icon

Skúsenosti s podvodmi cez telefón: Mali ste ich?

12. mar 2026

Mali ste nejaku skusenost s podvodom? Volal vam niekto? Mne prvykrat v zivote. Slovenske cislo dvihla som. Pani sla rovno na vec ani pozdrav nic mala dost zvlastny prizvuk do kopy som jej nerozumela lebo to aj dost sekalo , prerušovalo . Hovorila nieco o mojom ucte a mojich peniazoch nieco ako ze si mam vybrat peniaze z uctu...
Ja len ci mal niekto podobny telefonat....

Strana
z2
dkethe
13. mar 2026

akurat som o tom vcera rozpravala s babkou, a je v obraze,ze sa to deje.
jej susede volal !!!"syn uviaznuty na dovolenke z pozicaneho mobilu"!!!! a realne syna na dovolenke mala. mam to z tretej ruky, tak detaily neviem, ale treba o tom so seniormi pravidelne hovorit

trnavacka
13. mar 2026

O tom mojom ucte s bitcoinami - volali furt a stále
Zložila som, volalo iné číslo - niekoľko týždňov
Povedala som, že podvod, nech mi nevolá - nepomohlo
Vynadala som mu, že na okradli, že tam mám 20 bitcoinov - volal následne jeho “riaditel” - že áno, naozaj mám …
Hovorila som s ním po rusky a nadávala - nepomohlo
Rusky som mu hovorila, že nemám ucet, že som z Moskvy a vydatá za bohatého, ale nemám nič na svoje meno - nepomohlo
Niekoľko mesiacov takmer denne, vždy nové číslo
Potom chytil telefón manžel, vynadal mu, že ešte raz zavola, tak si ho nájde a zaleje do betónu - odvtedy nevolali

anonym_71bd20
13. mar 2026
@anonym_cf1304

@anonym_71bd20 čo je to za hlúposť,aby nedvihla keď volá syn? Syn je pre ňu cudzie číslo?
A druhá blbosť,ako vedela pohrebná služba,kam má poslať faktúru?

zas nejaká urban legend,čo sa stala "môjmu susedovi"

@anonym_cf1304 syn bol mŕtvy
policajt telefonoval zo svojho mobilu jeho matke
kým čakali na pohrebnú službu tak sa sťažoval druhému policajtovi že sa jej nedá dovolať že mu nedvíha aj keď volal opakovane
neviem kto jej poslal faktúru či pohrebná služba alebo mesto, len bola nahnevaná že jej nikto nedal nič vedieť ale ak treba platiť tak vtedy ju už vedia nájsť

v registri obyvateľov by mali byť zapísané adresy pobytu a rodinné vzťahy, tam má prístup aj mesto/matrika
telefónne čísla vie vyhľadať iba polícia

fairyy
13. mar 2026
@euka210

@anonym_autor ano, chodia take, najcastejsie ukrajinsky prizvuk. Staci spomenut policiu 😁

@euka210 policia je super rada ale u nas nepomohlo spomenut policiu, ze zavolame policiu..otravovali este tri mesiace stale z ineho cisla ...a kedze volali mojmu staremu otcovi tak ten bol z nich chudak na prasky...az raz som zdvihla konecne ja bola som pri starom otcovi a zdvihla som so slovami co mi prve napadli 😂- Policia Slovenskej republiky pocuvam ..zlozili a uz nikdy nevolali 😊

autor
13. mar 2026
@rozculena

@anonym_autor mám uloženého každého kuriéra,a vždy sa nájde nejaké nové číslo....som to spočítala,mám 14 čísel....kuriéri mi vozia výnimočne,len veľké zásielky a napriek tomu mám toľko čísel😂 pre malé veci chodím do výdajne

@rozculena tak tolko ich zas ja nemam 😁 iba cca 5 cisel mam ulozenych a stale rovnake uz ked mi volaju iba poviem doma som idem

cacianka
14. mar 2026
@anonym_autor

@gondyo ja sa u bojim dvihat cisla ako priznam sa ze malo co zodvihnem cislo ktore nepoznam ... Ale cakala som telefonat a takto to dopadlo...
Ono treba davat pozor aj na stranky sestra raz nakupovala na fake stranke ktra bola identicka s original strankou ... Do dnes nema ani peniaze ani tovar

@anonym_autor nemá význam nedvihat čísla ktoré nepoznáš. Môžu byť zneužité, akože z môjho čísla volá niekto tebe. Ale môže to byť niekto kto si zmenil číslo, volajú z práce, škôlky, školy, od lekára. Mne v piatok volalo mne neznáme číslo - práve som sedela u primára, tak som 1x zrušila, 2. x odoslala správu napíšte ňu sms. A bola to kontrola zo sociálnej poisťovne na moju PN. Keby nezdvihnem, nám prúser, alebo teda musím riešiť, akoby som bola podvodnicka.

anonym_c2aaa9
14. mar 2026
@anonym_71bd20

@anonym_cf1304 syn bol mŕtvy
policajt telefonoval zo svojho mobilu jeho matke
kým čakali na pohrebnú službu tak sa sťažoval druhému policajtovi že sa jej nedá dovolať že mu nedvíha aj keď volal opakovane
neviem kto jej poslal faktúru či pohrebná služba alebo mesto, len bola nahnevaná že jej nikto nedal nič vedieť ale ak treba platiť tak vtedy ju už vedia nájsť

v registri obyvateľov by mali byť zapísané adresy pobytu a rodinné vzťahy, tam má prístup aj mesto/matrika
telefónne čísla vie vyhľadať iba polícia

@anonym_71bd20 u nás v práci zomrel zákazník, kolegyňa išla pre jeho manželku o 2 ulice, boli skoro susedia. Ja som volala ich synovi, našla som číslo v zozname. Nedvíhali a keď zdvihli neverili mi, a ti som len prosila že by prišli do dediny, že ich matka potrebuje, aj číslo som nadiktoval, nech si skontrolujú že sme reálni. Nebola som taká že mu do telefónu vyblafnem "umrel ti foter".
2 hodiny babka plakala pri mŕtvole, syn nikde. Tak si zavolala znova a už riadne tvrdo som mu vynadala a povedala pravdu.
Samozrejme sme najskôr riešili rzp, políciu, a všetko ako treba, ale policajt videl že je tam príbuzný, tak nikoho iného neriešil. No neuvedomil si, že babka je v šoku a nevie sa postarať sama o seba, nieto i telo. Trvalo by to veeeeľmi dlho kým ho odviezli a až niekedy bohvie kedy by sa syn dozvedel, že otec zomrel a stará babička zostala na svoje trápenie sama.

cacianka
14. mar 2026

@anonym_autor mmch tieto praktiky sú známe veeeeelmi dlho, to až dnes si sa dozvedela ?
Tak dobré ráno

Strana
z2