icon

Závislosť na mobile: Koľko hodín je už príliš?

Včera o 20:55

Dobrý deň, mám podozrenie že som závislá na mobile keď som videla dnes kolko hodín som tam strávila to nieje normálne… Od kolko hodín je už závislosť? Bolí ma z toho aj hlava neskutočne…Od zajtra si už dávam detox lebo toto neni normálne. Na telefón chodím keď mi pípne sms alebo niekto zavolá, alebo skontrolovat socialne siete ci mi nepíše mamina, potom predávam na vintede začalo sa mi dariť tak musím odpovedať aj tam. Ale dosť vecí si tam aj vyhladávam na internete, aj obednávam dosť cez internet než v kamennom obchode. Zajtra by som chcela mať tak 4 hodiny, je to veľa podla vas? Bývam sama tak dosť telefonujem aj s maminou.

zafi
Včera o 21:45

Podľa mňa nie je závislosť ak je niekto na internete či cez mobil či počítač a potrebuje vybavovať niečo potrebné, nevyhnutné pripadne volá s niekým.

Závislosť je podľa mňa ak niekto bez toho nevie vydržať...proste s telefónom všade aj do postele, ku stolu pri jedení, na záchode alebo aj keď má návštevu a čumí do mobilu každú chvíľu namiesto toho, aby sa návšteve venoval, prípadne je kvôli nemu nervózny jak pes....detto ak je s niekým v reštaurácii či na inom posedení a mobil nonstop pred sebou...

anonym_b425e8
Včera o 22:09

4 hod? Za mňa veľa.

anonym_ca7bf5
Včera o 22:50

Ja mám mobil celý deň doma na poličke. Pozriem sa len ráno a večer. Na mobil počas dňa nemám čas.

marca12
Včera o 23:20

4 hodiny je velmi vela. Vaz si svoj cas a zivot. Zivot je kratky a premarnime ho s telefonom v ruke. Spocitaj si to na tyzdne,mesiace,roky.

anonym_346990
Dnes o 06:22

a čo na tom telefone robíš ? ak scrolluješ na IG, tiktoku alebo FB, tak si to vymaž. Appky si vymažeš, ale účet si necháš a budeš sa môcť prihlásiť cez prehliadač. Klesne ti čas pred obrazovkou.
Naučila si svoj mozog na rýchly dopamín v podobe reels. Ak telefonuješ napríklad hodinu s mamou, tak je to ok. Vinted tiež ok, lebo vlastne je to "pasivny" prijem. Ale scrollovanie je najhoršie.

anonym_9baf2f
Dnes o 07:05

Som zavisly na internete, pozeram skoro vsetko, nemam ine zaujmy, zijem sam, nemam priatelov ani rodinu, ani kolegov v praci.

markgury
Dnes o 08:00

Tiež som závislí ale nie a nie proste do toho telefónu prestať čumieť. Toľkokrát som sa snažil ale nevydržal som dlho.

autor
Dnes o 08:24
@markgury

Tiež som závislí ale nie a nie proste do toho telefónu prestať čumieť. Toľkokrát som sa snažil ale nevydržal som dlho.

@markgury Ano ja to poznam ale mňa boli z toho hlava a neda sa mi spať. Dnes napriklad som len pozrela maily spravy, modrykonik a to je cele. už ho vypinam.

autor
Dnes o 08:26
@anonym_b425e8

4 hod? Za mňa veľa.

@anonym_b425e8 Mladí ľudia v mojom veku majú kludne aj 8-9h. Teraz ma napadlo že keď počúvam pesničky na spotify keď robim domáce práce alebo keď cvičím aj to sa tam počíta.

anonym_fd6ea1
Dnes o 08:30

nieje to o case. neznamena ze 3:59 je OK a 4:01 uz je zavislot. Keby si ho na vikend vypla? Alebo ho nehala len polozeny na policke, ako by si sa citila? Ak nevydrzis, nebudes vediet co mas bez neho robit, obcas len kuknes ci niekto nepisal,... toto bude zavislost

anonym_3c4302
Dnes o 08:43

Ja si myslim, ze 4 hodiny skrolovania a pozerania niečoho je hrozne veľa.. ale ak počúvaš pesničky, voláš s mamou, alebo riesi predaj, maily, spravy ayd proste nutné veci, tak do toho nezapočítavaj. Keby pracuješ na PC a si na ňom 6 hodín tiez je to veľa? Nie nieje, lebo pracuješ.. podľa mňa si zacni sledovať sociálne siete a tam netrav viac ako hodinu denne. Zvyšok su nutné veci. Ja mávam okolo 13h za tyzden, ale nepočúvam hudbu, nepustam si uz videa, ktore často mali aj vyše hodiny, rôzne rozhovory, podcasty atď.. a občas telefonujem aj hodinu ci dve..ale presne viem, ze ak sa bezcieľne túlam po sociálnych sieťach a konto uz niekoľko hodín za den, je mi z toho úplne zle a vôbec niesom sústredená na bežné veci, ktore treba robiť mimo mobil..

anonym_08b6ea
Dnes o 08:55

Bezne mam 8 aj viac hodin, tiez s tym chcem prestat, ale nedari sa, max par dni

euka210
Dnes o 09:14

@anonym_autor nie je dolezite kolko, ale co tam robis. Ci fakt nieco co potrebujes, ci len z nudy ci zvyku scrolujes fb, Mk, tik tok, ig a pod.a len tym zabijas cas.
Ked si pustis podcast ci pesnicky pri vareni ci zehleni, tak to nemozes pocitat, ze si na mobile.

autor
Dnes o 09:49
@euka210

@anonym_autor nie je dolezite kolko, ale co tam robis. Ci fakt nieco co potrebujes, ci len z nudy ci zvyku scrolujes fb, Mk, tik tok, ig a pod.a len tym zabijas cas.
Ked si pustis podcast ci pesnicky pri vareni ci zehleni, tak to nemozes pocitat, ze si na mobile.

@euka210 ale mne to ukazuje spolu kolko stravim na mobile.. Veď ja bez mobilu by som neprežila, platim nim v obchodoch, platim si učty, objednavam, volam. Ano občas aj tik tok ig. Ale snažim sa to obmedziť.