icon

Myslíte, že je to reálny príspevok?

Dnes o 10:35
Myslíte, že je to reálny príspevok?
patrike
Dnes o 10:41

Ten bod o nelegalnom zamestnavani je pochybny, ak to pecie sama.

anonym_a09264
Dnes o 10:43
@patrike

Ten bod o nelegalnom zamestnavani je pochybny, ak to pecie sama.

@patrike tak asi nepecie, mozno jej pomaha mama, dcera, suseda...

anonym_747e0f
Dnes o 10:44

A vsetko na cierno,bez zivnosti.Takze no idu,idu po ludoch.

patrike
@anonym_a09264

@patrike tak asi nepecie, mozno jej pomaha mama, dcera, suseda...

@anonym_a09264 Co urad nema sancu potvrdit / overit len zo samotnej objednavky.

anonym_6b50f9

@anonym_autor to ti tu nikto nepovie na 100%, ale z pohľadu kontroly je toto najjednoduchši spôsob ako doplniť štátnu kasu. Podomových pekarok, nechtarok, kaderniciek je plný FB, stačí si vybrať.

melanta

Sumy neviem posúdiť. Pokuty ako také sú ale na mieste, ak pani nemá živnosť alebo s.r.o. a nedáva zákazníkom faktúry/bločky, čiže robí na čierno. Rovnako tak sú na mieste pokuty za to, že to pečie doma vo svojej kuchyni, čiže ak nemá doma samostatnú prevádzku schválenú hygienou.

Inšpekcia práce - volá sa to Inšpektorát práce a ak pečie sama, tak určite pokutu od IP nedostala.

autor
Dnes o 10:46

Presne IP na tom nesedí

anonym_ec67fd
Dnes o 10:48
@anonym_autor

Presne IP na tom nesedí

@anonym_autor to je ale "zanedbatelne"... ludia casto presne nevedia, ako sa vola statna institucia... Vymyslene / nevymyslene... je to nefer robit toto nacierno bez vsetkych potrebnych povoleni (nefer voci ludom, co to nerobia nacierno)...
Druha vec je, ze stat nema hadzat polena pod nohy podnikatelom...

patrike
Dnes o 10:50

Ak si dam na FB, ze robim elektro prace, tak nemaju ako overit, ci som to robil sam alebo s pomocnikom, tento bod je najviac okaty.
Na nelegalnu pracu chodia priamo na stavby, kde musi kazdy preukazat dovod, preco sa tam vyskytuje.

anonym_5c18e0
Dnes o 10:53

To s metrologiou sa mi tiež nezdá, u nás v práci pred časom boli, ale ale aj keď ju niekto nahlási ak ju vôbec nahlási tak neverím že budú hľadať v súkromnom byť niekde v kuchyni malú kuchyskú váhu.
Veď po prvej kontrola prestanem piecť a ďalšie kontroly.uz nenájdu žiadnu prevádzku. Neverím že všetci kolektívne došli po jedny koláče

anonym_a09264
Dnes o 10:54
@patrike

@anonym_a09264 Co urad nema sancu potvrdit / overit len zo samotnej objednavky.

@patrike overi pri dodavke, ak mama/sestra/dcera vybavi objednavku - vyda krabicu s kolacmi, prevezme peniaze, vyda doklad(?).

anonym_a09264
Dnes o 10:57

@anonym_autor ono ide o to ze kto sa pyta... pecies nacierno a zistujes aka je sanca ze sa ti to stane? alebo dotycny pyta peniaze aby mohol pokutu zaplatit a ty sa rozhodujes ci pomozes?

anonym_a09264
Dnes o 10:58
@anonym_5c18e0

To s metrologiou sa mi tiež nezdá, u nás v práci pred časom boli, ale ale aj keď ju niekto nahlási ak ju vôbec nahlási tak neverím že budú hľadať v súkromnom byť niekde v kuchyni malú kuchyskú váhu.
Veď po prvej kontrola prestanem piecť a ďalšie kontroly.uz nenájdu žiadnu prevádzku. Neverím že všetci kolektívne došli po jedny koláče

@anonym_5c18e0 😀 ty uz mozes zavriet co chces, statny organ nezaujima co nebudes robit ale co si robil ked ta nacapali. A tvoje udaje maju, zapisnica vyhotovena, ver ze tie peniaze z teba vymozu.

anonym_0c8bdd
Dnes o 11:02

@anonym_autor podľa mňa na tom niečo pravdy môže byt. Ale iba po daňovú kontrolu. Kolega hovoril, že cez koronu jeho kamaráta manželka piekla torty na čierno. Cez FB sa jej ozvala pani, či jej upečie tortu. Dohodli sa a nakoniec to bola kontrola z DU. Mala potom nejaké problémy ale bližšie to nerozoberal. Odvtedy pečie iba ľudom ktorým verí na 100 percent.

anonym_f42e10
Dnes o 11:04

Tak magor čo to robí na čierno a veša to na socialne siete...V takom rozsahu to uz je podnikanie a nemoze sa divit kontrole. Je to nefer voči tym co to robia legalne.
Nepoviem, ak niekto upecie znamym zopar zakuskov.
Inak, kolki by ste si objednali od neznameho, co to robi v byte, kde vari aj kadeco ine, nema zdravotny preukaz, nema hygienou schvalene priestory, neoverene skladovanie potravin? ja teda nie...

anonym_5c18e0
Dnes o 11:05
@anonym_a09264

@anonym_5c18e0 😀 ty uz mozes zavriet co chces, statny organ nezaujima co nebudes robit ale co si robil ked ta nacapali. A tvoje udaje maju, zapisnica vyhotovena, ver ze tie peniaze z teba vymozu.

@anonym_a09264 ako má načapali? Vôbec nevidím reálne tže toľko úradov sa naraz napchali do jedného bytu. A daňový úrad nebude kontrolovať certifikát váhy, ani nelegálne zamestnávanie, ani hygienické podmienky prevádzky , tak isto ako keď dôjde hygiena nebude kontrolovať či vystavuje bločky, či zamestnava legálne, atď.
Prežila som už nie jednu kontrolu.

pink_lady
@anonym_0c8bdd

@anonym_autor podľa mňa na tom niečo pravdy môže byt. Ale iba po daňovú kontrolu. Kolega hovoril, že cez koronu jeho kamaráta manželka piekla torty na čierno. Cez FB sa jej ozvala pani, či jej upečie tortu. Dohodli sa a nakoniec to bola kontrola z DU. Mala potom nejaké problémy ale bližšie to nerozoberal. Odvtedy pečie iba ľudom ktorým verí na 100 percent.

@anonym_0c8bdd aj znamej čo pletie košíky sa takto ohlasili z DU 🙊 ale tak ona davala aj nekrestanske sumy ...

patrike

Skor to posobi cele ako bezny zobracky podvod, akych tu je plno, tu to ma vzdy rovnaky rukopis :
chyba suma od 1 000 do 5 000, zena ma prave od prveho v mesiaci novu super pracu, ale este nedostala vyplatu a musi nutne cosi vyplatit, inak jej umrie od hladu dieta aj skrecok. Pri otazke na detaily sa vzdy zamocu do vlastnych klamstiev, konci to samozmazanim konta.

anonym_d69c58
Dnes o 11:39

Podľa mňa fake na vylakanie peňazí z ľudí

bloger
Dnes o 11:45

@anonym_autor Skôr to vyzerá ako podvod. Neverím, že by sa týmto ešte niekto chválil.

autor
Dnes o 11:47
@anonym_a09264

@anonym_autor ono ide o to ze kto sa pyta... pecies nacierno a zistujes aka je sanca ze sa ti to stane? alebo dotycny pyta peniaze aby mohol pokutu zaplatit a ty sa rozhodujes ci pomozes?

@anonym_a09264
Nič z toho, narazila som na príspevok na facebooku a zaujíma ma či podobné pokuty su reálne, lebo aj tu na koníku sa často ženám v núdzi odporúča piecť torty 🙂

simca06022011
Dnes o 11:49

je to blbost, hoax co chodi hore dole netom. Nikdy nepride x kontrol z x uradov naraz. Okrem toho aj tie pokuty su smiesne. IP dava min. pokutu za nelegalne zamestnavanie myslim 4t EUR dokonca.
Ono toto ma rozprudit vasne a nervy medzi ludmi. Tak ako langosaren a pod. A v neposlednom rade, sa mozu snazit vytiahnut peniaze z ludi ak tam niekto dava aj ucty atd. Lebo sucit a spolocny nepriatel :D Realne keby bola kontrola, tak by som cakala nafotene dokumenty. A aj tak by som nijak takehoto cloveka nelutovala.

anonym_4a30b8
Dnes o 12:02

Preco by to nemalo byt realne ak to robi na cierno?

anonym_e4c128
Dnes o 12:17

@anonym_autor tu nikto nevie co v tom kolaci je, nechapem kto to od cudzich kupuje.

anonym_f0a908
Dnes o 12:33

kontrola môže byť reálna. Pokuty už neviem, zdajú sa mi vysoké.

sandria
Dnes o 12:41

To je blbosť. Jedna kontrola nemoze dat pokuty od vsetkych inšpekcii. To by museli prist kazdy samostatne.