Zmenili sa ľudia vo vašom okolí?
Dobré ráno.. Aké osobnostné poruchy, psychické problémy, závislosti, alebo formy patologického či neštandardného správania si všímate vo svojom okolí, najmä na sociálnych sieťach, alebo v komunitách, ktorých ste súčasťou? Aké správanie vám pripadá vyslovene toxické, manipulátorské ,alebo dlhodobo neudržateľné?..Je niečo, čo vás dokáže spoľahlivo vytočiť, hoci sa s tým stretávate pravidelne?
@anonym_511b5d progresívne = postupne, ale to by si nesmela vidieť za všetkým len politiku.
@pr85 skutočne ak nepoznáš význam slova progresívnosť, škoda klávesnicu drať. Ale taký Ježiš, to ti bol progresívec. Aj vodu na víno zázračnou metódou premenil, aj rybami celý chotár zasýtil. V tej dobe.Wooow
@viestta zmyslom jeho života je debata a rozhodovanie o cudzích materniciach. Zároveň všade pchať hyperkatolicizmus a skrupulozitu. Veď on nikdy, nikde o žiadnom pedofilovi v cirkvi nepočul a o žiadnom nevie. Včera som mu poslala tip na reportáž, a zmizol z diskusie ako prd z hrušky a kapustnice naraz.
@anonym_511b5d keby len materniciach... Uz mudroval aj o vazektomii
@anonym_511b5d keby len materniciach... Uz mudroval aj o vazektomii
@viestta moje zlatko. Bojí sa o svoj nástroj. Chlapa chlapom robí však niečo iné, nie bryndza pod predkožkou
@pr85 skutočne ak nepoznáš význam slova progresívnosť, škoda klávesnicu drať. Ale taký Ježiš, to ti bol progresívec. Aj vodu na víno zázračnou metódou premenil, aj rybami celý chotár zasýtil. V tej dobe.Wooow
@viestta presne aj toto Som ho chcela rozpísať ale už som nemala silu na to
@anonym_511b5d Presne tak- Ježiš bol progresívny a keď mu to napíšeme tak ho porazí, pretože bol ešte k tomu aj veľký LIBERAL a to už je pre takých ako on prúser. Cirkev je úplne odlúčená od jeho učenia, poprekrúcala fakty a prispôsobila si ich, aby z nich mohla profitovať. Na tom stojí celá existencia cirkvi peniaze, moc a manipulácia ľuďmi. Nesie všetky znaky organizovanej skupiny.
@anonym_autor Za mna su rakovina spolocnosti ludia, ktori sa akoze dobrymi radami motaju do zivota inych. Vsimam si to prave medzi matkami. Nejaka znamejsia zena si dovoli zverejnit fotku so "zlym" nosicom ci "zlou" sedackou a uz su ako supy pripravene poucovat 😀
@viestta presne aj toto Som ho chcela rozpísať ale už som nemala silu na to
@anonym_511b5d Presne tak- Ježiš bol progresívny a keď mu to napíšeme tak ho porazí, pretože bol ešte k tomu aj veľký LIBERAL a to už je pre takých ako on prúser. Cirkev je úplne odlúčená od jeho učenia, poprekrúcala fakty a prispôsobila si ich, aby z nich mohla profitovať. Na tom stojí celá existencia cirkvi peniaze, moc a manipulácia ľuďmi. Nesie všetky znaky organizovanej skupiny.
@anonym_62c45a A v čom bol Ježiš progresívny liberál? Nože povedz, v čom by podporil súčasných liberálov? V podpore interrupcií? To si fakt myslíte?
@anonym_62c45a A v čom bol Ježiš progresívny liberál? Nože povedz, v čom by podporil súčasných liberálov? V podpore interrupcií? To si fakt myslíte?
@pr85 pane na nebi... Ved ty ani netusis, co tie slova znamenaju a chces o nich polemizovat. Nastuduj si, co je liberal. A potom si prestuduj jwho pristup k hriesnym a utlacanym-napr. Maria-Magdalena. Bol vstriecny novym veciam, novym ludom, zhovievavy k poklesom... Ano,bol by zhovievavy aj k homosexualom. A aj k pedofilnym knazom-mozno..
Co to ma s politikou? Ty si uplne mimo.
@pr85 tak ono je to myslené tak, že bol liberál v tom, že kritizoval tradície a kritizoval striktné dodržiavanie zákona. Kritizoval moc, bohatstvo, farizejstvo.
Ježiš mal veľký význam v celejj histórii tým, že nám ukázal veľké pravdy. Nie sme iba hmotou, telom, každý máme svoju vedomie/dušu. Naučil nás, že nie, hriech neexistuje, je to len prenatálne štádium pred zrodením vedomia/duše vo fyzickom tele a my si tým jednoducho musíme prejsť. Každé vedomie sa musí oslobodiť samo, to je ten pomyselný kríž a pomyselná súkromná Golgota každého z nás. To je ten náš osud, pri výstupe na našu súkromnú Golgotu máme ukrižovať svoje negatívne emócie a logiku človeka, prijať svoj osud taký, aký je, to stačí. To je celé učenie cirkvi zhrnuté do pár viet.
Mnohí to pochopili aj bez cirkvi a žijú to, dnes je už iná doba, posúvame sa z telesna do pomyselného 5D, len kresťania si stále myslia, že majú patent na život a radi poučujú všetkých okolo. A pritom tie princípy sú také jednoduché, ale museli byť zvestované vo svätom písme štýlom príbehov aby tomu vtedajší a aj terajší ľud porozumel. Dnes sme hádam už niekde inde.
@anonym_autor tá minenka je dosť útočná, drzá a na všetko má odpoveď. V nejakých diskusiách sa aj so sexuálnymi zážitkami chvastala a či jej manželovi to nevadí, že ona takto vypisuje nevhodné tabu veci po internete, ale asi o tom ani nevie, smutné ..
@anonym_285f12 možno je to bot, alebo fakt nešťastná žena
@viestta zato ty si jediná, ktorá tu má právo mudrovat, však? Všetci musia povinne zdieľať tvoj názor, ináč majú problém.
@anonym_285f12 možno je to bot, alebo fakt nešťastná žena
@anonym_511b5d musím ti napísať ,že na dnes budes mať pravdu ,priblížim sa k tej nešťastnej žene ,ale sľubujem ,že iba na moment
@anonym_autor Všímam si v okolí že niektorý ľudia sa rokmi zmenili. Ako to správne nazvať sú agresívnejšie, nevedia akceptovať iný názor, nevedia prijať keď niekto vidí veci v inom svetle. Urážajú sa za iný názor a trucuju ako malé deti.
Ďalšia kategória je závisť, niektoré strašne závidia keď niekto sa má dobre. Ale to už nevidia čo všetko je za tým. Že mať dobrú robotu neni len tak ale treba si aj zamakať preto. Že mať štíhlu postavu tiež není len tak ale stojí za tým veľa driny cvičenia a času. A ešte niektorý vidia všetko negatívne v čiernom svetle. Niečo zlé sa stane a už opúšťajú sa a nariekaju jaj ako sa mám ja zle jaj aká som nešťastná.
Ale čo keby sa vystúpili zo svojej komfortnej zóny a spravili niečo preto aby sa mali lepšie, to sa im už nechce.
Možno mi poviete že som tvrdá na ľudí, no ja to vidim takto a už pár ľudí som odstrihla zo svojho života.
@viestta zmyslom jeho života je debata a rozhodovanie o cudzích materniciach. Zároveň všade pchať hyperkatolicizmus a skrupulozitu. Veď on nikdy, nikde o žiadnom pedofilovi v cirkvi nepočul a o žiadnom nevie. Včera som mu poslala tip na reportáž, a zmizol z diskusie ako prd z hrušky a kapustnice naraz.
@anonym_511b5d Hmmm velmi progresivny a liberalny sposob vyjadrovania, zapisujem.
Byt pekny iba ku svojim, o tom Jezis uz hovoril.
Tu vidno, ci jeden tabor ci druhy, vsade sa najdu taki aj onaki…
@pr85 progresivny bol Jezis v tom, ze sa stretaval s ludmi na okraji spolocnosti, prinasal absolutne nove pohlady a nazory, zil volnomyslienkarsky. Liberal bol v tom, ze akceptoval slobodny nazor ineho cloveka az tak, ze ludom dovolil, ukrizovat ho. Mimochodom, v ranej cirkvi zastavali zeny ulohy diakoniek. Staci, ak si dokladne precitas Pavla. List Rimanom, List Timotejovi (aby si dlho nehladal). V prvom sa spomina diakonische Phoebe, v druhom ze zeny by mali mat moznost diakonskej sluzby. To bolo dokonca ak z pohladu dneska mimoriadne pokrokove. To len stredovek vsetko zmaskulinizoval a zacal sustredit na sexualnu moralku.
@pr85 progresivny bol Jezis v tom, ze sa stretaval s ludmi na okraji spolocnosti, prinasal absolutne nove pohlady a nazory, zil volnomyslienkarsky. Liberal bol v tom, ze akceptoval slobodny nazor ineho cloveka az tak, ze ludom dovolil, ukrizovat ho. Mimochodom, v ranej cirkvi zastavali zeny ulohy diakoniek. Staci, ak si dokladne precitas Pavla. List Rimanom, List Timotejovi (aby si dlho nehladal). V prvom sa spomina diakonische Phoebe, v druhom ze zeny by mali mat moznost diakonskej sluzby. To bolo dokonca ak z pohladu dneska mimoriadne pokrokove. To len stredovek vsetko zmaskulinizoval a zacal sustredit na sexualnu moralku.
@rivini Tak toto je hlúposť. Diakonisy nikdy neboli rovné diakonom a slúžili len pri krstení žien (vtedy sa krstili ženy nahé a preto muži mali problém byť pri nahých ženách).
@rivini Tak toto je hlúposť. Diakonisy nikdy neboli rovné diakonom a slúžili len pri krstení žien (vtedy sa krstili ženy nahé a preto muži mali problém byť pri nahých ženách).
@pr85 nie je to hlupost, je to historikmi overeny fakt. V Starovekom Rime boli prvymi krestankami zeny rimskych dostojnikov (ako zeny mali volnu volbu nabozenstva na rozdiel od svojich muzov, ktorym to nebolo v oficialnych funkciach povolene). Co robili zeny, bolo jedno. Zaroven, na rozdiel od prvych ucenikov muzov (z nizkych a nevzdelanych spolocenskych vrstiev), vedeli tieto zeny, prve krestanky, citat, pisat a mali viac financnych prostriedkov k dispozicii ako chudobni rybari. Bohati a vzdelani muzi sa v tom case hladali k rimskemu nabozenstvu, kedze im ich socialny status nic ine nedovoloval. A zeny MOHLI citat pocas bohosluzby z pisma (lebo na rozdiel od muzov vedeli citat), a vykonavali sluzbu diakonie (sluzba ludom, sviatosti, …).
@pr85 napisala som ti konkretne biblicke miesta, v ktorych si mozes precitat, ze Phoebe zastavala „vyznamnu“ sluzbu (z hebrejciny) pocas bohosluzieb, dokonca Pavol spomina, ze mala „veducu“ ulohu pocas bohosluzieb a viedla spolocenstvo veriacich „Gemeinde“= dnesna farnost.
Az v stredoveku z toho zacal byt pre muzov problem. Ale nemam ani cas, ani chut tu tu vysvetlovat cirkevne dejiny. Najdi si sam

@pr85 predpokladas, ze odklonom od viery ludia stracaju zmysel zivota? Viera v posmrtny zivot nie je jedinym spravnym zmyslom zivota. Pocul si nieco take?