icon

Meningitída: Príbeh malej Zuzky Plackovej a jej boja

Dnes o 18:11

Baby od kedy dala Zuzka von to video co bolo jej dcerke, normalne som vydesena uz niekolko hodin. Ani som nevedela ze je takato hnusna choroba co sa da tak jednoducho zamenit s obycajnou viroziu/chripkou. Zivot ohrozujuci stav do par hodin. Uz kazde jedno prechladnutie a teplotu budem v strese.

Strana
z2
anonym_17e3cb
Dnes o 19:20
@anonym_4769d3

Uf, no ja neviem, ci to vobec je pravda.

@anonym_4769d3 tiež tomu neverím, dr v UK straší na YT, že mali prípady. U nás sa to záhadne objavilo u celebrity, ktorú sleduje veľa ľudí, skôr mi to pripadá ako strašenie a propaganda na očkovanie.

anonym_4769d3
Dnes o 19:24
@anonym_17e3cb

@anonym_4769d3 tiež tomu neverím, dr v UK straší na YT, že mali prípady. U nás sa to záhadne objavilo u celebrity, ktorú sleduje veľa ľudí, skôr mi to pripadá ako strašenie a propaganda na očkovanie.

@anonym_17e3cb vsak cele tie tanecky okolo, tie fotky z nemocnice, to sa pri takomto ochoreni inak sprava....

anonym_9b325d
Dnes o 19:25

Dakujeme teda Zuzke ,ze urobila taku osvetu. Viac takych Zuziek na tento svet. To vazne ,ze az ona ti otvorila oci? Aha vlastne to je mozne ak sledujes taketo tak sa necudujem ,ze si o tejto chorobe nevedela.

anonym_cbd26f
Dnes o 20:01
@anonym_autor

@martinmmartin vystrasilo ma to pre to, ze mam dve male deti a vraj je to na SR teraz rozsirene. Podla mna je super, ze Zuzka Plackova spravila tomu taku osvetu, ja jej za to dakujem. Co si o tom myslia ostatni, ma absolutne netrapi.

@anonym_autor omg 🤦‍♀️

doriiis
Dnes o 20:02

Až nato , že tá mala sa nevola Zuza.

anonym_cbd26f
Dnes o 20:04
@anonym_0d2e75

Meningitída je infekčné ochorenie. Vzhľadom k tomu, že René si tam a preč chodil ako na bežiacom páse a nemal nikdy ani rúško, tak akosi neverím, že mala malinká meningitídu.

@anonym_0d2e75 presne tak! Keby ju ta malá mala, ma zakaz návštev. Ale však ludia toto nevedia, takže môže ďalej plačkať a robot biznis storky👎

anonym_93c1b3
Dnes o 20:08

@anonym_autor kedze si prave vyliezla spod kamena a nebyt plackovej, tak zijes dalej v sladkej nevedomosti, tak este by som ti rada rozsirila obzory - kliestova je encefalitida a nie meningitida, ako presviedca tych svojich milion followerov. Su to dve rozdielne ochorenia.

anonym_3cac50
Dnes o 20:13

Ale veď nechajte autorku. Ona je presne ten fanúšik, akého Plačková potrebuje. Tupý, bez potreby rozmýšľať, papajuci všetko čo bohyňa Plačková naserviruje.
Nevadí, že je blba jak tágo, hlavne, že vie klikať, likeovat, dať follow, komentovať a nakupovat

anonym_722dd5
Dnes o 20:18

Ja vám neviem ženy, ale Zuzana Plačková, jej dieťa a mozog, to mi akosi nejde dokopy. A kde nieto mozgu, tam nemôže byť ani zápal mozgových blán.

anonym_477450
Dnes o 20:20
@martinmmartin

@anonym_autor ovela horsie osudy deti inych rodicov s tebou nerobia nic?

Napr neockovane dieta co lapne polio

@martinmmartin polio? Myslíš niekde v Afrike, keďže u nás sa nevyskytuje desaťročia? Tam tým deťom rôzne hrozne veci hrozia, len to polio ťa trápi?

anonym_556a4a
Dnes o 20:23

Autorka, ty si sa asi teraz zobudila. Ten meningokok je presne znamy tym, ze kriticky stav nastane velmi rychlo a nasledky mozu byt fatalne. Aj reklamy na to bexero chodili v telke. Tak neviem kde si doteraz zila...

anonym_0d2e75
Dnes o 20:27
@anonym_3cac50

Ale veď nechajte autorku. Ona je presne ten fanúšik, akého Plačková potrebuje. Tupý, bez potreby rozmýšľať, papajuci všetko čo bohyňa Plačková naserviruje.
Nevadí, že je blba jak tágo, hlavne, že vie klikať, likeovat, dať follow, komentovať a nakupovat

@anonym_3cac50 a screenshotovať chatgpt 😃

anonym_07782a
Dnes o 20:47

Neviem čo písala Plačková, ale pre info existuje aj vírusová meningitida (na to sa nedá očkovať, spúšťače sú rôzne vírusy). Má väčšinou miernejší priebeh a nieje prenosná, môj syn ju prekonal ale kým nepotvrdili pôvod či je bakteriálna alebo vírusová tak k nemu pristupovali ako k bakteriálnemu teda rúška, rukavice, dokonca keď siel z pohotovosti do sanitky prišli po neho v ochranných oblekoch a tak si ho aj prevzali v nemocnici, no mala som dosť... Pochybujem že ak by jej malá prekonala bakteriálnu infekciu tak otca pustia len tak hore dole na oddelenie, to je vysoko rizikové prenosné a hlavne smrteľné ochorenie...

kikusenka1
Dnes o 20:49

Ahaaaaa tak uz viem prečo je meningitida momentálne choroba co tak fičí. Romales queen ju riešila...

vierkainka
Dnes o 20:53

@anonym_autor a o RSV víruse si už počula?To je ešte len pliaga a hrozná choroba...

bluka2
Dnes o 20:59
@anonym_477450

@martinmmartin polio? Myslíš niekde v Afrike, keďže u nás sa nevyskytuje desaťročia? Tam tým deťom rôzne hrozne veci hrozia, len to polio ťa trápi?

@anonym_477450 polio uz ani v Afrike moc nefičí…

bluka2
Dnes o 21:03

Normálne daj zaočkovať tými 2 vakcínami proti B a ACWY a máš pokoj. Niekto spomínal, že naraz, ale nám to dávali samostatne. A konkrétne ta proti B bola jedna z mala vakcín, tuším jediná, ktoré vôbec spôsobili teplotu deťom. Teda mne sa zdala nejaká “silnejšia” oproti všetkým ostatným ockovaniam, aj teraz by som dala takto zvlášť

aniele
Dnes o 21:06

Táto dg ma strašila, odkedy som videla tento film: https://www.csfd.sk/film/4223-den-pro-mou-lasku...
A to som bola ešte na strednej. Ale naozaj som si vďaka nemu dávala neskôr, keď som mala deti, pozor.

weleda123
Dnes o 21:07
@anonym_07782a

Neviem čo písala Plačková, ale pre info existuje aj vírusová meningitida (na to sa nedá očkovať, spúšťače sú rôzne vírusy). Má väčšinou miernejší priebeh a nieje prenosná, môj syn ju prekonal ale kým nepotvrdili pôvod či je bakteriálna alebo vírusová tak k nemu pristupovali ako k bakteriálnemu teda rúška, rukavice, dokonca keď siel z pohotovosti do sanitky prišli po neho v ochranných oblekoch a tak si ho aj prevzali v nemocnici, no mala som dosť... Pochybujem že ak by jej malá prekonala bakteriálnu infekciu tak otca pustia len tak hore dole na oddelenie, to je vysoko rizikové prenosné a hlavne smrteľné ochorenie...

@anonym_07782a Zuzana sa vyjadrila, že malá mala trojkombinaciu ATB do žily, plus majú ATB aj na doma, takže podľa jej slov je to bakteriálna verzia. Vírusová sa antibiotikami nelieči , pokiaľ viem.

timea301196
Dnes o 21:18
@michaelam2

@anonym_autor su dva typy vakcin - bexsero a nimenrix. Bexsero su 2-3 davky (podla veku dietata) a nimenrix jedna davka. Picha sa spolu s bexserom.

@michaelam2 nám ju nedali spolu. Najprv bexero a až potom nimenrix

timea301196
Dnes o 21:19
@vierkainka

@anonym_autor a o RSV víruse si už počula?To je ešte len pliaga a hrozná choroba...

@vierkainka tomu ver som rada že syn mal synagis dcéra už túto možnosť nemala

michaelam2
Dnes o 21:20
@timea301196

@michaelam2 nám ju nedali spolu. Najprv bexero a až potom nimenrix

@timea301196 vacsinou sa dava druha davka bexsero a nimenrix spolu. Ale jasne nemusi sa, kludne aj osobitne

timea301196
Dnes o 21:21
@michaelam2

@timea301196 vacsinou sa dava druha davka bexsero a nimenrix spolu. Ale jasne nemusi sa, kludne aj osobitne

@michaelam2 áno naša dr dáva samostatne. Čo mi nevadí a som rada že som im to dala

michaelam2
Dnes o 21:28
@timea301196

@michaelam2 áno naša dr dáva samostatne. Čo mi nevadí a som rada že som im to dala

@timea301196 mali ste po nimenrixe nejake prejavy?

Strana
z2