icon

Máte skúsenosti s WhatsApp správami ohľadom hlasovania?

anonym178
Včera o 19:25

Zdravím vás, z kamarátovho profilu mi na Whatsap prišla táto správa. Hneď som si pomyslel, že načo by mi to posielal a že to musí byť podvod. Ja som čítal dávnejšie, že niečo také bolo. Na tejto stránke som našiel článok o podobnom prípade https://www.topky.sk/cl/10/3047855/Slovensko-ov....
Chcel by som sa spýtať, či s tým má niekto skúsenosti. V článku sa píše, že útočník môže získať kontrolu nad WhatsApp účtom. Ja som však iba otvoril ten link a nikde som nič nezadával. Myslíte, že som safe?
Ďakujem vopred každému za odpoveď.
PS: Časť toho linku som začiernil, aby niekto to omylom neotvoril. Keby niekoho zaujímalo čo tam bolo, boli tam 2 mladé tanečnice za ktoré ste mohli hlasovať.

Máte skúsenosti s WhatsApp správami ohľadom hlasovania?
anonym_c519e1
Včera o 20:10

Posielajú kadečo, vymaž, neries.

rozculena
Včera o 23:19

podvod

anonym178
autor
Dnes o 05:43
@rozculena

podvod

@rozculena ano, to mi hned došlo, len ako poslali mne tú stránku cez kamatátov profil, to on musel niekam kliknúť

anonym178
autor
Dnes o 05:45
@anonym_c519e1

Posielajú kadečo, vymaž, neries.

@anonym_c519e1 asi sme sa nepochopili, tá správa prišla mne cez kamarátov profil, načo by mi niečo také poslal, čiže niekto musel získať kontrolu nad tým účtom

anonym_c519e1
Dnes o 06:18
@anonym178

@anonym_c519e1 asi sme sa nepochopili, tá správa prišla mne cez kamarátov profil, načo by mi niečo také poslal, čiže niekto musel získať kontrolu nad tým účtom

@anonym178 pochopili. Načo riešiť, ako píšem robia kadejaké podvody. Ak na to nekliknes, tak myslím, ze je to v pohode.

muchotrafka298
Dnes o 07:26

Je to podvod. Kliknes a naburaju sa Ti do telefonu a zacn to posielat tvojim kontaktom.

anonym_029d35
Dnes o 08:21

@anonym178 nie, nie si safe ... máš ponaučenie že nemáš klikať na kadejaké linky. Teraz sa to bude posielať aj z tvojho tel. čísla.

rozculena
Dnes o 08:50
@anonym_029d35

@anonym178 nie, nie si safe ... máš ponaučenie že nemáš klikať na kadejaké linky. Teraz sa to bude posielať aj z tvojho tel. čísla.

@anonym_029d35 ak klikol na hlasovanie tak asi hej

anonym178
autor
Dnes o 14:11
@rozculena

@anonym_029d35 ak klikol na hlasovanie tak asi hej

@rozculena klikol som len na ten link, na hlasovanie nie