icon

Ako sa odpútať od sociálnych sieti?

2. aug 2023

Ahojte. Ako sa najlepšie a najefektívnejšie odpútať od sociálny sietí? Stále len niečo prezerať, rolovat ?
Mám spustený 8hod denne režim sústredenia ale ako to skončí potom si nájdem dosť často čas tam kukať 😵‍💫

anonymanonym
2. aug 2023

Ak si to mozes dovolit - vypnut na par dni mobil.

zmrzlinka2021
2. aug 2023

Už to, že si to vieš pomenovať, je výrazný krok späť

autor
2. aug 2023

@anonymanonym juj nemôžem
@zmrzlinka2021 vďaka. Len ešte niečo vymyslieť k tomu ako sa odpútať hlavne od mk a fb rolovania

simonatom
2. aug 2023

Vieš ako? Vymazať si aplikácie FB, insta a neviem, čo ešte používaš a nechať plynúť čas a tú umelú realitu na nich. Potom sa odputas a po niekoľkých týždňov, uvidíš, ako sa budeš cítiť. Úplne iný svet.

autor
2. aug 2023

@simonatom ďakujem 😊 asi máš skúsenosti. A nieje lepšie časovač?

anonymanonym
2. aug 2023

Tak ak nemozes vypnut cely mobil, tak naozaj odinstalovat tie aplikacie, ktore zo zvyku vzdy zapinas a stravis tam cas.

januska12323
2. aug 2023

Nájdi si nejaký iný koníček, nebudeš mať čas bezcieľne rolovať.

simonatom
2. aug 2023

To som ani neskúšala 😁😂 hej, mám stále čo robiť, aby som dostala vedomie, tam, kde by som ho chcela mať. Napr. aby som sa neporovnala a podobne. Takže vymazanie a hotovo. Neviem, asi tak 3 mesiace ficim a asi po 2 týždňoch skončilo to, že som už, ozaj podvedome nehľadala prstom tú ikonku, že idem na ňu kliknúť. Dlhý proces, oplatí sa. Ale keď je človek vysporiadaný sám so sebou, tak takéto rázne kroky nepotrebuje 😁

akiana
2. aug 2023

Vymaz si profily. Ja som to urobila uz davno a vobec mi to nechyba. Teraz som maximalne tu, ale nemam tu ziadne fotky, lajkovacky, statusy, informacie co robim, a podobne.

autor
2. aug 2023

@simonatom ja som vysporiadna už cca 10rokov ..tiez som mala s týmto problém. Ale teraz je to len o tom že fakt z nudy tam stále kukám a rolujem na fb aj tu na koni a čítam stále niečo 😵‍💫

autor
2. aug 2023

@akiana to nemám ani ja ale zas tu veľa strávim času čítaním. Ale teda musím uznať že je to už menej času ako kedysi

simonatom
2. aug 2023

Tak, ak to je iba o zabíjaní času, preto chceš vlastne pomôcť s tým, tak si už len nájsť nejaký koníček, ktorý Ti ten čas bude v dobrom uberať. Že miesto mobilu si podvedome vezmeš knihu alebo pôjdeš do záhradky alebo utrieš prach, spravíš 20 drepov. To už nechám na Teba 😊 Ja mám malú dcéru, takže radšej tej sa povenujem.

maminkadeticiek
2. aug 2023

Proste ich nezapnes,hadam nemas 3 roky plieskat sa o zem.Trosku sebakontroly.Po tyzdni ta tam uz nebude tahat.To je ako odvykacka na cukor.

euka210
2. aug 2023

Vymazat apku.
Este sa da dat casovac, ze napr.1h...ale to si mozes predlzit...poznam na sebe 😁🤦‍♀️

autor
3. aug 2023

@euka210 😁👍

waldosinka
19. aug 2023

Odinštalovať appky. A neinstalovat naspet

atinkaa
19. aug 2023

@autorka uplne najlepsie je najst krasne miesto doma, kde sa zatvoria prijimace, my mame taku skrinku, kde ked to supnes, tak ani nevies, ze ich mas - uz sa to naucili aj deti, vtedy doma urobim najviac, to je potom odmena za ''nenakukanie''

pkgirl30
19. aug 2023

zrušila som všetky soc. siete a je to super

autor
19. aug 2023

@pkgirl30 aj WhatsApp alebo tomu podobné?

pkgirl30
19. aug 2023

všetko, vôbec nič nemám. som iba na YouTube kde si natáčam videá. ale inak nie som nikde.