Pozor na podvodné správy od "Prima"
Práve mi prišla sms so znením:
Váš výberový kód je (číslo). Ak ste o to nepožiadali, navštívte prosím: reaktivacia-prima . com
- od odosielateľa len "Prima" (nevidím číslo)
Je to pre mňa podozrivé (nič prima nemám) a samozrejme na nič nejdem klikať, len čisto zo zvedavosti som hľadala na nete o čo ide a nič som vlastne nenašla. Tak sa s tou zvedavosťou obraciam sem.
Snaží sa niekto o podvod pod menom Prima Banky? Prima karty od Orange? Prima televízie? 😅
Prípadne ma opravte, ak je to náhodou niečo reálne a len niekto možno omylom niekde zadal moje tel. číslo. Mňa väčšinou otravujú len spamové hovory, nie sms, tak je to pre mňa zas niečo nové 😀
@foxsoul nehovorím, píšem! a aké odpovede si čakala?
@13uzivatelka11 Tak pre tú srandu som sa pýtala špecificky: "Snaží sa niekto o podvod pod menom Prima Banky? Prima karty od Orange? Prima televízie?"
Čo si myslíš ty? Kto má táto tajomná Prima byť?
A ďalej ma zaujímalo: "Prípadne ma opravte, ak je to náhodou niečo reálne a len niekto možno omylom niekde zadal moje tel. číslo."
Pretože aj keď som v týchto veciach obozretná, nevyznám sa vo všetkom a nemám problém sa spýtať do éteru, či náhodou niekto má skúsenosť.
Zároveň ak niekto menej obozretný dostane túto sms a povie si, že si to skúsi vygoogliť, možno nájde toto vlákno a bude vedieť, o čo ide. A teraz vďaka tebe bude vedieť, že je to podvod ;)
@13uzivatelka11 Tak pre tú srandu som sa pýtala špecificky: "Snaží sa niekto o podvod pod menom Prima Banky? Prima karty od Orange? Prima televízie?"
Čo si myslíš ty? Kto má táto tajomná Prima byť?
A ďalej ma zaujímalo: "Prípadne ma opravte, ak je to náhodou niečo reálne a len niekto možno omylom niekde zadal moje tel. číslo."
Pretože aj keď som v týchto veciach obozretná, nevyznám sa vo všetkom a nemám problém sa spýtať do éteru, či náhodou niekto má skúsenosť.
Zároveň ak niekto menej obozretný dostane túto sms a povie si, že si to skúsi vygoogliť, možno nájde toto vlákno a bude vedieť, o čo ide. A teraz vďaka tebe bude vedieť, že je to podvod ;)
@foxsoul over si to priamo v banke a budes mat odpoved. Mas dost casu, banka netlaci na cas, casovy stres je vzdy podvod.
@foxsoul over si to priamo v banke a budes mat odpoved. Mas dost casu, banka netlaci na cas, casovy stres je vzdy podvod.
@anonym_51be0b Samozrejme, ďakujem. Už som napísala aby som ich upozornila, ak sa jedná o nejaký nový spam, aby prípadne mohli dať vedieť svojim zákazníkom.
Ja som rada, že si nás oboznámila, mám Prima banku, nie, nemyslím si, že by som sa nechala nachytať, no človek dakedy koná v strese a nepopremysla poriadne. Takže dobre vedieť, že takéto správy chodia. A ja si isto myslím, že to bude podvod, len mi je zvláštne že nenapisali Prima banka, ale len Prima 🤭
Ja som rada, že si nás oboznámila, mám Prima banku, nie, nemyslím si, že by som sa nechala nachytať, no človek dakedy koná v strese a nepopremysla poriadne. Takže dobre vedieť, že takéto správy chodia. A ja si isto myslím, že to bude podvod, len mi je zvláštne že nenapisali Prima banka, ale len Prima 🤭
@anonym_9e027d Ja som vždy rada, keď o niečom podozrivom nájdem niekde diskusiu. A ako vravíš, človek si povie že nenaletí, ale čokoľvek sa môže stať.
Nedávno som videla že niekto naživo vysielal, mal problémy s mikrofónom, niekto zo sledujúcich sa ozval že pomôže. Poslal na stiahnutie nejaký audio program, a zrazu sa nabúral do pc vysielajúceho a začal vydierať. Človek si myslí že fanúšik čo ho sleduje mu chce pomôcť a nakoniec sa toto stane...
Mňa tiež zmiatlo že len Prima 😀 preto mi napadlo či si niekto neaktivoval Prima TV alebo niečo s tým a zadal zlé číslo. Nepáči sa mi ale že nevidím číslo odosielateľa, z toho by človek vedel lepšie vyčítať o čo ide.
Doména https://www.whois.com/whois/reaktivacia-prima.com zaregistrovaná dnes na ostrove v Karibiku
Podvodník chce vylákať prihlasovacie údaje do internet bankingu prima banky.
Prima televízia 😅😋
Ale áno bez ohľadu kto si čo myslí je dobré o tom napísať
Ďakujeme

Samozrejme že je to podvod.