icon

Zabudnuté heslá a správca účtov. Ako to riešiť?

Včera o 14:20

caute, mam problem ze mam desiatky uctov a stale zabudam hesla, skusal som zapisovanie aj Google Password Manager ale nemam v tom system, bojim sa aj o bezpecnost, pouzivate niekto spravcu hesiel ako Bitwarden alebo 1Password a ako sa vam s tym pracuje, dik

anonym_0e5d9b
Včera o 14:24

@anonym_autor KeePass...
mam rozdelenie uctov podla dolezitosti
1, banky, brokeri apod - silne hesla... pamatam si
2, netflix, maily apod - relativne silne, zapisane
3, zvysok - neriesim... vzdy sa nejako da dostat naspat, ak by mi "ukradli ucet"...

aalt
Včera o 14:33

Google password manager. V principe potrebujem vediet iba heslo do google. Ostatne su generovane "silne" a ulozene v google.

anonym_fc3bf4
Včera o 14:38

KeePass a na každú službu samostatné heslo, roztriedené priečinky + je tam vyhľadávanie
všade kde sa dá aktivujem 2FA a aplikáciu Aegis Authenticator (má zálohovanie)

ak v niektorej službe unikne heslo, útočník ho nedokáže použiť inde, napríklad z uniknutých hesiel viem že bol únik z Martinusu niekedy v období 2014-2016
heslá sú zálohované na viaceré miesta aj na papier cez PaperBack

anonym_fc3bf4
Včera o 14:52
@aalt

Google password manager. V principe potrebujem vediet iba heslo do google. Ostatne su generovane "silne" a ulozene v google.

@aalt ak sa znepáčiš Googlu, alebo sa politici pohádajú zablokujú ti google účet a nikde sa nedostaneš
netreba byť závislý od americkej alebo akejkoľvek inej služby

hiro
Včera o 15:03

Keepass
Heslá máš offline vo svojej správe. Nik iný k nim nemá prístup.

anonym_9836a7
Včera o 15:43

Laptop sifrovany disk. Excelovy subor, zaheslovat. Nedolezite hesla vypisane cele. Do banky drzat v osobitnom liste, v heslach mam urcity string, ktory poznam len ja a v napisanom hesle je string nahradeny hvezdickami. Plus banka je chranena este mobilnou autorizaciou,...

aalt
Včera o 16:26
@anonym_fc3bf4

@aalt ak sa znepáčiš Googlu, alebo sa politici pohádajú zablokujú ti google účet a nikde sa nedostaneš
netreba byť závislý od americkej alebo akejkoľvek inej služby

@anonym_fc3bf4 tak ja mam taku uchylku, ze si kopec hesiel aj pamatam. Realne by som prisiel o hesla na kadejake webshopy a podobne. A aj tie su vacsiniou obnovitelne cez email. Ten google nemam (nepouzivam ako primarny). Banka, zivy email a podobne viem naspamat, aj ked sa obcas stane ze dostanem okno a musim si ho pripadne pozriet. Ale neulozene mam asi iba banku. A neverim, ze by google skoncil z minuty na minutu bez varovania.

biba_18
Včera o 17:34

ja používam apku jablka

hiro
Včera o 18:16
@aalt

@anonym_fc3bf4 tak ja mam taku uchylku, ze si kopec hesiel aj pamatam. Realne by som prisiel o hesla na kadejake webshopy a podobne. A aj tie su vacsiniou obnovitelne cez email. Ten google nemam (nepouzivam ako primarny). Banka, zivy email a podobne viem naspamat, aj ked sa obcas stane ze dostanem okno a musim si ho pripadne pozriet. Ale neulozene mam asi iba banku. A neverim, ze by google skoncil z minuty na minutu bez varovania.

@aalt Dobré heslo je niečo ako yfYv4hFO.fHd)j7&€g44] {Gfr
Neverím že máš také pre XYZ služieb a všetky si pamätáš.
Dôležité je ich mať takéto, ani jedno sa nebude opakovať a nebyť závislý na free emailoch/službách ako Google. Tam idú útoky ako prvé. Heslá kryptované a dostupné aj offline. Overenie 2 faktorové, môže byť aj sms ktorá sim je v inom telefóne ako bežne používaš aby žiadna nechcená aplikácia, útok cez vzdialený prístup sa k tomuto záložnému prístupu dostal, stačí tlačítkový za 10€.

aalt
Včera o 18:31
@hiro

@aalt Dobré heslo je niečo ako yfYv4hFO.fHd)j7&€g44] {Gfr
Neverím že máš také pre XYZ služieb a všetky si pamätáš.
Dôležité je ich mať takéto, ani jedno sa nebude opakovať a nebyť závislý na free emailoch/službách ako Google. Tam idú útoky ako prvé. Heslá kryptované a dostupné aj offline. Overenie 2 faktorové, môže byť aj sms ktorá sim je v inom telefóne ako bežne používaš aby žiadna nechcená aplikácia, útok cez vzdialený prístup sa k tomuto záložnému prístupu dostal, stačí tlačítkový za 10€.

@hiro ano, take mam generovane a tie si nepamatam. Potom mam svoje, to su v principe vety s malymi a velkymi pismenami, cislami a znakmi urcite dlhsie ako to tvoje. To si v pohode zapamatam a brutal force to neda ani do konca vesmiru a slovnik tiez nie, kedze tie slova su vacsinou tiez nejako pozmenene - male velke pismena, cisla, znaky. Google ma viacfaktorove prihlasovanie, takze nestaci hacknut heslo. Kludne si majte hesla ako chcete a kde chcete, mne moj system vyhovuje.