Neoprávnené prihlásenie do Gmailu z Poľska. Čo robiť?
Dnes mi prišlo upozornenie, že sa niekto prihlásil do môjho Gmailu z Poľska. Účet som okamžite zabezpečila a zmenila heslo, ale aj tak ma to dosť znepokojilo. Neviem, či mohlo ísť o omyl, VPN alebo reálny pokus dostať sa do účtu.
Stalo sa to niekomu z vás? Zostalo len pri upozornení, alebo ste potom riešili aj ďalšie problémy? Ďakujem.
Ak uz to doslo do fazy, ked mas upozornenie o prihlaseni, tak realne sa do uctu dostali. Len pozor, aj to hlasenie moze byt falosne, najma ked priamo obsahuje odkaz, kde si mas ucet "zabezpecit". Prave tak urobis chybu a heslo zmenis u podvodnikov, nie na oficialnej stranke.
@patrike
Presne ako vies - ako si si ista ze ti napisal Google ?
Používaš rovnaké heslo aj na iné miesta, napríklad do eshopu?
Nastav si na Google účte 2FA https://support.google.com/accounts/answer/185839
@anonym_autor ano mne to prislo 2x, za jeden den urobila som dvojite zebezpecenie a dala krkolomne heslo....uz sa to neopakovalo

Ak uz to doslo do fazy, ked mas upozornenie o prihlaseni, tak realne sa do uctu dostali. Len pozor, aj to hlasenie moze byt falosne, najma ked priamo obsahuje odkaz, kde si mas ucet "zabezpecit". Prave tak urobis chybu a heslo zmenis u podvodnikov, nie na oficialnej stranke.