Žena preferuje ženské prostredie na verejných miestach: Je to problém?
Je problém, ak žena nechce ísť do fitka, pretože sú tam muži, v autoškole chce len ženskú inštruktorku, to isté v prípade taxi. Lekári takisto len ženy. Nešla by ku gynekológovi ani zubárovi mužovi, ani k praktikovi.
Má problém takáto žena, treba to riešiť ?
A inak tá žena má normálne partnera a funguje v normálnom viac menej zdravom vzťahu? Lebo môže to byť asi čokoľvek sebavedomie, fóbia s cudzích mužov, nejaká trauma. Ja by som povedala, že ak navyše nie je schopná mať vzťah asi by to mala riešiť. Je to také na pomedzí v poriadku a niečo nebude ok.
@petamich Ano, je vydatá. Tento problém ale trvá už roky.
Podľa je to minimálne obmedzujúce a ak to aj ona takto cíti, teda že ju to nejak obmedzuje, brzdí v niektorých situáciách, či komplikuje a znepríjemňuje život na dennej báze, vtedy je to určite na mieste riešiť
@anonym_autor ano, ma problem
Ak jej to sposobuje nejaky problem alebo diskomfort zrejme by sa mala poradit s odbornikom, ak to nevnima ako problem, co s tym, asi nic. Obcas ma kazdy asi preferenciu, radsej zena alebo radsej muz ale ak je to taketo nazvime to extremnejsie, je to trosku zvlastne (cisto subjektivny nazor neodbornika).
Kym nejde o zivot, moze spekulovat ci lekar alebo lekarka, ale ked zacne vymyslat, ze chce lekarku a nie lekara ked pojde do tuheho, tak to uz je sakra problem. Nie pre lekarov, pre nu. Instruktor v autoskole alebo taxikar problem byt nemusia, ale u zdravotnikov to moze by obrovsky problem a mala by to riesit skor ako by ju to ohrozilo.
Oba by chcela do fitka, ale nejde lebo muži. Obmedzujúce to je, lebo musí hľadať kde budu len ženy. Fitko aj inštruktorka v autoškole.
Oba by chcela do fitka, ale nejde lebo muži. Obmedzujúce to je, lebo musí hľadať kde budu len ženy. Fitko aj inštruktorka v autoškole.
@anonym_autor a kvoli comu sa takto nastavila?
mne to príde min. zvláštne. To by ani nepracovala v mužskom kolektíve? V obchode jej nevadí že ju obslúži napr. muž - mäsiar?
@anonym_autor a kvoli comu sa takto nastavila?
@moonlight1210 Strach, ale nevie sa prečo. Tiež silný strach z uniforiem - policajti, hasiči.
mne to príde min. zvláštne. To by ani nepracovala v mužskom kolektíve? V obchode jej nevadí že ju obslúži napr. muž - mäsiar?
@anonym_e13fab Nie, tieto situácie nevadia.
To je na psychiatra.
No ja mám niečo podobné, ale práveže na opačné pohlavie. A nie až tak intenzívne jak tvoja pani. Uvediem príklad:
Nevadí mi byť vo fitku s mužmi. Nevadí mi podať si ruku s mužom. Ale všetko ostatné mi vadí, čo sa týka mužov (ja som muž tiež). Akýkoľvek dotyk iného muža sa mi hnusí.
To znamená, že nemám urológa, ale urologičku. Nejdem ku chirurgovi, ale ku chirurgičke. Všeobecnú lekárku mám tiež ženu (ale tu nemám na výber, na valale máme 2 a obidve ženy). V živote by som nešiel k barberovi, musí to byť žena. A masáž? Fuj, predstava, že tam na mňa tlačí dajaky fúzač... nič pre mňa.
Inštruktora na autoškole som mal muža, ale ten sa ma nedotýkal, takže chill :D
Sused napr. má niekedy také "chuťky", že dačo hovorí a položí ruku na pleco. Vtedy sa snažim z toho vymamiť, je to hnus :D
Ja som tiež taká. Trvá mi kým nájdem ženu lekárku na rôzne odbory, ale nájdem. Do fitka nechodím, cvičím doma. Na úradoch sú ženy, kam chodím tak to je v poriadku. Mám manžela, deti. Oni si na to zvykli. Nevadí im to. Pracujem v ženskom kolektíve. Cestujem vlakom a tam mi muži nevadia, ani v lietadle, keď cestujem na dovolenku. Raz som bola na polícii vypovedať ako svedok a vypýtala som si ženu policajtku. V tom mi bolo vyhovené. Ale keď nám boli meniť okná, tak som sa zdekovala ku susede. Vadilo mi to, že mám komunikovať s toľkými mužmi. Prišla som keď prácu skončili, dala som im najesť a pošli preč. Neviem tieto situácie vysvetliť, že aký je dôvod. Ešte aj v obchode si vyberám ženy pokladníčky.
Mám to podobne, bojujem s tým. Výťahy sú des, takisto akákoľvek podobná situácia. Do fitka idem, lebo je tam dosť žien a obliekam si voľné veci. Žiaľ, na tréningy boxu som prestala chodiť, psychicky som to nedala. Bolo tam dosť veľa mužov a často som bola jediná žena v tom priestore - nebol to ani skupinový tréning, mala som tréningy so súkromným trénerom. Zakaždým som si vydýchla, keď prišla ďalšia žena. Trénera som mala takého, o ktorom je známe, že narozdiel od kolegu sa nesnaží ženy dobíjať ani obťažovať a je čisto profesionálny. Dala som si za cieľ že prekonám ten strach a budem robiť to čo sa mi páči, no nezvládla som to. Bolo to silnejšie než moje odhodlanie.
Myslím si, že toto celé mám kvôli traumatickým zážitkom s mužmi a tvoja kamarátka alebo ktokoľvek to je možno v minulosti zažila niečo, čo vytesnila. Mala by to riešiť, aj ja som to otvorila u psychológa kvôli opakujúcim sa nočným morám s konkrétnymi osobami kvôli ktorým mám traumu. .Nechcem fabulovať, možno to u nej pramení z agresívneho správania mužov keď bola dieťa a dúfam že nie z nejakej traumy sexuálneho charakteru.
@anonym_autor čo sme už naozaj takmer všetci chorí? Tuším degenerácia našej civilizácie už je rozbehnutý vlak, ktorý nedokážeme zastaviť.

A inak tá žena má normálne partnera a funguje v normálnom viac menej zdravom vzťahu? Lebo môže to byť asi čokoľvek sebavedomie, fóbia s cudzích mužov, nejaká trauma. Ja by som povedala, že ak navyše nie je schopná mať vzťah asi by to mala riešiť. Je to také na pomedzí v poriadku a niečo nebude ok.