icon

Viete, aké máte IQ?

3. júl 2026

Ahojte, len tak pre zaujímavosť, viete aké máte IQ?
Ja som išla cez Mensa test, a mám 119. Inak som sa zhoršila o 5b v čase, lebo pred 20r som mala 124. Aj keď som čítala, že je to relatívne fajn výsledok, sklamalo ma to.
Vek 40r. Žena.

Strana
z2
pasomnica
3. júl 2026

Netuším

euka210
3. júl 2026
@anonym_f55a6e

A vlastne viete, ze v realnom zivote je to skoro jedno?
Nam napr. hovorila ucitelka na ZS, ze by sme dali otestovat syna, lebo on vobec nie je typicky prvacik, ze ma dojem, ze sa rozprava so stredoskolakom a nie 7 rocnym prvacikom. Nedali sme ho testovat, chodil do beznej ZS, teraz ma za sebou 1. rocnik 8 rocneho gympla. Obcas, na to, ako mu to mysli, je v niecom akoby podpriemer a sem tam tak prekvapi, ze sa chytame s muzom za hlavu. Ale ked otvori usta, tak cisty pravnik 🫣😅. Povie Ti pravdu, ale tak, ze pochybujes o svojej inteligencii nakoniec 🤣.
Minule sa ma muz pyta a pocuj, nie su tieto kratasy nahodou od pyzama? A ja na neho, ze hej, a ze preco? Robi na HO, je programator, takze ma na sebe vacsinou nejake domacejsie veci, hlavne spodok 🤣. A on ze, ale niiiiiic, len ked som rano bol v Lidli, tak som rozmyslal, ze ci nahodou nemam pyzamo na sebe 🤣🤣🤣. Tak ja rehot, ze ci sa este stale cuduje tomu nasmu synovi, lebo pred 2 tyzdnami aj on mal na sebe v skole pyzamove tricko a ked som sa ho spytala, ci o tom vie, ze hej??? Mykol plecom, ze nevadi, nevyhodili ma zo skoly 🤣🤣🤣.
Obidvaja IQ vysoko napriemer na 100 pro, mne sa zda, ze davno, ked si muz robil test, tak mal iste vyssie ako ja, ale zas tie ich socialne zrucnosti niekedy 🫣...To dcera ich predbehne v inom zase oboch a strci do vrecka.
Ono je velmi dolezite aj, ako to IQ clovek realne v tom zivote dokaze vyuzit. A niekedy je ten priemer "lepsi", ak viete, ako to myslim. Netreba byt z toho neviem ako sklamany podla mna...😊

@anonym_f55a6e presne, synovec je nadpriemer, ale k comu mu to je, ked povahou je tvrdohlavy a nechce sa ucit, takze to ide mimo.
A presne napriemerne int.maju slabe socialne zrucnosti, znizene EQ. Najlepsi je stale stred 😃

anonym_3ae9e1
3. júl 2026

modry konik je nova mensa. samy Einstein, 130, 140, 150..

anonym_1a7ac1
3. júl 2026

@anonym_autor Na prvý pohľad je to sklamanie.Dobra správa je, že naša hodnota nezávisí od výsledkov IQ testu.Mozno hodnota na pracovnom trhu áno,ale hodnota ako človeka určite nie. Ty si čakala, že za tie roky budeš " viac" ,a máš pocit, že si " menej" . Bolo by to na dlhšie vysvetľovanie,ale proste tvoja hodnota ako človeka nezáleží od výkonu.

biba_18
3. júl 2026
@anonym_3ae9e1

@anonym_3ae9e1 MK má niečo cez 90 tisíc aktívnych užívateľov. takže štatisticky nejakých 1500-1800 napriemerne inteligentných tu byť môže, že…

danielahamar
3. júl 2026
@euka210

@anonym_f55a6e presne, synovec je nadpriemer, ale k comu mu to je, ked povahou je tvrdohlavy a nechce sa ucit, takze to ide mimo.
A presne napriemerne int.maju slabe socialne zrucnosti, znizene EQ. Najlepsi je stale stred 😃

@euka210 za mňa ľudia s moc vysokým IQ sú nepoužiteľni v obyc.veciach, proste sú dobrí len v niečom a ak to vedia využiť je to super. A musím povedať, že väčšina takýchto má sa 0,0 nič sa a je to dno 😬 /slušne povedané/

anonym_768d81
3. júl 2026

Neviem.
Pozeram skôr na EQ.
Tiež na svoju váhu, tlak...

danielahamar
3. júl 2026
@anonym_3ae9e1

@anonym_3ae9e1 to si nemyslím, proste určite generácie dospelých majú nad určite IQ, tak ako veľa detí má vysoké IQ, niekde to museli "kúpiť"

anonym_423726
3. júl 2026

89 ale mislim si ze mam viac, cytim sa na 120 aspom

anonym_d3e124
3. júl 2026

Ak má niekto problém s výškou svojho IQ:

https://www.youtube.com/watch?v=lwsQFhW7Sz8
anonym_5d9a6b
3. júl 2026

Ono zas to vysoke IQ je pre mnohych skor prekliatim, nez darom. Syn ma vysoke IQ, merane u psychologicky este v detskom veku. Tam to bolo od utleho detstva jasne viditelne, ze je zmyslanim niekde uplne inde, nez jeho rovesnici. Avsak u neho plati, ze to vysoke IQ je skor na skodu - je dost nepouzitelny v beznom zivote. Ta hlava mu srotuje uplne inak, nez beznemu cloveku a sam si dokaze v zivote miliardu veci skomplikovat len preto, ze nad vsetkym vela premysla.

anonym_b6b23e
3. júl 2026
@anonym_3ae9e1

@anonym_3ae9e1 môj synovec má 160

anonym_6a3403
Včera o 09:59

@anonym_autor aj vrah Straka ( spartakiadny vrah), ktorý sériovo vraždil obzvlášť zvrhnutia hodným spôsobom už vo svojich 16 rokoch mal IQ 140. Evidentne ale nedomyslel, ake následky bude mať jeho správanie. Okrem 10 rokov v base ( najvyšší možný trest pre mladistvých) podstúpil kastráciu, ...

natalka13
Včera o 10:06
@anonym_autor

@anonym_fb2dd3 lebo som si myslela, že rokmi som zmúdrela, a opak je pravdou.

@anonym_autor iq nieje o zmudreni vekom.

anonym_fcbfc8
Včera o 10:46

Velmi zalezi ako sa sustredis,co ta ovlivnuje a pod.Ja si robievam cez net a raz je taky,potom inaky.Ale to je hlavne zabava,a nie skutocne testy.Skutocne testy sa robia naozaj u psychologa a su viacere.

rozculena
Včera o 11:12

tie výsledky,čo tu dávate sú z testov na nete alebo oficiálne ste sa testovali v Mense?
lebo nejaký test z netu...to neberiem

anonym_895a1d
Včera o 11:18
@rozculena

tie výsledky,čo tu dávate sú z testov na nete alebo oficiálne ste sa testovali v Mense?
lebo nejaký test z netu...to neberiem

@rozculena presne ako píšeš. Totiž aj cez stránku mensa sú testy len veľmi orientačné a výsledok býva často dosť vyšší ako je realita. Jedine riadne testovanie, ktoré mensa oficiálne robí s certifikátom má skutočnú výpovednú hodnotu. Uvediem príklad: môj syn si robil testy cez ich stránku, výsledok neskutočný 158. Potom už išiel na oficiálne testy a tam mal 122 😉

rozculena
Včera o 12:45
@anonym_895a1d

@rozculena presne ako píšeš. Totiž aj cez stránku mensa sú testy len veľmi orientačné a výsledok býva často dosť vyšší ako je realita. Jedine riadne testovanie, ktoré mensa oficiálne robí s certifikátom má skutočnú výpovednú hodnotu. Uvediem príklad: môj syn si robil testy cez ich stránku, výsledok neskutočný 158. Potom už išiel na oficiálne testy a tam mal 122 😉

@anonym_895a1d a potom si tu každá myslí,že je génius😀

biba_18
Včera o 12:55
@rozculena

@anonym_895a1d a potom si tu každá myslí,že je génius😀

@rozculena ja som robila s nimi testy fyzicky…

rozculena
Včera o 13:01
@biba_18

@rozculena ja som robila s nimi testy fyzicky…

@biba_18 v poriadku

anonym_571594
Včera o 13:08

Priemer

anonym_8482b7
Včera o 14:04

Najobjektivnejsie su standardizovane testy u psychologa, trvaju niekolko hodin a meraju rozne stupne nadania. Ten zvysok nestoji za rec. Tiez jje rozdiel 10-15 bodov oproti minulosti. A mat napriemerne nadanie je fajn, to mimoriadne sa casto spaja so spektrom, tak uz ta kombinacia taka fajn nie je, lebo nie vzdy ten clovej vie z toho vytazit v zivote co najviac. Ale tak okolo 125 do 130 je uplne super, clovek vie vystudovat hocico, je este zdatny v socializacii a vie si zabezpecit fajn zivot. Casto sice ma pocit, ze vacsina okolo neho je uplne mimo, ale kedze vie”citat miestnost”, neda to nikomu najavo😃

anonym_8482b7
Včera o 14:07

Este dodam, ze v detstve moze naozaj vyskocit brutal vysoke cislo, ale malokomu take ostane aj v dospelosti. Ake vzdy ten clovek bude nadany, neohlupne, len to nebude v medziach geniality, ako to vyslo, ked ho testovali v nejakom 5-6 roku zivota

anonym_e5590b
Včera o 14:38
@anonym_f55a6e

A vlastne viete, ze v realnom zivote je to skoro jedno?
Nam napr. hovorila ucitelka na ZS, ze by sme dali otestovat syna, lebo on vobec nie je typicky prvacik, ze ma dojem, ze sa rozprava so stredoskolakom a nie 7 rocnym prvacikom. Nedali sme ho testovat, chodil do beznej ZS, teraz ma za sebou 1. rocnik 8 rocneho gympla. Obcas, na to, ako mu to mysli, je v niecom akoby podpriemer a sem tam tak prekvapi, ze sa chytame s muzom za hlavu. Ale ked otvori usta, tak cisty pravnik 🫣😅. Povie Ti pravdu, ale tak, ze pochybujes o svojej inteligencii nakoniec 🤣.
Minule sa ma muz pyta a pocuj, nie su tieto kratasy nahodou od pyzama? A ja na neho, ze hej, a ze preco? Robi na HO, je programator, takze ma na sebe vacsinou nejake domacejsie veci, hlavne spodok 🤣. A on ze, ale niiiiiic, len ked som rano bol v Lidli, tak som rozmyslal, ze ci nahodou nemam pyzamo na sebe 🤣🤣🤣. Tak ja rehot, ze ci sa este stale cuduje tomu nasmu synovi, lebo pred 2 tyzdnami aj on mal na sebe v skole pyzamove tricko a ked som sa ho spytala, ci o tom vie, ze hej??? Mykol plecom, ze nevadi, nevyhodili ma zo skoly 🤣🤣🤣.
Obidvaja IQ vysoko napriemer na 100 pro, mne sa zda, ze davno, ked si muz robil test, tak mal iste vyssie ako ja, ale zas tie ich socialne zrucnosti niekedy 🫣...To dcera ich predbehne v inom zase oboch a strci do vrecka.
Ono je velmi dolezite aj, ako to IQ clovek realne v tom zivote dokaze vyuzit. A niekedy je ten priemer "lepsi", ak viete, ako to myslim. Netreba byt z toho neviem ako sklamany podla mna...😊

@anonym_f55a6e netreba byť sklamaná. Niekedy je genialita a vysoké IQ spojené so šialenstvom a rôznymi psychickými ochoreniami. Alebo jemným spektrom OCD, PAS. Ja sama mám IQ 131 a vidím, že v bežnom živote mi to je len na škodu. Diagnózu nemám. Nedokážem ale pochopiť, ako iní nechápu, nerozumejù. Ťažko sa mi v tom funguje. Nechcem ich znižovať, ale fakt sù pre mňa hlupáci. Napríklad celkovo mentálny mindset, úroveň vedomostí, zadubenosť a obmedzenosť, názory zo stredoveku. Ja som ale pokrokovo myslela od detstva. Neviem či to je však vďaka IQ, alebo pozorovaciemu talentu a analýze, množstvu kníh 🤷‍♀️

biba_18
Včera o 16:46
@anonym_e5590b

@anonym_f55a6e netreba byť sklamaná. Niekedy je genialita a vysoké IQ spojené so šialenstvom a rôznymi psychickými ochoreniami. Alebo jemným spektrom OCD, PAS. Ja sama mám IQ 131 a vidím, že v bežnom živote mi to je len na škodu. Diagnózu nemám. Nedokážem ale pochopiť, ako iní nechápu, nerozumejù. Ťažko sa mi v tom funguje. Nechcem ich znižovať, ale fakt sù pre mňa hlupáci. Napríklad celkovo mentálny mindset, úroveň vedomostí, zadubenosť a obmedzenosť, názory zo stredoveku. Ja som ale pokrokovo myslela od detstva. Neviem či to je však vďaka IQ, alebo pozorovaciemu talentu a analýze, množstvu kníh 🤷‍♀️

@anonym_e5590b stčí prijať svet taký aký je - a to že nie každý je taký ako ty 😏

jogy1984
Včera o 18:53
@anonym_e5590b

@anonym_e5590b zabudla si spomenúť že si aj veľmi pokorná

anonym_e5590b
Včera o 23:39
@biba_18

@anonym_e5590b stčí prijať svet taký aký je - a to že nie každý je taký ako ty 😏

@biba_18 ťažko, nedokážem pochopiť napríklad primitívne myšlienkové pochody a chabú myseľ. Napríklad: dievča sa zamiluje do černocha, zosobášia sa a niekto z rodiny je rasista a debilne sa vysmieva, že si vzala opicu 😕 Alebo, ak ostane mladá žena tehotná pred sobášom a mama jej povie, že sa narodí dieťa z hriechu. Ako bonus, že ak by zomrelo umrie nepokrstené ako pohanča 😳 Svet sa nemusí točiť podĺa mojich predstáv, to mi je jasné, ale takýto primitivizmus ja nedokážem dostať do mojej hlavy a akceptovať. Ale dik za radu.

marylin84
Dnes o 00:01

Som člen mensy od roku 2015, testovala som sa trikrát, až som mala výsledok nad 130, opakovať možno najskôr po roku, netrápila by som sa rozdielom vo výsledku, záleží od aktuálneho rozpoloženia, únavy, nálady, napr. medzi prvým a druhým testom som mala rozdiel 12 bodov, a tretí bol oproti druhému vyšší až o 19 bodov

Strana
z2