Zažili ste ponižovanie od Čechov?
Donrý večer. Zaujímalo by ma, či máte takú skúsenosť, že Česi mali nejaké nepríjemné reči, keď zistili, že ste zo Slovenska?
Ja mám. Nedávno som bola v Prahe s kamarátom, išli sme MHD-čkou a keď začuli kamaráta hovoriť po Slovensky, tak povedali, že my Slovenskí kkti máme ísť tam, odkiaľ sme prišli.
Na jednej strane viem, že Pražáci sú dosť povýšeneckí, ale zas som si myslela, že pri toľkých cudzincoch, čo tam sú, si už zvykli.
Nikdy. Študovala som v Zlíne a tam vsetci milovali moju slovenčinu.Veď aj na SR sa najdu “inteligenti”, ktorí ostatne národnosti posielaju do …..
@anonym_9cc605 ale Zlín je Morava🙂
@anonym_autor Ale ved toto iste zaziva aj kopec vychodniarov od Bratislavcanov. To su proste take typy ludi.
Je to pravda ,ze uz si tolko jazykovo nerozumieme
A je pravda, že ľudia čoraz viac frflu na ,, hocikoho,, a je jedno odkiaľ kto je
Síce jedno az tak nie🙂 lebo sú národy aj menej ufrflane na každého ako my😅
@anonym_autor Ale ved toto iste zaziva aj kopec vychodniarov od Bratislavcanov. To su proste take typy ludi.
@anonym_15afa8 😅ano pofrfli si na nas blavakov
Ako inak🙂
@anonym_15afa8 Ako niekto, kto sa tam čoskoro chystá presťahovať z východu, sa teším. 🙃
@anonym_15afa8 Ako niekto, kto sa tam čoskoro chystá presťahovať z východu, sa teším. 🙃
@anonym_autor sme v pohode a určite nie lepší ani horší ako ktokoľvek iní🙂
Jsem z Prahy a Slováky tu celkově nikdo neřeší. Na Slovenštinu jsme zvyklí. Ale i na hlupáka člověk může samozřejmě narazit. Pak bych to ale moc neřešila, protože inteligentní člověk tohle nedělá. Tohle dělá jen méně inteligentní část obyvatel.
Mne sa stalo, že má v Bratislave posielali späť domov na východ, keď som navštívila kamosku. Nič si z toho nerob, pár debilov je všade 😂
Prazaci su kapitola sama o sebe. Kamaratka Moravacka sa odtial vratila znechutena, ked v praci / zdravotnictvo, jej davali najavo, ze je nieco menej. Ja som ceskej narodnosti, ale plne aklimatizovana a napriek tomu mam skusenost, ze Slovaci odo mna neprijimaju kritiku na cokolvek slovenske. Raz ma dokonca nadriadena vyzvala, nech sa vratim do CZ, ked sa mi tu nepaci... Mne sa tu pritom paci 🙂. Ale musim drzat hubu, jedine tu na MK si to dovolim byt uprimna. Inak blbci su vsade, kamoska robi v Rakusku a x krat sa vyjadrila, ze oni zasa nemusia nas a pritom su vyspely narod.
Mne sa stalo, že má v Bratislave posielali späť domov na východ, keď som navštívila kamosku. Nič si z toho nerob, pár debilov je všade 😂
@anonym_200c95 každému sa stalo🙂 kamoši išli na vychod bajkovat a to bolo rozruchu s ba ŠPZ 😅ale ked som bola veľa krát ja tak pohoda
A ajtak po pravde už nás blavakov toľko tu nieje a sme radi, ze sme radi lebo vieme ,ze ani tu to to nieje med lízať a nie ešte niekde inde na sr
@anonym_200c95 každému sa stalo🙂 kamoši išli na vychod bajkovat a to bolo rozruchu s ba ŠPZ 😅ale ked som bola veľa krát ja tak pohoda
A ajtak po pravde už nás blavakov toľko tu nieje a sme radi, ze sme radi lebo vieme ,ze ani tu to to nieje med lízať a nie ešte niekde inde na sr
@anonym_f697c7 tak. Tieto veci si netreba brať osobné :D blbci sú všade - východe, západe, Nemecku, Čechách. Ale našťastie stále je viac normálnych ľudí :D
@maranco nielen Cesi ale aj nase deti, ked sme my boli mali, tak sme vsetko pozerali a casto aj citali v cestine. Dnes moje dieta skor pozera rozpravku v anglictine ako v cestine 🤷♀️ takze tej cestine uplne nerozumie a teraz ma fazu, ze vyslovene odmieta rozpravku napr. po cesky, ak nie je k dispozicii SK dabing.
@petamich moje 3 deti rozumeju,hovoria češtinou
a pri tv vyberu si pôvodny jazyk jedno aky a české titulky nie slovenske
@anonym_f697c7 tak. Tieto veci si netreba brať osobné :D blbci sú všade - východe, západe, Nemecku, Čechách. Ale našťastie stále je viac normálnych ľudí :D
@anonym_200c95 🙂 🎉
ja som zase počula parodovat v bš na blavakov
a teraz čo ? na zaklade 1 skusenosti za cely tvoj život ideš vyvodiť ako čo ? 😂😂
ostatné sa budem asi len opakovat
Mladi Cesi ozaj slovensky nerozumeju, my chodime casto a veru sa s tym stretavame. A raz mi bolo povedane, ze “ joo Slovaci, ti se musej vsude srat”😄, ale neberiem to ako znak Cechov, ale jednotlivca a je mi to u prdele, take vyjadrenie.
@anonym_autor
Ja nie.
Ale všade máš dezolatov. Jednému vadia východniari, druhému Ukrajinci, tretiemu že vôbec žije v roku 2025... Takýto ľudia žiaľ vždy existovali
@anonym_9cc605 Moraváci majú inú náturu ako Češi a zvlášť pražáci,takže v tomto poňatí je to myslené.Sami Moraváci sa ohradzujú,že nie sú Češi....
@rozculena viem, ako to myslis, ale do skoly nechodili len deti z Moravy. Každopádne je to jedno , ani v Prahe so slovenčinou nikdy problém nemám .
nie, nikdy. veľmi príjemný národ. škoda, že sme boli rozdelení...
@anonym_9cc605 Moraváci majú inú náturu ako Češi a zvlášť pražáci,takže v tomto poňatí je to myslené.Sami Moraváci sa ohradzujú,že nie sú Češi....
@rozculena A jakou náturu mají Moraváci?? Ti hloupější mají naprosto stejný přístup k nám Pražákům jako Pražáci k Moravanům... Krom toho v Praze žije obrovské množství naplaveniny z celé ČR. Paradoxně převážně z Moravy... Těžko budeš hledat rodinu v Praze, kde jsou všichni svým původem čistě z Prahy (,,Pražáci")...
zažila , v Adršpaských skalách v CZ na dovolenke , priamo v reštike. 20 ročná slečna , hoci ma počula rozprávať po slovensky , začala hovoriť asi svojmu otcovi , že tady je ale Slováku , nemám je ráda, to jsou takoví vyžírky , jen sem chodí a vyžírají nás. Cítila som sa veľmi nepríjemne, na moje šťastie ju zahriakol otec s tým že či si uvedomuje že jej babička bola Slovenka z Liptovského Mikuláša.
@anonym_autor pracovne v Cesku roky pôsobí polovica mojej rodiny, časť tam žije, takže sme tam pomerne často, nezažila som to nikdy a nikde
zažila , v Adršpaských skalách v CZ na dovolenke , priamo v reštike. 20 ročná slečna , hoci ma počula rozprávať po slovensky , začala hovoriť asi svojmu otcovi , že tady je ale Slováku , nemám je ráda, to jsou takoví vyžírky , jen sem chodí a vyžírají nás. Cítila som sa veľmi nepríjemne, na moje šťastie ju zahriakol otec s tým že či si uvedomuje že jej babička bola Slovenka z Liptovského Mikuláša.
@subartic no.... v prvom rade by som sa okamžite ozvala s tým, že tie vyžierky dávajú jej fotrovcom zarobiť.... 😀
@subartic mlada hlupana..
@anonym_autor Stretla som sa s pohŕdaním aj arogantným prístupom za to, že som slovenka. Odvtedy nemám dobrý názor na český národ, aj keď je mi jasné, že sa tam určite nájdu aj normálni ľudia, ibaže ja som mala inú skúsenosť.
Žila som 12 rokov v Prahe a nestretla som sa s priamym osočovaním Slovákov. Ale rôzne vtipné situácie sa vyskytli. Čo sa týka nepríjemných situácií, stretla som sa s tým, že nadriadený mne ako žene nechcel dať rovnaký plat ako dal mesiac predo mnou kolegovi v rovnakom veku ako ja a s rovnakou praxou. Zastala sa ma kolegyňa, nakoniec som dostala rovnako. No túto situáciu by ma nenapadlo vztiahnúť na všetkých Čechov, bol to proste náhodný blbec a takých je aj u nás dosť. Na Slovensku som bohužiaľ zažila tiež všeličo. Bývame teraz v Bratislave, boli sme na strednom Slovensku sčasti na výlet, sčasti upratovať v dome po starých rodičoch. Moja dcérka sa bojí psov. U susedov behal poza plot veľký vlčiak a brechal, takže sa tam bála čo i len priblížiť. Spoza plota vykúkalo dievčatko, možno päťročné. Toto susedeje dievčatko sa spýtalo mamy, že prečo sa s ňou nechce moja dcérka hrať a mama jej odpovedala, že preto, lebo sme namyslení z Bratislavy a s deťmi z dediny sa nebavíme. Počula to moja dcérka, hrala sa schovaná za rohom, nevideli ju. Bežala mi to potom povedať, mne normálne spadla sánka. Otrasná výchova, malú už od malička navykajú, že tí z Bratislavy sú namyslení blbci. Neuveriteľné. Pritom moji rodičia pochádzajú zo stredného Slovenska a ja som tam ako dieťa zvykla tráviť polku prázdnin. Nechápem tú nevraživost. Ale že absolútne.
V každom národe sa nájdu ľudia s predsudkami.

@petamich tak to má ešte čas sa učiť česky. keď bude u vás fičať telka v češtine, naučí sa…
@biba_18 no dufam 🙂 lebo by to bola velka skoda, cielene mu budeme pustat