😆👍

Ja mám zlé skúsenosti s bratislavčanmi, už od študentských čias.
@anonym_e661bc ja tiež 😉 a to som rodená bratislavčanka. Sme neempatickí, cudzím nemáme tendenciu veriť, nevieme si ich naozaj obľúbiť. Iba sa pretvarujeme. CPčkari nám vlastne vadia a muža mimo BA by sme nechceli.