Volajú vám podvodné čísla?
ahojte aj vam v tomto obdobi volaju vselijake cisla, klasicke mobilne ze ste sa pred dvoma rokmi dakde registrovali?..a ze si mate zrusit ucet a vybrat peniaze alebo investovat?
@anonym_autor áno, ani som nestihla zrušiť a a hneď mi volali z iného , na nervy ...
ale toto nieje UK,, toto je klasicke mobilne cislo..a polsky alebo ukrajinsky prizvuk nahodia
@anonym_autor tiež som mala také obdobie, že mi volali ale teraz mám už konečne pokoj, teraz už dlho nikto nevolal našťastie
ziadne podvodne cisla mi nevolaju ale velmi si strazim to kde a komu davam svoje cislo 😃 a realne odkedy pamatam len jediny raz sa stalo ked mi niekto volal akoze z policie 🤣 a hned som ho po samotnom predstaveni zablokovala a mala som/mam pokoj.
Pozor, to "cislo" z ktoreho ti volaju nie je realne a ak by si ho volal naspat, naozaj za dovolas na Ski Cierny Balog, kde o nicom nebudu vediet. Ked ich nastves, pouziju tvoje cislo na volanie dalsim ludom.
To su call centra z Ukrajiny, kde je to obrovsky biznis, preto ten prizvuk.
Ked si kupis software na IP volania, vies tam podhodit cislo, ake len chces.
@anonym_autor to mne vyzváňa každý deň Tunisko.Aj o 23.00, alebo o 02.00 v noci.
Už to ani neblokujem, vždy je to iné číslo.
Cez koronu zase volali Indovia po naglicky, ze oni su Microsoft a musia mi odvirovat pocitac, bolo zabavne natahovat ich.
Na každé cudzie číslo napíšem, nech mi napíšu, že nemôžem volať. Nikto ešte nepísal 😀
Cez koronu zase volali Indovia po naglicky, ze oni su Microsoft a musia mi odvirovat pocitac, bolo zabavne natahovat ich.
@patrike jaaaaaj to bolo ine kafe...a ta ich krasna anglictina...joj to je zazitok na cely zivot
Pozor, to "cislo" z ktoreho ti volaju nie je realne a ak by si ho volal naspat, naozaj za dovolas na Ski Cierny Balog, kde o nicom nebudu vediet. Ked ich nastves, pouziju tvoje cislo na volanie dalsim ludom.
To su call centra z Ukrajiny, kde je to obrovsky biznis, preto ten prizvuk.
Ked si kupis software na IP volania, vies tam podhodit cislo, ake len chces.
@patrike ta super, do riti - ale minule som nezdvihla na jedno číslo a volal mi Dr. tá nemaj teraz dilemu, čo?
Volala som na jedno, číslo a tam taká ženská ukrajinka, ona na mňa: páni préčo mi stálo položíte - a ja jej rýchlo opäť zavesila
@patrike ta super, do riti - ale minule som nezdvihla na jedno číslo a volal mi Dr. tá nemaj teraz dilemu, čo?
Volala som na jedno, číslo a tam taká ženská ukrajinka, ona na mňa: páni préčo mi stálo položíte - a ja jej rýchlo opäť zavesila
@elenka.k Preto banky zaviedli do apiek moznost overit si, ci ti prave vola banka, lebo nie je tazke volat ti z cisla banky, ked si podvodnik.
Volajú a minule, keďže "odmietam riešiť svoj dvojročný investičný účet,, dotyčný mi pohrozil problémami s daňovým úradom.
Mna tiez tak volaju a vacsinou ma zrusia ked poviem, ze moj exekutor ma prehlad o mojich financiach a mile rad splatim si exekuciu z tohto potom...a potom hlboke ticho v telefone u len :D :D :D
Veľmi sporadicky ale už pri kúpe paušálu som zaklikla, že nechcem, aby moje číslo bolo zobrazované na marketingové účely. Ročne mi volá niekto takto 1-2x. Čo nezdvihnem a rovno bloknem.
Raz za polrok mi zavolajú, ak mám čas ich naťahujem.
Potom keď zložím zavolám na to číslo a informujem nič netušiaceho človeka že práve zneužili jeho číslo na podvodné volania.
Telefónne číslo majú pravdepodobne zo slabo zabezpečeného eshopu alebo iného úniku dát.
@anonym_autor vyvolávali dva tyzdne den-noc. Potom som raz zdvihla povedala pal uz konecne do p..i a uz mi nevolaju
Raz za polrok mi zavolajú, ak mám čas ich naťahujem.
Potom keď zložím zavolám na to číslo a informujem nič netušiaceho človeka že práve zneužili jeho číslo na podvodné volania.
Telefónne číslo majú pravdepodobne zo slabo zabezpečeného eshopu alebo iného úniku dát.
@anonym_392377 toto sa pýtam normálne, neprovokujem: načo ich o tom informuješ? Čo s tým urobia?
ono vzdy chvilku, ja im skladam , a blokujem... vobec sa nebavim s nimi aj ked zdivhnem. A potom dlho dlho nik nevola a potom zase niekto skusi a takto to opakujem.
@elenka.k normalne vsetko dviham, popravde podovdne cisla mi uz aj sam telefon oznacuje ako mozny podvod a rozhodnem sa ci zdvihnem ci nie :D moze volat hocikto, nieco s detmi, lekar, nieco co treba vybavit.. nedvihat cislo co nepoznam je proste blbost podla mna.
@elenka.k normalne vsetko dviham, popravde podovdne cisla mi uz aj sam telefon oznacuje ako mozny podvod a rozhodnem sa ci zdvihnem ci nie :D moze volat hocikto, nieco s detmi, lekar, nieco co treba vybavit.. nedvihat cislo co nepoznam je proste blbost podla mna.
@simca06022011 Ja tiež dvíham, a keď začína vyprávať blbosti zložím.
@anonym_autor áno, volal a hovorím mu, nech mi povie moje meno, radšej položil
@anonym_392377 toto sa pýtam normálne, neprovokujem: načo ich o tom informuješ? Čo s tým urobia?
@anonym_8722af aby vedeli ak im budú volať ľudia že majú od nich zmeškaný hovor, že prečo to je, ako sa to stalo
a zároveň tak zistia že tie čísla čo im predtým volali s podvodom boli rovnako sfalšované
podvodníci radi používajú čísla ľudí ktorým volali na zobrazenie iným pre ďalšie hovory
@simca06022011 áno, máš pravdu , napr. minule v noci mi tiež volalo nejaké číslo, automatický som zrušila, potom mi to nedalo, myslela som na maminu, čo ak .... alebo niekto. Číslo som dala do googlu, nebolo medzi obťažujúcimi, / súvis malo iba s autopredajňou / som si pomyslela, čo sú blázni, teraz mi volajú o auto ... ale stále som mala čudný pocit, tak som zavolala naspäť. Hneď mi zdvihli, volala mi švagrinej dcérka, že jej mamke je zle a nechce privolať sanitku a babka s dedkom nedvíhajú ..... u mňa sa tak rozbúchalo srdce, po vysvetlení čo je jej, som povedala, áno nech hneď volajú záchranku a nečakajú. Ja som šla zobudiť svokrovcov, aby šli ku švagrinej ...
Proste toto som chcela napísať, že budem aj ja dvíhať už a ak budem počuť, že volajú títo, tak hneď zložím. A ako píšeš, už aj sám mobil upozorňuje na podvodné číslo.

Áno, vkuse nonstop, nie je dňa, aby mi nezvonil mobil a na displeji som nevidela dáke pofiderné číslo, napr. z UK alebo tak... nedvíham, automaticky blokujem samozrejme. 🙂