Zamýšľate sa nad chudobou iných?
Teraz mi vyskočil taký článok na internete a som sa zamyslela až mi slzy tečú , kde začať … keď som bola školáčka hlavne stredoškoláčka nemali sme skoro žiadne peniaze, mamina bola na nás sama , mala výplatu 500€ , veľa krát sme nemali čo jesť , stalo sa aj že som nešla do školy lebo sme nemali na lístok na vlak atd atd to je jedno idem k pointe. Viem že sa moja mama zato veľmi trápila teraz som sama matka a neviem si ani predstaviť že by som svojmu dieťaťu nevedela dať čo jesť. Dnes si žijem taký šťastný normálny bežný život , nemáme veľa ale ani nám nič nechýba , mám svoju vysnívanú vytúženú zdravú dcéru a keď si predstavím že by som jej nevedela kúpiť ani zmrzlinu lebo by som nato nemala tak mi puká srdce pri predstave že koľko ľudí to tak ale naozaj má, koľko ľudí nevie kúpiť zmrzlinu svojmu dieťaťu , žiadny darček na Vianoce ani narodky , mne je z toho tak neskutočne smutno , trhá mi to srdce keby som mohla hoci čo zmeniť na tomto svete tak by to bolo presne toto aby všetky deti/rodiny mali stále všetko čo potrebujú. Aby deti boli stále šťastné a aby si našli pod stromčekom vysnívaný darček. To len na margo toho článku čo mi vyskočil som mala toto na srdci 😞❤️
Ja mam rada plny dom deti,minule som ich napocitala 12,z toho 5 nasich.Je to hlavne vtedy,ked sa nieco robi a aby syn mohol ist cim skor von,pomozu.Pri tom dalsi synovia idu na kopec kofol,nieco na jedenie.Po robote dostanu este aj papierove aspon na pizzu a kofolu.
Mala som nieco podobne ako ty,ked sme sa s muzom o tom vsetkom bavili,o pocte deti 4.Povedala som mu kazde svoju izbu,kazde vsetko svoje.Nesmu trpiet za to,ze sme sa rozhodli ich mat viac.Tak sa snazil aj on,aj ja.Obaja spolu.
A tiez viem prispievat,ked treba aj inym v nudzi.Hlavne takym,co poznam osobne a prezili velku tragediu.Alebo mi minule preplo a tiez som tak jednej neznamej posielala 20,50,20eur a vysplhalo sa to az do 300eur.Vzdy prispievam bezdomovcom,co predavaju notabene a este im to necham,nech to predaju dalej.Alebo na onkologiu,aj takto mozes podakovat za vsetko,co ti osud dospelosti nadelil.
Nedá sa pomôcť každému, ale môžeš pomôcť niekomu.. či už niekoho koho poznáš, alebo cez rôzne organizácie.. ja mám “adoptované” 2 africké deti, ktorým mesačne prispievam
@anonym_autor staci poslat 20e a dieta v Afrike ma jedlo na rok. Da sa pomoct, ked chces. Deti, ktore potrebuju pomoct, je plno.
@anonym_autor staci poslat 20e a dieta v Afrike ma jedlo na rok. Da sa pomoct, ked chces. Deti, ktore potrebuju pomoct, je plno.
@euka210 20€ je nereálne
Však môžeš urobiť niečo pre iné dieťa, cez rôzne overené napr kresťanské organizácie finančne prispievať nejakému dieťaťu na štúdium
Lebo vzdelanie je cesta von z chudoby.
@anonym_aa40e0 cirkev má peňazí dosť. Skôr konkrétne dieťa, ktoré poznám.
Píšeš presne do bodky to čo som zažila ja ako dieťa keďže na nás bola mama sama .Presne preto svojim deťom dám aj to posledné .Aj keby mám čokoľvek odoprieť sebe
Čo darček... Poznám deti, ktoré bolia zuby, lebo stará mama, ktorá ich má v starostlivosti nemá 13 eur na injekciu, aby mohli dať zub vytrhnúť...poznám dost detí, ktoré žijú vo veľmi zlých podmienkach. Casto sa nad tým zamýšľam.
@anonym_aa40e0 cirkev má peňazí dosť. Skôr konkrétne dieťa, ktoré poznám.
@anonym_0b5e2a čakala som kedy sa ozve nejaký idiot a here we go
Tiež som mala také detstvo s otcom, výplatu často prepil.
Darujem čo možem, oblečenie, hračky, potraviny, snažím sa mať oči otvorené.
Pomohla som, keď bolo treba viackrát, dnes som práve videla susedov čo majú viac detí, vyzerali že sa majú dobre, deti zmrzlinu v ruke a čakajú ďalší prírastok, asi č. 6, možno 7, neviem ich napočítať😁
Tak som rada, že taj takáto početná rodinka to zvláda v tejto dobe.
Cely zivot som bola chudobna, ale zase nie az tak, zeby som nemala co jest. Od minuleho roka pracujem v Rakusku a konecne mam dobry plat, chcem si dopriat kazdy rok luxusnu dovolenku.
@anonym_autor Máš pravdu je dôležité sa nad týmto zamýšľať. Hlavne ale podľa možností konkrétne pomôcť. Si veľmi empatická a láskavá. Všetko dobré.
@anonym_autor na zamyslenie sa nemám čas, mám kopu svojich starosti. Chudoba nie je problém.
Píšeš presne do bodky to čo som zažila ja ako dieťa keďže na nás bola mama sama .Presne preto svojim deťom dám aj to posledné .Aj keby mám čokoľvek odoprieť sebe
@anonym_7d6b52 a moj manzel zase nie, tiez kvoli alkoholikovi jeho mama nemala peniaze nazvys, na Vianoce bol darcek ovocie...ale ja doprajem mojim detom viac ako manzel, on chce aby vedeli hodnotu penazi a ze samo sa nic neurobi, musia vediet ze vsetko stoji nejaku namahu a peniaze nam nepadaju z neba. Aj tak maju kopec veci a nevazia si to tak ako my v nasom detstve. V aktivitach ich podporujeme, ale aby sme im kupovali co si zmyslia, tak nie. Maju nasetrene peniaze, tak nech s nimi hospodaria.
Mala som podobné detstvo, nie raz nebolo čo do úst, boli časy keď sme ani elektrinu nemali.. Boli sme 4 súrodenci.. Rodičia sa snažili, ale nie vždy to bolo OK.. Teraz sme už všetci dospelý a máme sa dobre.. Ale, oči mám otvorené a keď môžem pomôžem.. Či už oblečením, hračkami, kúpim si Nota Bene, prispejem Expresu pre deti na tábor so sociálne slabších rodín a podobne.. Nie sú to žiadne vysoké sumy, ale mám lepší pocit na duši.. A učím aj deti, že treba pomáhať, že nie všetci sa majú tak dobre ako my..
@anonym_0b5e2a čakala som kedy sa ozve nejaký idiot a here we go
@anonym_aa40e0 a nemá? Tu človek napíše pravdu a už je idiot. Jedine tak v tvojej hlave 😏
Čo darček... Poznám deti, ktoré bolia zuby, lebo stará mama, ktorá ich má v starostlivosti nemá 13 eur na injekciu, aby mohli dať zub vytrhnúť...poznám dost detí, ktoré žijú vo veľmi zlých podmienkach. Casto sa nad tým zamýšľam.
@anonym_d1055c toto je sociálna vláda a sociálne cítenie v praxi
@euka210 40 eur mesačne, škola, zdr. starostlivosť, surovina na varenie ryža, múka
áno zamýšľam a snažím sa pomôcť reálnym ľuďom
@anonym_280e95 https://marysmeals.sk/
@euka210 jedno jedlo denne/ kukuričná kaša
Lepšie než nič....ale....
@euka210 jedno jedlo denne/ kukuričná kaša
Lepšie než nič....ale....
@anonym_280e95 cca 200 dni 1x denne kaša za 20€

Však môžeš urobiť niečo pre iné dieťa, cez rôzne overené napr kresťanské organizácie finančne prispievať nejakému dieťaťu na štúdium
Lebo vzdelanie je cesta von z chudoby.