icon

Sú ženy, ktoré pijú pivo, odsudzované?

Včera o 12:25

Zdravim,napadlo vám niekedy že niektoré ženy sa hrajú na len chrumkavé že sa zdravo stravuju a bože chráň si dat vino alebo pivo? Mam pocit že už v dnešnej dobe ked si da žena pivo napriklad raz za dva dni tak je alkoholička a celkovo podľa mňa si to aj muži myslia kvôli nastaveniu niektorých žien.Veď jasne nie každemu alkohol chutí,ale prečo sú odsudzovane aj ženy ktoré fakt si dajú pivo raz za pár dni? Vef pivo zase nie je taký alkohol keď je len jedno a neznámena to že taka žena je hneď alkoholička. Čo si o tom myslite? Je taka žena divna pre dnešnu dobu?

Strana
z2
slavomira236
Včera o 13:57
@anonym_6a1037

@anonym_autor co? Kelt na 2 tyzdne? To take vyprchane urcite nikto 2 tyzdne nepije, blby pokus

@anonym_6a1037 ked otvorim pivo dnes zajtra ho uz nevypijem . Uz to nieje ono..za 2 tyzdne to bude co..

anonym_8c1e80
Včera o 14:02

Viac krát sa stalo,že sme polovicu fĺaše dobrého vína po týždni vyliali,lebo sa nevypilo a usúdili sme,že škoda peňazí.Teraz pijeme výlučne na návšteve, keď nechceme uraziť za pohár.Ani nefajčíme a tiež mám pocit,že to pitie nie je tak in u mladých,ako za našich mladých časov 😉

natalka13
Včera o 14:07
@anonym_e11fb4

Ak si dáva žena pivo raz za dva dni tak už má našliapnuté na celkom slušný problém. volá sa to alkoholizmus.

@anonym_e11fb4 vsetci greci a taliani a francuzi su alkoholici.

anonym_70a021

bola som na stretku zo strednej školy a veru dievčatá aj chlapci pili pivo zarovno, žiadne rozdiely, kľudne dievčatá vypili 12 pív za stretko, len som pozerala kde sa to do nich zmestí, ja nepijem ani pivo ani alkohol čiže som bola za blbku ja

biba_18

@anonym_70a021 všetkým to bolo jedno 🤷‍♀️

natalka13
Včera o 14:09
@anonym_autor

@anonym_autor alebo napriklad že niekto divne pozera na ženu keď si kupi veľkeho kelta a pritom možno nevie niekto že to je na dva tyždne

@anonym_autor tak to by som sa na nu fakt divne pozerala pit pivo otvorene 2 tyzdne😀
Mam kamosky piju pivo, ja si tiez dam mozno 10 piv za rok. A vino ovela castejsie, necitim sa byt alkackou.

madeincssr
Včera o 14:10
@natalka13

@natalka13 a mnohi su, napodiv, stihli, na rozdiel od nas vnutrozemcov. Stredomorska strava je v priemere menej nezdrava (menej tucneho masa, menej tepelne spracovaneho, viac ryb, zeleniny, zdravsie a tepelne neposkodene tuky (olivovy olej)...)

anonym_70a021
Včera o 14:12
@biba_18

@biba_18 práveže nebolo, toľko blbých rečí že až

natalka13
Včera o 14:12
@madeincssr

@natalka13 a mnohi su, napodiv, stihli, na rozdiel od nas vnutrozemcov. Stredomorska strava je v priemere menej nezdrava (menej tucneho masa, menej tepelne spracovaneho, viac ryb, zeleniny, zdravsie a tepelne neposkodene tuky (olivovy olej)...)

@madeincssr poznam cele rodiny talianov alkoholici niesu, som v taliansku cca 6x do roka vo fr 2x alkacov na ulici nevidis zato k obedu ma pohar vina kazdy.

lindous
Včera o 14:17
@biba_18

@biba_18 kiežby bolo všetkým jedno, keď niekto povie, že nepije… ja síce neabstinujem úplne, ale keď nemám chuť a nechcem si v daný večer dať, tak bežne to sprevádza kopa rečí… mne sú síce jedno, jedným uchom dnu, druhým von, aj srandu si zo seba spravím, ale nalievať je silno zakorenené v našej kultúre

mandzula
Včera o 14:21

Ci uz ide o pivo, alebo akykolvek iny alkohol, ano, cim som starsia a uvedomujem si vplyv celkovej zivotospravy na zdravie, tym viac sa cudujem, ze ludia do seba dobrovolne leju alkohol.

anonym_f0032c
Včera o 14:26
@anonym_e11fb4

Ak si dáva žena pivo raz za dva dni tak už má našliapnuté na celkom slušný problém. volá sa to alkoholizmus.

@anonym_e11fb4
Presne podla Slovenskej normy aj ked sedi krcme a len privonia pivu ma nabeh na alkoholizmus a pride domov zozerie co vidi vyzera ako skrina to je v poriadku to nie obezna to ma len vacsi rozmer

gabrielkaa
Včera o 14:28

Mne hlavne jedno, čo si o mne nejaká cudzia teta lebo ujo myslí. Pivo mi celkom chutí, preto som si našla jeho nealkoholické verziu, lebo je určite zdravšie ako ktorýkoľvek sladený nápoj. Nealkoholickú hovorím lebo nemôžem piť každý deň kvôli práci, musím sa sústrediť, a koľkokrát aj jedno pivo mi na druhý deň vadí . Žijem vo vinárskej oblasti kde sa vyrábajú jedny z najlepších vín v Európe ak nie vo svete. Vinice sú všade okolo mňa kde len pozriem. Ľudia tu pijú víno dosť často. Považujem to za úplne normálne. Keď mám chuť, veľmi rada si dám aj ja. Samozrejme dám si pozor na množstvo, nakoľko sa snažím zdravo stravovat a žiť. Takisto si dávam ale pozor na stravu, mäso z veľkochovov nejem, zásadne z dvora od farmára atď. takisto syr, vajcia mlieko atd…. Skoro všetky mliečne produkty takže asi o tomto je. A z tohto dôvodu sa nezalievam alkoholom, aby to všetko nebolo Kontraproduktívne. Nie kvôli nejakej tete alebo ujovi čo sa na mňa pozerá. To mi môže byť úplne jedno.

misiak7777
Včera o 14:39

@anonym_autor dnes večer idem na pivo a je mi úplne jedno, kto si čo myslí 🤷

anonym_e7d6cf
Včera o 14:43
@anjelicek26

Tam nejde o chrumkave, ale proste clovek si uvedomi, ze je to vlastne nezdrave a len sa s toho pribera... Ked si vezmes statistiky pitia alkoholu poslednych 20 rokov, tak je pokles sice "len" 15%, ale u mladych ludi do 25 rokov je to az 30-50%... velmi sa to meni... rovnako aj co sa tyka fajcenia, dvadsat rokov dozadu fajcil 1 z 3 pubertakov aspon prilezitostne, teraz je to 1 z 8.. ale to je dobre, ze je to takto...

Treba rozlisovat prilezistostny alkohol a pravidelny... mnozstvo nerozhoduje...

@anjelicek26 jedno klesne, iné stúpne. U nás v Kanade je marihuana legálna a podľa štatistík ju fajčí takmer 40% mladých. Takže nikotín (14% vaping, 3% klasické cigarety) nahradili niečím iným.

petulda333
Včera o 14:46

Ja mam rada plzen. Minuly rok,resp v lete som vypila 3velke capovane piva. to boli 2navstevy krcmy u nas v dedine. Je mi jedno kto si co mysli. Obcas odpijem aj muzovi ked robi na zahrade ci grilujeme. Inak takmer nepijem

biba_18
Včera o 14:56

@lindous ja síce pijem pivo, ale keď poviem že nechcem, nikto ma prepresviedča. toto ja naozaj nepoznám… ani my nenúkame nikoho, v pohode jeden pije pivo a ďalší čaj alebo radler 🤷‍♀️

nairobi
Včera o 14:58

@anonym_autor ja mam v lete veľmi rada čapované a normálne mi ho manžel kúpi medzi ľuďmi a vypijem ako každý iní chlap, nikdy mi nenapadlo, že to pôsobí čudne a keby mi to aj kto si povedal, tak sa capovaneho v lete nevzdám 😄

lindous
Včera o 15:09
@biba_18

@lindous ja síce pijem pivo, ale keď poviem že nechcem, nikto ma prepresviedča. toto ja naozaj nepoznám… ani my nenúkame nikoho, v pohode jeden pije pivo a ďalší čaj alebo radler 🤷‍♀️

@biba_18 ja som tiež nikdy nikoho nenútila a samozrejme, že poznám aj ľudí, ktorí vôbec neriešia, ale ako vravím, často sa stretávam aj s rečami, že však aspoň prípitok, aspoň za jeden a že či fakt nechcem a že či som tehotná, chorá, čo mi je atd… v rodine, aj pri niektorých kamošoch… samozrejme, že nikto nikomu v konečnom dôsledku neleje alkohol na silu do krku, ale poznámky zvyknú byť… ale super, že to nepoznáš, verím že sa to raz vytratí úplne

anonym_e11fb4
Včera o 15:21
@anonym_f0032c

@anonym_e11fb4
Presne podla Slovenskej normy aj ked sedi krcme a len privonia pivu ma nabeh na alkoholizmus a pride domov zozerie co vidi vyzera ako skrina to je v poriadku to nie obezna to ma len vacsi rozmer

@anonym_f0032c ten kto nepije pivo ani alkohol tak v krčme určite nesedí. Pozerať na ožranov nie je lákavá ponuka.

viestta
Včera o 15:29

Neviem ako kto, ale ja naozaj nekontrolujem kto ma co v kosiku. Neviem kto by tak asi na mna skaredo pozeral keby som mala v kosiku hoc aj 2 borovicky. Preco si myslis, ze inych trapi co v nom mas a co s tym budes robit?
A ano, pivo si dam. Zvycajne ked mame grilovacku alebo zajdeme na vylet a po jedle si dam. Ked ty pijes par krat v tyzdni je to tvoja vec, len ci to "dam si po jedle na dobre travenie" )alebo hocijaky iny dovod) nie je len ospravedlnenie samej seba pred sebou aby si si mohla vypit. Ty musi vediet ci si bez problemov schopna vydzat tyzdne, mesiace bez toho piva "na travenie".

anonym_55df74
Autor odpoveď zmazal
anonym_af54c3
Včera o 15:34
@anjelicek26

Tam nejde o chrumkave, ale proste clovek si uvedomi, ze je to vlastne nezdrave a len sa s toho pribera... Ked si vezmes statistiky pitia alkoholu poslednych 20 rokov, tak je pokles sice "len" 15%, ale u mladych ludi do 25 rokov je to az 30-50%... velmi sa to meni... rovnako aj co sa tyka fajcenia, dvadsat rokov dozadu fajcil 1 z 3 pubertakov aspon prilezitostne, teraz je to 1 z 8.. ale to je dobre, ze je to takto...

Treba rozlisovat prilezistostny alkohol a pravidelny... mnozstvo nerozhoduje...

@anjelicek26 u nás prváci na strednej v jednej triede 50% fajčí klasické, elektronické alebo žuvák a niektorí na drzovku v triede cez prestávku
jeden z tej triedy už zomrel na predávkovanie drogami keď žúrovali s kamarátmi, ešte si "kamaráti" robili z mŕtveho srandu a posielali jeho fotku na socky

mirage
Včera o 15:56
@natalka13

@natalka13 to nemozes porovnavat, stredomorske narody piju inak ako my.

maminkadeticiek
Včera o 16:13

Zeny su odsudzovane za uplne vsetko-nemas deti,mas 3 deti,si slobodna v 40tke,davas si pichat botox,aj ked sa o seba nestaras,ked schlamstnes celu cokoladu,aj ked nejes sladke a sdravujes sa prilis zdravo.Tak koho by trapilo nejake to pivo...

deedol
Včera o 17:11

pre mna je akykolvek alkohol kazdy druhy den privela. nastastie sa v tomto zhodujeme aj s muzom a aj v ramci blizkej rodiny nikto takto nepije.

wolf_
Včera o 17:28

Bez ohľadu na pohlavie - ak niekto pravidelne (napr. to spomenuté "raz za dva dni") pije alkohol, tak nie, ok mi to nepríde.
A inak som žena, raz za čas si pivo (alebo aj iný alkohol) dám a je mi jedno. Ale ja celkovo tie rodové stereotypy, čo by žena mala a nemala, absolútne neriešim.

Strana
z2