icon

Prečo ľudia stále považujú misiu Artemis II za podvod?

Dnes o 05:49

Len také zamyslenie - čo vedie ľudí k tomu, aby spochybňovali túto misiu? Ja chápem, že prvé pristátie na mesiaci je dodnes vďačnou témou konšpirátorov, ale v dnešnej dobe písať,že je to celé podvod mi príde trošku smiešne. Čo si o tom myslíte? A prečo zrazu po toľkých rokoch obnovili tieto lety? Vraj chcú pripraviť základne ako medzičlánok pre lety na Mars.
Inak ja mám rada konšpirácie, je to môj guilty pleasure takže plochozemci ste vítaní 😄

maca1984
Dnes o 06:10

Odpovedať ti neviem, ale mňa veľmi bavia komentáre pod článkami. Ľudia čo nevedia napísať správne slovo nejaký ( píšu nieaký ) píšu o tom, že z rakety posádku " vyplulo" pri štarte, že zábery zeme sú Ai. A najviac ma pobavil komentár že boháči tohto sveta majú na mesiaci už dávno postavenú základňu, ubytovanie a keď príde čas zničiť zem s nami, plebsom, tak tam odídu.

janikk54
Dnes o 06:12

ja si tiez vsimam tie vysmesne smajliky pod kazdym clankom a teda absolutne mi to hlava neberie.

anonym_3fbdc0
Dnes o 06:15

@anonym_autor lebo svet je skazeny, ovladany politickymi mocnostami. Clovek uz sa boji hocicomu verit.

anonym_1d70bb
Dnes o 06:17

Toto bol vždy problém a nielen, že ľudia neverili ald pravda sa ohýbala
V tejto dobe ai len začne nedôvera a tak isto ešte väčšie ohybanie toho co je/nieje
Ako to filtrovať, overiť to je záhada

A prečo neveria konkrétne tomu,tak to neviem
Nemám prehľad

anonym_3fbdc0
Dnes o 06:22
@anonym_1d70bb

Toto bol vždy problém a nielen, že ľudia neverili ald pravda sa ohýbala
V tejto dobe ai len začne nedôvera a tak isto ešte väčšie ohybanie toho co je/nieje
Ako to filtrovať, overiť to je záhada

A prečo neveria konkrétne tomu,tak to neviem
Nemám prehľad

@anonym_1d70bb overit a filtrovat tazko, lebo vsetko moze byt zmanipulovane. Skutocnu pravdu pozna len zopar ludi na svete.

anonym_84a5fc
Dnes o 06:23

Myslim, ze k tomu vyrazne prispievaju aj niektore media. Dnes napriklad vyskocil titulok: Napatie v NASA! Posadka Artemis sa odmlcala… no a tak uz si netreba ani velmi domyslat, ze taky jednoduchsi co si precita ten nadpis, hned zacne konspirovat preco sa odmlcala a co je za tym. Chapem, ze titulok typu: Obnovenie spojenia po ocakavanom preruseni, by asi nepriniesol tolko klikov, no a presne to je to, dnes je svet len o tom zaujat a sokovat za kazdu cenu a nie poriadne vysvetlit a napisat “nudnu” realitu, preto niet divu, ze tolko ludi podlieha roznym konspiraciam.

sara07
Dnes o 06:37

čast su vyslovene trolovia ktorí maju podkopat tento úspech , znížiť jeho vyznam ..

anonym_d7d68f
Dnes o 06:38

Niekto sa narodi a zomrie blby. Nie kazdy ma IQ nad 80. Zvladnu naucit sa citat, pisat s problemami a kam chodit na zachod (niektori ani to a ocuravaju stromy v parku). Kolko ludi nevie ani vypocitat 15% z prijmu. Necakaj od nich, ze uveria, ze rovna zem, po ktorej kracaju, je v skutocnosti obrovska gula, nevedia, co je gravitacia. V skutocnosti to vedia, ale robia sa zaujimavymi ...

autor
Dnes o 06:40

Súhlasím s tou AI. Je to dvojsečná zbraň a to stieranie hraníc medzi realitou a výmyslom prispieva presne k takýmto konšpiráciám a všeobecnej nedôvere. Ľudia, ktorí sú ľahko ovplyvniteľní a tak trochu paranoidní predviedli svoje "praudy" už pri kauze chemtrails, židojašteri, očkovanie a pod.. takže sa vlastne ani nedivím,že v dobe AI už "neveria ani vlastnej matke".

maranco
Dnes o 07:02
@anonym_autor

Súhlasím s tou AI. Je to dvojsečná zbraň a to stieranie hraníc medzi realitou a výmyslom prispieva presne k takýmto konšpiráciám a všeobecnej nedôvere. Ľudia, ktorí sú ľahko ovplyvniteľní a tak trochu paranoidní predviedli svoje "praudy" už pri kauze chemtrails, židojašteri, očkovanie a pod.. takže sa vlastne ani nedivím,že v dobe AI už "neveria ani vlastnej matke".

@anonym_autor paradox je, že neveria fyzikálnym zákonom ktoré sú overené a nemenné ale veria politikom ktorí ich opakovane oklamú a vodia za nos

lianka123
Dnes o 07:14

@anonym_autor pretoze sme zvyknuti, ze sme nonstop klamani. Cize ja tiez neverim

aalt
Dnes o 07:20

Cely problem je, ze "autoritam", rozumej ludom, ktory maju moznost ovplyvnovat verejnu mienku, ci uz politikom, prachacom (pripadne oboje), vyhovuje zahlcovat informacny priestor podobnymi hovadinami, aby ked to budu potrebovat to mohli vyuzit vo svoj prospech. Ludia su zahlteni roznymi polopravdami a klamstvami a takto sa potom lahsie obhajuju/zatajuju/vyvracaju ich zlyhania. Mam problem, na nieco mi prisli? Zaplatim si kampan n roznych teorii a utokov aby za 1) ludia nevedeli co je naozaj pravda a za 2) aby sa to prekrylo nejakou inou spravou - a nie jednou. Bolo to vzdy, len teraz, ked su informacie o celom svete v kazdom vrecku, a kazdy moze zverejnevat vsetko, tak sa zda, ze je toho privela (a mozno aj nezda). Aj v pompejach nasli na stenach rozne "grafity" na cokolvek, od politiky, ohovaracky po reklamu odkazy a proste podobne ako dnes. Keby mali vtedy internet bolo vy tam podobne nagrcane ako na nasom.

anonym_5d6844
Dnes o 07:21

@anonym_autor A kto to prosim spochybnuje ? Na mna nic take nevyskocilo, ale asi preto ze nic take nevyhladavam a hlavne necitam krista krazom cely net. Ale naozaj, vobec som sa nestretla s tym, zeby to niekto spochybnoval.

moonlight1210
Dnes o 08:17

Pisu to hlavne ludia, co maju takmer nulove poznatky o fyzike, chemii, biologii, astronomii, matematike.

Pisu to, lebo im ich rozum, s tym obmedzenym okruhom vedomosti, nasepkava, ze ak si to ONI nevedia predstavit, tak to tak nemoze byt - a nazyvaju to "zdravym rozumom".

Spochybnuju kazdu malickost, casto ani nerozmyslaju, preco to tak je. Staci im, ze "im sa to nezda".

Nedavno ma pobavilo, ked rozoberali, ako to ze niektore veci v lodi im levituju, kym ine drzia na mieste, ked ich pustia z ruky. Konkretne to bola otazka o pere a tablete. Magnet a magneticky povrch im nenapadol. Ze ked s niecim pracujes, nechces to kazdu chvilu, ked to pustis z ruky, nahanat po lodi, ale potrebujes sa do toho priebezne pozerat, tak to chces mat na jednom mieste.

Potom zabery zblizka na motory startujucej lode. Ze preco pozadie za (jasnymi) plamenmi zrazu stmavlo, akoby bola noc, ked bol predsa jasny den. Ze to im urcite AI zblbla.

Teraz aktualne odvratena strana Mesiaca. Ze preco nie je cela tmava, ked sa vzdy hovorilo, ze je tmava. Ako to, ze je zaliata svetlom a da sa odfotografovat.
(ale k tomu nepochopeniu prispieva aj ustalene spojenie v anglictine "dark side").
A ver tomu, ze pojem "viazana rotacia" im vysvetlit nedokazes, aby pochopili, ze Mesiac jednoducho nie je vecne jednou stranou otoceny od Slnka prec. Len je vdaka tomu vzdy otoceny jednou stranou k nam (obcas trochu viac zlava a inokedy trosku viac sprava, preto obcas zahliadneme aj kusok tej odvratenej strany).

klarissa25
Dnes o 08:19

Ludia v tejto dobe spochybnuju velmi vela veci

sissy27
Dnes o 09:16

@anonym_autor prosím ťa, ľudia neveria tomu, že zem je guľatá, sú ochotní piť savo, veria ficovi, babišovi, kadejakým iným bludom a klamárom, tak prečo ťa prekvapuje, že toto považujú za podvod? 😀

jogy1984
Dnes o 09:41

Som presvedčený že mnohy ľudia ktorý majú účty na Facebooku o plochozemi a podobne tomu naozaj neveria ale keď to má sledovanosť prečo nie .

rozculena
Dnes o 12:33

@anonym_autor
"Prečo ľudia stále považujú misiu Artemis II za podvod?!
píšeš,ako keby všetci ľudia na svete to za podvod považovali.Ku mne sa také nič nedostalo,ale ja nechodím do diskusií pod článkami v novinách.
Videla som video,čo dával nejaký Slovák alebo Čech,letel na dovolenku a z okienka lietadla videl Artemis....tak hádam nebudú tvrdiť,že aj toto je AI,lebo v tom lietadle nebol sám

aalt
Dnes o 12:38
@rozculena

@anonym_autor
"Prečo ľudia stále považujú misiu Artemis II za podvod?!
píšeš,ako keby všetci ľudia na svete to za podvod považovali.Ku mne sa také nič nedostalo,ale ja nechodím do diskusií pod článkami v novinách.
Videla som video,čo dával nejaký Slovák alebo Čech,letel na dovolenku a z okienka lietadla videl Artemis....tak hádam nebudú tvrdiť,že aj toto je AI,lebo v tom lietadle nebol sám

@rozculena mozno nie, ale niektori budu tvrdit, ze v tej rakete proste ziadni kozmonauti neboli. A ze ich bude.

zuzana76
Dnes o 12:46

@anonym_autor mne toto tvrdi dokonca aj kamos lekar, neviem, co si mam mysliet.

anonym_8d6daa
Dnes o 12:56
@zuzana76

@zuzana76 spýtaj sa ho či Gagarin letel do vesmíru alebo to bol podvod

zuzana76
Dnes o 13:00
@anonym_8d6daa

@zuzana76 spýtaj sa ho či Gagarin letel do vesmíru alebo to bol podvod

@anonym_8d6daa gagarin neviem, aky ma nazor, on je mexican, len mi poslal meme a okomentoval to v zmysle, ze tato misia aj pristatie na mesiaci boli podvod, ze davnejsie si aj myslel, ze tam americania pristali, ale ze tomu uz neveri. On je inteligentny, nechce sa mi verit, ze by prepadol konspiratorstvu. Podla mna AI tomu velmi prispieva, ze ludia upravuju rozne fotky, dalej postuju a takto sa zdielaju aj rozne nepravdy.

anonym_0ec183
Dnes o 15:06
@zuzana76

@zuzana76 blázni a hlupáci sú aj medzi lekármi... viď Kotlár, Bukovský či Lipták....

katkazatka
Dnes o 15:24
@zuzana76

@anonym_8d6daa gagarin neviem, aky ma nazor, on je mexican, len mi poslal meme a okomentoval to v zmysle, ze tato misia aj pristatie na mesiaci boli podvod, ze davnejsie si aj myslel, ze tam americania pristali, ale ze tomu uz neveri. On je inteligentny, nechce sa mi verit, ze by prepadol konspiratorstvu. Podla mna AI tomu velmi prispieva, ze ludia upravuju rozne fotky, dalej postuju a takto sa zdielaju aj rozne nepravdy.

@zuzana76 vies kolko vysokoskolskych idiotov ja poznam? ...
Ved aj Machala zadrel, ze ako mozeme vediet, ci je Zem gulata? Ci sme to videli?
Ked mame idiotov vo vlade (a v tejto je ich pozehnane), tak logicky vyplyva, ze tu mame dost idiotov v radoch obcanov. Ved tuto vladu niekto volil.

dkethe
Dnes o 16:06

1. lebo posty o starte sa zacali sirit okolo 1.-2. aprila
2. lebo v dnesnej dobe energetickej krizy je to divna investicia
3. lebo mnohe posty suvisia s plochou zemou

= vsetko dokopy, ja napr nesledujem kazde mihnutie vo svete, tiez mi prv napadlo ze zart.