icon

Pozor na podvodné správy od "Prima"

foxsoul
Dnes o 16:49

Práve mi prišla sms so znením:

Váš výberový kód je (číslo). Ak ste o to nepožiadali, navštívte prosím: reaktivacia-prima . com
- od odosielateľa len "Prima" (nevidím číslo)

Je to pre mňa podozrivé (nič prima nemám) a samozrejme na nič nejdem klikať, len čisto zo zvedavosti som hľadala na nete o čo ide a nič som vlastne nenašla. Tak sa s tou zvedavosťou obraciam sem.

Snaží sa niekto o podvod pod menom Prima Banky? Prima karty od Orange? Prima televízie? 😅

Prípadne ma opravte, ak je to náhodou niečo reálne a len niekto možno omylom niekde zadal moje tel. číslo. Mňa väčšinou otravujú len spamové hovory, nie sms, tak je to pre mňa zas niečo nové 😀

13uzivatelka11
Dnes o 16:51

Samozrejme že je to podvod.

foxsoul
autor
Dnes o 17:04
@13uzivatelka11

Samozrejme že je to podvod.

@13uzivatelka11 Nehovor!

13uzivatelka11
Dnes o 17:13
@foxsoul

@13uzivatelka11 Nehovor!

@foxsoul nehovorím, píšem! a aké odpovede si čakala?

foxsoul
autor
Dnes o 17:24
@13uzivatelka11

@foxsoul nehovorím, píšem! a aké odpovede si čakala?

@13uzivatelka11 Tak pre tú srandu som sa pýtala špecificky: "Snaží sa niekto o podvod pod menom Prima Banky? Prima karty od Orange? Prima televízie?"
Čo si myslíš ty? Kto má táto tajomná Prima byť?
A ďalej ma zaujímalo: "Prípadne ma opravte, ak je to náhodou niečo reálne a len niekto možno omylom niekde zadal moje tel. číslo."
Pretože aj keď som v týchto veciach obozretná, nevyznám sa vo všetkom a nemám problém sa spýtať do éteru, či náhodou niekto má skúsenosť.
Zároveň ak niekto menej obozretný dostane túto sms a povie si, že si to skúsi vygoogliť, možno nájde toto vlákno a bude vedieť, o čo ide. A teraz vďaka tebe bude vedieť, že je to podvod ;)

anonym_51be0b
Dnes o 17:28
@foxsoul

@13uzivatelka11 Tak pre tú srandu som sa pýtala špecificky: "Snaží sa niekto o podvod pod menom Prima Banky? Prima karty od Orange? Prima televízie?"
Čo si myslíš ty? Kto má táto tajomná Prima byť?
A ďalej ma zaujímalo: "Prípadne ma opravte, ak je to náhodou niečo reálne a len niekto možno omylom niekde zadal moje tel. číslo."
Pretože aj keď som v týchto veciach obozretná, nevyznám sa vo všetkom a nemám problém sa spýtať do éteru, či náhodou niekto má skúsenosť.
Zároveň ak niekto menej obozretný dostane túto sms a povie si, že si to skúsi vygoogliť, možno nájde toto vlákno a bude vedieť, o čo ide. A teraz vďaka tebe bude vedieť, že je to podvod ;)

@foxsoul over si to priamo v banke a budes mat odpoved. Mas dost casu, banka netlaci na cas, casovy stres je vzdy podvod.

foxsoul
autor
Dnes o 17:42
@anonym_51be0b

@foxsoul over si to priamo v banke a budes mat odpoved. Mas dost casu, banka netlaci na cas, casovy stres je vzdy podvod.

@anonym_51be0b Samozrejme, ďakujem. Už som napísala aby som ich upozornila, ak sa jedná o nejaký nový spam, aby prípadne mohli dať vedieť svojim zákazníkom.

anonym_9e027d
Dnes o 17:53

Ja som rada, že si nás oboznámila, mám Prima banku, nie, nemyslím si, že by som sa nechala nachytať, no človek dakedy koná v strese a nepopremysla poriadne. Takže dobre vedieť, že takéto správy chodia. A ja si isto myslím, že to bude podvod, len mi je zvláštne že nenapisali Prima banka, ale len Prima 🤭

foxsoul
autor
Dnes o 18:02
@anonym_9e027d

Ja som rada, že si nás oboznámila, mám Prima banku, nie, nemyslím si, že by som sa nechala nachytať, no človek dakedy koná v strese a nepopremysla poriadne. Takže dobre vedieť, že takéto správy chodia. A ja si isto myslím, že to bude podvod, len mi je zvláštne že nenapisali Prima banka, ale len Prima 🤭

@anonym_9e027d Ja som vždy rada, keď o niečom podozrivom nájdem niekde diskusiu. A ako vravíš, človek si povie že nenaletí, ale čokoľvek sa môže stať.

Nedávno som videla že niekto naživo vysielal, mal problémy s mikrofónom, niekto zo sledujúcich sa ozval že pomôže. Poslal na stiahnutie nejaký audio program, a zrazu sa nabúral do pc vysielajúceho a začal vydierať. Človek si myslí že fanúšik čo ho sleduje mu chce pomôcť a nakoniec sa toto stane...

Mňa tiež zmiatlo že len Prima 😀 preto mi napadlo či si niekto neaktivoval Prima TV alebo niečo s tým a zadal zlé číslo. Nepáči sa mi ale že nevidím číslo odosielateľa, z toho by človek vedel lepšie vyčítať o čo ide.

maranco
Dnes o 18:22

Doména https://www.whois.com/whois/reaktivacia-prima.com zaregistrovaná dnes na ostrove v Karibiku

Podvodník chce vylákať prihlasovacie údaje do internet bankingu prima banky.

anonym_a472b0
Dnes o 19:04

Prima televízia 😅😋
Ale áno bez ohľadu kto si čo myslí je dobré o tom napísať
Ďakujeme

maranco
Dnes o 19:46

Už sa rieši zablokovanie stránky.