icon

Ženy sa mi nevedia pozerať do očí. Prečo?

Včera o 19:54

Ahojte, všimla som si, že sa mi ženy nevedia pozerať do očí pri rozhovore F2F. Nie som žiadny zazerací typ, ani si nejdem oči vyočiť, len keď komunikujem s niekým, pozerám mu do očí. A všimla som si, že ženám ako keby to bolo nepríjemné a uhýbajú stále pohľadom. Následne aj ja sa snažím potom pohľadom uhýbať, keďže vidím, že druhej strane je to nepríjemné a nechcem ich privádzať do rozpakov. Neviem ako s tým mám naložiť. Nechcem, aby môj pohľad bol nepríjemný. S mužmi tento problém nemám, práve naopak. Robím s ľuďmi, denno - denne sa rozprávam s ľuďmi, tvárou v tvár, čiže musím nejako s týmto pracovať.

Strana
z2
kavasmliekom
Včera o 20:15

@anonym_autor že F2F 🫣

anonym_d5ed1d
Včera o 20:20
@kavasmliekom

@anonym_autor že F2F 🫣

@kavasmliekom akože nevieš čo to znamená?

anonym_3226ff
Včera o 20:24
@kavasmliekom

@anonym_autor že F2F 🫣

@kavasmliekom to je ako wtf,nvm??Ach to mladi,my uz stari len cumime.

motylik2559
@kavasmliekom

@anonym_autor že F2F 🫣

@kavasmliekom Face to face🙂
@anonym_autor Autorka a aka je medzi vami vzdialenost? Lebo kazdy ma tu osobnu zonu inak nastavenu. Nie si priliz blizko?😄 To je asi jedine co ma napada, preco sa ti to moze diat🙂

autor
@kavasmliekom

@anonym_autor že F2F 🫣

@kavasmliekom bežne používame termíny F2F, One2One, 1to1. Potom máš online meetingy, kde je ten očný kontakt iný.

kavasmliekom
Včera o 20:25
@anonym_d5ed1d

@kavasmliekom akože nevieš čo to znamená?

@anonym_d5ed1d viem. V kontexte. Ale samostatne by som nevedela.

cacianka
Včera o 20:26
@anonym_3226ff

@kavasmliekom to je ako wtf,nvm??Ach to mladi,my uz stari len cumime.

@anonym_3226ff ja stará korytnačka som do 3 sekúnd pochopila 🥰💖.
Aaaaach, ešte mi mozog neumiera 🤣🤪

autor
@motylik2559

@kavasmliekom Face to face🙂
@anonym_autor Autorka a aka je medzi vami vzdialenost? Lebo kazdy ma tu osobnu zonu inak nastavenu. Nie si priliz blizko?😄 To je asi jedine co ma napada, preco sa ti to moze diat🙂

@motylik2559 nie, štandardne nás delí stôl. Už sa mi to stalo aj v jednej miestnosti, že kolegyňa uhýba pohľadom stale. Nie je to, že by mala averziu, len vidím, že sa nedokáže pozerať, ako by jej bol pohľad nepríjemný.

autor
@cacianka

@cacianka staršia ako ja určite nebudeš 🙂

motylik2559
Včera o 20:30
@anonym_autor

@motylik2559 nie, štandardne nás delí stôl. Už sa mi to stalo aj v jednej miestnosti, že kolegyňa uhýba pohľadom stale. Nie je to, že by mala averziu, len vidím, že sa nedokáže pozerať, ako by jej bol pohľad nepríjemný.

@anonym_autor A mozno su to len take typy ludi, prave som si spomenula, ze som mala jednu kolegynu, ktora pri rozpravani sa nikomu nedokazala pozerat do oci, proste snad prve 2sekundy a zvysok uhybala a bolo jedno s kym hovorila, potom odisla na ine odd. a tam to iste🙂 Takze mozno len zhoda okolnosti, ze natriafas na taketo typy ludi🤷‍♀️🙂

anonym_3226ff
Včera o 20:30
@cacianka

@cacianka ved aj ja,len to,ze to skor je slovnik mladych,ako nas.

reanda
Včera o 20:33

ja sa tiez nedokazem pozerat niekomu do oci dlhsie, ako par sekund.. je to vycerpavajuce.. hlavne, ak to nie je free talk s niekym blizkym, s kym je to pohoda, ale povinne kecy v ramci prace a podobne hovadiny.. je to ochrana mojej energie

midka
Včera o 20:36

koho konkretne myslis? Zrejme to budu ludia , s ktorymi si v nejakom vztahu-. Robis HR? Stretavas ludii , ktori maju pocit ze su na nizsej urovni ako ty? lebo ak by si sa stretavala s jedincami s ego do vysin,, tak ty by urcite takyto problem nemali,,, zalezi na tom s kym prichadzas do styku, v urcitych pripadoch, staci to akceptovat.

autor
Včera o 20:41
@midka

koho konkretne myslis? Zrejme to budu ludia , s ktorymi si v nejakom vztahu-. Robis HR? Stretavas ludii , ktori maju pocit ze su na nizsej urovni ako ty? lebo ak by si sa stretavala s jedincami s ego do vysin,, tak ty by urcite takyto problem nemali,,, zalezi na tom s kym prichadzas do styku, v urcitych pripadoch, staci to akceptovat.

@midka robím HR, ale je to aj pri kamarátkach, kolegyniach, bežne pri sestre sa mi to napríklad stalo veľa krát. Vždy iba so ženami, muži sú v pohode, neviem prečo.

autor
Včera o 20:48
@anonym_3226ff

@anonym_3226ff akých mladých? Mám skoro 50 🙂 v práci nemáš one2one? A f2f meetingy?

anonym_3226ff
Včera o 20:52
@anonym_autor

@anonym_3226ff akých mladých? Mám skoro 50 🙂 v práci nemáš one2one? A f2f meetingy?

@anonym_autor nie nemam.Nepouzivam anglicke vyrazy,za to deti ano.Ale samozrejme,ze som to tiez pochopila v tvarou v tvar,zas som toho z anglictiny nepozabudala.

pralinka25
Včera o 21:14

mam 44 a F2F sa pouzivalo aj za mojich studentskych cias.
k ocnemu kontaktu ja to nemam rada. tiez sa neviem pozerat dlhsie do oci a je jedno s kym sa bavim. je mi to neprijemne. uvedomujem si to tak sa vedome snazim to udrzat ale mozno je to potom este divnejsie 😀

anonym_db65b5
Dnes o 00:04

@anonym_autor F2F paneboze, ak pouzivas taky slovnik pred zenami necudujem sa, ze sa na teba nechcu pozerat

anonym_c0f070
Dnes o 01:26

Vlastná sestra? Asi budeš nejaká nepríjemná osoba, keď “všetky” ženy uhybaju pohľadom, očividne je im tvoje čumenie nepríjemné. Sestra by mala byť tvoja blízka osoba, to sa jej nedokážeš spýtať, hej Zuza prosím ťa aký máš problém, keď mi očami vkuse uhýbaš? My, cudzie ženské, čo sme ťa v živote nevideli máme hádať prečo “všetky” ženy uhybajú pohľadom?
Osobne som sa stretla za celý život len s jednou ženou, ktorá sa nevedela pozrieť do oči. Bola z detského domova a sama si bola toho vedomá, že uhýba pohľadom, ale nedokázala s tým nič spraviť. Šanca, že VŠETKY ženy v tvojom okolí majú psychologický blok je nulová, takže chyba je v tebe.

anonym_77df35
Dnes o 04:29

Nedokážem sa pozerať ľuďom do očí, ak ich nemám rada, nesedí mi na nich niečo, pôsobia na mňa napr. falošne, direktívne, všetečne ,proste nesympaticky v nejakom zmysle. Ak sa cítim uvoľnene, príjemne pri komkoľvek, do očí sa pozerám.

autor
Dnes o 05:16
@anonym_77df35

Nedokážem sa pozerať ľuďom do očí, ak ich nemám rada, nesedí mi na nich niečo, pôsobia na mňa napr. falošne, direktívne, všetečne ,proste nesympaticky v nejakom zmysle. Ak sa cítim uvoľnene, príjemne pri komkoľvek, do očí sa pozerám.

@anonym_77df35 ja to mám od mladosti. Jednoducho ženy majú s tým problém, ale neviem prečo, lebo u mužov ten problém nie je. Keď vidím, že človeku je to už nepríjemné, tak sa mu pozerám na nos, na čelo, alebo aj ja uhnem pohľadom, lebo vidím, že človek sa necíti komfortne. Z titulu mojej pozície prichádzam do kontaktu s ľuďmi, denno denne s nimi pracujem a chcem, aby sa cítili v pohode. Len neviem, kde mám potom pozerať pri rozhovore s nimi 🙂. Online je to super, tam problémy nie sú.

anonym_20d0c1
Dnes o 06:14
@anonym_autor

@anonym_77df35 ja to mám od mladosti. Jednoducho ženy majú s tým problém, ale neviem prečo, lebo u mužov ten problém nie je. Keď vidím, že človeku je to už nepríjemné, tak sa mu pozerám na nos, na čelo, alebo aj ja uhnem pohľadom, lebo vidím, že človek sa necíti komfortne. Z titulu mojej pozície prichádzam do kontaktu s ľuďmi, denno denne s nimi pracujem a chcem, aby sa cítili v pohode. Len neviem, kde mám potom pozerať pri rozhovore s nimi 🙂. Online je to super, tam problémy nie sú.

@anonym_autor a preco je take dolezite sa pozerat ludom do oci? Ja to inak tiez neznasam, narusa to moj osobny priestor cumenie do oci.

autor
Dnes o 06:29
@anonym_20d0c1

@anonym_autor a preco je take dolezite sa pozerat ludom do oci? Ja to inak tiez neznasam, narusa to moj osobny priestor cumenie do oci.

@anonym_20d0c1 cize ty sa pri rozhovore ludom nepozeras do oci? Je to aj moja praca. Z pohladu viem vela vycitat, klamstvo, nervozitu, komfort, zaujem, cokolvek. Osobny priestor nenarusam nikomu. Ak mas problem udrzat ocny kontakt, nieco nie je ok.

anonym_20d0c1
Dnes o 06:32
@anonym_autor

@anonym_20d0c1 cize ty sa pri rozhovore ludom nepozeras do oci? Je to aj moja praca. Z pohladu viem vela vycitat, klamstvo, nervozitu, komfort, zaujem, cokolvek. Osobny priestor nenarusam nikomu. Ak mas problem udrzat ocny kontakt, nieco nie je ok.

@anonym_autor obcas sa pozriet je ok, ale nie vkuse niekomu cumiet do oci, je to neprijemne.
No tak nie som ok. Nebudem robit nieco, co mi je neprijemne. Ved zamestnavaj len tych, co vydrzia udrzat ocny konkakt, kde je problem?

cacianka
Dnes o 06:35
@anonym_autor

@cacianka staršia ako ja určite nebudeš 🙂

@anonym_autor no daj

cacianka
Dnes o 06:36
@anonym_3226ff

@anonym_3226ff ja viem 😉

cacianka
Dnes o 06:41
@anonym_autor

@anonym_autor haaa, som a veru o dosť, aj pre pivo by som ťa mohla poslať 🤣

anonym_20d0c1
Dnes o 06:47
@anonym_autor

@anonym_autor a mozes dostudovat najnovsie vyskumy, citlivejsi ludia s tym maju problem:
https://www.aktuality.sk/clanok/4Gcsyeo/vyhybat...

autor
Dnes o 07:41
@cacianka

@anonym_3226ff ja viem 😉

@cacianka 48 🙂

anonym_a01c63
Dnes o 08:22

Ak máš jedno na východ a druhé na západ je im to nepríjemne

Strana
z2