icon

Sú Slováci až tak neprajní a škodoradostní?

25. feb 2026

Je slovač až tak neprajná a škodoradostná?
Potrebujem sa asi iba vyžalovať . Auto mám v servise , deti choré akurát teraz. Tak som poprosila mu aby dozrela na deti a cestou sem vybrala lieky z lekárne. Mama má 70+, je ztp, má kartičku vždy vyloženú ako treba, zastala na vyhradenom mieste v lekárni vybrala lieky zobrala ešte deťom ovocie a kým sa dostala k autu už tam mala policajtov, niekto ju nahlásil , že parkuje neoprávnene na vyhradenom mieste. Samozrejme všetko bolo v poriadku, ale mama bola už v omeškaní. Žene s chorým srdcom spôsobiť stres, sa to stalo iž pár krát. Aj ja som sa musela opravedlnovať , mala som mať v presne určenom čase call zo zahraničia, a kľud.
Už sa mi stalo že som zastala pred vlastnou garažou a ďalšia,, dobrá duša,, ma nahlásila že blokujem východ z garáže vždy sa to stane keď sa človek najviac ponáhľa.

vlastakubi3
26. feb 2026

No bohužiaľ nie jsme najmilší národ. Je pravda že poznám veľa ľudí čo len závidia a ohovárajú - bohužiaľ to mám aj doma, ale všimla som si že je to vekom čím starší tým je to horšie. Žila som aj mimo SK a tam to bolo o inom, po tých niekoľkých rokoch preč bol návrat na Sk šok takže trvalo dlho kým som si zase zvykla na ľudí.

osky
26. feb 2026

Ano,bohuzial.
Slovaci su neskutocne zavistlivi a neprajni.
Mohla by som o tom aj knihu zazitkov napisat.

anonym_2d5369
26. feb 2026

@anonym_autor myslim, ze mame tu iny nestvar v SR a to starat sa do kazdej r**i. A to doslova, ci sledovat kto kde kto urobi (seba uz pomenej), alebo kritizovat, a aj hrat sa na odbornikov pomaly v kazdej oblasti.. my sme mali pana na ulici co cely den nemal co robit , len volal policajtov na parkujuce auta pod oknom = centrum mesta, normalna ulica, polyfunk. budovka kde mali na spodku ambulancie lekari, aj na tych lekarov ich volal.. Teraz na internete najdes psychopatov co maju potrebu fotit kto ako parkuje, kde kto isiel, dokonca vcera som videla rozhorcene fotky za par smeti na ulici v meste (chapem, teraz sa roztopil sneh tu, takze nejaky ten den potrva kym sa zmobilizuje mesto a poriadi), dokonca poznam pripady, ked ludom sa jarok pred ICH domom "upcha" lebo nie su schopni si upratat a v dazdi/burke cakaju, ze im to mesto/starosta pride upratat a odpchat :DDD a podobne pikosky. LENIVOST, neschopnost, zavist a este k tomu nemaju co robit, len sa dookola stazovat. Podstatne veci sa samozrejem neriesia, lebo ked pride vyzva ze ideme toto a ono riesit, takmer nikto sa uz o to nestara a nema zaujem (skusenost osobna). Su situacie ked ani auto nema inu moznost (ano vcera napr. velka dodavka parkovala v meste a zadkom zavadzala na chodniku = to nikoho nenapadlo, ze asi nieco montovali niekde v tych bytovkach a fakt sa nemali kde inak napr pozdlzne zaparkovat? :DDD miesto toho obist to a nestrapnovat sa, budeme sa stazovat = keby tam parkoval cele dni nepoviem ani n.). Alebo take ze, niekto na sekundu zastane, alebo spomali a uz sa trubi o dusu :DDD Popravde "akoze neistim/pre istotu bonzovacom" by som ja davala pokutky a odpustili by si otravovat ludom zivot. Vazne veci sa tu neriesia a nie to, ci niekto na 10 minut zastal niekde, kde ani neprekaza, ani nikoho neohrozuje ...
Ak tam bola karticka, ja by som ukazala policii iba tu a viac neriesila s tym ze sa ponahlam, a treba sa naucit jednej veci, z policajtov netreba mat stresy. Skontrolovat mamu mohli predsa hocikde, hocikedy, za hocico a rovnako ty, ak si budem blokovat svoju garaz tiez mi mozu vies co :D... treba tymto bonzovacom ukazat prostrednik :DDD Je dost mozne ze nikto pri aute ani nebol, nabonzoval to niekto "z dialky, okna", videl len ako napr starsia pani v pohode vysla z auta..
Na nas niekto doslova vybavil danovu kontrolku, a tiez sa zabavam :D neviem co si mysleli. Ja by som taketo pripady vedela hodiny vypisovat

anonym_bc6980
26. feb 2026
@guudy

@anonym_bc6980 nie, preukaz tzp za okno nedavas. Tam sa dava parkovaci preukaz. Tzp sa preukazuje preukazom tzp a nie rozhodnutim.

@guudy vsak ten som myslela

alenka58
26. feb 2026
@anonym_autor

@alenka58 ďalšia v rade..... sorry
Nejde o kontrolu, nech kontrolujú .
Ide o klamstvo! Udavač klamal keď volal políciu.

@anonym_autor policajti chodia kontrolovať na udanie musia, čo ho k tomu viedlo neviem, ty môžeš mať dobrý pocit že máš všetko ok, ľudia sú takí koľko x sa sťažujú a pravdu nemajú, napr. moja kamarátka má postihnuté dieťa, samozrejme keď ho odvezie tak sa vracia sama medzitým nakúpi atď. tiež ju niekto udal, že má ZŤP a nič jej neni

patrike
26. feb 2026

Po doplneni detailov by som nepovedal, ze tu je pricina volania policie v zavistlivosti. Za mna to je skor snaha zjednat poriadok a zabranit zneuzivaniu preukazov. Zavist sa prejavuje napriklad obidenim auta klucom len preto, lebo je pekne, nove a drahe.
Co sa tyka kontrol a policie a predpisov vseobecne, chodte do Rakuska alebo este lepsie Svajciarska a tam s vami urobia poriadok pri najmensom vyboceni z pravidiel. Niekedy su tie pravidla z nasho pohladu az prilis prisne, napriklad zber hub len pre miestnych a s povolenim obecneho uradu.
Na druhej strane tam kazdy na uvod predpoklada, ze mate snahu pravidla dodrziavat a ste slusny obcan. Takto sa nas pocas kovidu pytali v hoteli : ste ockovani ? Po odpovedni ano ziadny certifikat nepytali.

alenka58
26. feb 2026
@osky

Ano,bohuzial.
Slovaci su neskutocne zavistlivi a neprajni.
Mohla by som o tom aj knihu zazitkov napisat.

@osky ja by som skôr povedala, že slováci porušujú veľmi radi a často predpisy

autor
26. feb 2026
@alenka58

@anonym_autor policajti chodia kontrolovať na udanie musia, čo ho k tomu viedlo neviem, ty môžeš mať dobrý pocit že máš všetko ok, ľudia sú takí koľko x sa sťažujú a pravdu nemajú, napr. moja kamarátka má postihnuté dieťa, samozrejme keď ho odvezie tak sa vracia sama medzitým nakúpi atď. tiež ju niekto udal, že má ZŤP a nič jej neni

@alenka58 ale vys..💩..na dobrý pocit 🙈
Keby mama nemala v poriadku papiere tak ani len neceknem. Poviem mame že nech má u seba rozhodnutie a za sklom kartičku. Atd
Toto nie je predmetom tejto diskusie
Ešte raz a naposledy
Mama, ktorá má svoj vek, chodí ťažko, má aj francúzske barle, zastane na vyhradenom mieste, má kartičku tam kde má byť , pomaličky zájde do lekárne a príde späť k autu a už sú tam traja👮
LEBO JU UDALI ŽE NEMÁ KARTIČKU

osky
26. feb 2026
@alenka58

@osky ja by som skôr povedala, že slováci porušujú veľmi radi a často predpisy

@alenka58 ja vobec nenarazam na auto ci parkovanie-to je tema autorky,ale Slovaci celkovo si zavidia aj nos medzi ocami.
V zivote som zazila mnohe situacie,kedy sa to potvrdzuje.
Koli tomu som celkom rada,ze zijem inde hovi domovina mi samozrejme chyba.

alenka58
26. feb 2026
@anonym_autor

@alenka58 ale vys..💩..na dobrý pocit 🙈
Keby mama nemala v poriadku papiere tak ani len neceknem. Poviem mame že nech má u seba rozhodnutie a za sklom kartičku. Atd
Toto nie je predmetom tejto diskusie
Ešte raz a naposledy
Mama, ktorá má svoj vek, chodí ťažko, má aj francúzske barle, zastane na vyhradenom mieste, má kartičku tam kde má byť , pomaličky zájde do lekárne a príde späť k autu a už sú tam traja👮
LEBO JU UDALI ŽE NEMÁ KARTIČKU

@anonym_autor parkovaciu kartičku za sklom musí mať jednoznačne to snáď jej nemusíš hovoriť, rozhodnutie jej netreba, potrebuje mať pri sebe preukaz ZŤP

autor
26. feb 2026
@alenka58

@anonym_autor parkovaciu kartičku za sklom musí mať jednoznačne to snáď jej nemusíš hovoriť, rozhodnutie jej netreba, potrebuje mať pri sebe preukaz ZŤP

@alenka58 sakra ona mala všetko tam kde má mať!
Aj tak ju udali

tiezjedna
26. feb 2026

@anonym_autor to nie je neprajnosť, to je debilita... Niektorí ju majú ako národný šport.

alenka58
26. feb 2026
@anonym_autor

Aj tak ju udali

@anonym_autor ak ťa to poteší tak slováci sú neprajní, škodoradostní a protivní, hoci ja sa v spoločnosti takýchto ľudí nepohybujem ani nemám také skúsenosti

autor
26. feb 2026
@alenka58

@anonym_autor ak ťa to poteší tak slováci sú neprajní, škodoradostní a protivní, hoci ja sa v spoločnosti takýchto ľudí nepohybujem ani nemám také skúsenosti

@alenka58 ďakujem, ale nemusíš ma utešovať

anonym_602b2b
26. feb 2026

@anonym_autor tebe vadí skôr to, že si meskala s prácou. Nabudúce keď budeš mat choré deti tak chod na OCR, a nemusíš čakať na call zo zahraničia.

dahliaa
26. feb 2026
@anonym_autor

@dahliaa ale ja som nestála na chodníku ani na širokom ani na úzkom. Stála som pred vlastnou garažou. Nie pred vchodom, že by som blokovala záchranné zložky, nie pred susedovou garažou, ani na travniku.

@anonym_autor No jo, to tak bývá. Buďto je někdo zavolal nebo jeli zrovna okolo a všimli si. 🤷🏻‍♀️

dahliaa
26. feb 2026
@anonym_autor

Aj tak ju udali

@anonym_autor A jak víš, že jí udali? Že nejeli zrovna okolo?

autor
26. feb 2026
@dahliaa

@anonym_autor A jak víš, že jí udali? Že nejeli zrovna okolo?

@dahliaa aj si čítala čo píšem či si ďalšia čo došla rýpať?

qrstxyz
26. feb 2026

Nemyslím si, že všetci Slováci sú takí, ale bohužiaľ závistliví ľudia a udavači sa nájdu všade. Mne je takých ľudí úprimne ľúto, keď celý ich život sa točí okolo sondovania a nahlasovania ostatných.

anonym_f9c804
26. feb 2026

Anoooo, len slovač😅
Jedna ceska kupila v AT penzion s velkou parcelou a susedia sa proti konkurentke tak spikli, ze jej cachrami odnali urady pristupovu cestu.... Neviete niekto, ako to dopadlo?

dahliaa
26. feb 2026
@anonym_autor

@dahliaa aj si čítala čo píšem či si ďalšia čo došla rýpať?

@anonym_autor To je pro tebe takový problém normálně odpovědět? Tvůj příspěvek jsem četla, ale jak ví, že jí někdo nahlásil, tam nezmiňuješ... 🙄
(To, že policisté tvrdí, že je někdo zavolal na udání a proto jsou povinni provést kontrolu a případně dát pokutu za parkování, je jejich běžná praxe, i když to není pravda a kontrolují sami od sebe... - Mám v příbuzenstvu policajta).

autor
26. feb 2026
@dahliaa

@anonym_autor To je pro tebe takový problém normálně odpovědět? Tvůj příspěvek jsem četla, ale jak ví, že jí někdo nahlásil, tam nezmiňuješ... 🙄
(To, že policisté tvrdí, že je někdo zavolal na udání a proto jsou povinni provést kontrolu a případně dát pokutu za parkování, je jejich běžná praxe, i když to není pravda a kontrolují sami od sebe... - Mám v příbuzenstvu policajta).

@dahliaa tak ak vieš, tak načo sa pýtaš?

alenka58
26. feb 2026
@anonym_bc6980

je psia povinnost policie aby to kontrolovala, a vies preco ? lebo ludia parkuju aj ked nemaju TZP cloveka so sebou. Druha vec je ze vela tých karticiek sa falsuje a ako bolo spomenute aj nechava po mrtvom a zneuziva. tak isto ako ked mas parkovanie pre rodinu s detmi a stoji tam hoc aky dilinko co nema ani sedacky v aute a ani deti sebou. a zena co ma male mimco a potrebuje nakupit nema kde parkovat.
Preto aj urdnicky ked vystavuju TZP preukaz upozornuju majte pri sebe prefotene rozhodnutie od nich, v pripade kontroly radsej.
takže pokial stojim ako mam a mam platný preukaz nemam sa co stresovat.
A prepac ale ked maminu takato vec vytoci do biela tak je otazne ci by mala vobec soferovat s chorým srdieckom, aby sa nieco horsie nestalo nie len jej ale aj iným učastníkom na ceste.

@anonym_bc6980 autorka tieto argumenty neberie a netreba mať rozhodnutie treba mať okrem parkovacieho ZŤP, preukaz fyzickej osoby ZŤP

alenka58
26. feb 2026

ináč ja mám rada systém PASS
(Bratislavský parkovací asistent) ten kontroluje aj autá na ZŤP miestach, a to aj vtedy, ak je aktívny parkovací asistent alebo ak ide o vyhradené ZŤP miesta. Kontrola je zameraná na overenie, či auto na mieste pre ťažko zdravotne postihnutých skutočne oprávnene využíva tento benefit , je to jednoduché len zrejme nie je všade na SK v budúcnosti určite bude

anonym_1e9a5c
26. feb 2026

Zavist neskutocna ked sa druhym dari,a zakernost,vysmech ked su druhy na dne.Toto je tipicka slovenska povaha.

dahliaa
26. feb 2026
@anonym_autor

@dahliaa tak ak vieš, tak načo sa pýtaš?

@anonym_autor Nevím. Ty to tvrdíš, proto se ptám, odkud to ví tvoje máma a ty... 🤦🏻‍♀️🙄
No nic. Také ztráta času...

anonym_bc6980
26. feb 2026
@alenka58

@anonym_bc6980 autorka tieto argumenty neberie a netreba mať rozhodnutie treba mať okrem parkovacieho ZŤP, preukaz fyzickej osoby ZŤP

@alenka58 ale ved to pisem ze jasne ze treba mat a uradnicka upozornila ze kvoli falsovaniu a aby si necakala neviem kolko na preverenie originalu parkovacieho preukazu je dobre mat prefotene rozhodnutie pri sebe. lebo to ze mas modru karticku s lesklým kolieckom neznamena že to je platne a original.
to mas to iste ako ked ides vonku bez OP a chyti ta policajt bud ta preveri za 5 minut alebo ides na stanicu. tak co si vyberies ? asi ze budes nosit doklad pri sebe kvoli svojmu casu, nikto nema chut chodit kazde tade.
pointa prispevku je vsak inde. točis sa v kruhu

anonym_329ffa
26. feb 2026
@anonym_1e9a5c

Zavist neskutocna ked sa druhym dari,a zakernost,vysmech ked su druhy na dne.Toto je tipicka slovenska povaha.

@anonym_1e9a5c ty máš teda skúsenosti, či to podľa seba......

anonym_1e9a5c
26. feb 2026
@anonym_329ffa

@anonym_1e9a5c ty máš teda skúsenosti, či to podľa seba......

@anonym_329ffa staci prist sem,asi chodis na mk velmi malo,ze???

autor
26. feb 2026
@dahliaa

@anonym_autor Nevím. Ty to tvrdíš, proto se ptám, odkud to ví tvoje máma a ty... 🤦🏻‍♀️🙄
No nic. Také ztráta času...

@dahliaa ja som si to z prsta vycicala? Však? povedal to policajt. A minimálne raz som tu už písala