icon

CoinMarketCap: Je kontakt od nich podvod?

maninthemirror
3. júl 2026

Ahojte, chcem sa opýtať, či má niekto podobnú skúsenosť. Dnes ma kontaktoval človek kvôli účtu na CoinMarketCap. Tvrdil, že tam mám veľkú sumu peňazí, ktorú si musím previesť na svoj bankový účet. Chcel, aby som zdieľala obrazovku a otvorila internet banking.

Úprimne si vôbec nepamätám, že by som si pred približne dvoma rokmi vytvorila účet na CoinMarketCap. Je možné, že som sa niekedy zaregistrovala, ale nie som si tým istá.

Keď som si potom zisťovala informácie, pochopila som, že CoinMarketCap je hlavne stránka na sledovanie cien kryptomien a portfólia, nie stránka, kde sa automaticky zhromažďujú peniaze alebo zisky. Preto mi vôbec nie je jasné, odkiaľ by sa tam vzala taká veľká suma.

Požiadala som o zrušenie účtu cez oficiálnu stránku CoinMarketCap, ale odvtedy ma opakovane kontaktujú z viacerých telefónnych čísel a e-mailom.

Stretol sa s tým niekto? Je to podľa vás dôveryhodné alebo ide skôr o podvod?

dvadsatosem
3. júl 2026

Je to podvod, prestaň s nimi komunikovať a všade ich zablokuj. Používajú techniku nátlaku tým že ťa neustále bombardujú telefonátmi a e-mailami

patrike
3. júl 2026

Co si na tej stranke vyplnila, pre ziveho Satana ?
A to na taky podvod este niekto skoci ?
Ak si dala veci ako cislo OP, pasu, platobnej karty tak rovno vsetko blokuj.
Oni teraz maju zaznam a minimalne tvoj telefon s poznamkou "naivka, naletela", tak ti nedaju pokoj a priprav sa na 10 roznych scenarov podvodu.

anonym_2334d7
3. júl 2026

@maninthemirror pod rozprávkou získania veľkej sumy chcú dostať prístup do tvojho počítača a mobilu aby sa dostali k tvojmu bankovníctvu a vybielili ti účet

zavolám ti, mám pre teba darček, vyhrala si auto, len mi nechaj kľúče od domu pod rohožkou aby som ti ho zaparkoval do garáže keď budeš v práci

maninthemirror
autor
3. júl 2026
@anonym_2334d7

@maninthemirror pod rozprávkou získania veľkej sumy chcú dostať prístup do tvojho počítača a mobilu aby sa dostali k tvojmu bankovníctvu a vybielili ti účet

zavolám ti, mám pre teba darček, vyhrala si auto, len mi nechaj kľúče od domu pod rohožkou aby som ti ho zaparkoval do garáže keď budeš v práci

@anonym_2334d7 Ja som povedala, že chcem zrušiť účet, a potom oni chceli poslať peniaze, takže myslela som že je to bude podvod. Položila som telefón a potom ma neustále kontaktovali z rôznych čísel.

martinmmartin
Včera o 06:38

No ale otazka je ako sa k tebe vobec dostali? Ucet tam nemas vobec? Alebo hej? Vyplnovala si nieco niekde niekedy?

patrike
Včera o 06:59
@martinmmartin

No ale otazka je ako sa k tebe vobec dostali? Ucet tam nemas vobec? Alebo hej? Vyplnovala si nieco niekde niekedy?

@martinmmartin Nahodne ludom volaju, jeden zo 100 sa chyti, ako ona.

rozculena
Včera o 10:39
@martinmmartin

@martinmmartin veď to je starý podvod,čo si o tom ešte nepočul? už je kopa videí o tom,ako taký podvodník telefonuje a ľudia si z neho robia srandu