Viete, aké máte IQ?
Ahojte, len tak pre zaujímavosť, viete aké máte IQ?
Ja som išla cez Mensa test, a mám 119. Inak som sa zhoršila o 5b v čase, lebo pred 20r som mala 124. Aj keď som čítala, že je to relatívne fajn výsledok, sklamalo ma to.
Vek 40r. Žena.
A preco ta tvoj vysledok sklamal?
Iq test mi robila psychologicka, ked som mala 18 a rozhodovala som sa, na aku vš pojdem.. vtedy to bolo 137, odvtedy som si iq test nerobila
áno viem
dieťa neviem presne, iba že má nad nejakú hranicu.
ja som robila testy s mensou, syna testovali na škole pre nadané deti
A preco ta tvoj vysledok sklamal?
@anonym_fb2dd3 lebo som si myslela, že rokmi som zmúdrela, a opak je pravdou.
Zase definicne je to vzdy udaj voci kontrolnej skupine rovnakeho veku, cize ked urobis spravne presne rovnaky pocet otazok v rovnakom teste, budes mat ine IQ v roznom veku. Cakal by som, ze napriklad od 65-ky bude lahsie mat vyssie IQ, ak ti to mysli, lebo rovesnici uz zacinaju masovejsie hlupnut.
Zase definicne je to vzdy udaj voci kontrolnej skupine rovnakeho veku, cize ked urobis spravne presne rovnaky pocet otazok v rovnakom teste, budes mat ine IQ v roznom veku. Cakal by som, ze napriklad od 65-ky bude lahsie mat vyssie IQ, ak ti to mysli, lebo rovesnici uz zacinaju masovejsie hlupnut.
@patrike ja som si myslela, že oproti 20tke pôjdem pár bodov hore, vedela som, že nedosiahnem 130, ale myslela som 126-128. A ja som išla dole... tak to zamrzí človeka.
@anonym_fb2dd3 lebo som si myslela, že rokmi som zmúdrela, a opak je pravdou.
@anonym_autor a vies, ze to nema nic s mudrostou, vsak? ;) je to test vrodenej inteligencie, preto je robeny tak, ze ho spravi aj clovek, ktory nevie citat... preto su tam obrazky. A presne ako pise patrike, vzdy ta porovnavaju so skupinou ludi v tvojom veku, rovnake pohlavie atd.
@anonym_autor a vies, ze to nema nic s mudrostou, vsak? ;) je to test vrodenej inteligencie, preto je robeny tak, ze ho spravi aj clovek, ktory nevie citat... preto su tam obrazky. A presne ako pise patrike, vzdy ta porovnavaju so skupinou ludi v tvojom veku, rovnake pohlavie atd.
@anonym_fb2dd3 tak tá moja vrodená inteligencia je v pásme priemeru.. neurazí, nenadchne.
@anonym_fb2dd3 tak tá moja vrodená inteligencia je v pásme priemeru.. neurazí, nenadchne.
@anonym_autor lepší premiér. Mohla by si mať aj 90 a stále by si bola v premiére
@anonym_autor myslim, ze 119 je uz nadpriemer, nie? cize gooood 👍
Neviem číslo,ale keď čitam príspevky,tak som so svojim IQ uplne spokojná.
@patrike suhlasím,tento národ hlúpne
@anonym_autor lepší premiér. Mohla by si mať aj 90 a stále by si bola v premiére
@jogy1984 autokorekt? 😂
Vek hrá pri výpočte IQ kľúčovú rolu. Vaše IQ skóre neporovnáva vaše schopnosti s celým svetom, ale iba s ľuďmi v rovnakom veku.Ak získa 10-ročné dieťa a 30-ročný dospelý rovnaké IQ 120, neznamená to, že majú rovnaké vedomosti. Znamená to, že obaja sú rovnako nadpriemerní vo svojej vlastnej vekovej skupine.
Vek hrá pri výpočte IQ kľúčovú rolu. Vaše IQ skóre neporovnáva vaše schopnosti s celým svetom, ale iba s ľuďmi v rovnakom veku.Ak získa 10-ročné dieťa a 30-ročný dospelý rovnaké IQ 120, neznamená to, že majú rovnaké vedomosti. Znamená to, že obaja sú rovnako nadpriemerní vo svojej vlastnej vekovej skupine.
@patrike no offence… ale ty nečítaš čo ona píše? je sklamaná že jej iq kleslo.. teda aj v porovnaní so ženami jej veku je na tom horšie..
@patrike no offence… ale ty nečítaš čo ona píše? je sklamaná že jej iq kleslo.. teda aj v porovnaní so ženami jej veku je na tom horšie..
@biba_18 Zase 5 bodov by som pripisal aj moznej unave a pod. Mna skor zaujima, ci ked niekto bude kazdy den trenovat na ulohach, ake su v teste, ci sa zlepsi povedzme pri teste o 6 mesiacov.
Ked som bol na Mensa test kedysi davno, netusil som, co ma tam caka, nebol internet. Teraz by som sa vedel pripravit a trenovat.
@biba_18 Zase 5 bodov by som pripisal aj moznej unave a pod. Mna skor zaujima, ci ked niekto bude kazdy den trenovat na ulohach, ake su v teste, ci sa zlepsi povedzme pri teste o 6 mesiacov.
Ked som bol na Mensa test kedysi davno, netusil som, co ma tam caka, nebol internet. Teraz by som sa vedel pripravit a trenovat.
@patrike a koho by si tým chcel oklamať? 😏
@patrike ale to uz by nebolo tvoje "realne" iq potom, keby si na to trenoval... ved pointa je prave zistit, ako ti to mysli, ked ti len daju do ruky papier a rob. A pat bodov za unavu je vela, jedna uloha je jeden bod, cize to budu tak max dva body za psychicku pohodu
Dajte link, kde sa dá urobiť si IQ test.
Tu na modrom koníku sú samé nadpriemerne inteligentné ženy s IQ nad 130. Však v tých diskusiách to aj vidno 😃
Dajte link, kde sa dá urobiť si IQ test.
@anonym_177ce5 aj ja som sa to chcela spýtať .
A vlastne viete, ze v realnom zivote je to skoro jedno?
Nam napr. hovorila ucitelka na ZS, ze by sme dali otestovat syna, lebo on vobec nie je typicky prvacik, ze ma dojem, ze sa rozprava so stredoskolakom a nie 7 rocnym prvacikom. Nedali sme ho testovat, chodil do beznej ZS, teraz ma za sebou 1. rocnik 8 rocneho gympla. Obcas, na to, ako mu to mysli, je v niecom akoby podpriemer a sem tam tak prekvapi, ze sa chytame s muzom za hlavu. Ale ked otvori usta, tak cisty pravnik 🫣😅. Povie Ti pravdu, ale tak, ze pochybujes o svojej inteligencii nakoniec 🤣.
Minule sa ma muz pyta a pocuj, nie su tieto kratasy nahodou od pyzama? A ja na neho, ze hej, a ze preco? Robi na HO, je programator, takze ma na sebe vacsinou nejake domacejsie veci, hlavne spodok 🤣. A on ze, ale niiiiiic, len ked som rano bol v Lidli, tak som rozmyslal, ze ci nahodou nemam pyzamo na sebe 🤣🤣🤣. Tak ja rehot, ze ci sa este stale cuduje tomu nasmu synovi, lebo pred 2 tyzdnami aj on mal na sebe v skole pyzamove tricko a ked som sa ho spytala, ci o tom vie, ze hej??? Mykol plecom, ze nevadi, nevyhodili ma zo skoly 🤣🤣🤣.
Obidvaja IQ vysoko napriemer na 100 pro, mne sa zda, ze davno, ked si muz robil test, tak mal iste vyssie ako ja, ale zas tie ich socialne zrucnosti niekedy 🫣...To dcera ich predbehne v inom zase oboch a strci do vrecka.
Ono je velmi dolezite aj, ako to IQ clovek realne v tom zivote dokaze vyuzit. A niekedy je ten priemer "lepsi", ak viete, ako to myslim. Netreba byt z toho neviem ako sklamany podla mna...😊
@anonym_autor Vies co z toho si vobec nerob tazku hlavu. V tych IQ testoch su "diery", ja som sa viackrat stretla s tym, ze niektore ulohy nemali jednoznacnu odpoved. Napriklad pri doplnani postupnosti a obrazkov som videla niekedy viac moznosti. No ale ked sa netrafis do tej, na ktoru prisiel autor testu, tak mas menej bodov. Ten rozdiel u teba je maly, mohlo to byt kludne aj tymto alebo si mohla byt unavenejsia, to je vsetko.
Ja som mala pred 5 rokmi 155, keď som išla na výšku. Po výške sa cítim mentálne tak vycicaná, že by som sa nečudovala, keby to skočilo nižšie 😀😀
Žena, v čase " testu" cez Mensa 40 rokov, 145.
A vieš čo mi je to platné ? Nič.
Sú obdobia kedy mám toho ozaj veľa a cítim sa jak povarená rajčina.
Oficiálny test nemám, iba tie online (napr. dánsky), kde mi síce vychádza 125 - 130, ale tie bývajú dosť skreslené. Tvojich 119 je na oficiálny test parádny nadpriemer. Netráp sa tým, IQ testy merajú len schopnosť vidieť vzorce (patterny), a to nie je vec, ktorá by človeku určovala kvalitu života alebo skutočnú inteligenciu.

@anonym_autor tiez sme si robili s dcerou test v Mense. Ja 41r mam 133 a dcera 14 r ma 137