icon

Tešíte sa na jeseň?

16. aug 2026

Ja sa priznám trochu áno. Teším sa, že sa všetko zase vráti do zabehnutých koľají. Teším sa na systém, na to, že zase bude program v telke, čo sa bude dať pozerať. Deti pôjdu do škôl a škôlok, budeme mať svoj štandardný rytmus. Teším sa na babie leto, na jesenné farby, vôňu popadaného lístia, na zbieranie gaštanov, na púšťanie šarkanov. Neteším sa na to, že bude málo svetla, skoro bude tma, a že bude pršať. Ako vímate jeseň vy?

Strana
z3
anonym_a450f5
16. aug 2026
@doux

@anonym_a450f5 neviem, kde žiješ ty napríklad, ale ja osy evidujem práve v období, kedy sa mierne ochladí. tieto krásne horúce dni jedna jediná osa okolo mňa neletela, ani do kuchyne mi nevletela, keď som varila. zato keď je trošku chladnejšie (minule bolo prechodne pár dní mierne ochladenie - asi ako na jeseň počas slnečného dňa), tak vyháňam z kuchyne osu za osou, až musím zatvoriť okná, lebo hrôza. práveže v horúčavách osy nelietajú. nemáte niekde v blízkosti domu hniezdo?

@doux zijem v nemecku, vacsie mesto. Napr v piatok s babami na drinku na teraske, kazda mala okolo drinku zo 4 osy.

anonym_83e61e
16. aug 2026

Za mna je vsetko lepsie ako leto a tie horucavy. Kebyze zijem niekde pri mori, tak by mi to nevadilo. No na sidlisku, v panelaku, bez klimy je to utrpenie. Najradsej mam jar, ked je vsetko krasne svieze, zelene.

anonym_885f5b
17. aug 2026

@anonym_autor netesim. Za mna velmi depresivne obdobie kedy zas citim ze prichadza nekonecne dlha zima. Ja som letny clovel a potrebujem neustale teplo. Byt bohata uz teraz sa poberam do teplych krajin a pridem az v júni

anonym_4c006b
19. aug 2026

@anonym_autor Nenávidím začiatok septembra roky-rokúce, aj keď pekná jeseň ako obdobie sa mi páči. Nadovšetko však milujem leto aj s horúčavami, lebo sa mi spája s dovolenkou či prázdninami. Naj obdobie roka! Vianoce až na 2. mieste.

valria
19. aug 2026

@anonym_autor Deti v škole a v škôlke mi pokoj nikdy nepriniesli, skôr naopak.

Strana
z3