icon

Niekto zneužil moje meno na Facebooku. Ako ho nahlásiť?

Včera o 09:07

dnes mi kamarátka poslala screenshot profilu, ktorý má moje meno aj profilovku. nie som to ja a navyše si ten účet začal pridávať ľudí, ktorých poznám.

už som ho nahlásila, ale dosť ma to zneistilo. dá sa ešte niečo spraviť, aby ten profil čo najskôr zmizol?

anonym_e90295
•
Včera o 09:16

Aj mne sa to stalo minule. Najprv zamietli zrušiť, potom som poprosila viacerých, aby nahlásili ako falosny profil, tak ho vymazali. Nechapem takych ludí.

anonym_4226fe
•
Včera o 09:19

a co ma povedat pan Fico. ten ma falosnych uctov desiatky ..

anonym_8e34eb
•
Včera o 09:22

@anonym_autor A prečo by sa niekto nemohol volať presne tak isto, ako ty?

A ty máš založený nejaký profil na FB? Na FB môžu mať viaceré osoby profil s rovnakým menom. Napr. profil Zuzany Kováčovej je FB asi 100 krát, ak nie viac.

Tvoju profilovku znamená, že použil tvoju fotku? Ak sa naozaj vydáva za teba, tak to nahlás.

anonym_ec8285
•
Včera o 09:39
@anonym_8e34eb

@anonym_autor A prečo by sa niekto nemohol volať presne tak isto, ako ty?

A ty máš založený nejaký profil na FB? Na FB môžu mať viaceré osoby profil s rovnakým menom. Napr. profil Zuzany Kováčovej je FB asi 100 krát, ak nie viac.

Tvoju profilovku znamená, že použil tvoju fotku? Ak sa naozaj vydáva za teba, tak to nahlás.

@anonym_8e34eb prepáč ,ale čítala si otázku? Ten druhý profil si pridáva jej priateľov.

anonym_8e34eb
•
Včera o 09:45
@anonym_ec8285

@anonym_8e34eb prepáč ,ale čítala si otázku? Ten druhý profil si pridáva jej priateľov.

@anonym_ec8285 Priateľov z FB? Alebo skutočných priateľov? Lebo na FB môžem mať desiatky rôznych priateľov, aj takých, ktorých v podstate ani nepoznám.

Ale dajme tomu, že niekto naozaj duplikuje jej profil. V dnešnom svete umelej inteligencie to nie je problém. Mne sa raz nabúrali do profilu na Linkedin-e. Zmenili mi fotku, pomenili údaje. Našťastie mi prišlo upozornenie, že som zmenil profilovú fotku, tak som rýchlo zmenil heslo a všetko vrátil späť. Inokedy zase nejaký bot rozposlal z môjho messengera pod mojím menom nejakú reklamu všetkým kontaktom. Niektorí pochopili, že ide o spam, niektorí mi písali, že čo som to poslal?

januska12323
•
Včera o 10:39

@anonym_autor napíš ostatným nech si ho nepridávajú a nahlásia. Čím viac ľudí nahlási tým lepšie.

sevrin
•
Včera o 12:19
@anonym_4226fe

a co ma povedat pan Fico. ten ma falosnych uctov desiatky ..

@anonym_4226fe ale najsmutnejšie je, že najviac sprostostí píše ten jeho pravý 😂😂😂

andy996
•
Včera o 14:55

@anonym_autor no niekedy ani nahlasenie nepomoze a clovek s tym nic nespravi uz potom.