icon

Ženy sa mi nevedia pozerať do očí. Prečo?

23. mar 2026

Ahojte, všimla som si, že sa mi ženy nevedia pozerať do očí pri rozhovore F2F. Nie som žiadny zazerací typ, ani si nejdem oči vyočiť, len keď komunikujem s niekým, pozerám mu do očí. A všimla som si, že ženám ako keby to bolo nepríjemné a uhýbajú stále pohľadom. Následne aj ja sa snažím potom pohľadom uhýbať, keďže vidím, že druhej strane je to nepríjemné a nechcem ich privádzať do rozpakov. Neviem ako s tým mám naložiť. Nechcem, aby môj pohľad bol nepríjemný. S mužmi tento problém nemám, práve naopak. Robím s ľuďmi, denno - denne sa rozprávam s ľuďmi, tvárou v tvár, čiže musím nejako s týmto pracovať.

Strana
z2
anonym_12150e
24. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_20d0c1 cize ty sa pri rozhovore ludom nepozeras do oci? Je to aj moja praca. Z pohladu viem vela vycitat, klamstvo, nervozitu, komfort, zaujem, cokolvek. Osobny priestor nenarusam nikomu. Ak mas problem udrzat ocny kontakt, nieco nie je ok.

@anonym_autor presne toto bude tvoj problém, že čítaš ľudí. A ten druhy to vidí, a je im to nepríjemné. Preto sa ti radšej nepozerajú do očí. Poznám takých ľudí, neznasam to. Hlavne ze v skratkach vieš písať, ty f2f.

anonym_20d0c1
24. mar 2026
@anonym_12150e

@anonym_autor presne toto bude tvoj problém, že čítaš ľudí. A ten druhy to vidí, a je im to nepríjemné. Preto sa ti radšej nepozerajú do očí. Poznám takých ľudí, neznasam to. Hlavne ze v skratkach vieš písať, ty f2f.

@anonym_12150e presne, citlivý človek vycíti, keď ho niekto skúmavo analyzuje a presvecuje očami a je mu to nepríjemné.

cacianka
24. mar 2026
@anonym_autor

@cacianka 48 🙂

@anonym_autor 61.

autor
24. mar 2026
@cacianka

@anonym_autor 61.

@cacianka ok, tak si vyhrala, kazdopadne F2F uzívam bezne v praci od roku 2003, aj One1one, B2B, B2C, FIY, FW, EOB, ASAP apd. Takze nie celkom rozumiem tomu, ze ludia nechapu tento wording.

anonym_c0f070
24. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_20d0c1 cize ty sa pri rozhovore ludom nepozeras do oci? Je to aj moja praca. Z pohladu viem vela vycitat, klamstvo, nervozitu, komfort, zaujem, cokolvek. Osobny priestor nenarusam nikomu. Ak mas problem udrzat ocny kontakt, nieco nie je ok.

@anonym_autor ahá, takže čitaš ľuďom všetko z oči, ženám to vadí a muži sú čistí ako ľalie, tí sú s tým ok.
Nie si trošku domýšľavá? Keby si písala všeobecne, že ľudia, tak tomu trebárs aj uverím, ale len ženy?! 🤣 No jasné a teraz tú O červenej čiapočke…
Už si sa spýtala vlastnej sestri, prečo sa ti pri rozhovore nedíva do oči?

anonym_c0f070
24. mar 2026
@anonym_a01c63

Ak máš jedno na východ a druhé na západ je im to nepríjemne

@anonym_a01c63 dobrý postreh, škuľavym sa nedokážem do oči pozrieť ani ja, lebo neviem kde. Inak sa vždy ľuďom pozerám do oči, keď sa s nimi bavim, neviem si predstaviť baviť sa a človekom a čumieť niekde ponad jeho plece a už vôbec nie niekde do zeme…
Tu si niekto len veľmi namýšla, aké ma “uhrančivé” oči, do ktorých sa nikto nedokáže pozrieť. Pardon, nie nikto, muži problém nemajú 🤦‍♀️

autor
24. mar 2026
@anonym_c0f070

@anonym_a01c63 dobrý postreh, škuľavym sa nedokážem do oči pozrieť ani ja, lebo neviem kde. Inak sa vždy ľuďom pozerám do oči, keď sa s nimi bavim, neviem si predstaviť baviť sa a človekom a čumieť niekde ponad jeho plece a už vôbec nie niekde do zeme…
Tu si niekto len veľmi namýšla, aké ma “uhrančivé” oči, do ktorých sa nikto nedokáže pozrieť. Pardon, nie nikto, muži problém nemajú 🤦‍♀️

@anonym_c0f070 vôbec si nenamýšľam, práve naopak, pýtam sa. I keď chápem, že môj pohľad nemusí byť všetkým príjemný. Mala som zážitok raz pred mnohými rokmi, že mi pani povedala, že dostane z očí. Na čo som sa smiala, že počas pohovoru budem teda pozerať na jej čelo 🙂 Ak má niekto problém pozerať sa druhému do očí, nie je to ani náhodou v poriadku a už vôbec nie na pohovore.

misiak7777
24. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_c0f070 vôbec si nenamýšľam, práve naopak, pýtam sa. I keď chápem, že môj pohľad nemusí byť všetkým príjemný. Mala som zážitok raz pred mnohými rokmi, že mi pani povedala, že dostane z očí. Na čo som sa smiala, že počas pohovoru budem teda pozerať na jej čelo 🙂 Ak má niekto problém pozerať sa druhému do očí, nie je to ani náhodou v poriadku a už vôbec nie na pohovore.

@anonym_autor je rozdiel udržiavať počas rozhovoru očný kontakt a cumieť nonstop na niekoho.

autor
24. mar 2026
@misiak7777

@anonym_autor je rozdiel udržiavať počas rozhovoru očný kontakt a cumieť nonstop na niekoho.

@misiak7777 ja nečumím nonstop, počas toho si robím poznámky. Ale áno, ak nepíšem, tak pozerám na kandidátku. A ak ona pozerá všade inde, len nie na mňa, je to vizitka tejto osoby. A samozrejme neposúvam ju ďalej vo výberovom procese.

viktoriaandrascik
24. mar 2026

Ja neviem čo je toto za "chorobu" ale mám ju tiež, extrémne neznášam pozerať ľuďom do očí dlhšie ako pár sekúnd, mám pocit akoby mi ťahali energiu

misiak7777
24. mar 2026
@anonym_autor

@misiak7777 ja nečumím nonstop, počas toho si robím poznámky. Ale áno, ak nepíšem, tak pozerám na kandidátku. A ak ona pozerá všade inde, len nie na mňa, je to vizitka tejto osoby. A samozrejme neposúvam ju ďalej vo výberovom procese.

@anonym_autor ale vieš, že uprený pohľad je nevhodný 🙂 udržiavať očný kontakt je základ prejavu záujmu, ale v zdravej miere. Druhá vec je celková mimika, kamenný výraz tváre a uprený pohľad patrí na inkvizíciu

cacianka
24. mar 2026
@anonym_autor

@cacianka ok, tak si vyhrala, kazdopadne F2F uzívam bezne v praci od roku 2003, aj One1one, B2B, B2C, FIY, FW, EOB, ASAP apd. Takze nie celkom rozumiem tomu, ze ludia nechapu tento wording.

@anonym_autor nemán dôvod chápať nejaké vordingy, som Slovenka, žijem na Slovensku, hovorím aj píšem slovensky.

anonym_a77caf
24. mar 2026

Ani sa nečudujem, že sa ti nepozerajú do očí lebo ti ani nerozumejú 😁😋
A keďže chlapom to je jedno,tak im to je jedno

anonym_b6c5cf
24. mar 2026

@anonym_autor bože dalsia co si domysla 🙈😂😂

anonym_9c82cb
24. mar 2026
@anonym_autor

@kavasmliekom bežne používame termíny F2F, One2One, 1to1. Potom máš online meetingy, kde je ten očný kontakt iný.

@anonym_autor A po slovensky to nejde? Už aby ste sa všetci z tej angličtiny neposrali😢

autor
25. mar 2026
@anonym_9c82cb

@anonym_autor A po slovensky to nejde? Už aby ste sa všetci z tej angličtiny neposrali😢

@anonym_9c82cb toto sú všeobecne zaužívané pojmy, či budem hovoriť tvárou v tvár? Tak rýchlo, ako to len ide? Jeden na jedného? Toto sa využíva v businesse viac ako 20r, ťa teraz zvesili zo stromu?

moonlight1210
25. mar 2026

@anonym_autor pozri, muzi tvoj upreny pohlad vnimaju tak, ze ich obdivujes. Ze ta zaujali. Ze si ich so skrytym zaujmom obzeras. Tak nemaju problem.

Zene ale ako zena tymto nepolichitis. Ma pocit, akoby si od nej daco skryte chcela.
Kolegyne ta uz poznaju, vedia, ze nie. Ale cudzie zeny, co ta vidia prvy raz a kratko, maju z teba neprijemny dojem, ze si ich obzeras. Intenzivne a s nepatricnym zaujmom.

Takze ty ich skrtas ako kandidatky a oni odchadzaju s dojmom: Ta bola ale divna.

Ty to tak nemyslis, ale tvoj vyraz tvare vyzaruje nieco ine. A ked pridas upreny, skumavy pohľad, tak ty veris, ze je iba otvoreny a priamy a privetivy, ale v realite to ludia vidia inak.

Mozno to mas v crtach tvare. Ako nas pes. Ze ma vecne taky smutno-bôľny vyraz kvoli tvaru “obocia”. Akoby sme ho len vcera vzali z utulku a este bol vystresovany (nie je z utulku). Aj ked je vesely a stastny a hra sa, a ja ho vtedy odfotim, tak na fotke ma ten plachy, trochu utrapeny vyraz.

Aj u clvoeka to moze byt tak.
Ja ked sa hlboko zamyslim a moje crty sa podvedome uvolnia, vsetci sa ma pytaju, co sa stalo. A ze vyzeram desivo.
Lebo mam taky nastvany vyraz, akoby som zvazovala, ze zabijem toho, kto mi urobil nieco neodpustitelne. Resp. akoby sa prave nieco katastrofalne v mojom zivote stalo, o com nechcem hovorit, ale planujem bez slova konat a boh pomoz tomu, kto je mojim cielom.
Taky John Wick vyraz.

anonym_20d0c1
25. mar 2026
@moonlight1210

@anonym_autor pozri, muzi tvoj upreny pohlad vnimaju tak, ze ich obdivujes. Ze ta zaujali. Ze si ich so skrytym zaujmom obzeras. Tak nemaju problem.

Zene ale ako zena tymto nepolichitis. Ma pocit, akoby si od nej daco skryte chcela.
Kolegyne ta uz poznaju, vedia, ze nie. Ale cudzie zeny, co ta vidia prvy raz a kratko, maju z teba neprijemny dojem, ze si ich obzeras. Intenzivne a s nepatricnym zaujmom.

Takze ty ich skrtas ako kandidatky a oni odchadzaju s dojmom: Ta bola ale divna.

Ty to tak nemyslis, ale tvoj vyraz tvare vyzaruje nieco ine. A ked pridas upreny, skumavy pohľad, tak ty veris, ze je iba otvoreny a priamy a privetivy, ale v realite to ludia vidia inak.

Mozno to mas v crtach tvare. Ako nas pes. Ze ma vecne taky smutno-bôľny vyraz kvoli tvaru “obocia”. Akoby sme ho len vcera vzali z utulku a este bol vystresovany (nie je z utulku). Aj ked je vesely a stastny a hra sa, a ja ho vtedy odfotim, tak na fotke ma ten plachy, trochu utrapeny vyraz.

Aj u clvoeka to moze byt tak.
Ja ked sa hlboko zamyslim a moje crty sa podvedome uvolnia, vsetci sa ma pytaju, co sa stalo. A ze vyzeram desivo.
Lebo mam taky nastvany vyraz, akoby som zvazovala, ze zabijem toho, kto mi urobil nieco neodpustitelne. Resp. akoby sa prave nieco katastrofalne v mojom zivote stalo, o com nechcem hovorit, ale planujem bez slova konat a boh pomoz tomu, kto je mojim cielom.
Taky John Wick vyraz.

@moonlight1210 darmo jej to vysvetľuješ, ona si ide svoje, že ten, kto nečumí do očí nie je v poriadku a ona ho neposúva ďalej. A takto príde o citlivých empatických ľudí vo svojom teame, prijme len tie hrubokožie typy, ktoré znesú nepríjemné civenie do očí.

gabrielkaa
25. mar 2026

Tak príliš dlhý očný kontakt nie je príjemný pre nikoho. Odporúča sa tak 3-4 sekundy a potom zrak na chvíľku odvrátiť, potom samozrejme zasa pozrieť do očí pri rozhovore. Ale hypnotizovať pohľadom niekoho dlhšie ako 4 s nie je príjemné pre nikoho. Ako dlho sa ľuďom pozeráš do očí podľa toho sa da posúdiť .

anonym_9c82cb
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_9c82cb toto sú všeobecne zaužívané pojmy, či budem hovoriť tvárou v tvár? Tak rýchlo, ako to len ide? Jeden na jedného? Toto sa využíva v businesse viac ako 20r, ťa teraz zvesili zo stromu?

@anonym_autor Jasné, zvesili ma zo stromu. A ty sa fakt z tej angličtiny neposer, lebo všetci slováci sú naklonení anglickým výrazom a idú z toho do kolien, že? Ty vieš po anglicky a kto nevie, je 💩 , že?

Strana
z2