icon

Vieme ovplyvniť náš život?

29. aug 2025

Myslíte, že máme nás život napísaný v osude a čo nás čaká, nás neminie alebo ho vieme úplne ovplyvniť rozhodnutiami? Myslím také závažnejšie veci. Ja mám pocit, že stále robím zle rozhodnutia a som nešťastná. Či sa už jedná o prácu, kúpu bytu, dovolenky, stretnutia a zážitky s blízkymi… Najmä ale čo sa týka vzťahov. Páči sa mi veľmi úzky okruh mužov, zapáči sa mi taký raz za niekoľko rokov, ale poriadne…je to samozrejme stále na úrovni platonickej lásky, ale poznám sa. Mne ak sa niečo zapáči či hmotne alebo nehmotné a mám to, vážim si to a som s tým spokojná aj po rokoch. Už mám svoj vek( 35), som stále bez vzťahu, vždy mám pocit, že to pokazím len ja. Že nedám mužovi dostatočne najavo záujem, alebo nechtiac urobím niečo, čo ho odradí, alebo že som nešla na nejakú akciu, kde som mohla niekoho spoznať a pod a dlho si to vyčítam a zostanem s “depkou” čo mi ovplyvní bežný život na dlhé týždne až mesiace. Môžu za to moje hlúpe rozhodnutia alebo jednoducho to tak malo byť a daný muž a iné veci v živote ku mne nepatria? Buď sa hovorí, že “netlač rieku, tečie sama-nikdy sa mi nevyplatilo tlačiť hoci som skúšala aj tak aj tak , no nakoniec to nevyšlo a zostala som sklamaná…alebo, že my sami si tvoríme realitu-nakoniec ani to mi nevychádza kvôli zlým rozhodnutiam a aj keď nerobím nič, tak mi nič nepadne z neba. Už si myslím, že som beznádejný prípad a nikdy nebudem spokojná v živote.

anonym_66fec7
29. aug 2025

V mojom prípade išlo o nezvratný osud. Pár krát sme s partnerom ltt prežili. Keďže som mala nejaké tušenie, tak som sa snažila niečo zmeniť. Naposledy však, keď som myslela, že sa nám vôbec nič nemôže stať, že to bude iba pol hodinka... tak sa všetko zastavilo. On mi zomrel v náručí a ja som prežila zázrakom, aspoň tak to tvrdia lekári. Že vraj všetci anjeli strážni pri mne boli.. no neviem, neboli, keď sa stalo toto. Ale dnes už viem, že je tam hore a spolu s mamou a ocinom ma stráži.

majus2323
29. aug 2025

@anonym_autor pravda je niekde v polovici

guiseppinka
29. aug 2025

Viackrat sa mi potvrdilo to, ze co vysielas, to dostanes. Podla toho, co si napisala, tak usudzujem, ze tymi obavami si sama sebe stojis v ceste a blokujes sa. V podvedomi si vytvaras rozne predstavy, ktore nas mozog blokuju a kedze podvedomie nevie rozoznat ci to, co tam mame je realita alebo fikcia, tak spravi vsetko tak, ako to mas v obrazoch. Toto mi potvrdzuju aj klienti na workshope a aj ked som riesila pripravu na tento workshop a zhanala "materialy", tak som sa v roznych zdrojoch docitala to iste, len inak povedane... ak chces nieco zmenit, potrebujes zmenit svoju hlavu a myslenie. Kludne mi mozes napisat aj ip

ivangeline
29. aug 2025

Osud je to telesne, zdedené, ľudské. Vlastne rozhodnutia sú drina, odriekanie, vyčkávanie, odpúšťanie…. Nie, nemusíme ísť osudovou cestou. ;D

anonym_fdb214
29. aug 2025

Ja tiež som beznádejný prípad ale ide o to človek vie ovplyvniť alebo nie...a zivot nieje o úspechoch ale o tom vediet kto si a kým chces byť a podľa toho konať a potom sa ti jednoduchsie príjme realita, sa podľa toho rozhodnúť a i keď výsledok nebude kladný no rozhodnutie za to stálo lebo si to ty

gerfinka
29. aug 2025

@anonym_autor ja si myslím, že máme mnohé veci vo svojich rukách. No na druhej strane je ja niečo vyššie nad nami. A veľa spravia aj naše myšlienky, nie len naše skutky.

bloger
29. aug 2025

@anonym_autor Samozrejme, že sa môžeme rozhodovať. Dokonca musíme a to každý deň. Občas sa hneváme na seba, že sme sa rozhodli tak či onak. Nakoniec sa však ukáže, že tie zlé rozhodnutia nás posunuli dalej. Nie je to o úspechoch. Neminú nás zlé rozhodnutia, ale z tých sa poučíme. A to je vzácne. Môže to pomôcť rozhodovať sa v budúcnosti lepšie. Verím však, že všetko to perfektne do seba zapadá. Tvorí to našu osobnosť a životný príbeh.

reanda
29. aug 2025

ovplyvnit vies to, ako sa citis a ako veci prezivas.. spravne rozhodnutia su tie 'srdcom', ked jednas autenticky.. vtedy si nemas co vycitat a ak nieco nevyjde, tak si s kludom mozes povedat 'malo to tak byt' .. takze ak sa ti paci nejaky muz, spravaj sa pri nom autenticky, bud taka, aka si a ked ho to odradi, tak potom to, samozrejme, nebol ten pravy pre teba.. je to uplne jednoduche.. ak sa budes tlacit a stylizovat do niecoho, co ti nie je vlastne, aby si nieco ziskala, tak vtedy vlastne ides proti 'osudu', proti prirodzenosti a aj ked to dosiahnes, nebude to ono..

autor
29. aug 2025
@reanda

ovplyvnit vies to, ako sa citis a ako veci prezivas.. spravne rozhodnutia su tie 'srdcom', ked jednas autenticky.. vtedy si nemas co vycitat a ak nieco nevyjde, tak si s kludom mozes povedat 'malo to tak byt' .. takze ak sa ti paci nejaky muz, spravaj sa pri nom autenticky, bud taka, aka si a ked ho to odradi, tak potom to, samozrejme, nebol ten pravy pre teba.. je to uplne jednoduche.. ak sa budes tlacit a stylizovat do niecoho, co ti nie je vlastne, aby si nieco ziskala, tak vtedy vlastne ides proti 'osudu', proti prirodzenosti a aj ked to dosiahnes, nebude to ono..

@reanda problém je, že som mala ťažké detstvo a dospievanie, nezdravé vzorce z rodiny, okrem iného nízke sebavedomie a zranenie z odmietnutia, no navonok pôsobiaca dosť nedostupné a prísne ….potom keď sa mi zapáči niekto, o ktorom si myslím, že je zároveň vyššia liga, tak sa obavám mu dať najavo záujem, lebo čakám podvedome odmietnutie , hoci mám veľký záujem

reanda
29. aug 2025
@anonym_autor

@reanda problém je, že som mala ťažké detstvo a dospievanie, nezdravé vzorce z rodiny, okrem iného nízke sebavedomie a zranenie z odmietnutia, no navonok pôsobiaca dosť nedostupné a prísne ….potom keď sa mi zapáči niekto, o ktorom si myslím, že je zároveň vyššia liga, tak sa obavám mu dať najavo záujem, lebo čakám podvedome odmietnutie , hoci mám veľký záujem

@anonym_autor nuz, nezdravych vzorcov sa treba zbavit, to ti je inak zbytocne filozofovat nad tym, ci ti zivot riadi osud, alebo sa mozes slobodne rozhodovat, ked ta v podstate riadia vzorce

euka210
29. aug 2025

@anonym_autor prilis spekulujes a ides do 2 krajnosti. Si strasne uzkostliva kvoli muzom a vztahu. Najprv ty musis vediet co chces a nie ze sa budes ohybat len aby si niekoho mala.
Vieme ovplyvnit nas zivot, ale nie vsetko. Plati aj aj. Beriem zivot tak ako ide, nieco viem ovplyvnit a nieco nie.

0silvia0
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aky je to muz vyssia liga podla teba? Lebo toto slovne spojenie na mna posobi cudne, asi sa prilis podcenujes a chyba ti sebavedomie.

gribka1
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ty dávaš záujem a bojíš sa odmietnutie? Nechaj prejaviť jeho záujem a choď do doho.

anonym_6ef756
30. aug 2025

Ale je jedna teoria, ze ano, vsetko je dane a my nic neovplyvnime a vsetko sme si sami dobrovolne vybrali. Je to pre teba dobra informacia?

lenkakravcova
30. aug 2025

@anonym_autor ovplyvniť nevieš:
- dátum narodenia
- dátum smrti
- Božie rozhodnutia ohľadom tvojho života (môže to byť pár alebo aj viac udalosti)
Všetko ostatné, teda väčšinu, ovplyvniť vieš. Svoj postoj minimálne. A od toho celého to začína. 🙂

vladuska20
30. aug 2025

Tak ono myslienky maju velku silu,preto na co myslim to si aj do zivota pritiahnem.
No v tvojom zivote,vidis cierno dlho,mas potom depky.Neprisli sme sem sa trapit,ale ucit sa.Uci sa,aby sme boli stastni,laskavi ku vsetkym a vsetkemu.Aj rodicia postihnutych deti sa maju ucit,prave od tych deticiek.Kazdy rodic povie,ze je stastni ze ho ma.Otoci to zivot,priority aj to vnimanie celeho zivota inak.Su potom pokorni.Mnohym ta pokora chyba,su zavistlivi,nestastni a zavidia aj nos medzi ocami.

autor
30. aug 2025
@0silvia0

@anonym_autor aky je to muz vyssia liga podla teba? Lebo toto slovne spojenie na mna posobi cudne, asi sa prilis podcenujes a chyba ti sebavedomie.

@0silvia0 pekný charizmatický muž, ktorého by chcela takmer každá a on si môže vyberať

lenkakravcova
30. aug 2025
@anonym_autor

@0silvia0 pekný charizmatický muž, ktorého by chcela takmer každá a on si môže vyberať

@anonym_autor a?
Čo ak si vyberie práve teba?
Možno hľadá presne čo ty ponúkaš. 🙂

0silvia0
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to je vec vkusu, to, co je pre teba pekny charizmaticky muz, nemusi byt pre inu zaujimavy typ. Urcite nie kazdej zene sa paci jeden typ chlapa, tomu neverim.

liusa82
30. aug 2025

to je tu úplne zbytočné písať.Lebo aj tak ti dá každý inú odpoveď samozrejme podla toho či tomu verí alebo nie.Tiež si myslím že je vela vecí daných a prečítala som dosť kníh na túto tématiku aj že si osud vyberáš ešte pred narodením atď atď.Nuž ktovie kde je pravda.Tu sa ju aj tak nedozvieme myslím v tomto hmotnom svete na zemi 😊 ale tak intuitívne aj už podla toho čo si človek prežil tak áno ja verím na osud že čo sa má stať sa aj stane a čo ťa nemá minúť to ťa ozaj neminie ☺

klara546
30. aug 2025

Za mňa.. osud je daný a nemenný. Je určený už pred zrodenim, nič nemôžeš ovplyvniť ani zmeniť. Ešte aj umries vtedy,kedy umrieť máš.