Fotky mi uviazli v mobile
Ahojte
Viete mi poradiť?Mám fotky v mobile a nejdú mi otvoriť.Píše mi že Tento format súboru nie je podporovaný alebo je poškodený.Neviem či som náhodou omylom neodstránila nejakú aplikáciu na ich otváranie alebo čo.Prehľad fotiek mi ukazuje ale keď kliknem na konkrétnu foto zobrazi za toto.Mám tam fotky dieťata od narodenia a nechcem o nich prísť.Nejdú ani presunúť na pamäťovú kartu.Sú v telefóne.Mám telefón Xiomi Redmi note 4.Vie mi niekto napísať,kto má tento telefón,aké aplikácie v ňom mal keď ho kupoval?Ďakujem
Prva vec, ktoru by som spravil, este predtym ako sa cokolvek instaluje: prepojit telefon s pocitacom cez USB, otvorit priecinok DCIM a pozriet sa na velkost tych suborov. Ak maju normalnu velkost, tri-styri megabajty, tak data tam su a je poskodena len hlavicka suboru - vtedy sa to da zachranit. Ak maju nula kilobajtov, tak sa uz zachranovat nema co.
Ked maju normalnu velkost, skopiruj ich na pocitac a skus ich otvorit v IrfanView alebo XnView. Tie otvoria aj poskodeny JPEG, ktory Galeria v telefone odmietne, a casto z toho vypadne aspon polovica fotky. Na opravu hlavicky su potom nastroje typu JPEG Repair.
Este dve veci, ktore sa casto podcenuju. Kym to riesis, nefotografuj tym telefonom a neinstaluj don nic, aby sa to miesto v pamati neprepisalo. A skus sa prihlasit na photos.google.com na pocitaci - ak si mala niekedy zapnutu zalohu, mozu tam byt aj fotky, o ktorych v telefone uz nevies.
Na starsich Xiaomi je pomerne casta aj banalnejsia pricina, ze sa po aktualizacii rozsype samotna Galeria. Skus tie fotky otvorit cez iny spravca suborov alebo cez Fotky Google priamo v telefone, nie cez Galeriu.

@eny333 mam presne tento istý problem …mam iPhone a uz dlhšie to riešim ale na nic som neprišla