icon

Zažili ste ponižovanie od Čechov?

9. nov 2025

Donrý večer. Zaujímalo by ma, či máte takú skúsenosť, že Česi mali nejaké nepríjemné reči, keď zistili, že ste zo Slovenska?
Ja mám. Nedávno som bola v Prahe s kamarátom, išli sme MHD-čkou a keď začuli kamaráta hovoriť po Slovensky, tak povedali, že my Slovenskí kkti máme ísť tam, odkiaľ sme prišli.
Na jednej strane viem, že Pražáci sú dosť povýšeneckí, ale zas som si myslela, že pri toľkých cudzincoch, čo tam sú, si už zvykli.

Strana
z4
jananovotna88
10. nov 2025

Môj otec je Čech, tomu vyčítali vždy, že sa nikdy nenaučil po Slovensky. V Čechách som naštastie nikdy nič nezažila zlé, vždy som narazila na príjemných ludi.

alica110
10. nov 2025

Nedávno mi jeden povedal, nech sa vrátim do Čobolákova. Hlupákov nájdeš všade, nič si z toho nerob.
Ale stalo sa mi to prvýkrát po xx rokoch čo tu žijem.

veronicka1901
10. nov 2025

Tak teda, ja som študovala v ČR, poznámky som.mala v slovenskom jazyku a bratia Česi si ich odolná požičiavali. Niekedy to bolo úsmevné, keď. nerozumeli, čo je to užera napríklad🙂. Ale nikdy som za 5 rokov nezažila žiadne útoky na moju národnosť.

mizoko
22. nov 2025

@anonym_autor o mne si mysleli,že som z Ukrajiny a skoro som dostala po papuli 😌 takže beriem ako pozitívum,že u teba rozoznali slovenčinu 🤣 ale teraz vážne,všade narazis na debilov. To nie je o národnosti ale o inteligencii daného cloveka

Strana
z4