Prečo sú ľudia na internete zlí?
Dnes som asi ani nemala brať do ruky telefón.
Otvorím Facebook, tam príspevok, ako matka s dieťaťom z Ukrajiny hľadá ubytovanie. Pod tým 300 komentárov - väčšinou ženy/matky o tom, ako má vypadnúť naspäť domov, nikto ju tu nechce, načo ju náš štát finančne podporuje, 300 eur (príspevok na bývanie) si zaslúži každá jedna komentujúca...no normálne ma z toho bolelo srdce.
Otvorím MK, tam sa chce posťažovať mamička s dievčatkom, že je sama, partner ju opustil a ona nemá čas na nič. A tam jej nejaká babička rozprávkarka naloží, že nemá právo byť smutná a ona vychovala sama kopec detí a urobila popritom 3 doktoráty.
Prečo to ženy robia? To ako keď kopnem do niekoho, komu je zle, je mi lepšie? Veď ak neviem poradiť/nechcem poradiť/myslím si o tom svoje, nie je jednoduchšie byť ticho ako niekomu ublížiť?
Koniec nedeľného výlevu.
@anonym_autor ja si v prvom rade myslim,ze ludia sa maju stazovat/vyrozpravat sa svojim kamaratkam, rodine alebo psychologom. Nie na MK.
Ten príspevok na fb ak myslíme ten istý som videla na fb pár dní dozadu. Vtedy tam bolo asi 50-60 komentov a väčšina bola nech tiahne naspäť na Ukrajinu , že ju nebudeme živiť a pod. Ľúto mi to prišlo. Tak, ako mi je ľúto, že tu sa žena príde posťažovať, požiadať o radu a dostane výsmech.
Mnohí ľudia si žiaľ , zvykli riešiť svoje frustrácie na internete kopnutím do iných.
Ten príspevok na fb ak myslíme ten istý som videla na fb pár dní dozadu. Vtedy tam bolo asi 50-60 komentov a väčšina bola nech tiahne naspäť na Ukrajinu , že ju nebudeme živiť a pod. Ľúto mi to prišlo. Tak, ako mi je ľúto, že tu sa žena príde posťažovať, požiadať o radu a dostane výsmech.
Mnohí ľudia si žiaľ , zvykli riešiť svoje frustrácie na internete kopnutím do iných.
@anonym_d02812 je to smutne. Aj moja kolegyna takto posiela ukrajincov domov- vraj nam kradnu pracu atd. Hlavna vec je jej manzel a dvaja synovia chodia pracovat do Nemecka- tak jej vravim- preco oni kradnu pracu nemcom. To je uplne ine- lebo oni tam dobre zarobia🙉🙈
@anonym_autor Každý má svoje problémy a normálny človek si ich rieši a nevyplakáva na internete, nečaká ľútosť od cudzích ľudí a ani nepýta finančnú pomoc od cudzich ľudí ako sa v súčasnosti stalo zvykom.
A Ukrajinci nech idú domov. Slovensko sa má starať o svojich občanov, ktorí tu žijú, pracujú a platia dane, nie o týchto povaľačov. Nech si tam idú zveľaďovať Ukrajinu a bojovať vo fiktívnej vojne. Naozaj ich tu nepotrebujeme.
@anonym_d02812 je to smutne. Aj moja kolegyna takto posiela ukrajincov domov- vraj nam kradnu pracu atd. Hlavna vec je jej manzel a dvaja synovia chodia pracovat do Nemecka- tak jej vravim- preco oni kradnu pracu nemcom. To je uplne ine- lebo oni tam dobre zarobia🙉🙈
@zuzinka888 áno, je to smutné. Viac radšej ani nebudem písať a rovno odchádzam pretože aj tu sa to už začína zvrhávať a o takúto diskusiu ja nestojím .
Ľudia by mali byť k sebe dobrí a pomáhať si, lebo môže sa stať, že Pán Boh im nakoniec nedá ani vodu alebo inak im to vráti karma. Moja stará teta mala na stene peknú výšivku, pozerala som si ju ako dieťa, bolo tam na tom obraze vyšité:
AKO TY BLÍŽNEMU, TAK PÁN BOH TEBE.
Ľudia by mali byť k sebe dobrí a pomáhať si, lebo môže sa stať, že Pán Boh im nakoniec nedá ani vodu alebo inak im to vráti karma. Moja stará teta mala na stene peknú výšivku, pozerala som si ju ako dieťa, bolo tam na tom obraze vyšité:
AKO TY BLÍŽNEMU, TAK PÁN BOH TEBE.
@petronelag ludia by mali byt k sebe dobri a pomahat si nie alibisticky kvoli bohu, ale kvoli pocitu zo seba,ze som dobry a moralny clovek. Neplet sem boha, to si nechaj pre seba
Spoznala som odtiaľto jednu užívateľku. Ona najdokonalejšia, perfektný život, v každej, ale naozaj každej, téme strčená a arogantne a urážlivo zhadzovala autorov tém aj iné ženy, ktoré mali pre autorku pochopenie. Komentovala každého výzor samozrejme urážlivo a negatívne. Keď som ju spoznala, mala som šok. Žena, ktorú opustil muž a deti sa s ňou nestýkajú. Výzor tiež hrozný. Ľudia sú zlí, pretože im to pomáha cítiť sa lepšie vo svojom biednom živote.
Su to frustrovaní, znudeni ľudia z vlastného zivota, len sedia medzi 4 stenami, nemajú zaujmy, hobby nič a kopu okolo seba aby si aspoň na par minút uľavili.Nechce sa im nikde chodiť, aj tu čítame akych domasedov majú niektore zeny, ani len cez víkendy nechcu s rodinou nikde chodiť, len ležia doma na mobile a lajkuju, vypisuju a honia ego
@anonym_autor Každý má svoje problémy a normálny človek si ich rieši a nevyplakáva na internete, nečaká ľútosť od cudzích ľudí a ani nepýta finančnú pomoc od cudzich ľudí ako sa v súčasnosti stalo zvykom.
A Ukrajinci nech idú domov. Slovensko sa má starať o svojich občanov, ktorí tu žijú, pracujú a platia dane, nie o týchto povaľačov. Nech si tam idú zveľaďovať Ukrajinu a bojovať vo fiktívnej vojne. Naozaj ich tu nepotrebujeme.
@anonym_4a3cb4 ty musíš byť veľmi úbohy a primitívny človek. Presne o takom autorka píše.
na jednej strane je smutne ako sa spravame k inym, ale vezmi si fakt, ze ukrajinci dostanu podporu, nehovoriac o spoluobcanoch, ktori sa rodia od vidim do nevidim a co my obycani ludia?? tam nech sa pekne vratia vsetci odkial prisli a ukrajincov nech podporuje ich stat!!
@anonym_4a3cb4 amen!
na jednej strane je smutne ako sa spravame k inym, ale vezmi si fakt, ze ukrajinci dostanu podporu, nehovoriac o spoluobcanoch, ktori sa rodia od vidim do nevidim a co my obycani ludia?? tam nech sa pekne vratia vsetci odkial prisli a ukrajincov nech podporuje ich stat!!
@anonym_4d61c2 takze ty nemas na lepsiu pracu a kradnu ti ju ukrajinky. tak sa zacni vzdelavat, pracuj na sebe. a ukrajinky ti nebudu kradnut pracu.
Prečo?Lebo anonymita ich osmeluje ukázať, že aki sú naozaj
@anonym_autor ľudia nie sú zlí na internete, ľudia sú všeobecne zlí, so silným egom. Problém vidím v tom, že reálnom živote, zoči voči si to nedovolia ako takto v anonymite. Ochraňujú sa pred priamym konfliktom, ktorý by vznikol vyjadrením priameho názoru. Taktiež napríklad nechcú mať zo zištných dôvodov zlé vzťahy s kolegami, svokrami, rodinou, susedmi, ...., ale anonymita dáva krídla ľudskej zhnitej povahe. Preto sú tu príspevky, čo mám robiť so svokrou.... a všetky tie hrdinky by ju poriešili za 3 sekundy, ale v realite sklopia uši, neodvážia sa, ale to neznamená, že ich nejde od zlosti roztrhnúť.
@anonym_autor ľudia nie sú zlí na internete, ľudia sú všeobecne zlí, so silným egom. Problém vidím v tom, že reálnom živote, zoči voči si to nedovolia ako takto v anonymite. Ochraňujú sa pred priamym konfliktom, ktorý by vznikol vyjadrením priameho názoru. Taktiež napríklad nechcú mať zo zištných dôvodov zlé vzťahy s kolegami, svokrami, rodinou, susedmi, ...., ale anonymita dáva krídla ľudskej zhnitej povahe. Preto sú tu príspevky, čo mám robiť so svokrou.... a všetky tie hrdinky by ju poriešili za 3 sekundy, ale v realite sklopia uši, neodvážia sa, ale to neznamená, že ich nejde od zlosti roztrhnúť.
@anonym_9bfde2 veď si zoberte príklady z dejín, cez druhú svetovú vojnu, ako židov udávali, sused suseda, aby po nich niečo mali, byty, obchody, oblečenie, alebo len tak, aby uškodili ako sa dávali muži narukovať ako dozorcovia do koncentračných táborov a boli to tisíce a tisíce dozorcov, čo kantrili pre nič za nič židov a to isté ŠTB, kolega sa usmieval a udal ťa, a boli úplne všade udavači, každý tretí bol udavač. Koľko konfliktov je vo svetle kde ten, kto cíti moc, tak doslova zlynčuje druhého. Ľudia sa tvária na oko, ale v podstate je každý človek potenciálne schopný všetkého. 🫤
Ja sa drzim jedneho ..ak nemam čo pekne napisat ,podporit ..skarede si iba pomyslim ..naozaj by ma zaujimalo aka radost ide z toho ,ze niekomu nalozim ..aka ?! ..a ,tie dristy ,ze maju s tym pocitat ?
S cim ,ze zena si chce trosku ulavit ,ze je unavena a niekto napise ..nerev ?!
Inak za mna su to emocni chudaci ,bicovaní zivotom . Ten kto je spokojny ,nikdy nikomu neublizi ...
@anonym_4d61c2 takze ty nemas na lepsiu pracu a kradnu ti ju ukrajinky. tak sa zacni vzdelavat, pracuj na sebe. a ukrajinky ti nebudu kradnut pracu.
@anonym_a523c6 ja nehovorim ze kradnu pracu, ja hovorim o tom, ze dostavaju vsetko zadarmo
@anonym_4d61c2
A čo dostávajú zadarmo?
Viem o príspevku na bývanie, ale dostávajú ešte niečo?
Lebo tiež mi príde divné závidieť komukoľvek znevýhodnenému akýkoľvek príspevok. To ako keby som niekomu závidela ZŤP príspevok. Proste maju ťažkú situáciu, tak dostanú pomoc od štátu.
Aj s pracovnými miestami - napríklad my s mužom máme dobrú prácu, máme kde bývať, čo jesť, super rodinu. Ale ak by som sa musela zo dňa na deň odsťahovať do krajiny, ktorej jazyk neovládam, kde nikoho nepoznám a možno mi automaticky neuznajú VŠ diplom, asi by som nebola taka hrdinka a bola by som vďačná za akúkoľvek pomoc.

Treba zit mimo online co najviac. Proste ludia co su stale na sietach nemaju hobby len proste doma sa ventiluju. Ja som tu po rokoch ani nie tyzden a vyzera, ze to tu znova na dlho zavriem.Ked som zila v zapadnej Europe vo velkomeste tak tam ludia po praci sedeli v parku, rozpravali sa , behali, alebo sa len tak prechadzali mestom, casto aj dlho po praci. Tu na Slovensku robota domov domacnost a dokola. AJ ked vela ludi uz sa snazi zit trosku inak vacsina je proste taka slovenska natura....Ja mam velmi rada slovakov ale ked to porovnam zo zapadom veru tu to mentalita je masaker stale. Ano aj na zapade su kadejake komenty ale vacsinou len take socialne pripady sa tak ventiluju aspon co som z okolia poznala priemerny clovek veru mal ine veci na robote.