Ťažké obdobia: Ako zvládať depresie u blízkych?
Ahojte.. normálne mi toto nedá. Včera som si bola sadnúť s kamoškou z detstva, poznáme sa 20 rokov doslovne. Už dva roky od nej nič iné nepočúvam aké má depresie a ako sa necíti dobre. Poslala som ju k psychológovi, chodila, zmena minimálna, bola u psychiatra ten jej dal lieky na spanie, lebo trpí nespavosťou a inak ju vyhodnotil ako zdravú. Ona sa necíti dobre keď je slobodná, ani keď má frajera, lebo si vždy nájde nejakého debila, ktorý jej ubližuje a potom má depresie z neho. Keď má prácu ani tá jej žiadna nevyhovuje, necítila sa dobre, že tam musí chodiť. Keď bola nezamestnaná zase zle, lebo nemá peniaze. Nie je tp jediný človek, ktorého poznám a takto sa správa a všimla som si to aj u mužov. Od januára som randila a natrafila som na jedného čo bol v bledomodrom ako ona, za 2 mesiace ako sme sa stretávali som toľkokrát počula, že je nešťastný a nevie čo má v živote robiť (mal 35 čo si myslím, že by aspoň troška mohol) a každý týždeň mal minimálne 2 dni zlú náladu ale že fakt zlú od rána.. Nepočula som od neho pomaly nič pozitívne.. Ja neviem bolo to tak vždy? Pretože mám viac starších kamošiek - kolegýň, ktoré sa takto nesprávajú a aj starších kamarátov tiež z práce, s ktorými mám blízky vzťah, aj moj ex bol o 15 rokov starší a takýto nebol.. Neviem, či to je len nesprávna vzorka, pretože ja sama som mladá (27), a tiež nemám všetko dokonalé ale bojujem v tom živote, snažím sa, tiež ma podviedol a opustil muž, ktorého som milovala a bývam doteraz smutná aj keď to je rok a pól... Ale nemám takéto stavy kvôli tomu.. Beriem to tak, že som zdravá, veľa cvičím a mám aktivity, ktoré milujem..
@anonym_autor môže trpieť depresiami, mohol ju dr zle diagnostikovať. Ale na druhú stranu môže byť iba notorický sťažovateľ, ktorému nikdy nič nevyhovuje a stále hľadá niečo v čom bude chudák a ostatní ho budú ľutovať. Poznám takých ľudí a moja rada je vídať sa s nimi čo najmenej, strašne to uberá energiu, pretože aj keď sa ich snažíš povzbudiť, vždy nájdu niečo ďalšie v čom je ich život príšerný. Nakoniec ťahajú celé okolie so sebou dolu. Nemyslím, že to je generáciou, skrátka si natrafila na dva exempláre blízko seba.
@anonym_autor To sú také neschopné typy ľudí. Nevedia sa zaradiť, všetko je problém, nevedia fungovať s inými ľuďmi a nevydržia ani sami so sebou. Očakávajú neustálu pozornosť od iných , skákanie okolo zadku a ľútosť, to ich vyživuje. Nepomôže nič, len sa im vyhýbať a úplne ich odstrániť zo života.
@anonym_autor ked som mala tazku depresiu s nikym som sa o tom nebavila okrem doktora.
Nie si zodpovedná za cudzie životy.
Kto je dospelý, vie si zaobstarať pomoc sám.
Ak ju odmieta, jeho vec. Nie tvoj.
Mám kolegyňu, má po 50, poznám ju viac ako 20 rokov a ešte nikdy nebola s ničím spokojná.

tvoja kámoška keby mala depr. tak by od psychiatra vyfasovala antidepresíva. Možno že je to jej povahová črta, ktorá sa bude sťažovať na všetko a na všetkých.