Zmenili sa ľudia vo vašom okolí?
Dobré ráno.. Aké osobnostné poruchy, psychické problémy, závislosti, alebo formy patologického či neštandardného správania si všímate vo svojom okolí, najmä na sociálnych sieťach, alebo v komunitách, ktorých ste súčasťou? Aké správanie vám pripadá vyslovene toxické, manipulátorské ,alebo dlhodobo neudržateľné?..Je niečo, čo vás dokáže spoľahlivo vytočiť, hoci sa s tým stretávate pravidelne?
@anonym_autor komentovanie a staranie sa do života iných ,to je toxické a s tým spojené ohováranie
@minenkaa a prečo to robíš? Ved s tým skús seknúť a bude všetko OK
aj ja sa menim, zivot ma meni. neriesim inych, ti ma nezaujimaju.
@anonym_autor robis to aj ty
Žiadne. Obklopujem sa normálnymi ľuďmi a sústredím sa na to pozitívne. Čo sa mi nepáči nečítam.
@anonym_autor 😂😂😂 top
@anonym_autor Myslím si, že s pribúdajúcou sekularizaciou života na Slovensku progresívne pribúda aj počet ľudí, ktorí majú psychické problémy. Ľudia navštevujú psychológov, ale to im pomôcť nevedia, len ich nasmerovať. Ak ľuďom chýba zmysel života, tak vtedy bývajú bezradní a potom aj toxicki.
@anonym_autor Myslím si, že s pribúdajúcou sekularizaciou života na Slovensku progresívne pribúda aj počet ľudí, ktorí majú psychické problémy. Ľudia navštevujú psychológov, ale to im pomôcť nevedia, len ich nasmerovať. Ak ľuďom chýba zmysel života, tak vtedy bývajú bezradní a potom aj toxicki.
@pr85 progresivne tomu pribuda aj agresivnych katolikov, ktori sa montuju ludom do zivota a maju potrebu ho riadit.
@pr85 ty si ozrejmi hlavne pojem progresivizmus a potom mudruj. Na vznik psychických problémov vplýva mnoho faktorov. Zvlášť v tvojom prípade aj skrupulozita a hyperreligiziota. 😉
@pr85 progresivne tomu pribuda aj agresivnych katolikov, ktori sa montuju ludom do zivota a maju potrebu ho riadit.
@anonym_62c45a 👍
@anonym_autor všímam si vyzvedanie na modrom koniku.
Sociálne siete nemám
Ale čo si všímam, že závislosti a čoraz horšie sa berú za normálnejsie...a tym spojené aj psychické poruchy
A všímam si, že bežné veci a problémy ľudia nezvládajú a pritom nieje tak zle
ale asi je nejaký tlak aby si ľudia mysleli, že všetko je zlé a nič sa nedá zvládnuť
Veľa sa dramatizuje
Nevytaca ma to ale nedá sa to dlhodobo udržať podľa mňa
Ľudia nevedia prijímať názory, kritiku, radu, každý druhý je tak vzťahovačný, že akonáhle máte iný názor už to berú, že im kecáte do života.
ano velmi to vnimam zvlast v poslednych rokoch, arogancia, neochota pomahat, egoizmus, ohovaranie, zavist, intrigy, kazdy si zije v svojej bubline, este zvyseny vyskyt roznych psychickych ochoreni
Nie je nad to, starať sa sám o seba a milovaných. Niekedy aj bublina je fajn. Druhí ma dávno prestali zaujímať, teda okrem pracovného rozsahu (tiež odtiaľ potiaľ, to, čo sa práce týka ). Ak by som to mala brať ako bolo kedysi (čo som zažila a bolo to krásne),bola by som veľmi sklamaná. Žiaľ, časy sa zmenili a určite podľa mňa k horšiemu.
@pr85 ty si ozrejmi hlavne pojem progresivizmus a potom mudruj. Na vznik psychických problémov vplýva mnoho faktorov. Zvlášť v tvojom prípade aj skrupulozita a hyperreligiziota. 😉
@anonym_511b5d progresívne = postupne, ale to by si nesmela vidieť za všetkým len politiku.
@anonym_511b5d progresívne = postupne, ale to by si nesmela vidieť za všetkým len politiku.
@pr85 nikto za tým nevidí politiku. To len politici urobili zo slova progresivizmus nadávku. Inteligentný človek vie čo to znamená. Určite to neznamená postupnosť. Progresivita je pokrok. Je to jav nanajvys pozitívny a žiadúci (samozrejme nie v cirkvi).
@pr85 predpokladas, ze odklonom od viery ludia stracaju zmysel zivota? Viera v posmrtny zivot nie je jedinym spravnym zmyslom zivota. Pocul si nieco take?
@anonym_autor tá minenka je dosť útočná, drzá a na všetko má odpoveď. V nejakých diskusiách sa aj so sexuálnymi zážitkami chvastala a či jej manželovi to nevadí, že ona takto vypisuje nevhodné tabu veci po internete, ale asi o tom ani nevie, smutné ..
@anonym_autor tá minenka je dosť útočná, drzá a na všetko má odpoveď. V nejakých diskusiách sa aj so sexuálnymi zážitkami chvastala a či jej manželovi to nevadí, že ona takto vypisuje nevhodné tabu veci po internete, ale asi o tom ani nevie, smutné ..
@anonym_285f12 v čím presne sim útočna a drzá
Tak asi tie veci niesu tabu, keď ich píšem
@anonym_285f12 to co je tabu u teba, nemusi byt tabu u ineho
@pr85 nikto za tým nevidí politiku. To len politici urobili zo slova progresivizmus nadávku. Inteligentný človek vie čo to znamená. Určite to neznamená postupnosť. Progresivita je pokrok. Je to jav nanajvys pozitívny a žiadúci (samozrejme nie v cirkvi).
@anonym_62c45a OK. Ja som teda konzervatívny a preferujem stabilitu a nie novoty (samozrejme sa technologickému pokroku nebránim, mám skôr na myslí morálnu a hodnotovú sféru). 🙂
@anonym_62c45a OK. Ja som teda konzervatívny a preferujem stabilitu a nie novoty (samozrejme sa technologickému pokroku nebránim, mám skôr na myslí morálnu a hodnotovú sféru). 🙂
@pr85 ty si hlavne vtipny clovek, píšeš hluposti o ktorých si presvedčený, že sú pravda. Ale pravdu nemáš. Píšeš:Myslím si, že s pribúdajúcou sekularizaciou života na Slovensku progresívne pribúda aj počet ľudí, ktorí majú psychické problémy.
Vieš že tá tvoja dobrá cirkev takýchto ľudí so psychickými problémami voľakedy upaľovala, tyrala a vraždila? Takže tie tvoje vyjadrenia sú nanajvyšš čudné a pomätené. Prečo tým chudákom psychicky chorým potom ich vlastna viera nepomohla, ale ešte ich aj ich vlastná cirkev upálila ako posadnutých diablom?

@anonym_autor komentovanie a staranie sa do života iných ,to je toxické a s tým spojené ohováranie