icon

Zažili ste ponižovanie od Čechov?

9. nov 2025

Donrý večer. Zaujímalo by ma, či máte takú skúsenosť, že Česi mali nejaké nepríjemné reči, keď zistili, že ste zo Slovenska?
Ja mám. Nedávno som bola v Prahe s kamarátom, išli sme MHD-čkou a keď začuli kamaráta hovoriť po Slovensky, tak povedali, že my Slovenskí kkti máme ísť tam, odkiaľ sme prišli.
Na jednej strane viem, že Pražáci sú dosť povýšeneckí, ale zas som si myslela, že pri toľkých cudzincoch, čo tam sú, si už zvykli.

Strana
z4
lenkasarka
9. nov 2025

@anonym_autor zila som v Prahe niekoľko rokov a nikdy sa mi nič podobne nestalo.

a0
9. nov 2025

@anonym_autor tak si natrafila na “dezolé”, takých máme aj tu na Slovensku (a určite aj v iných štátoch) 🙈 ale osobne som sa s tým nikdy nestretla, zatiaľ.

anonym_9cc605
9. nov 2025

Nikdy. Študovala som v Zlíne a tam vsetci milovali moju slovenčinu.Veď aj na SR sa najdu “inteligenti”, ktorí ostatne národnosti posielaju do …..

viestta
9. nov 2025

Nie, nikdy som to nezazila. Nesud narod podla par obmedzencov. Takych mame aj my doma

petamich
9. nov 2025

Natrafili ste na dementov, ktorych mame aj tu, tiez posielaju vsetkych tam odkial prisli...

Mne osobne sa to nikdy nestalo. A to som v Prahe relativne casto aj firma tam ma pobocku, aj znami nam tam ziju...

autor
9. nov 2025
@viestta

Nie, nikdy som to nezazila. Nesud narod podla par obmedzencov. Takych mame aj my doma

@viestta No ale keď si spojíš všetkých tých ľudí, ktorí tvrdia, že také niečo zažili (po internete ich je kopa), tak to nie je len pár obmedzencov.

petamich
9. nov 2025
@anonym_autor

@viestta No ale keď si spojíš všetkých tých ľudí, ktorí tvrdia, že také niečo zažili (po internete ich je kopa), tak to nie je len pár obmedzencov.

@anonym_autor a ked si spojis tych co nezazili, tak zistis, ze tych dementov je menej 🤷‍♀️ mas pocit, ze u nas je ich viac nez tych tolerantnych? Presne to iste to je....

mirage
9. nov 2025

Synovi sa to stalo na VS v Brne, bola to neprijemna poznamka od pedagoga, jedina, ale zabolela

miadi
9. nov 2025

Zazila som slovensku dochodkynu nadavat Svk soferovi MHD vulgarne . Urcite nereprezentuje cely narod ci vekovu skupinu . Primitivnych ludi mozes stretnut hocikde na svete.

autor
9. nov 2025
@anonym_9cc605

Nikdy. Študovala som v Zlíne a tam vsetci milovali moju slovenčinu.Veď aj na SR sa najdu “inteligenti”, ktorí ostatne národnosti posielaju do …..

@anonym_9cc605 To je pravda. Tu sa aj západniari povyšujú nad východiarmi, čiže človek nemusím ani za hranice ísť, aby to zažil.

autor
9. nov 2025
@petamich

@anonym_autor a ked si spojis tych co nezazili, tak zistis, ze tych dementov je menej 🤷‍♀️ mas pocit, ze u nas je ich viac nez tych tolerantnych? Presne to iste to je....

@petamich Dostala si ma. 😔

petronelag
9. nov 2025

V každom štáte sa nájdu aj takí ľudia, ktorí neprijímajú cudzincov a česi to robia od dávna, raz som bola na trhoch v Prahe a bola tam aj taká skupinka slov.mladých chlapcov a jeden čech mávol rukou a povedal "blbí slováci", ale nič také nerobili trochu hlasno sa rozprávali a bavili.

autor
9. nov 2025
@petamich

@petamich Ale aj tak sa môžeš pozrieť na Český subreddit a prečítať si, čo pekné si o nás myslia. 🙃

autor
9. nov 2025
@petronelag

V každom štáte sa nájdu aj takí ľudia, ktorí neprijímajú cudzincov a česi to robia od dávna, raz som bola na trhoch v Prahe a bola tam aj taká skupinka slov.mladých chlapcov a jeden čech mávol rukou a povedal "blbí slováci", ale nič také nerobili trochu hlasno sa rozprávali a bavili.

@petronelag Myslím, že čechom nevadia cudzinci zo západných krajín, len do slovákov radi rýpu.

simsalabim
9. nov 2025

Blbcov najdes vsade. Ja som isla minule vynimocne autobusom a za mnou sedeli dve ukrajinske deti, vekom tak prvy stupen. A za nimi chlap cely cas nahlas nadaval na ukrajinske spiny a nech sa pracu, odkial prisli 🤷‍♀️ Nadaval malym detom 🤮

autor
9. nov 2025
@simsalabim

Blbcov najdes vsade. Ja som isla minule vynimocne autobusom a za mnou sedeli dve ukrajinske deti, vekom tak prvy stupen. A za nimi chlap cely cas nahlas nadaval na ukrajinske spiny a nech sa pracu, odkial prisli 🤷‍♀️ Nadaval malym detom 🤮

@simsalabim Deťom??? Prepána. 🤦‍♀️

7miriam77
9. nov 2025
@simsalabim

@simsalabim 😢tak toto je hrozné, dúfam,že toho debila karma dobehne

biba_18
9. nov 2025

netreba sa tým vôbec zaoberať…

evka_s
9. nov 2025

@anonym_autor zažila jsem ponižování od některých Slováků, protože jsem Češka. Včetně cca 4leté holčičky na hřišti na dedine, kde jsme pravidelně chodili se synem, když jsme tam bydleli. A teda nevztáhla jsem to na národ, ale na těch pár jedinců. Hloupí lidé jsou všude. A ti, co ponižují jiné kvůli zemi původu, by si našli klidně něco jiné. Práci, oblečení, barvu vlasů..cokoliv 🤷‍♀️

anonym_b851ce
9. nov 2025

Ja dam opacne. Zijem v CR uz strasne dlho. Pracujem pre cesku firmu, ktora ma posobnost aj na Slovensku. Spolu s kolegynou, ktora je Ceska, mame na starosti slovensku klientelu. Snad neexistuje tyzden, keby jej nejaky Slovak nevynadal, preco s nim hovori cesky, preco taketo veci riesi Ceska a nie Slovenka, a ako berie pracu slusnym Slovakom, ktori chcu pracovat. Pritom sedime v kancli v CR a kolegyna je fakt sikovna a prijemna.
Inak nie, nestretla som sa s urazkami. Stretla som sa viackrat s tym, ze nejaki Slovaci sa nevedeli spravat, tak na nich Cesi nadavali, ze su debilni Slovaci, ale bolo to opravnene.

maranco
9. nov 2025

Chodievam do rôznych kútov Česka a Moravy a nikde som to nezažil.
Skôr mladý Česi už nerozumejú tak dobre slovenčine.

petamich
9. nov 2025
@anonym_autor

@petamich Ale aj tak sa môžeš pozrieť na Český subreddit a prečítať si, čo pekné si o nás myslia. 🙃

@anonym_autor a preco by som to robila? preco by som travila cas tym, aby som zistila co si o Slovakoch myslia zvacsa obmedzene a casto skrachovane existencie, ktore za svoj smutny a neuspesny zivot vinia kazdeho, v tomto pripade Slovakov 🙂 necitam podobne diskusie ani na slovenskych forach (kde hejtuju kazdeho, kto sa nebije do prs aky je hrdy Slovak) a rovnako necitam hejterske vylevy na inych forach, kde sice nie som imigrant ale za to som slnieckar a ovladam telku myslou, lebo ma Soros zacipoval, tak asi tak...viem svoj volny cas travit aj zmysluplnejsie

autor
9. nov 2025
@maranco

@maranco To ma trochu prekvapuje, lebo teraz je internet plný youtuberov a streamerov, tak jazyk môžu podchytiť tam.

petamich
9. nov 2025
@maranco

@maranco nielen Cesi ale aj nase deti, ked sme my boli mali, tak sme vsetko pozerali a casto aj citali v cestine. Dnes moje dieta skor pozera rozpravku v anglictine ako v cestine 🤷‍♀️ takze tej cestine uplne nerozumie a teraz ma fazu, ze vyslovene odmieta rozpravku napr. po cesky, ak nie je k dispozicii SK dabing.

biba_18
9. nov 2025

@petamich neviem koľko rokov máš ty alebo tvoje dieťa ale moje dieťa vie perfektne česky a nemá najmenší problém s češtinou…

majamat
9. nov 2025

@anonym_autor nieco podobne som zazila, ale to bol vyslovene zly clovek. on mal problem sam so sebou, cize to nebolo ze Cesi, to bol konkretny clovek.
v CR som robila - skor na Morave, mam tam este stale priatelov a od kolegov som vselico zazivala, ale nemyslim si, ez yb to suviselo s tym, ez som Slovenka.

petamich
9. nov 2025
@biba_18

@petamich neviem koľko rokov máš ty alebo tvoje dieťa ale moje dieťa vie perfektne česky a nemá najmenší problém s češtinou…

@biba_18 moje dieta ma styri 🙂 a vseobecne mensie deti z mojho okolia preferuju viac anglicky program ako cesky dabing (to je ten zasadny rozdiel, v case ked ja som vyrastala vacsina bola v cestine, takze nam to bolo prirodzenejsie).

majamat
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor skus pohladat, kolko cudzincov nieco take zazilo na slovensku. nemozes to brat tak, ez si toto na internete nasla. toto predsa existuje v kazdej krajine, ako tu uz pisali, v kazdej krjine sa najdu idioti.

biba_18
9. nov 2025

@petamich tak to má ešte čas sa učiť česky. keď bude u vás fičať telka v češtine, naučí sa…

beata_k
9. nov 2025

@anonym_autor Stalo sa mi, ze pani asi 50-rocna, zjavne narodena za CSSR mi vobec nerozumela. Tvarila, ze nerozumie ani jedno jedine slovo. Napriek tomu si nemyslim, ze su taki vsetci.

Strana
z4