icon

Meningitída: Príbeh malej Zuzky Plackovej a jej boja

23. mar 2026

Baby od kedy dala Zuzka von to video co bolo jej dcerke, normalne som vydesena uz niekolko hodin. Ani som nevedela ze je takato hnusna choroba co sa da tak jednoducho zamenit s obycajnou viroziu/chripkou. Zivot ohrozujuci stav do par hodin. Uz kazde jedno prechladnutie a teplotu budem v strese.

anonym_cbd26f
24. mar 2026
@anonym_8005ae

Hoď sliepkam zrno a hneď sa zbehnú.
Z Vás musia mať muži doma a okolie radosť.
Riešiť ešte aj chorobu malého dieťaťa lebo mater je známa a zdiela to na nete.
Miesto toho, aby ste si z toho vzali jednoduchú vec : Nepodceňovať teplotu. Kopec lekárov nerieši teplotu do 3 dní. A niekedy tie deti nato môžu doplatiť. Kopec matiek pchá do deti antipyretika už pri 37,9 a potom, keď sa niečo nedajbože stane, tak na vine je lekar, nemocnica...
Môžte sa hanbiť každá jedna.
Plačková má tolko peňazi, že zarabat na chorobe decka naozaj nepotrebuje.
Závidia zase tie slepice čo zarabaju +3k mesačne, ale plaču, že nedostali energopomoc alebo len par eur.
Kolko celebrit robilo reklamy na ockovanie na covid, alebo hpv virus? Všetky matky tu očkuju deti proti hpv a potom sa chvalia kamaratmi s vyhodami. Hanbite sa ženy.

@anonym_8005ae mater to zdiela na nete nie ako osvetu, ale aby na tom zarobila. A to je trosku rozdiel.
A pri tejto chorobe sú úplne iné symptómy podstatne ako teplota, ale ok. Tu teplotu mat musíš, aby si mala to CRPcko. A určite budú teraz pediatri nadšení, že im tam budu behat matky s horúčkami. Moja bezne nerobí CRP hneď, lebo sama mi povedala, že bude nízke. Hneď ako sa niečo deje ju informujem, ale neúrekom k nej s každým soplikom a teplotkou. Tej malej muselo byt zle už dlhšie, a nie jeden deň s teplotou. Ale to sa do storky nehodí, ze?

natalka13
24. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_cbd26f proti tym co si vymenovala sme ockovani.

@anonym_autor no ako kto par dnove dieta nieje ockovane proti vsetkym chorobam, a proti kokokom sa da ockovat tiez.

Hlavne Plackova sa s nou foti nataca s kdekym promenaduje kadetade v case vyskytu chripky🙈. Bude rada ak to skonci bez nasledkov, co tomu dietatu prajem🙏nemoze zato aku ma matku.
Ja som za imunizaciu, ale nie u nas ani surodenec nepusinkoval 1dnoveho brata.

natalka13
24. mar 2026
@anonym_autor

@martinmmartin vystrasilo ma to pre to, ze mam dve male deti a vraj je to na SR teraz rozsirene. Podla mna je super, ze Zuzka Plackova spravila tomu taku osvetu, ja jej za to dakujem. Co si o tom myslia ostatni, ma absolutne netrapi.

@anonym_autor osvetu tak u teba.
Fakt nevies ako matka o moznostiach neoovinnych ockovani?
Tak trochu dalsej osvety - Vies o tom ze aj zltacka moze byt zivot ohrozujuca?

autor
24. mar 2026
@natalka13

@anonym_autor osvetu tak u teba.
Fakt nevies ako matka o moznostiach neoovinnych ockovani?
Tak trochu dalsej osvety - Vies o tom ze aj zltacka moze byt zivot ohrozujuca?

@natalka13 viem, dala som proti ovcim kiahnam aj zltacke A. Obe nepovinne. A dam aj proti meningitide.

autor
24. mar 2026
@anonym_e496d9

@anonym_autor až toto ťa vystrašilo? A keď o tom informovali média skôr ako Zuzana, to ťa nevystrašilo?

@anonym_e496d9 v mediach som to nezachytila.

natalka13
24. mar 2026

Ktovie ci Pfizer zaplati Zuze nejaku proviziu🤔

autor
24. mar 2026
@natalka13

Ktovie ci Pfizer zaplati Zuze nejaku proviziu🤔

@natalka13 ty uz tolko nezavid prosimta.

anonym_cbd26f
24. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a co jej nema závidieť? Prázdnu hlavu a kačaciu pusinku?
Lebo neviem, čo iné sa hentej osobe dá závidieť.

anonym_cbd26f
24. mar 2026
@natalka13

@anonym_autor no ako kto par dnove dieta nieje ockovane proti vsetkym chorobam, a proti kokokom sa da ockovat tiez.

Hlavne Plackova sa s nou foti nataca s kdekym promenaduje kadetade v case vyskytu chripky🙈. Bude rada ak to skonci bez nasledkov, co tomu dietatu prajem🙏nemoze zato aku ma matku.
Ja som za imunizaciu, ale nie u nas ani surodenec nepusinkoval 1dnoveho brata.

@natalka13 to tu jej "fanynkam" nevysvetlis 🤷‍♀️ ale ona presne také tupela potrebuje. Lebo normálneho človeka táto osoba jednoducho nezaujíma.

anonym_67dee2
24. mar 2026
@alenamihal

Dieta malo jeden horucku a uz isla na pohotovost ?? hmmm
A este k tomu jej materinsky instikt ??hmmm
S takym malym babatkom chodim kade=tade a plus manzel chodi po koncertoch a medzi ludi akych chodi= riziko chorob na 100% ,ze donesie nieco domov...
A teraz sa hra na hrdinku ...a varuje mamicky...ach jaj,ta zenska je masaker ..

@alenamihal ty si dobrá jedna horúčka. Meningitída má aj iné príznaky. Napríklad mramorovú kožu kedy mapy nemiznú keď na ne zatlačíš. Ale toto sú základné veci, ktoré by mala jedna mama vedieť, nie sa smiať z toho, že jedna teplota a bežíš na pohotovosť. Lebo áno jedna teplota a mramorová koža, ktorá NEMIZNE, to je dôvod bežať na pohotovosť. A najrýchlejšie ako vieš... Ak máš deti, tak pre ich dobro si to doštuduj...

akje
24. mar 2026
@anonym_autor

@martinmmartin vystrasilo ma to pre to, ze mam dve male deti a vraj je to na SR teraz rozsirene. Podla mna je super, ze Zuzka Plackova spravila tomu taku osvetu, ja jej za to dakujem. Co si o tom myslia ostatni, ma absolutne netrapi.

@anonym_autor ja ju moc nemusím, príspevok som nevidela ale súhlasím, že je super, že sa ohľadom toho ozvala ak to malo byt na osvetu ostatným maminkám.

angelinja
24. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kde je to rozšírené? Písali o Anglicku...

autor
24. mar 2026
@anonym_cbd26f

@natalka13 to tu jej "fanynkam" nevysvetlis 🤷‍♀️ ale ona presne také tupela potrebuje. Lebo normálneho človeka táto osoba jednoducho nezaujíma.

@anonym_cbd26f presne moja rec. Keby im to bolo jedno a nezauimala ich, tak to jednoducho neriesia. Ale robia presny opak.

autor
24. mar 2026
@angelinja

@anonym_autor kde je to rozšírené? Písali o Anglicku...

@angelinja v cechach a na sr

angelinja
24. mar 2026
@mili2016

@anonym_autor zaregistrovala som to ,že je momentálne u nás dosť rozšírená, bavila som sa o Tom s manželom a len čo deti vyzdraveju (9rocny, 2rocna ) ideme za lekárkou kôli očkovaniu. Čítala som že treba dve dávky odstupom mesiaca.

@mili2016 kde si zaregistrovala že je rozšírená? Naše tupela novinári pisu len o Anglicku ..

angelinja
24. mar 2026
@anonym_autor

@angelinja v cechach a na sr

@anonym_autor ale odkiaľ to vieš? Keď bola rozšírená žltačka tak sa o Tom písalo.dokonca sa píše aj o srackach s prepáčením a takúto vážnu vec by naši novinári nevydali von?

anonym_d43d87
24. mar 2026

@anonym_autor

Bol r 1996 ,leto.

Prisli sme od babky , kde sme pomahali v zahrade .v noci ma chytili bolesti hlavy .v pondelok som bola doma , napinalo ma na zvracanie ,silne bolesti hlavy…
Mama prisla domov s prace ,myslela si ze mam úpal ale niečo jej nesedelo.
Sla som nou na bicykli k lekarovi ,nikdy nezabudnem ako ma pri kazdom otrase bolela hlava (sedela som v zadu na bicykli)
V čakárni som bola uz mimo , necakala kym prideme na rad , na rukách ma brala dnu.ja som bola komplet mimo.

Lekarka potiahla hlavu k hrudi ,bolest nenormálna,tahala sa celou miechoun,hned som sa vyzvracala .
Je tomu X rokov ale stale to mam v hlave a vďačím mame ze necakala .za 5 12 sme boli u lekara .

Mesiac som bola v nemocnici.
2 tyzdne izolácia.vyse 30 infúzii.

Viralna meningitída

Mam 40+ .
Dieťa proti menigtidie ockovane .
Ked je chore ,ked sa sťažuje na bolest hlavy ,prve co robim , potiahnem hlavu k zátylku.
To je hlavny znak. …

autor
24. mar 2026
@anonym_d67b85

@anonym_autor nie meningitida nie je obycajna viroza a urcite sa tak neprejavuje, ma kooopu priznakov podla ktorych zistis ze to nie je ok, preto aj hned sli do nemocky

@anonym_d67b85 ake napriklad? Lebo co som sa docitala tak tie fialove flaky na telicku, ale ze to uz je vtedy velmi vazne.

angelinja
24. mar 2026
@anonym_d43d87

@anonym_autor

Bol r 1996 ,leto.

Prisli sme od babky , kde sme pomahali v zahrade .v noci ma chytili bolesti hlavy .v pondelok som bola doma , napinalo ma na zvracanie ,silne bolesti hlavy…
Sla som nou na bicykli k lekarovi ,nikdy nezabudnem ako ma pri kazdom otrase bolela hlava (sedela som v zadu na bicykli)
V čakárni som bola uz mimo , necakala kym prideme na rad , na rukách ma brala dnu.ja som bola komplet mimo.

Lekarka potiahla hlavu k hrudi ,bolest nenormálna,tahala sa celou miechoun,hned som sa vyzvracala .
Je tomu X rokov ale stale to mam v hlave a vďačím mame ze necakala .za 5 12 sme boli u lekara .

Viralna meningitída

Mam 40+ .
Ked je chore ,ked sa sťažuje na bolest hlavy ,prve co robim , potiahnem hlavu k zátylku.
To je hlavny znak. …

@anonym_d43d87 ale tá hlava sa dala dať dole alebo nie? O tomto som počula ale prakticky to nechapem

natalka13
24. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor 😁 joj tak tymto si len potvrdila tvoj postoj k zuze a utvrdila o raz o tebe.👍

autor
24. mar 2026
@natalka13

@anonym_autor 😁 joj tak tymto si len potvrdila tvoj postoj k zuze a utvrdila o raz o tebe.👍

@natalka13 ty tak isto 😊

anonym_d43d87
24. mar 2026
@angelinja

@anonym_d43d87 ale tá hlava sa dala dať dole alebo nie? O tomto som počula ale prakticky to nechapem

@angelinja da ale nenormalne to bolelo, ta bolest sa tahala od zatylku po celej mieche 🫩🫩

autor
24. mar 2026
@anonym_d43d87

@anonym_autor

Bol r 1996 ,leto.

Viralna meningitída

Mam 40+ .
To je hlavny znak. …

@anonym_d43d87 och, toto iste aj moja znama, ze nenormalne bolesti hlavy, tiez niekolko tyzdnov v nemocnici. Moje sa stazuju na hlavicku vzdy. Ale toto je asi extremna bolest, ze?

anonym_d43d87
24. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_d43d87 och, toto iste aj moja znama, ze nenormalne bolesti hlavy, tiez niekolko tyzdnov v nemocnici. Moje sa stazuju na hlavicku vzdy. Ale toto je asi extremna bolest, ze?

@anonym_autor ano to bola ina bolest ….ale stale pre istotu ten test so zaklonenim robim -takisto to robi aj lekar ked je dieta chore . Na vylucenie diagnozy

autor
24. mar 2026
@anonym_d43d87

@anonym_autor ano to bola ina bolest ….ale stale pre istotu ten test so zaklonenim robim -takisto to robi aj lekar ked je dieta chore . Na vylucenie diagnozy

@anonym_d43d87 jezis dakujem za typ, tak aj to budem robit. Cize len zaklonit hlavicku a ked to velmi boli, alebo sa neda tak na pohotovost ano?

gregik66
24. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_d43d87 jezis dakujem za typ, tak aj to budem robit. Cize len zaklonit hlavicku a ked to velmi boli, alebo sa neda tak na pohotovost ano?

@anonym_autor nie zaklonit, ale predklonit na hrudnik. Lekari vyuzivaju aj take ze nohu daju v bedrovom klbe a kolene do praveho uhla a clovek nedokaze vystriet koleno. Alebo druhy je ked predklonis cloveku hlavu, tak reflexne zohne kolena. Tiez byvaju pritomne petechie. A u malickych deti vypukla fontanela

anonym_71f1d9
24. mar 2026

@anonym_autor ano, meningitída patrí k jednému z najagresívnejších chorôb. Preto som dieťa dala čo najskôr zaočkovať práve proti meningitíde.

alenamihal
24. mar 2026
@anonym_67dee2

@alenamihal ty si dobrá jedna horúčka. Meningitída má aj iné príznaky. Napríklad mramorovú kožu kedy mapy nemiznú keď na ne zatlačíš. Ale toto sú základné veci, ktoré by mala jedna mama vedieť, nie sa smiať z toho, že jedna teplota a bežíš na pohotovosť. Lebo áno jedna teplota a mramorová koža, ktorá NEMIZNE, to je dôvod bežať na pohotovosť. A najrýchlejšie ako vieš... Ak máš deti, tak pre ich dobro si to doštuduj...

@anonym_67dee2 joj nadstudovana matka sa ozvala..ja atakujem na Plackovu ,nie na celu chorobu..citaj aj medzi riadkami...opisovala len horucku nic ine !!!! A predstav si ,ze netreba mi studovat ,ale mam omoho viac skusenosti s detskymi chorobami ako ty a a jedna Plackova,ktora sa hra na spasitelku mamiciek momentalne...ale biznis je biznis...vkuse len tocila o horucke a cipku...mala povedat aj ine priznaky..amen

anonym_cbd26f
24. mar 2026
@alenamihal

@anonym_67dee2 joj nadstudovana matka sa ozvala..ja atakujem na Plackovu ,nie na celu chorobu..citaj aj medzi riadkami...opisovala len horucku nic ine !!!! A predstav si ,ze netreba mi studovat ,ale mam omoho viac skusenosti s detskymi chorobami ako ty a a jedna Plackova,ktora sa hra na spasitelku mamiciek momentalne...ale biznis je biznis...vkuse len tocila o horucke a cipku...mala povedat aj ine priznaky..amen

@alenamihal malej bolo určite zle už dlhšie. Nie ze mala 1 deň horúčku ona nedala cipok a utekala na kramare a zachránila si dieta🤦‍♀️ mimochodom, ako hned vedela, že si zachránila dieta keď nevedela diagnozu? Klame len tak sa blišti, kvôli sledovanosti a likeom. Ako som už písala, keby mala aranka to, čo tvrdí, nemohla by mat návštevy, lebo je infekčné! Cize zase je pravda niekde inde.

autor
24. mar 2026
@alenamihal

@alenamihal ach Alenka, trosku menej hnevu a nenavisti a svet bude krajsi, uvidis, ver mi...