icon

Skúsenosti s podvodmi cez telefón: Mali ste ich?

Včera o 17:24

Mali ste nejaku skusenost s podvodom? Volal vam niekto? Mne prvykrat v zivote. Slovenske cislo dvihla som. Pani sla rovno na vec ani pozdrav nic mala dost zvlastny prizvuk do kopy som jej nerozumela lebo to aj dost sekalo , prerušovalo . Hovorila nieco o mojom ucte a mojich peniazoch nieco ako ze si mam vybrat peniaze z uctu...
Ja len ci mal niekto podobny telefonat....

autor
Včera o 17:29

Inak tu je to čislo davajte si pozor... +421948610425

226lenka
Včera o 17:37

Mojej mame dnes volal nejaký pán z jedného čísla. Ani mi nevedela presne povedať o čom jej hovoril, len to mi povedala, že hovoril, že má nejaký účet otvorený. Som jej hovorila, nech s ním ani nekomunikuje, nech ho zloží a zablokuje. Ona je dosť naivná, na niektoré veci si nedá povedať a sa bojím aby sa do nejakého podvodu nezaplietla.

anonym_d6a952
Včera o 17:51
@226lenka

Mojej mame dnes volal nejaký pán z jedného čísla. Ani mi nevedela presne povedať o čom jej hovoril, len to mi povedala, že hovoril, že má nejaký účet otvorený. Som jej hovorila, nech s ním ani nekomunikuje, nech ho zloží a zablokuje. Ona je dosť naivná, na niektoré veci si nedá povedať a sa bojím aby sa do nejakého podvodu nezaplietla.

@226lenka ak máš menšie deti, tak môžeš jej číslo presunúť na dieťa, vtedy sú takéto hovory blokované (aspoň v Telekome).

lukbe
Včera o 18:16

Ano, jasné, volajú. A cisel maju niekoľko. Zrušiť, zablokovať.

autor
Včera o 19:00
@226lenka

@226lenka treba davat pozor a velky!

anonym_71bd20
Včera o 19:18

Volal mi tento, tu je nahrávka telefonátu
https://jumpshare.com/s/ZoMQdEWKpdZzCuHZopYk

tie slovenské čísla patria náhodným ľuďom, zvyčajne tým ktorým predtým volali, používajú metódu Spoofing kedy zmenia číslo ktoré ty vidíš ako volajúce na také aké si oni zvolia
preto je zbytočné blokovať slovenské čísla alebo ich zverejňovať, overíš si to tak keď naň zavoláš ozve sa ti celkom iný človek a nič netuší čo mu hovoríš ani prečo mu voláš
dokonca mi jedna hovorila odkiaľ mám jej číslo, lebo ho nemá nikde zverejnené 🙂

gondyo
Včera o 19:21

Mne sa to stalo asi pred dvoma rokmi,pani sa predstavila že je z telekomu,oslovila ma priezviskom...začala mi splietať niečo o tom že mám zablokované sms a volania do eú a či to chcem teda odblokovať...hovorím že určite áno,potrebujem aj takú službu...potom,že mi o chvíľu zavolá,spolu asi 5 hovorov,zakaždým že chvíľku potrebuje a tak...poslala mi nejaké kódy a mala som jej to nadiktovať,pôsobila naozaj dôveryhodne,ale toto už mi bolo čudné...tým že som jej to nadiktovala som zaplatila mobilom,ani som o tom nevedela...ubezpečovala ma,že je to v poriadku..až keď pýtala číslo karty,že mi pošle nejaké peniaze neviem začo mi to doplo....

euka210
Včera o 19:44

@anonym_autor ano, chodia take, najcastejsie ukrajinsky prizvuk. Staci spomenut policiu 😁

anonym_c638f6
Včera o 20:07

@anonym_autor
Ano ja s nimi telefonujem hram sa na sprosteho, zdrziavam potom im poviem ze ich nahravam aby ich mihla policia lokalizovat a na zaver ich poslem do p*ce a zablokujem 😭🥸

anonym_151549
Včera o 20:46

Mne volali akože z polície, začali že syn mal nehodu - keďže je na internáte a čerstvý šofér tak by to aj mohla byť pravda, tak som sa trochu zľakla, ale vedela som že sú v móde tieto podvody a syn je dosť zodpovedný, tak som sa začala vypytovať že ako sa syn volá (ako môžu nevedieť jeho meno keď našli meno aj číslo matky?) a kde bola nehoda (trafili lokalitu kde zaručene nemohol byť). A tak som celá šťastná zahlásila podvodníkovi že som tak rada že je len podvodník a nie je to pravda 🤣🤣🤣 a potom som mu začala dávať prednášku o tom ako sa priživuje na slušných ľuďoch a či sa nehanbí keď sa večer pozrie do zrkadla. Síce habkal stále o tej polícii ale po hláške "od toho zlého svedomia sa vám už ani k.k.t nepostaví" radšej sám položil 🤣

autor
Včera o 21:19
@lukbe

Ano, jasné, volajú. A cisel maju niekoľko. Zrušiť, zablokovať.

@lukbe uz som zablokovala

autor
Včera o 21:19
@anonym_71bd20

Volal mi tento, tu je nahrávka telefonátu
https://jumpshare.com/s/ZoMQdEWKpdZzCuHZopYk

tie slovenské čísla patria náhodným ľuďom, zvyčajne tým ktorým predtým volali, používajú metódu Spoofing kedy zmenia číslo ktoré ty vidíš ako volajúce na také aké si oni zvolia
preto je zbytočné blokovať slovenské čísla alebo ich zverejňovať, overíš si to tak keď naň zavoláš ozve sa ti celkom iný človek a nič netuší čo mu hovoríš ani prečo mu voláš
dokonca mi jedna hovorila odkiaľ mám jej číslo, lebo ho nemá nikde zverejnené 🙂

@anonym_71bd20 kks to je sila to som nevedela 😐

autor
Včera o 21:25
@anonym_c638f6

@anonym_autor
Ano ja s nimi telefonujem hram sa na sprosteho, zdrziavam potom im poviem ze ich nahravam aby ich mihla policia lokalizovat a na zaver ich poslem do p*ce a zablokujem 😭🥸

@anonym_c638f6 🤣🤣🤣🤣🤣 pobavila som sa

226lenka
Včera o 21:25

Ešte som si spomenula, stalo sa to pred vyše 10 rokmi. Volala mi pani z banky aj sa normálne predstavila, niečo hovorila a opýtala sa ma, či jej môžem dať prihlasovacie údaje na internet banking. Radšej som ju zrušila.

autor
Včera o 21:27
@gondyo

Mne sa to stalo asi pred dvoma rokmi,pani sa predstavila že je z telekomu,oslovila ma priezviskom...začala mi splietať niečo o tom že mám zablokované sms a volania do eú a či to chcem teda odblokovať...hovorím že určite áno,potrebujem aj takú službu...potom,že mi o chvíľu zavolá,spolu asi 5 hovorov,zakaždým že chvíľku potrebuje a tak...poslala mi nejaké kódy a mala som jej to nadiktovať,pôsobila naozaj dôveryhodne,ale toto už mi bolo čudné...tým že som jej to nadiktovala som zaplatila mobilom,ani som o tom nevedela...ubezpečovala ma,že je to v poriadku..až keď pýtala číslo karty,že mi pošle nejaké peniaze neviem začo mi to doplo....

@gondyo ja sa u bojim dvihat cisla ako priznam sa ze malo co zodvihnem cislo ktore nepoznam ... Ale cakala som telefonat a takto to dopadlo...
Ono treba davat pozor aj na stranky sestra raz nakupovala na fake stranke ktra bola identicka s original strankou ... Do dnes nema ani peniaze ani tovar

anonym_8a6c23
Včera o 21:35

Ahoj,mne sa ešte nestalo,ale minule som vo nechtiac počula telefonát jednej pani,ktorá sa pokúšala presvedčiť svoju mamu,že "to bol určite podvod a Lukáš je v poriadku, nič nech nikomu neplatí" atď. Normálne mi bolo ľúto tých 2 žien ako jedna nedokázala vysvetliť druhej,že je všetko v poriadku a hlavne nemá s nikým cudzím po telefóne hovoriť o rodine a nechať sa manipulovať. Odvtedy som s mamami zintenzívnila komunikáciu na túto tému: cudziemu človeku neveriť, povedať založiť, že ide volať políciu a volať nám-deťom.

rozculena
Včera o 21:48
@anonym_autor

@gondyo ja sa u bojim dvihat cisla ako priznam sa ze malo co zodvihnem cislo ktore nepoznam ... Ale cakala som telefonat a takto to dopadlo...
Ono treba davat pozor aj na stranky sestra raz nakupovala na fake stranke ktra bola identicka s original strankou ... Do dnes nema ani peniaze ani tovar

@anonym_autor keby som nedvíhala cudzie čísla,tak nemám ani jeden balík od kuriéra.

rozculena
Včera o 21:50

nečudujem sa dôchodcom...ale vzdelaná osoba s takouto funkciou,tak to je prúser
https://www.noviny.sk/krimi/1180954-materska-sk...

anonym_71bd20
Včera o 22:01
@rozculena

nečudujem sa dôchodcom...ale vzdelaná osoba s takouto funkciou,tak to je prúser
https://www.noviny.sk/krimi/1180954-materska-sk...

@rozculena hodinu cudzia osoba na jej počítači robí v jej bankovníctve prevody a bieli jej účet a ona sa prizerá
od 9.10.2025 sa dá overovať meno majiteľa účtu tak jej malo byť podozrivé že žiadne meno napriek varovaniu nedáva, alebo dáva rôzne mená

to akože normálne má riaditeľka také práva v IB že môže neobmedzene posielať z účtu a stačí na to len jej podpis, nemusia prevody schvaľovať aspoň 2 osoby?
stačí že jej prepne a pošle všetko veštici ako jedna pracovníčka obecného úradu a sú na mizine

autor
Včera o 22:26
@anonym_8a6c23

Ahoj,mne sa ešte nestalo,ale minule som vo nechtiac počula telefonát jednej pani,ktorá sa pokúšala presvedčiť svoju mamu,že "to bol určite podvod a Lukáš je v poriadku, nič nech nikomu neplatí" atď. Normálne mi bolo ľúto tých 2 žien ako jedna nedokázala vysvetliť druhej,že je všetko v poriadku a hlavne nemá s nikým cudzím po telefóne hovoriť o rodine a nechať sa manipulovať. Odvtedy som s mamami zintenzívnila komunikáciu na túto tému: cudziemu človeku neveriť, povedať založiť, že ide volať políciu a volať nám-deťom.

@anonym_8a6c23 ano starsi ludia a zvlast dochodcovia sa daju rychlejsie oklamat...

autor
Včera o 22:27
@rozculena

@anonym_autor keby som nedvíhala cudzie čísla,tak nemám ani jeden balík od kuriéra.

@rozculena kurierov mam ulozenych 🙂 chodia vzdy rovnaky a cislo si viem skontrolovat ked ze mi chodi sms

pasomnica
Včera o 23:51

Absolútne nedvíham neznáme čísla a to mi volajú každú chvíľu nejaké divné čísla, všetko ide hneď do bloku.